Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1

BVV Borne 1

Indeling

Leiders en Trainers

Stand

Programma

Uitslagen


Borne geeft in laatste minuten voorsprong uit handen

Borne geeft in laatste minuten voorsprong uit handen

BVV Borne heeft in de slotfase de winst door de vingers zien glippen en met 2-2 gelijkgespeeld bij LSV in Lonneker. In een gelijkopgaand duel kwamen de Bornenaren vlak voor rust op gelijke hoogte en waren de tweede helft gevaarlijker dan de thuisploeg. Onder een heerlijk zonnetje kon het publiek zich opmaken voor een op voorhand interessante ontmoeting tussen LSV uit Lonneker en de geelzwarten uit Borne. BVV Borne bezet nog altijd de tweede plaats op de ranglijst en de thuisploeg stond derde met een aantal wedstrijden tegoed. Met een eventueel verlies schieten beide ploegen niet veel op.

De eerste tien minuten moest het duel duidelijk nog los komen, zowel de thuisploeg als de gasten uit Borne hadden geen van beiden lang balbezit en het spel speelde zich voornamelijk rond de middenlijn af. In de 11de minuut werd Jeroen Vos de diepte ingestuurd met een prima steekbal, helaas remde de bal teveel af op het stroeve kunstgras en was een vrije doortocht naar de goal niet meer mogelijk. In de 20ste minuut het eerste gevaar van LSV toen het over de rechterkant gevaarlijk doorkwam, met iets meer overleg had het zomaar op voorsprong kunnen komen. Vanaf dit moment pakten de Lonnekenaren het initiatief in de wedstrijd over, het speelde slim tussen de linies en hadden langer en vaker de bal.

In de 25ste minuut komt het dan ook, ietwat gelukkig, maar niet onverdiend op voorsprong. Vanuit een inworp, die nota bene stuiterde in de zestien meter, kopte Punte van dichtbij en volledig vrijstaand eenvoudig binnen en bracht daarmee de stand op 1-0. Borne moest even veren schudden na dit moment en bij de les blijven, want het zag de thuisploeg slimmer omgaan met de geboden ruimte en snel voor de goal verschijnen. Na de 30ste minuut kreeg BVV Borne de zaken beter op orde, het stond compacter en liet de bal sneller rondgaan en dit spel zagen we de laatste weken steeds vaker. Nu waren het de geelzwarten die het initiatief naar zich toe trokken en vlak voor rust werd door Sander Toebes de gelijkmaker gescoord.

In de 41ste minuut had Wesley Assink op rechts de bal, er was veel beweging voor de goal wat voor verwarring zorgde bij LSV en Assink vond met een crosspass Mart Kosterink op links die het leer direct voor de goal bracht en Toebes in staat stelde om met het hoofd te scoren. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten en deze stand was een goede afspiegeling van de krachten van beide teams.

Na de welverdiende rust maakten beide teams er ook in het tweede bedrijf een leuk duel van. Het waren de Bornenaren die nadrukkelijk voor de voorsprong gingen zo kort na de pauze en deze kwam sneller dan verwacht. Het was Laurens Huitink die Borne in de 52ste minuut met een mooie kopbal op 2-1 bracht. Deze goal was een kopie van de treffer van vorige week. BVV Borne kreeg een hoekschop, zag Danny van Laar de bal met veel vaart voor de goal brengen en het was Huitink die met een goed getimede sprong boven iedereen uit kwam en hard binnen kopte.

Een minuut later had Sander Toebes het duel kunnen beslissen, Toebes kwam schuin voor het doel alleen op de keeper af, twijfelde tussen passeren of schieten, koos het laatste en zag de doelman met de benen zijn poging keren. Vanaf de 70ste minuut wordt het spel onrustiger, LSV heeft meer moeite de vrije man te vinden en had overtredingen nodig om de Bornenaren af te stoppen. De goed leidende scheidsrechter Jansen is er maar druk mee, geeft twee maal geel en lost het verder goed op. In de 74ste minuut ziet het meegekomen Borne publiek een schot van Jeroen Vos van een meter of dertig vlak langs de kruising zeilen en tien minuten later keert de LSV goalie een schot van diezelfde Vos.

De gastheren zetten in de laatste fase van dit duel nog eenmaal aan en dat werd in de 86ste minuut beloond met een treffer: 2-2 tot grote opluchting van LSV en bij Borne overheerste voornamelijk de teleurstelling door in de slotfase de volle buit nog uit handen te geven.

Volgende week staat BVV Borne – FC Berghuizen op het programma. De wedstrijd op zondag 22 april begint om 14:00 uur.

Borne pakt belangrijke punten

Borne pakt belangrijke punten

BVV Borne heeft de thuiswedstrijd tegen SV Vasse met 3-2 gewonnen. De Bornenaren gingen te voorzichtig van start maar het wist in de tweede helft het verschil te maken en won uiteindelijk verdiend. Drie weken geleden was de gevoelstemperatuur nog -10 en zaten de wisselspelers met dekens op de bank en nu was het 23 graden en werden drinkpauzes ingelast, hollandser kan het haast niet. Op voorhand een belangrijk duel voor beide ploegen die bovenin meedraaien dit seizoen.

