Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1

BVV Borne 1

Indeling

Leiders en Trainers

Stand

Programma

Uitslagen


Zondag oefenwedstrijd Borne 1

Zondag oefenwedstrijd Borne 1
De feestdagen zitten erop, de voetbal draad wordt weer opgepakt. Ons 1ste team begint zondag met een oefenwedstrijd tegen Berghuizen. Aanvang 11.00 uur

BVV Borne verliest boeiende wedstrijd

BVV Borne verliest boeiende wedstrijd

BVV Borne heeft de topper in Ootmarsum met 4-2 verloren van KOSC. Borne kwam tweemaal op voorsprong, miste op een cruciaal moment een grote kans en zag de thuisploeg telkens terugkomen. Diep in blessuretijd scoorden de gastheren hun vierde treffer.

Borne is er niet in geslaagd om ruim afstand te nemen van de achtervolgers en deelt nu de koppositie met KOSC. Koning winter had zijn best gedaan afgelopen week. Het hoofdveld in Ootmarsum was op sommige plekken nog bevroren en onbespeelbaar, toch moest er op het hoofdveld gevoetbald worden. Vijf minuten voor aanvang is er alsnog besloten om uit te wijken naar het kunstgrasveld, wat een goede beslissing was.

De gastheren begonnen afwachtend aan het duel tegen Borne, zakten in en lieten het initiatief duidelijk over aan de gasten. De geelhemden gingen hier prima mee om en hadden er duidelijk zin in. Het zocht continue de vrije man en liet de bal snel rondgaan. In de 12de minuut kwam het dan ook verdiend op voorsprong en het was Laurens Huitink die met het hoofd de 0-1 maakte. Na een twintigtal minuten kwam de thuisploeg beter in haar spel, had meer balbezit en verlegde het spel telkens van links naar rechts met prima passes. Het gebrek aan diepte leverde echter geen kansen op dus Borne had nog weinig te duchten.

In de 30ste minuut mocht KOSC aanleggen voor een vrije trap, de bal belandde in de muur en vanuit de counter had Borne daar van kunnen profiteren, maar de voorzet van Sander Toebes was net iets te scherp. In de 34ste minuut kwam KOSC wel op 1-1. Na een schot op doel, die nog wel geblokt werd, kon Brunninkhuis uit de rebound van dichtbij doel treffen. Na deze treffer nam de thuisploeg het heft in handen en speelde het erg sterk. Borne was telkens een stapje te laat en in de 37ste minuut leek het zelfs op achterstand te komen, na een schitterende kopbal maar scheidsrechter Cimen volgde het vlagsignaal van grensrechter Kevin Dobbe en keurde de treffer af.

Na rust een prima start voor Borne. In de 46ste minuut sneden de Bornenaren met snel aanvallend voetbal door de hechte defensie van KOSC en kon Mart Kosterink, na een voorzet van Mart Snippers, bij de tweede paal eenvoudig de 1-2 binnen koppen. De thuisploeg leek het even kwijt te zijn, het was zoekende naar de organisatie en Borne maakte daar dankbaar gebruik van. In de 52ste minuut zag Sven Pieterson zijn schot rakelings langs de paal gaan en het niet benutten van deze kans bleek een cruciaal moment in de wedstrijd te worden, want KOSC herpakte zich en kwam in de 60ste minuut op 2-2.

Na een onnodige overtreding op de punt van het strafschopgebied kreeg de thuisploeg een vrije trap toegekend. Met veel gevoel ging de bal richting doel om vervolgens via de onderkant van de lat in het doel te verdwijnen Twee minuten later volgde, wederom na een spelhervatting, zelfs de 3-2 voor de thuisploeg. De hoekschoppen zorgden al een aantal maal voor veel gevaar, maar deze keer leverde het door een kopbal van Busscher ook een doelpunt op.

Borne trainer Bakker bracht met Jeroen Vos een extra aanvaller in het spel en verdediger Jordy Dobbe ging naar de kant. Het doorjagen van Vos bracht onrust in de verdediging van de gastheren en daardoor kreeg Borne het initiatief weer een beetje terug, kreeg het ook mogelijkheden maar veel verder dan de rand van het strafschopgebied kwam Borne al combinerend niet meer. Iets meer overzicht en rust in deze fase had tot meer kunnen leidden maar het zat ook niet mee. Het fortuin dat een bal net even goed valt leek te ontbreken.

Na de 80ste minuut zette Borne nog eens aan voor een offensief. Pieterson zag een lob over het doel gaan, waar afleggen op Vos wellicht beter was geweest en Huitink zag zijn voorzet door een hak van een verdediger geblokt worden. Hoekschoppen van Van Laar werden uit de doelmond gebokst of weg gekopt en langzaamaan kwam het besef dat het tij niet meer te keren was. De jeugdige Koen Freriks werd in de slotfase nog in het veld gebracht voor Mart Snippers en kon zo zijn debuut maken in de hoofdmacht. Diep in blessuretijd maakte Weierink er met een droge schuiver 4-2 van, maar dit was slechts voor de statistieken.

BVV Borne sluit de eerste competitiehelft af met een gedeeld eerste plaats en kan na de winterpauze de competitie hervatten. BVV Borne wenst u fijne feestdagen en een veilige jaarwisseling en zien u graag weer langs de lijn staan op 20 januari 2019.

Borne verspeeld voorsprong in blessuretijd

Borne verspeeld voorsprong in blessuretijd

Borne heeft in het duel tegen Juventa’12 uit Wierden in de absolute slotfase de overwinning uit handen zien glippen. Diep in de extra tijd kwamen de gasten door een eigen goal uiteindelijk verdiend op 2-2.

