Hero BVV Borne JO10-01

De dag van Borne JO10-1

Het is begin december. Ik wordt wakker. Vandaag is het de dag. Nee, niet voor Sinterklaas natuurlijk. We kunnen kampioen worden vertelden de trainers.

Er zijn geen standen vertelden ze, maar omdat we alles nog gewonnen hebben kunnen we toch kampioen worden. Ik snap het niet helemaal, maar het zal wel. Hoe zal het zijn om kampioen te zijn..? Eerst maar een boterham eten. Best spannend, ik heb geen trek. Het is tijd. Tas mee en op naar de voetbal. Volgens mij vinden de andere jongens het ook best spannend. Ze doen in ieder geval een beetje anders dan anders. Ik hoop trouwens wel dat het zo een keer droog wordt, want helemaal nat regenen vind ik niks aan. Eerst maar eens omkleden. Het veld op. En wat ballen op goal schieten. Er staan al aardig wat mensen langs de lijn. Opa's, oma's, vaders, moeders, broertjes, zusjes. Even kijken. Ja, die van mij staan er ook. De trainers vertellen ons dat we gewoon ons eigen spelletje moeten gaan spelen. En ons best moeten doen. Dat alles dan goed komt. Ik kijk nog even naar de zijkant en steek mijn duim op. Alles komt goed.

De wedstrijd begint. We doen allemaal heel erg ons best, maar het lukt alleen niet. Wat gek. De eerste time out en het staat 0-0. De trainers zeggen dat we te veel ons best doen. Kan dat ook nog? En dat we gewoon weer moeten gaan voetballen. Net als altijd. Laten we dat maar doen dan. 1-0, 2-0, 3-0 voor. Yes, het lukt weer. 3-1. Even blijven opletten. 4-1, 5-1,6-1. Dit gaat goed zo. 14-1, 15-1, 16-1. Volgens mij is het zo afgelopen. Mooi want het regent nog steeds en ik ben hartstikke nat. De scheidsrechter fluit af. JAAA Kampioen! We krijgen een shirt aan met daarop “This is what winners look like, Borne JO10-1” Geen idee wat het precies betekent, maar goed. We krijgen een mooie medaille en een joekel van een beker van een meneer van de voetbal. Hij vertelde dat we verdient kampioen geworden waren en dat we 177 keer gescoord hadden dit seizoen. Wauw best veel! Nu maken we een slinger van ons team en rennen naar het publiek toe. Heuj, heuj heuj, iedereen doet mee. Wat gaaf! Nu nog een ererondje zegt de trainer. We zijn kletsnat, maar dat maakt niets meer uit. We rennen zo hard als we kunnen met de beker omhoog om het veld. Ook de andere mensen klappen. Het zit erop. Lekker onder de warme douche. Een paar liedjes zingen met z'n allen, afdrogen, aankleden en met z'n allen naar de kantine.

We laten iedereen weten dat we kampioen zijn geworden! Even daar gaan staan voor een groepsfoto zeggen ze. Nou vooruit. Kijk eens, die lieve mevrouw achter de bar heeft patat voor ons gemaakt. Dat gaat er wel in! Krijgen we ook nog bloemen? Wat moet ik daar dan mee? Ach het zal er wel bijhoren. Ik hoop dat we de volgende keer weer kampioen worden..

Mogelijk gemaakt door: Stijn De Kraker Jens Mulder Jop Kuipers Kenji Mengerink Cas Verbeek Hidde Franken Kevin de Boer Kick Toebes

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.