Vasse begon sterk aan de wedstrijd, het zette de Bornenaren vroeg vast, was feller in de duels en nam vaker het initiatief. De thuisploeg moest er duidelijk even in komen, want het was telkens een stap te laat. Het was dan ook niet vreemd dat juist de bezoekers op voorsprong kwamen deze middag en ook de manier waarop was illustratief voor de start van Borne. Een lage corner werd volledig verkeerd ingeschat door de Borne-verdediging en het was Pegge van SV Vasse die de bal eenvoudig kon binnenschieten. 0-1 en we hadden nog maar 14 minuten gespeeld. Een minuut later kon het de score verdubbelen toen de vrijstaande Haarhuis vrij op doel kon schieten, maar Borne doelman Post keerde de bal met zijn vuisten.

Na twintig minuten spelen vonden de geelzwarten het wel voldoende en namen ze het initiatief over. Dit leverde direct kansen op. In de 21ste minuut kwam Van Laar nog iets lengte tekort om van dichtbij af te ronden en in de 30ste minuut wist Mart Kosterink van dichtbij snoeihard de paal te raken na een bekeken voorzet met het hoofd van zijn broer Chiel Kosterink. In de 32ste minuut dan toch de verdiende 1-1. Het was Laurens Huitink die slim positie koos bij de eerste paal, om de strakke corner van Danny van Laar schitterend in de verre hoek, via de binnenkant van de paal, binnen te koppen.

Tien minuten later moest Borne trainer Bakker noodgedwongen een dubbele wissel toepassen. Jordy Dobbe en Mart Snippers gingen geblesseerd naar de kant en Dani Isho Toma en de jeugdige Tobi ter Braak waren hun vervangers. Kort voor het rustsignaal kreeg SV Vasse nog een vrije trap die tot opluchting van de thuisploeg hard naast werd geschoten.

Na rust hadden de geelzwarten de zaken beter voor elkaar. Nu waren het de Bornenaren die vol druk zetten en de bal sneller rond lieten gaan. De bezoekers hadden duidelijk moeite met deze strijdwijze en konden de bal niet meer in de ploeg houden. Borne kwam in de 50ste minuut dan ook verdiend op 2-1. Jeroen Vos verzorgde de voorzet vanaf links, Mart Kosterink legde beheerst de bal terug en het was Wesley Assink die met een prima geplaatst schot het leer in de rechterbovenhoek krulde.

In de 52ste minuut kwam SV Vasse weer terug in de wedstrijd, toen het na een lichte overtreding van Chiel Kosterink een penalty cadeau kreeg. Weersink wist wel raad met dit buitenkansje en verzilverde koeltjes: 2-2 en we hadden weer een wedstrijd. Met nog een klein half uur te gaan leken de bezoekers vermoeid te raken. De ruimtes werden groter en het was Borne dat daar gretig gebruik van maakte. Na wat plaagstootjes was het in de 68ste minuut wel raak. Sven Pieterson zorgde op fantastische wijze voor de 3-2 na een prima actie van Mart Kosterink (die zijn directe tegenstander door de benen speelde en de bal voor het doel bracht).

Borne had in het verloop van dit duel niet veel meer te vrezen en leek de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen. In de 74ste minuut moest echter ook Jeroen Vos het veld met een blessure verlaten en hij werd vervangen door Victor Meier. SV Vasse zette in de slotfase nog eenmaal aan, probeerde het met hoge ballen maar het geloof was duidelijk verdwenen bij de gasten. In de 93ste minuut floot de uitstekend leidende scheidsrechter Van Leeuwen uit Winterswijk voor het eind van dit leuke duel en mochten de Bornenaren verdiend drie punten bijschrijven.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen LSV Lonneker op het programma. De wedstrijd in het dorp onder de rook van Enschede begint om 14:00 uur.

Borne verliest derby van Zenderen Vooruit

Borne verliest derby van Zenderen Vooruit

De derby tussen BVV Borne en Zenderen Vooruit is met 3-1 gewonnen door de gasten uit Zenderen. In een rommelig duel zag het talrijke publiek borne doelman Post in de slotfase twee maal in de fout gaan en gingen de gasten er met de volle buit van door.

Onder prima omstandigheden met veel publiek werd de bal om 18:00 uur aan het rollen gebracht op Sportpark ’t Wooldrik. De geelzwarten misten door blessures en schorsingen hun volledige voorhoede en borne trainer Rob Bakker zag zich genoodzaakt om zwaar te improviseren en dat in een wedstrijd waarvan je weet dat de gasten er volle bak tegen aan zullen gaan. Geen lekker vooruitzicht maar Borne is het aan haar stand op de ranglijst verplicht om deze derby winnend af te sluiten. Zenderen startte zoals te verwachten viel furieus, zette direct druk op de Bornse verdediging en maakte daarmee fatsoenlijk opbouwen onmogelijk.