Juventa’12 begon furieus aan het duel tegen de koploper en in de 1ste minuut moest de Bornse goalie Dennis Haan al redding brengen op een schot van de Wierdense spits. De gasten hadden in de eerste twintig minuten het betere van het spel zonder tot echte kansen te komen. Borne had moeite met de speelwijze van de Wierdenaren die met veel strijd en passie de opbouw van de geelzwarten verstoorden. Borne werd gedwongen om de lange bal te spelen, verloren vervolgens de onderlinge duel en ook het duel om de zogenaamde tweede bal werd niet gewonnen. Zie hier in een notendop de problemen waar de ploeg van Borne trainer Rob Bakker mee te maken had.

Juventa’12 had weliswaar het meeste balbezit maar creëerde niet veel kansen. De Bornse middenvelders kwamen iets beter in de wedstrijd, wonnen duels en probeerden af en toe te combineren, maar de harde tegenwind maakte dat lastig. In de 24ste minuut kwam het dan ook ietwat verrassend op een 1-0 voorsprong. Een verre inworp van Wesley Assink werd door Laurens Huitink binnen gekopt. De Wierdense verdediging zag er niet goed uit en leek verrast te zijn door de specialiteit van Assink.

De blijheid bij de thuisploeg was er niet minder om en twee minuten later had Mart Kosterink het zelfs nog mooier kunnen maken toen hij alleen op de doelman afging. De verdediger belette met een prima sliding echter dat Kosterink op doel kon schieten. De aansluitende corner leverde niet veel op. In deze fase was het de thuisploeg die het initiatief naar zich toe trok maar het moest er enorm veel strijd voor leveren en de harde tegenwind maakte het er ook niet makkelijker op.

In de 42ste minuut legde Tijhuis aan voor een vrije trap op 35 meter van de goal. Tijhuis raakte de bal lekker, zo lekker dat het leer, door de wind gedragen stijf in de linker kruising verdween. Voor een doelman heel vervelend maar hier viel weinig aan te doen, de bal daalde amper, had veel tempo en betekende gewoon de 1-1.

Na rust had Borne de wind in de rug en dat was toch een voordeel. Borne voerde de druk op, speelde nog altijd onrustig maar won nu wel de duels. Eenmaal in balbezit bleef Borne echter slordig en kon het niet snel genoeg de vrije man vinden. Ook Juventa’12 had hier last van en moest hopen dat een hoge bal eens goed zou vallen.

In de 57ste minuut werd een schot van Pieterson van de Wierdense doellijn gehaald en een minuut later deed Jorrit Jongman hetzelfde voor Borne na een hoekschop van de gasten. Het spel golfde nu op en neer en zowel Borne als Juventa’12 kwamen een aantal maal goed weg. Voor Borne had Sander Toebes kunnen scoren maar zijn schot ging rakelings naast en een fractie later gebeurde dat nogmaals na een knap schot van Danny van Laar.

Voor de gasten was het de rappe en behendige Tunca die een paar maal had kunnen schieten maar tot opluchting van de thuisploeg voerde hij de acties een aantal maal te ver door. De slotfase naderde en beide trainers schreeuwden hun team nog eens naar voren. Dit spannende duel moest een winnaar opleveren en in de 85ste minuut leek de thuisploeg er met deze eer van door te gaan. Borne kwam, wederom door Huitink, op voorsprong. Een rake kopbal betekende de 2-1 en de Bornse bank ontplofte zowaar.

Met nog vijf minuten te gaan kon het niet meer mis gaan. In de 86ste minuut kopte Mart Snippers, volledig vrijstaand de bal in de handen van de doelman na een mooie actie op de rechterflank van Toebes. Uit de tegenstoot wist Juventa’12 bijna de Bornse doelman te verrassen. De klok stond op 90 minuten en echt lang kon het niet meer duren.

De Bornenaren vochten voor wat ze waard waren en de gasten uit Wierden deden hetzelfde, wat een spanning en nog altijd liet scheidsrechter Sins uit Ulft doorspelen. We noteren de 97ste minuut en nog eenmaal ging Juventa’12 voor haar kansen, een aanval over links, harde lage voorzet en via het been van Borne verdediger Chiel Kosterink was het 2-2. Zuur voor Borne, een overwinning zou een prachtig resultaat zijn geweest maar daarmee had Juventa’12 toch echt te weinig gekregen.

BVV Borne wint met ruime cijfers van SV Vasse

BVV Borne wint met ruime cijfers van SV Vasse

BVV Borne heeft met ruime cijfers gewonnen van SV Vasse. Na rust drukten de Bornenaren het verschil in kwaliteit ook in doelpunten uit en liep het uit naar 5-1

BVV Borne heeft met overtuigend spel en ruime cijfers gewonnen van SV Vasse. Beide ploegen traden aan onder herfstachtige omstandigheden en een miezerige bui had het veld ook al geen goed gedaan. In de eerste twintig minuten van dit duel viel er voor het publiek, en met name de fijnproevers onder hen, niet veel te genieten. Het was hard werken en veel onderlinge duels werden rond de middenlijn uitgevochten. De eerste kans zou dan ook uit het niets komen was de algemene indruk en dat bleek ook zo te zijn.

Het waren de Vassenaren die de eerste kans kregen, maar de uitstekend keepende Dennis Haan keerde zijn inzet. Het duurde tot de 38ste minuut voordat BVV Borne voor enig gevaar kon zorgen. Het was Danny van Laar die het met een schot van net buiten het strafschopgebied probeerde maar ook dit keer kwam een doelman als winnaar uit de bus. Twee minuten later zorgde diezelfde doelman er met een miraculeuze reflex voor dat de inzet van Wesley Assink geen doel trof. De gasten uit Borne waren in deze fase iets sterker, konden meer geduld opbrengen in balbezit en waren zorgvuldiger in het kiezen van de momenten, dit tot tevredenheid van Borne trainer Rob Bakker. Met een 0-0 ruststand hadden de gasten zich tekort gedaan, niet dat het verschil tussen beide ploegen erg groot was, maar het betere spel was in het eerste bedrijf wel voor de geelzwarten.

Na rust een droomstart voor Borne. De prima spelende Danny van Laar legde in de 46ste minuut aan voor een vrije trap, vond Laurens Huitink en het was diezelfde Huitink die boven iedereen uit kwam en het leer met veel overtuiging achter de doelman kopte. 0-1 voor de Bornse gasten en het was op basis van de sterke fase voor rust verdiend. Lang konden de Bornenaren er echter niet van genieten want in de 48ste minuut stond het alweer gelijk. Een goed genomen hoekschop strandde bijna op de doellijn en het was Haarhuis die zijn ploeg liet juichen door het laatste tikje te geven en zo voor de 1-1 te zorgen.

Nu waren de rollen, voor wat betreft het genieten, omgedraaid want een minuut later stond het 1-2 voor BVV Borne. Een exacte kopie van de openingstreffer betekende opnieuw een voorsprong voor Borne. Wederom was het Danny van Laar die de voorzet gaf en wederom was het een vrije trap, nagenoeg op dezelfde plek als een paar minuten daarvoor. Huitink wist wat er ging gebeuren, hing alweer in de lucht en liet de doelman kansloos.

SV Vasse was niet meer bij machte om nog eens aan te zetten en zag de gasten de wedstrijd naar zich toe trekken. In de 56ste minuut schudde de snelle Jeroen Vos zijn directe tegenstander af, ging richting de zestienmeter en kon alleen met een overtreding worden afgestopt. Strafschop en Pieterson achter de bal. Een zeldzame misser deze keer van Pieterson want zijn poging strandde op de paal.

In de 68ste minuut werd dan toch het verschil gemaakt. De 1-3 van Pieterson kwam ietwat gelukkig tot stand maar verdiend was het zeker. Borne speelde volwassener en ging beter om met het zwaar te bespelen veld en ging dit niet meer uit handen geven. Sterker nog, het liep in het restant van dit duel uit naar een hoge score. In de 70ste en 84ste minuut werd het door Martijn Hofman 1-4 en door Sander Toebes 1-5. Een prima uitslag voor BVV Borne en na 90 minuten spelen floot scheidsrechter Meijer voor het eind van dit duel.

Volgende week zondag, 09-december neemt BVV Borne het op tegen Juventa ’12 uit Wierden de wedstrijd in Borne begint om 14:00 uur.

Borne speelt gelijk tegen Hengelo

Borne speelt gelijk tegen Hengelo

BVV Borne heeft in een boeiend duel niet weten te winnen van HVV Hengelo. Op het eigen sportpark bleef het steken op 2-2. De verdiende gelijkmaker van de Bornenaren viel diep in blessuretijd. BVV Borne heeft een punt over gehouden aan het duel tegen HVV Hengelo en daarmee heeft het zich op basis van het aantal kansen eigenlijk tekort gedaan.

Borne begon sterk aan de wedstrijd en zag Van Laar al na 15 seconden op doel schieten. In de 11de minuut had Stan Prigge de kans om Borne op voorsprong te schieten. Prigge ging na een goede combinatie alleen op de doelman af, ging de zestien meter binnen maar moest met een verdediger in de rug snel beslissen, zijn schot werd door de doelman gestopt. Borne speelde in de beginfase prima. Het vond elkaar gemakkelijk, het baltempo was hoog en het speelde met veel bewegende mensen.

In de 16de minuut leek er dan ook niets aan de hand toen HVV Hengelo een vrije trap kreeg voor de eigen dug-out. Kastelein pegelde de bal van 30 meter op doel en zag tot zijn eigen verbazing dat de Bornse doelman zich verkeek op zijn wreefschot. 0-1 voor de gasten en Borne kon in de achtervolging. Toch waren het de Hengeloërs die aan een sterke fase begonnen en met name vanuit de omschakeling zeer gevaarlijk waren. Binnen een mum van tijd verschenen ze met veel mensen voor de goal. In de 21ste minuut kwam Borne zeer goed weg en hadden de blauwhemden de score moeten verdubbelen, maar Jordy Dobbe redde op de doellijn.

En met dit optreden van Dobbe leken de Bornenaren definitief de rug te rechten, want Hengelo kwam er in het verloop van de eerste helft niet meer aan te pas. Hofman, Prigge en Pieterson, (die zijn voorzet op de lat zag belanden) hadden de gelijkmaker op de schoen en Borne was veel sterker, speelde ook beter maar leek in de eindfase niet meedogenloos genoeg. Na de pauze kreeg de thuisploeg in de 46ste minuut direct de 0-2 om de oren. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Berends die vanaf zestien meter de bal snoeihard in de rechterhoek knalde. Een knap gedrukt schot van Berends die ook nog voldoende snelheid en zuiverheid aan de bal wist mee te geven.