De thuisploeg wist zich even geen raad, probeerde een aantal maal de goed mee opkomende Chiel Kosterink op de linkerflank te bedienen en voornamelijk via de vleugels onder de druk uit te komen. Deze aanpak lukte wel, maar vervolgens werden bijna alle duels om de zogenaamde tweede bal verloren. Zenderen was ook niet bij machte om de bal in de ploeg te houden waardoor de eerste twintig minuten van deze derby vooral onrustig en rommelig waren. Na 25 minuten spelen leek de thuisploeg het initiatief over te nemen, Borne had iets langer balbezit en kwam vaker voor het doel van de gasten.

Na 39 minuten spelen kon het publiek even opveren en zag het pas de eerste kans in de wedstrijd. Danny van Laar mocht aanleggen voor een vrije trap, vond bij de tweede paal Wesley Assink, die in kansrijke positie aan het shirt werd vastgehouden en zodoende geen richting kon geven aan zijn schot. Beide ploegen gingen rustten met een 0-0 stand en de wedstrijd kwam nog niet echt los.

Na rust kwamen de Bornenaren feller uit de startblokken. Mede door een kleine omzetting (Assink ging voorin spelen) werden de duels om de tweede bal wel gewonnen en konden de middenvelders sneller aansluiten en de bezoekers op hun speelhelft vastzetten. Toch was het Zenderen Vooruit dat op voorsprong kwam. In de 58ste minuut was het Van Os die de score op 0-1 bracht. Zenderen combineerde voor de eigen dug-out goed onder de druk uit, vond een opening, zette de bal hoog voor het Bornse doel en Van Os zag zijn schot met een vreemde stuit in de rechterhoek verdwijnen. De Zenderse bank werd gek van vreugde en stormde massaal het veld op.

De geelzwarten moesten hierna de draad oppakken en deden dat met verve. In de 64ste en 68ste minuut konden respectievelijk Pieterson en Boomkamp nog niet scoren, maar in de 70ste minuut werd het dan toch 1-1. Wesley Assink werd iets over de middenlijn op maat bediend, stormde naar het Zenderse doel, werd onderweg vastgehouden en kwam ook ten val maar zag de snel mee opgekomen Pieterson de bal overnemen en doeltreffend afronden. Wie dacht dat de thuisploeg er nu wel klaar mee was kwam bedrogen uit. Het werkte wel hard maar het veldspel was niet goed genoeg om het verschil te kunnen maken.

Zenderen gooide nog eenmaal alles in de strijd en met veel fysiek ontregelde het de aanval van de Bornenaren. In de 83ste minuut dachten alle withemden dat het gescoord had maar scheidsrechter Pahlke uit Silvolde kon prima waarnemen dat de bal de doellijn niet gepasseerd was. Twee minuten later kon het alsnog juichen toen Borne doelman Post een hoge voorzet niet kon vasthouden en het was opnieuw Van Os die het beslissende tikje gaf en de stand op 1-2 bracht. En wederom stormde de hele reservebank het veld op met een snelheid waar zelfs Usain Bolt jaloers op zou zijn.

In de extra tijd werd het zelfs 1-3 voor de gasten toen Sonder de uittrap van Sander Post blokte en de bal in het lege doel zag rollen. De uitslag is wellicht telleurstellend maar er is ook goed nieuw: Mart Kosterink kon na 4 maanden blessureleed weer een volle wedstrijd meespelen in de Bornse hoofdmacht en dat is hem gegund.

Zondag 08 april speelt BVV Borne tegen SV Vasse, het duel op het eigen sportpark begint om 14:00 uur

BVV Borne 1 - Zenderen Vooruit 1 op zaterdag 31 maart

BVV Borne 1 - Zenderen Vooruit 1 op zaterdag 31 maart
De wedstrijd van ons 1ste tegen Zenderen Vooruit zal in het paasweekend op zaterdag 31 maart gespeeld worden. De wedstrijd begint om 18.00 uur. In de strijd tegen degradatie heeft de ploeg uit ons kerkdorp afgelopen week een puike prestatie geleverd door te winnen van Vasse. Borne zal mee willen blijven doen om de bovenste plaatsen om dit seizoen de nacompetitie te halen. Ingrediënten voor een schitterende derby, u bent van harte welkom.

Borne verliest topper van Sportlust Glanerbrug

Borne verliest topper van Sportlust Glanerbrug

De topper in klasse 4A tussen Sportlust Glanerbrug en BVV Borne is met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. Een strafschop en onterechte rode kaart in de 39ste minuut waren het breekpunt in deze boeiende wedstrijd.

Er was lang uitgekeken naar dit duel. Sportlust Glanerbrug is de ongeslagen kopkloper in de competitie en BVV Borne heeft vanaf 01 oktober niet meer verloren. Daar waar de geelzwarten een aantal spelers vanwege blessures moesten missen, trad de thuisploeg op volle oorlogsterkte aan. Een teken dat dit duel zeer serieus werd genomen. Het eerste kwartier waren beide ploegen voltrekt gelijkwaardig, het kwam over-en-weer in elkaars zestien meter gebied maar tot echte kansen of schoten op doel leidde dit nog niet. Sportlust Glanerbrug combineerde vlot met een hoog baltempo, maar de Bornenaren stonden het toe en grepen op de juiste momenten in en voorin zorgden Sander Toebes en Jeroen Vos met hun snelheid voor voldoende dreiging.