In het vervolg van de tweede helft kwam Hengelo er niet meer aan te pas. Borne had de bal, bepaalde het tempo en kreeg vier minuten later wederom een kans om te scoren. Crosspass van links naar rechts van Jongman, Prigge in kansrijke positie, schot nipt voorlangs. Minuut later. Van Laar speelt zich vrij, haalt uit, schot naast. Voorzet Assink, door iedereen gemist, doelman slaat de bal uit de doelmond tot corner. Het kon niet anders of de Bornenaren zouden de aansluitingstreffer maken en in de 58ste minuut gebeurde dat dan ook.

Wesley Assink bracht de bal hoog voor het doel, Sven Pieterson geloofde in de goed aangesneden voorzet en kopte bij de tweede paal tegendraads en dik verdiend de 1-2 binnen. De uitstekende Hengelose doelman was volstrekt kansloos. Borne zette nog eens aan, zag dat HVV Hengelo meer overtredingen nodig had, die door scheidsrechter Oude Wolcherink uit Weerselo allen met geel werden bestraft, en ging op jacht naar meer.

In de 75ste minuut werd de bal van de doellijn gehaald na een bijna eigen goal met het hoofd en in de 82ste minuut raakte Pieterson van dichtbij de paal. In deze fase leek de klok de grootste tegenstander van de thuisploeg te worden, HVV Hengelo kon slechts tegenhouden en leek er alsnog met de volle buit van door te gaan.

De scheidsechter gaf vier minuten blessuretijd en Borne kon nog eenmaal iets forceren. In de 93ste minuut kreeg Wesley Assink voldoende tijd om wederom een bal voor te geven. Assink raakte de bal voortreffelijk, veel tempo, goede hoogte en het was de mee opgekomen Laurens Huitink die de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen kopte en de 2-2 liet noteren. Een paar tellen later floot de leidsman voor het eind van dit spannende duel. Volgende week zondag gaat BVV Borne naar Vasse.

De wedstrijd tegen SV Vasse begint om 14:00 uur

Resterend programma Borne 1 en 2

Resterend programma Borne 1 en 2
  Datum Thuis   Uit
  25-11-18 Borne 1 - Hengelo 1
  02-12-18 Vasse 1 - Borne 1
  09-12-18 Borne 1 - Juventa '12 1
  16-12-18 KOSC 1 - Borne 1
  20-01-19 Borne 1 - Rood Zwart 1
  27-01-19 UD W. 1 - Borne 1
  03-02-19 Borne 1 - Oldenzaal 1
  17-02-19 Borne 1 - RSC 1
  10-03-19 Sportlust Vr. 1 - Borne 1
  17-03-19 Borne 1 - Zenderen Vooruit 1
  24-03-19 Rood Zwart 1 - Borne 1
  07-04-19 Borne 1 - KOSC 1
  14-04-19 Juventa '12 1 - Borne 1
  21-04-19 Borne 1 - Vasse 1
  12-05-19 Hengelo 1 - Borne 1
  19-05-19 Delden 1 - Borne 1
  26-05-19 Borne 1 - Almelo 1
         
  Datum Thuis   Uit
  25-11-18 NEO 3 - Borne 2
  02-12-18 Borne 2 - GFC 2
  09-12-18 WVV '34 3 - Borne 2
  10-02-19 Borne 2 - Diepenheim 2
  17-02-19 Buurse 2 - Borne 2
  10-03-19 Borne 2 - Bentelo 3
  17-03-19 Rood Zwart 3 - Borne 2
  24-03-19 Borne 2 - NEO 3
  07-04-19 GFC 2 - Borne 2
  14-04-19 Borne 2 - WVV '34 3
  05-05-19 Borne 2 - Markelo 3
  19-05-19 Borne 2 - HSC '21 4
  26-05-19 VIOS B. 2 - Borne 2

BVV Borne overtuigend langs Oldenzaal

BVV Borne overtuigend langs Oldenzaal

BVV Borne heeft overtuigend gewonnen van VV Oldenzaal. Na een 3-0 ruststand liepen de Bornenaren na de pauze eenvoudig uit naar 5-0. Met dit resultaat is Borne opgeklommen naar de koppositie in de 4e klasse.

Onder weinig publieke belangstelling, wat zonder twijfel te maken had met de koude wind, begonnen beide ploegen aan hun duel. Oldenzaal en Borne zijn geen onbekenden voor elkaar en hun ontmoetingen gaan terug tot het seizoen 1945/1946 toen beide verenigingen uitkwamen in de tweede klasse. Toch leuk om te weten. Afijn, op 18 november 2018 ontmoetten beide verenigingen elkaar weer eens en na een aftastend begin was het Borne dat na een kwartier het heft in handen nam om het vervolgens niet meer uit handen te geven. De gasten uit Borne waren op voorhand gewaarschuwd voor de counter van de Oldenzalers, maar toen dat gevaar nogal meeviel, durfden de Bornse verdedigers eveneens op te stormen.

Laurens Huitink kwam in de 20ste minuut goed door, verwachtte een één-tweetje aan te gaan maar strandde in de drukte. In de 24ste minuut was Wesley Assink dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging ging nog voorlangs en zes minuten later was het wel raak. Het was Martijn Hofman die de verdiende 0-1 aantekende. Hofman geloofde in de diepe bal, liet hem eenmaal stuiteren en haalde verwoestend uit. De doelman raakte het schot nog wel maar kon een treffer niet voorkomen. Borne ging op jacht naar meer, wilde de voorsprong uitbouwen en zette vol druk op de verdedigers van de gastheren. Deze inzet werd beloond, want een simpel weggegeven corner betekende niet veel later de 0-2. Een korte variant deze keer, maar de aansluitende voorzet was prima, smoorde in de vijfmeter en Laurens Huitink was er als de kippen bij om het leer snoeihard in de touwen te jagen. De Bornse storm was niet te stoppen en in de 37ste minuut stond het zowaar 0-3.

Borne liet de bal rond de middenlijn snel rondgaan en vond na een aantal passes Danny van Laar die met een bekeken steekpass Sven Pieterson vrije doorgang naar de goal verschafte, dit soort buitenkansjes laat de ervaren Pieterson zich niet ontnemen en hij schoof de bal eenvoudig binnen. Vlak voor rust zag laatstgenoemde zijn schot ook nog op de paal belandden. Het meegereisde Bornse publiek was verbaasd, niet zozeer over het spel van de geelzwarten maar wel over het optreden van de thuisploeg. Dit ging wel heel makkelijk en dat was in het verleden wel eens anders.

Na de pauze speelde Borne het duel op een volwassen manier uit. Dat betekent dat het zich niet liet provoceren, bij de les bleef en de bal bij vlagen zeer snel rondspeelde en zo de Oldenzalers alle hoop ontnam om er nog iets van te maken. In de 55ste minuut opnieuw een Borns doelpunt en de 0-4 op het scorebord. De pass van Mart Snippers was misschien wel mooier dan het doelpunt zelf. Snippers bediende Pieterson met een pass van 25 meter, dwars door de Oldenzaalse verdediging en strak over de grond. Pieterson controleerde de bal en twee tellen later had hij zijn tweede treffer tegen de touwen geschoten.

De Bornse staf en het meegereisde publiek konden tevreden achterover leunen want dit zouden de spelers niet meer uit handen geven. De thuisploeg liet niet zien nog ergens voor te willen strijden en dat was ongewild een mooi compliment aan de geelzwarten. Borne had lang balbezit, had niets meer te vrezen en zette aan voor minimaal nog een treffer. En in de 68ste minuut was het Stan Prigge die de vijfde treffer voor zijn rekening nam, notabene één minuut nadat hij binnen de lijnen was gebracht voor Martijn Hofman. Na opnieuw een mooie pass van Mart Snippers, was het Prigge die goed positie had gekozen rond de vijfmeterlijn en de bal met rechts over de doellijn werkte.

0-5 en een mooie beloning voor het goed verzorgde spel van de geelzwarten. In het vervolg werden Jeroen Vos en de jeugdige Luc Schepers nog gebracht voor respectievelijk Danny van Laar en Wesley Assink, op een kleine kans na veranderde er niets meer aan de stand en na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Ten Dam uit Hengevelde voor het eind.

Volgende week BVV Borne – HVV Hengelo. Het duel op zondag 25 november begint om 14:00 uur

Borne uitgeschakeld in de beker.

Borne uitgeschakeld in de beker.

BVV Borne heeft weinig plezier beleeft aan het duel tegen eersteklasser TVC’28 uit Tubbergen. Het verloor maar liefst met 7-0 Een dapper strijdend Borne heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de strijd om de KNVB beker.

Met de stunt van vorig jaar nog in het achterhoofd (2-3 winst tegen deze tegenstander) was het de vraag hoe met name de thuisploeg van start zou gaan. Er waren twee mogelijkheden: Afwachtend of Aanvallend. Het werd het laatste en dat was voor de dappere geelzwarten iets teveel van het goede. Binnen de minuut stond het 1-0. Na een snelle aanval over de linkerflank was het Schepers die de bal strak in de rechterhoek schoot.

In de 13de minuut de eerste kans voor Borne, maar Sander Toebes kon de prima voorzet van Dominic ten Bloemendal niet controleren bij de tweede paal en had daardoor te weinig tijd om de bal langs de doelman te schieten. Uit de counter maakte Geerts in de 14de minuut de 2-0 en was het duel al gespeeld. Dit TVC’28 met deze instelling was twee maten te groot voor de Bornenaren.

Toch kon Borne met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. Het is blijven voetballen, zocht bij balbezit altijd de voetballende oplossing en heeft bij vlagen laten zien er toch een duel van te willen maken. TVC’28 echter, was niet van plan zich voor een tweede maal voor schut te laten zetten en verslapte nimmer. Voor rust liep het uit naar 4-0 om er vervolgens na de thee nog drie aan toe te voegen en uit te lopen naar 7-0.

Toch is het bekeravontuur niet mislukt. Borne heeft met glans de poulefase doorstaan en daarin alle tegenstanders overtuigend verslagen en zich daarmee in een positie gemanoeuvreerd om te kunnen stunten tegen een veel hoger spelende ploeg. Vorig jaar is dat gelukt, dit jaar niet. Zo simpel is het dan ook wel weer. De geelzwarten kunnen zich nu richten op de competitie waarin het op dit moment de derde plaats inneemt.

Zondag 18 November 2018 neemt BVV Borne het op tegen VV Oldenzaal. Het duel wordt gespeeld in Oldenzaal en begint om 14:00 uur.

Borne wint alsnog in de slotminuten

Borne wint alsnog in de slotminuten

BVV Borne heeft in een krankzinnige wedstrijd met 4-3 gewonnen van UD Weerselo. Na een 3-0 ruststand gaf niemand meer iets om de kansen van de gasten, UD vocht zich echter knap terug maar het was Borne spits Hofman die in blessuretijd alsnog de winnende treffer binnen kopte.