Een tegenvaller was het dan ook dat Toebes reeds in de 25ste minuut het veld moest verlaten vanwege een pijnlijke enkel. Zijn vervanger was Dani Isho Toma en Vos bleef over als diepste spits. In de 26ste minuut de eerste kans voor de bezoekers maar Vos kon de bal niet genoeg drukken en zag zijn schot over het doel gaan. Borne kwam beter in het spel, kreeg tot twee maal toe een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar zag de poging van van Laar over het doel verdwijnen en de poging van Pieterson in de muur strandden. BVV Borne werd sterker, zette de tegenstander vast op de eigen helft en begon meer duels te winnen.

Een foute terugspeelbal van Isho Toma leidde echter de 1-0 in voor de gastheren. Isho Toma kwam op de helft van de tegenstander in balbezit, werd opgejaagd en besloot tot balbezit middels een terugspeelbal. Daar had de borne verdediging niet op gerekend en de bal werd onderschept door de Glanerbrugse spits die eerst Jordy Dobbe van zich afschudde en vervolgens met de bal richting doelman Post opstormde. Laurens Huitink probeerde het schot te blokken en bracht daarmee de spits ten val. Scheidsrechter Ebbers kon niets anders dan de bal op de stip leggen, wat ook terecht was. Vervolgens was de leidsman het even kwijt, wist niet meer wie de lichte overtreding had begaan, liep een aantal minuten met zowel een gele als rode kaart in de hand en zocht langdurig naar de dader. Uiteindelijk kreeg Huitink zijn kaart voorgeschoteld en tot ontzetting van velen toonde hij de rode kaart. Strafschop en rood in de 39ste minuut. Een zware straf voor een licht vergrijp en beslissend in dit duel. De strafschop werd prima binnengeschoten door Holtman.

Borne zette voor rust nog eenmaal aan, zag Wesley Assink nog bij de tweede paal op doel koppen maar moest toch rustten met een achterstand. In de 54ste minuut verdubbelde Temelkov de voorsprong naar 2-0. De goedspelende Holtman veroverde de bal op de linkerhelft van het veld, passeerde twee Borne spelers en legde de bal met links breed op de ingevallen Temelkov die het leer eenvoudig over de doellijn liep. Een domper, maar er was nog voldoende tijd om tot een treffer te komen en deze kwam sneller dan verwacht. In de 58ste minuut werd er een overtreding gemaakt op Danny van Laar. Wederom lag de bal op de rand van het strafschopgebied en nu was het Wesley Assink die achter de bal ging staan. Assink zag een gaatje en schoot de bal met voldoende hoogte en tempo rechts langs de muur, de doelman was kansloos en met 2-1 hadden we weer een wedstrijd.

Borne kreeg het geloof weer terug en hoewel het een man minder had was daar in het verloop van dit duel weinig van te merken en ging het vol voor de gelijkmaker. Maar aan de andere kant gingen de gastheren voor de bevrijdende derde goal en het was Dani Isho Toma die dit voorkwam met een redding op de doellijn. Sportlust Glanerbrug kwam er een aantal maal snel uit, maar vond iedere keer de borne verdedigers op haar weg, die dan weer de eenzame spits in stelling bracht met een diepe bal. Het spel golfde op en neer en beide teams hadden lichte overtredingen nodig om het gevaar tijdig te stoppen.

Vos en Van Laar werden op geel getrakteerd en ook aan de gastheren werd tot twee maal toe de kaart getoond. In de 91ste minuut kreeg Jeroen Vos een klap van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter nam het niet waar, maar besloot om beide spelers op geel te trakteren, spijtig en onterecht want wederom moest een Borne speler het veld verlaten. Niet veel later klonk het eindsignaal. Beide ploegen hadden er een mooi duel van gemaakt. Een topper waardig.

Volgende week de derby tegen Zenderen Vooruit. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik wordt op Zaterdag, 31 Maart om 18:00 uur gespeeld.

U bent van harte welkom.

Borne houdt punt over aan slechte wedstrijd

Borne houdt punt over aan slechte wedstrijd

BVV Borne heeft de uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop met 2-2 gelijkgespeeld. Daarmee mochten met name de Bornenaren zich gelukkig prijzen, want het kon geen moment aanspraak maken op meer.

Onder moeilijke winterse omstandigheden, er stond een straffe wind dwars over het veld in combinatie met een gevoelstemperatuur die de -10 benaderde, zocht borne de aanval en kwam het in de 7de minuut op voorsprong door een doelpunt van Sander Toebes. Toebes kreeg de bal met enig fortuin voor de voeten en vond met rechts de lange hoek. Geen makkelijke goal, want de hoek was scherp en alleen met de juiste snelheid van de bal laat je de doelman kansloos. In de 11de minuut kreeg Mart Snippers een kans om de score te verdubbelen. Na een overtreding op Martijn Hofman, belandde de vrije trap bij de tweede paal, waar de jeugdige Snippers net tekort kwam.