BVV Borne heeft in een wedstrijd met twee gezichten drie punten overgehouden aan het duel met UD Weerselo. De start van de geelzwarten was fantastisch. Borne kwam zeer sterk voor de dag, combineerde vlot en won alle duels op het middenveld. UD werd in de beginfase volledig overklast. In de 5de minuut stond het al 1-0 voor de Bornenaren. Laurens Huitink kopte een corner van Danny van Laar tegen de touwen, een variant die we dit jaar al vaker gezien hebben en Huitink is met zijn timing en sprongkracht van grote waarde in deze situaties. In het vervolg van dit duel wist UD zich geen raad met dit agressief naar vorend spelend Borne. In de 21ste minuut de 2-0 voor de thuisploeg. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Mart Snippers die zich goed vrij speelde en met rechts verwoestend uithaalde. Zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek en wederom was de Weerselose doelman geklopt.

Binnen het half uur was het zelfs 3-0. UD probeerde over rechts op te bouwen, deed dit echter zonder overtuiging. Sander Toebes veroverde de bal, passte naar Sven Pieterson die op zijn beurt de mee opgekomen Martijn Hofman aanspeelde. Hofman trof doel met een knappe schuiver met binnenkant voet. Dit ging allemaal wel heel makkelijk en Borne leek af te stevenen op een bijzonder aangename middag. Tien minuten voor de pauze leek UD te zijn wakker geschud en speelde het brutaler en vrijer. De thuisploeg liet het initiatief even aan de gasten, maar hield toch de regie over de wedstrijd en een fractie voor de pauze had het nogmaals kunnen scoren maar de poging van Hofman ging naast.

Na de thee waren de rollen volstrekt omgedraaid. Nu waren het de gasten die de duels wonnen en nadrukkelijk op jacht gingen naar een treffer. Borne liet het gebeuren en leek niet bij machte het tempo van de wedstrijd te bepalen. UD had vaker balbezit en zag de gastheren steeds verder achteruit gedrukt worden. In de 58ste minuut werd vlak optreden van Borne afgestraft. Het was Meckelenkamp die de 3-1 noteerde en met deze treffer ontspon zich een interessante fase. Borne moest de rug rechtten, zich herpakken en UD Weerselo gooide meer fysiek in de strijd, gecombineerd met de nodige strijdlust.

Nu was het UD dat het wedstrijdbeeld bepaalde. Borne werkte hard, maar was telkens een stap te laat om het tij te keren, ook hield het geen balbezit en dit gaf natuurlijk de Weerseloërs weer het geloof dat er meer mogelijk was. In de 65ste minuut noteerde Oogink de 3-2 en met dit doelpunt zag iedereen de bui al hangen. In de 74ste minuut bracht de paal nog redding voor Borne maar een minuut later was het zowaar 3-3 en het was opnieuw Meckelenkamp die het net wist te vinden.

Trainers en staf van beide banken werden helemaal gek, maar uiteraard om sterk uiteenlopende redenen. UD trainer Frank Bruins gaf zijn team opdracht om door te drukken en ook Borne trainer Rob Bakker wisselde aanvallend. De aanvalsdrang van de gasten leidde zonder twijfel tot ruimte achter de verdediging, zal Bakker gedacht hebben en de Borne spelers stelden hun trainer niet teleur. Borne wist zich te herpakken, leunden niet naar achteren maar gingen nog eenmaal als team vooruit.

Een spannende fase brak aan want beide ploegen gingen vol voor de winst. Borne had echter de verdediging iets beter op orde in dit laatste kwartier en dat bracht duidelijk de nodige rust met zich mee. Het spel golfde op en neer, UD leek niet te stoppen, maar de oplettende kijker zal ook gezien hebben dat een snelle uitval van Borne zeker niet kansloos was. In de blessuretijd kreeg de laatste groep kijkers gelijk. Een hoge voorzet werd bij de tweede paal door Martijn Hofman met het hoofd binnen gewerkt en 4-3 was een feit. Borne gek van vreugde en UD bleef verslagen achter.

Zondag 11 november staat de bekerwedstrijd tegen eersteklasser TVC’28 op het programma. De wedstrijd op sportpark ‘De grote Moat’ in Tubbergen begint om 14:00 uur.

Borne wint derby van Zenderen Vooruit

Borne wint derby van Zenderen Vooruit

De derby tussen Zenderen Vooruit en BVV Borne is in het voordeel van BVV Borne uitgevallen. De Bornenaren waren een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij en wonnen verdiend met 3-1.

BVV Borne heeft met 3-1 gewonnen van Zenderen Vooruit. Een goed resultaat na de onnodige nederlaag van vorige week. Beide ploegen begonnen fel aan het duel en gunden elkaar weinig tijd om te handelen. In de eerste tien minuten ging de thuisploeg daar iets beter mee om en kreeg het twee goede mogelijkheden om de score te openen. In de 5de minuut was het Ramon Van Os die het probeerde. Van Os stond met de rug naar de goal, controleerde de bal met de borst en vanuit de draai schoot hij met rechts de bal over het doel.

In de 11de minuut werd het met een bekeken lob geprobeerd, maar ook deze poging ging over het doel. Na een kwartier spelen kwam Borne beter in de wedstrijd en nam het de regie over om deze vervolgens de hele eerste helft niet meer uit handen te geven. Borne zocht veelvuldig de flanken op waar de thuisploeg het zichtbaar moeilijk mee had. Uit een van deze aanvallen kreeg Stan Prigge in de 35ste minuut de kans om de score te openen. Prigge ging over de linkerflank het strafschopgebied in, probeerde de verdediger uit te kappen om zijn rechterbeen te zoeken, maar de Zenderse withemd reageerde alert en won het duel.

In de 40ste minuut wisten de Bornenaren wel het net te vinden. Het was Sander Toebes die vanuit de scrimmage de 1-0 maakte. Zenderen kon een goed genomen hoekschop van Danny van Laar niet adequaat verwerken, waardoor Toebes in de gelegenheid werd gesteld om van dichtbij de verdiende openingstreffer te maken. Zenderen probeerde direct te antwoorden, maar het vond telkens de uitstekende spelende Bornse backs, Jordy Dobbe en Chiel Kosterink op hun weg. Vlak voor de pauze, we noteren de 45ste minuut, kwam Borne op 2-0. Het was Sven Pieterson die slim positie koos, een Bornse voorzet prachtig met rechts uit de lucht plukte en beheerst met de wreef de bal over de doelman schoot. Een knappe treffer op een belangrijk moment.

In de tweede helft ging de thuisploeg, zoals te verwachten viel, direct op jacht naar de aansluitingstreffer en het leek in de 47ste minuut ook te scoren, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Prima waargenomen door grensrechter Kevin Dobbe, want het was lastig te zien gaf ook het publiek later toe. De Bornenaren waren door dit feit weer volledig bij de les en speelden bij vlagen prima voetbal. In de 65ste minuut had het zich moeten belonen toen een snelle aanval, waarbij de bal over meerdere schijven slechts eenmaal geraakt werd, van dichtbij werd naast geschoten. Een zaalvoetbal moment en een bevestiging dat voetballen vanuit de beweging altijd kansen oplevert.

Toch kon Borne het zich niet permitteren om minder geconcentreerd te spelen want het is nou eenmaal een derby dat bij een thuisploeg extra krachten op kan roepen. In de 69ste minuut werd dit bevestigd toen Zenderen Vooruit de 2-1 maakte. Oude Vrielink verschafte zich op links met een mooie sleepbeweging wat ruimte en kon vervolgens tussen drie Borne spelers doorlopen en met een goed schot de verre hoek vinden. Een mooie treffer van Oude Vrielink, maar BVV Borne ging niet helemaal vrijuit. Toch konden de geelzwarten zich zeer snel herpakken en nam het al rap het initiatief weer over.

Tussen de 78ste en 83ste minuut kreeg het drie kansen waaruit het eenmaal wist te scoren. Waar eerst nog Pieterson van dichtbij over schoot en een minuut later de doelman een schot van Van Laar met de vingertoppen over de lat tikte was het Mart Snippers die wel wist te scoren. Sander Toebes won zijn duel op links nabij de achterlijn, bracht de bal voor en zag de keeper zich volledig verkijken op de roller. Snippers was er op de doellijn als de kippen bij en schoot de 3-1 binnen. Met dit doelpunt was het duel gespeeld en in de resterende speeltijd hadden de bezoekers eigenlijk vaker moeten scoren. Het bleef echter bij deze 3-1 en daarmee was de derby in Borns voordeel beslist.

Zondag 04 november om 14:00 uur speelt BVV Borne op het eigen sportpark tegen UD Weerselo.

BVV Borne in eigen huis onderuit tegen Sportlust Vroomshoop

BVV Borne in eigen huis onderuit tegen Sportlust Vroomshoop

BVV Borne is op het eigen terrein op een nederlaag getrakteerd. Sportlust Vroomshoop was met 5-3 te sterk. De Bornenaren kwamen kort na rust nog wel terug op 2-2 maar de tegentreffer in dezelfde minuut kwamen ze niet meer te boven.

BVV Borne stelde teleur in het duel met Sportlust Vroomshoop. Vooraf leek het een mooie gelegenheid om een goede reeks te starten, alhoewel de gasten geen moment onderschat mochten worden. Met een goed gesloten verdediging en twee rappe en makkelijk scorende spitsen was BVV Borne op voorhand gewaarschuwd. Borne begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en in de 11de minuut veerde het Borne publiek even op omdat de doelman van de gasten er bij een schot op doel niet goed uitzag, de inlopende Pieterson was net te laat.

Verder dan deze poging kwamen de Bornenaren niet en dat was verrassend en leek een teken aan de wand te zijn. In de 14de minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. De bal werd hoog voor het Borne doel gebracht, een kopduel werd gewonnen en het leer belandde voor de voeten van Tim Spoor die eenvoudig de linkerhoek vond.

Borne leek na deze treffer nog altijd niet bij de les te zijn en het ontsnapt drie minuten later aan nog een tegentreffer maar doelman Haan redde op een schot van wederom Spoor. Het spel van de Bornenaren was in deze fase te onrustig en de ploeg verloor te veel zogenaamde tweede ballen. Het liep achter de gasten aan en eenmaal in balbezit was de ploeg duidelijk zoekende naar een oplossing om door de dichte verdediging van de Vroomshopers te komen. In de 36ste minuut verdubbelde Sportlust de voorsprong. Slordig balverlies op het middenveld verraste de Bornse verdedigers, die daardoor niet goed stonden en het was Jozic die met een knap gedrukt schot de 0-2 aantekende.

Voetbal is een raar spelletje, want na deze treffer leken de Bornenaren wakker geschud en zette het de tegenstander vol onder druk. De bal ging sneller rond, duels werden gewonnen en alle neuzen stonden letterlijk dezelfde kant op. Namelijk die van het vijandelijke doel, dit komt het tempo ten goede en Sportlust werd volledig overlopen. In de 42ste minuut was het Stan Prigge die 1-2 maakte. Een minuut later had Prigge ook de gelijkmaker achter de doelman kunnen koppen, maar hij kwam iets tekort.