Een minuut later had de thuisploeg een strafschop kunnen krijgen na een overtreding op de achterlijn binnen het strafschopgebied, menig scheidsrechter legt hem op de stip, maar leidsman Smit uit Westerhaar wuifde de protesten van de gastheren weg. Vanaf dit moment leken de kansen zich te keren. Sportlust Vroomshoop begon de onderlinge duels te winnen en ook de strijd om de zogenaamde tweede bal was vaak een prooi voor de thuisploeg. En dan treed de aloude voetbalwet in werking: Om te voetballen moet je wel de bal hebben. En de geelzwarten leken moeite hebben om de gretigheid aan de dag te leggen die nodig is om ballen te veroveren.

Sportlust Vroomshoop kwam steeds beter in het spel en met veel beweging en snelheid werden de backs van borne getest. In de 29ste minuut moest borne spits Martijn Hofman het veld verlaten met een, naar het uitziet, nare rugblessure. Jeroen Vos was zijn vervanger. En dat zou niet de enige noodgedwongen wissel zijn deze middag. De gastheren bleven vrolijk aanvallen en in de 34ste minuut gebeurde het onvermijdelijke. Sportlust Vroomshoop komt middels een vrije trap van 20 meter op 1-1. Invaller doelman Damian ten Bloemendal zat er nog dichtbij, maar zo’n stuit vlak voor je maakt een redding er niet eenvoudiger op.

Na de pauze ging het niet veel beter voor de geelzwarten. In de 47ste minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Een vrije trap werd hoog voor het doel gebracht en doelman Ten Bloemendal probeerde deze met een uiterste poging te onderscheppen, strekte zich en landde bij neerkomst hard op zijn schouder. Het spel ging door en Hankamp tikte simpel de bal over de doellijn en noteerde zo de verdiende 2-1. Ten Bloemendal verging van de pijn en even leek de schouder uit de kom te zijn geraakt, maar de dappere invaller doelman ging toch door. In de 58ste minuut verrichtte de Borne goalie een belangrijke redding, waarbij opnieuw zijn schouder overstrekte. Einde verhaal en wederom moest Borne trainer Bakker noodgedwongen wisselen.

Veldspeler Jordy Dobbe trok de handschoenen en het keepershirt aan en hoopte er verder het beste van. Dani Isho Toma nam zijn plaats in op de back positie. Nog altijd had BVV Borne geen antwoord op het spel van de thuisploeg en mocht het blij zijn dat de achterstand niet groter werd, want Sportlust kreeg mogelijkheden genoeg. Borne kon pas in de 82ste minuut weer voor het doel van de tegenstander verschijnen. Een signaal voor de borne trainer om ook Laurens Huitink mee naar voren te sturen en dat pakte goed uit zou enige minuten later blijken.

In een fase dat borne niets anders kon dan de bal hoog voor het doel werken, kreeg het in de 87ste minuut een beetje hulp van de doelman van Sportlust Vroomshoop. De keeper leek een hoge voorzet eenvoudig te pakken, maar liet het leer uit zijn handen glippen waarna Huitink, alweer teruglopend, zich razendsnel omdraaide en de 2-2 binnenschoot. In de ruime blessuretijd werd de moegestreden Mart Snippers gewisseld voor A1 speler Ramon van Dijk die zijn goede optreden in de jeugd beloond zag worden met een debuut in de hoofdmacht. In de absolute slotfase had borne er zelfs onverdiend met de volle buit van door kunnen gaan, maar het schot van Huitink belandde op de lat.

Volgende week zondag neemt BVV Borne het op tegen koploper Sportlust Glanerbrug. De wedstrijd in Glanerbrug begint om 14:00 uur.

Borne geeft voorsprong uit handen

Borne geeft voorsprong uit handen

Borne heeft in een wedstrijd met twee gezichten een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. Het was in de eerste helft heer en meester, dicteerde het duel volkomen maar liet SC Overdinkel in de tweede helft terugkomen tot 3-3. In een vermakelijk duel op het eigen sportpark kenden de Bornenaren een droomstart.

Direct vanaf de aftrap waren de bedoelingen van de geelzwarten duidelijk. Volop de aanval en met veel passie en geloof in eigen kunnen de tegenstander overrompelen. In de 1ste minuut leverde dat al bijna een treffer op, maar toen kon vanuit de scrimmage niet op doel geschoten worden. In de 4de minuut was het wel raak. Na een snelle combinatie door het midden, kreeg Sander Toebes de bal binnen de zestien meter, hij legde de bal terug op Jeroen Vos die met veel overtuiging het leer in de rechterhoek knalde en via de binnenkant van de paal de bal achter de doelman zag verdwijnen. 1-0 voor de thuisploeg en de gewenste start was een feit. In de 13de minuut zag de borne verdediging er niet goed uit.

Heel borne stond op de helft van de tegenstander en met een slimme pass werd de spits alleen op doelman Post afgestuurd, Laurens Huitink maakte 30 meter goed en was net op tijd om het schot op doel te blokken. Een prima staaltje verdedigingswerk. In de 25ste minuut liet Sander Toebes de 2-0 aantekenen. Linkerverdediger Chiel Kosterink ging mee naar voren, zag Toebes op de punt van de vijf meter vrij staan en met een pass op maat kon Toebes de bal in de korte hoek binnen koppen. Tussen de 30ste en 40ste minuut had de thuisploeg voldoende mogelijkheden om de score uit te breidde, maar Pieterson, Toebes en Vos hadden het geluk niet aan hun zijde.

Er werd gerust met een 2-0 stand en er leek niets aan de hand. In de tweede helft gooiden de gasten het over een andere boeg. Het speelde fel, schuwden de duels niet en ontregelden met veel overtredingen het tempo van de wedstrijd. Kon Wesley Assink in de eerste helft al helemaal niets goed doen in de ogen van de leidsman, in het tweede bedrijf werden al zijn duels bestraft en even dacht hij er over na om dan maar met de handen op de rug te gaan voetballen.

De geelzwarten waren het even helemaal kwijt, het middenveld werd overlopen en het was wachten op de aansluitingstreffer. Toch wist BVV Borne wederom het net te vinden in deze tumultueuze fase. Na een prima borne aanval over links, belandde de bal bij Danny van Laar die met een bekeken stift Sander Toebes bediende. Toebes stond met de rug naar de goal en schoot vanuit de draai de bal met links in het dak van het doel. 3-0 en het duel is gespeeld. Hoe anders zou het zijn. Na deze derde Bornse treffer rechtten de gasten nog eenmaal de rug. In de 69ste minuut mocht Overdinkel een corner nemen en zag deze bij de tweede paal, in buitenspelpositie binnen gekopt worden. De scheidsrechter wuifde de borne protesten en het vlagsignaal van zijn assistent resoluut weg en wees naar de middenstip. 3-1 en het geloof dat er meer te halen viel was weer aangewakkerd.

In de 76ste minuut werd het nog erger. Een vrije trap op links vanaf de punt van het strafschopgebied verdween in een keer laag in de korte hoek. Borne doelman Post zat er nog wel aan maar kon het schot niet keren, 3-2 en had zal toch niet gebeuren? Maar het gebeurde wel, want in de 83ste minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een hoge voorzet werd door Stoffels hard binnen gekopt, 3-3 en de gekte bij de Overdinkelearen kende even geen grenzen. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week bindt BVV Borne de strijd aan tegen Sportlust Vroomshoops. De wedstrijd aan de Flierdijk in Vroomshoop begint om 14:00 uur.

Borne te sterk voor De Lutte

Borne te sterk voor De Lutte

BVV Borne heeft ook SV De Lutte aan de zegekar gebonden. Op het eigen sportpark wonnen de Bornenaren verdiend met 3-0. Het kwam zeer snel op voorsprong, zag de tegenstander vlak voor rust enkele kansen krijgen om te scoren, maar stelde na rust de zege veilig.

BVV Borne heeft in een niet al te beste wedstrijd verdiend gewonnen van de hekkensluiter in deze klasse. Het was puzzelen voor borne trainer Rob Bakker want er zijn een aantal spelers die noodgedwongen aan de kant stonden vanwege blessures. Mart Kosterink, Sander Toebes en Rowan Dobbe zijn geblesseerd en Jordy Dobbe moest werken. Jorrit Jongman stelde zijn reis naar de wintersport een aantal uren uit, dit getuigd van teamgeest, is van grote klasse en tegenwoordig heel bijzonder.

Dan de wedstrijd zelf: Borne had een droomstart en kwam al in de 2de minuut op 1-0 door een doelpunt van Sven Pieterson. Het was Jongman die de pass gaf maar de rol van Martijn Hofman en Jeroen Vos waren evenzo belangrijk want zij stichtten met hun loopacties zoveel verwarring dat Pieterson volledig vrij kwam te staan en de score kon openen. Twee minuten later had het op rozen kunnen zitten, maar de kopbal van Vos ging links naast het doel.

Daarna liet Borne de teugels wat vieren, werden slordig en daardoor kwamen de gasten beter in de wedstrijd. In de 34ste minuut dachten de gasten zelfs de gelijkmaker te scoren maar invaller grensrechter Hakkenbroek (Kevin Dobbe zat op de bank), constateerde buitenspel. Borne was gewaarschuwd en moest zich herpakken en dat kun je wel overlaten aan de geelzwarten.

In de 36ste minuut wist het op 2-0 te komen door een doelpunt van Jeroen Vos. Met een vrije trap aan de linkerkant van het veld vond Van Laar de vrijstaande Huitink die op zijn beurt zijn schot op doel voorlangs zag gaan, Vos was alert genoeg om bij de tweede paal de bal met links binnen te schieten. In de 39ste en 45ste minuut kwam de thuisploeg een aantal maal goed weg en mocht het doelman Post danken dat de gasten niet scoorden, want tot tweemaal toe kwam Post oog in oog te staan met de Lutterse spits.