Na rust een ontketend Borne. Na een goede en snelle aanval over de rechterflank kwam de bal bij Sander Toebes, Toebes wilde voorzetten, zag dat dat niet kon, legde terug op Danny van Laar die er beter voorstond en Van Laar gaf een afgemeten voorzet op Stan Prigge die met het hoofd de 2-2 maakte. Nu zouden de Bornenaren er overheen walsen was de verwachting van velen.

Hoe teleurstellend was het dan ook dat het een minuut later alweer 2-3 stond. En weer oogde Borne niet agressief genoeg, er werd geen of nauwelijks druk gezet en Spoor had alle tijd om van 18 meter op doel te schieten. Het leer belandde hoog in het doel en Borne doelman Dennis Haan was volstrekt kansloos. Jammer, want met dit doelpunt was het gedaan met de Bornse ontketening en was de opleving van korte duur geweest.

Toch moest dit Borne in staat worden geacht opnieuw de rug te rechtten en dat probeerden ze ook, maar soms heb je van die dagen dat het simpelweg niet wil en je inzet niet wordt beloond. Sportlust Vroomshoop speelde slim en gewiekst, bleef georganiseerd spelen en scoorde op de juiste momenten. In de 55ste minuut werd het ook nog 2-4. Na een overtreding in het strafschopgebied werd de toegekende penalty feilloos binnen geschoten.

Het Bornse vuur was geslonken tot een rustige waakvlam op een zomers terras en Sportlust speelde het duel volwassen uit. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Blok uit Glanerbrug stond er 3-5 op het scorebord en had Sven Pieterson wel de mooiste treffer van de dag laten zien. Een schot stijf in de rechterkruizing, dat dan wel.

Volgende week wacht de derby: Zenderen Vooruit – BVV Borne. Het duel op 28 oktober begint om 14:00 uur.

BVV Borne knap langs Almelo

BVV Borne knap langs Almelo

BVV Borne heeft de lastige uitwedstrijd bij SV Almelo verdiend met 3-1 gewonnen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar door twee doelpunten van Stan Prigge en eenmaal Wesley Assink konden de bezoekers uit Borne drie punten bijschrijven.

Borne wint eerst thuisduel

Borne wint eerst thuisduel

BVV Borne heeft aan het thuisduel met SV Delden drie punten overgehouden. Het won, na een 2-0 ruststand verdiend met 4-1. Er was de thuisploeg alles aangelegen om na de nederlaag van vorige week haar eerste wedstrijd op het eigen terrein te winnen en SV Delden moest daar het slachtoffer van worden.

Borne verliest eerste competitie wedstrijd

Borne verliest eerste competitie wedstrijd

BVV Borne is er ook dit jaar niet in geslaagd om de competitie met een overwinning te starten. In Rossum was RSC met 2-0 te sterk voor de geelzwarten, een stand die al bij de rust was bereikt.

BVV Borne heeft met 2-0 verloren van RSC Rossum en hadden zich graag een betere start gewenst, maar RSC liet zien over een goede ploeg te beschikken. Na een aftastende fase met balbezit over en weer waren het de gastheren die in de 12de minuut de eerste kans kregen. De spits ging alleen op doel af, vond een rappe medespeler en legde de bal breed, door deze actie kreeg doelman Sander Post net voldoende tijd om zich te strekken en de bal te keren. Een prima actie van de Bornse doelman.

Drie minuten later trad Post opnieuw uitstekend op door de bal binnen de zestien meter van de voet te grabbelen van de spits. Scheidsrechter Westerhof beoordeelde de situatie volstrekt verkeerd en gaf de thuisploeg een strafschop. Davina zette de thuisploeg vervolgens op 1-0. De Bornenaren schrikken niet zo snel van een achterstand en in de 20ste minuut werd Laurens Huitink de diepte ingestuurd, de keeper keerde de inzet echter en uit de rebound kwam de bal voor de voeten van Sander Toebes die eveneens het net niet kon vinden.

Er brak een fase aan met veel druk op de Rossumse verdedigers, echter zonder echt tot kansen te komen. In de 34ste minuut kwamen de gastheren ietwat verrassend op 2-0. Balverlies op het middenveld leidde een counter in en het was J. Van Benthem die de voorsprong verdubbelde. Vlak voor rust waren het de Bornenaren die een strafschop hadden moeten krijgen na een overduidelijke vangbal van een Rossumse verdediger, de leidsman was echter niet van plan om de Bornenaren datgene te geven waar het recht op had en wuifde de protesten resoluut weg.

Na de pauze speelde het duel zich voornamelijk rondom de middenlijn af. Borne probeerde het wel, maar het ontbrak aan vernuft en het nodige fortuin om tot echte kansen te komen. Een treffer zou het geloof terug kunnen brengen en de tegenstander doen wankelen, maar dat werd de gasten deze middag niet gegund.

In de 68ste minuut kreeg Stan Prigge nog een goede mogelijkheid, Prigge nam de bal goed mee maar vond de doelman op zijn weg. In de 70ste minuut waren het de gastheren die een grote kans kregen maar de prima spelende doelman Post redde bekwaam. Om toch nog iets te forceren wisselde de Borne trainer Bakker nog tweemaal, maar het bracht geen verandering in de stand.

Volgende week zondag 07 oktober speelt BVV Borne tegen SV Delden. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.