Het eerste kwartier na rust was niet best. Borne speelde slordig, leidde te snel balverlies en hanteerde een te laag baltempo om de nummer laatst voorgoed op de knieën te krijgen. SV De Lutte probeerde er wel uit te komen maar was eveneens slordig in deze fase. In de 55ste minuut was het Wesley Assink die de bornenaren in deze rommelige fase op 3-0 zette. Assink ontving de bal op een meter of twaalf voor de goal, schoot vanuit de draai met rechts en zag het leer laag in de linkerhoek verdwijnen. Een mooie en belangrijke treffer want hiermee was het duel gespeeld.

Deze treffer leek ook bevrijdend te werken want de bornenaren lieten de bal sneller rond gaan, wat automatisch inhoudt dat er meer beweging in het team komt. Helaas verzuimde BVV Borne om de score verder te vergroten en het publiek te laten juichen. Ondanks de koude waren er toch weer trouwe volgers op dit duel af gekomen en ook dat is een compliment waard. Na 90 minuten vond scheidsrechter Besselink het ook wel genoeg en kon BVV Borne weer drie punten bijschrijven waarmee het zich iets vaster op de tweede plaats op de ranglijst nestelt. Jeugdspeler Mart Snippers speelde het hele duel mee.

Volgend weekend speelt BVV Borne wederom een thuiswedstrijd. Op zondag 4 maart is SV Almelo de tegenstander.

Borne wint ook van Hengelo

Borne wint ook van Hengelo

BVV Borne heeft de uitwedstrijd tegen HVV Hengelo met 4-2 gewonnen. Borne was het gehele duel de betere partij, maar maakte het zich in de tweede helft onnodig moeilijk door de kansen niet te benutten. HVV Hengelo eindigde het duel, na drie rode kaarten met acht spelers.

BVV Borne heeft ook de derde wedstrijd in 2018 gewonnen en is bezig aan een goede reeks. Het duel in Hengelo kwam moeizaam op gang. Na een aftastende fase waren het de Bornenaren die het duel langzaam naar zich toe trokken en in de 25ste minuut verdiend op voorsprong kwamen. Jorrit Jongman legde veel gevoel in zijn pass op Sven Pieterson die de bal op de rand van het strafschopgebied met de borst controleerde en het leer hoog achter de Hengelose doelman schoot. 0-1 voor de geelzwarten en het meegereisde Borne publiek ging er eens goed voor zitten. Vijf minuten later een tegenslag toen Smit door een misverstand in de borne defensie van dichtbij de 1-1 aantekende.

Borne liet zich niet van de wijs brengen door de treffer van de thuisploeg, het liet de bal rondgaan en wist dat er voldoende ruimte achter de verdediging van de gastheren lag om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 36ste minuut stond het al weer 1-2. Een goed uitgespeelde aanval werd doorgevoerd tot in de zestien meter en het was Hofman die van dichtbij het laatste tikje gaf. Een minuut later een domper op de feestvreugde toen Rowan Dobbe, ogenschijnlijk met een zware knieblessure, het veld moest verlaten. Mart Snippers was zijn vervanger en speelde een goede wedstrijd.

Direct na rust had Toebes moeten scoren, hij ging alleen op de keeper af, legde met een prima schijnbeweging de doelman in de luren, maar zag zijn inzet toch gestopt worden. In de 48ste minuut een poging van Hofman, zijn schot ging echter ruim over het doel en op het moment van schrijven is niet bekend of de bal al geland is. Mocht een voorbijganger ooit de bal vinden, breng hem dan terug naar het sportpark aub. In de 60ste minuut kwam Borne op 1-3. Het was Pieterson die zijn tweede treffer van de middag maakte. Danny van Laar zag Pieterson op links vrij staan en stak de bal de diepte in. Pieterson nam de bal aan, versnelde en kruiste voorlangs en schoot de bal vervolgens langs de uitlopende doelman in de verre hoek. Een prima goal en borne had de marge op twee gebracht.

Drie minuten later incasseerde het echter wederom een goal. Het was Berends die volledig vrij werd gelaten en van dichtbij de 2-3 aantekende. Deze slordigheden kan Borne zich niet blijven veroorloven, ondanks de veerkracht die het altijd toont moeten de geelzwarten het allang beslissen en de wedstrijd op slot gooien. In de 70ste minuut komt het nog goed weg bij een vermeende handsbal in het eigen strafschopgebied. De thuisploeg wordt gek van woede en pakt in de 72ste en 75ste twee rode kaarten.

Tegen negen man moet Borne toch in staat zijn op te scoren, maar bijna gebeurd het tegenovergestelde en is het aan doelman Post te danken dat Hengelo niet scoort. In de 77ste minuut pegelde Danny van Laar de bal van 25 meter op de lat. Het is nog even billen knijpen voor de Bornenaren. Toebes werd nog gewisseld voor Jeroen Vos die met zijn snelheid voor gevaar moet zorgen als de thuisploeg op jacht gaat naar de gelijkmaker. Deze gedachte blijkt juist, want in het slot van het duel krijgt Borne twee kansen en krijgt het een strafschop na een overtreding op Vos. Pieterson ging achter de bal staan, faalde niet en bracht de eindstand op 2-4. De Hengelose doeman kreeg in de blessuretijd ook nog een rode kaart voorgeschoteld.

Borne blijft het goed doen in de 4de klasse A en zal volgende week op het eigen sportpark opnieuw drie punten willen bijschrijven. Volgende week neemt BVV Borne het op tegen SV De Lutte. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14:00 uur.

Borne wint verdiend van RSC

Borne wint verdiend van RSC

BVV Borne heeft de uitwedstrijd tegen RSC Rossum met 1-2 gewonnen. RSC was voor rust de fellere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. Na rust trok Borne het duel naar zich toe. Het was Sander Toebes die na rust de geelzwarten langszij kopte en even later ook de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Borne heeft de wedstrijd tegen RSC Rossum met 1-2 gewonnen. Door de slechte gesteldheid van het veld in Rossum moest er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld in Saasveld, waar beide ploegen prima werden ontvangen. Borne begon goed aan dit duel en kreeg al na vier minuten een goede kans om te scoren. Wesley Assink zette de bal vanaf rechts voor het doel en zag zijn voorzet via een Borns been op de paal belandden. Geen treffer maar de bedoelingen van Borne waren duidelijk. De geelzwarten lieten de bal snel rondgaan, pakten de regie en kon RSC terugdringen op eigen helft. RSC herpakte zich echter razendsnel, de thuisploeg schakelde een tandje bij en dat had effect. Borne wist zich weinig raad met de felheid van RSC en wist de onderlinge duels niet meer te winnen.

De gastheren namen het initiatief over en Borne doelman Post werd een aantal maal lichtelijk getest, zonder dat hij tot het uiterste moest gaan om een doelpunt te voorkomen. Het waren de Rossummers die zoals gezegd feller waren en goed spel lieten zien en in de 30ste minuut bijna op voorsprong kwamen maar het schot van Van Benthem werd in de Bornse zestien meter door Chiel Kosterink geblokt. De aansluitende corner leverde niets op voor RSC. De Bornenaren probeerden het wel, kwamen ook een aantal keer via de vleugels door maar konden niet echt gevaarlijk worden en in de 43ste minuut kwam RSC op 1-0. Een snelle uitbraak over de linkerkant van het veld verschafte Van Benthem wederom een kans en deze keer faalde hij niet. RSC stond verdiend op voorsprong en de Bornenaren hadden er te weinig tegenover kunnen stellen.

Na rust toonde Borne, niet voor het eerst dit seizoen, aan over enorme veerkracht te beschikken. Het kan een slechte eerste helft met groot gemak vergeten en in het tweede bedrijf aantonen waarom er rekening moet worden gehouden met de equipe van trainer Rob Bakker. Vanaf de aftrap waren de rollen omgedraaid. Borne was fel, liet de bal sneller rondgaan en won direct alle onderlinge duels. In de 63ste minuut was het Laurens Huitink die goed doorging en zijn schot nog via de doelman op de paal zag belandden, maar daarmee was de aanval niet voorbij want de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Dani Isho Toma die met een afgemeten voorzet Sander Toebes bediende. Toebes schatte de snelheid perfect in, hing al in de lucht en knikte het leer vanaf 10 meter afgemeten in de linkerhoek om zo de stand op 1-1 te brengen.

RSC bleek niet van slag en er brak een sterke fase aan van de ploeg van trainer Hans Bossink. Nu waren het de gastheren die de regie over namen en met twee corners op rij dicht bij een treffer waren. Borne had het even lastig, het moest de Rossummers tegenhouden en bij balbezit toch het overzicht behouden. Vooral dat laatste deed het voortreffelijk. In de 78ste minuut werd een aanval van Rossum onderschept door Pieterson, die op zijn beurt direct diepte zocht. Het was Toebes die diep werd gestuurd en onderweg de meesprintende verdediger van zich af schudde en waar iedereen de bal in de rechterhoek verwachtte, ook de doelman, besloot Toebes dat niet te doen en verdween het leer achter de RSC goalie.

Borne leidde met 1-2 en was op basis van het vertoonde spel in de tweede helft verdiend. In het restant van de wedstrijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar en na 93 minuten floot scheidsrechter Smit uit Oldenzaal voor het einde van dit winterse duel.

In verband met carnaval wordt er volgende week niet gevoetbald, een week later op zondag 18 februari gaat Borne op bezoek bij VV Hengelo. Het duel begint om 14:00 uur.

"De bal rolt weer" Borne pakt 1ste 3 punten na de winterstop

BVV Borne heeft de eerste wedstrijd na de winterpauze gewonnen. Op het eigen sportpark werd het hoger geplaatste LSV uit Lonneker met 3-1 verslagen. De derde Bornse treffer, kwam op naam van Sven Pieterson en was van een ongekende schoonheid.

De laatste competitie wedstrijd voor de winterpauze was op bezoek bij Berghuizen op 3 december 2017, toch alweer even geleden. Borne was klaar voor de hervatting van de competitie, had drie oefenwedstrijden overtuigend gewonnen en was nagenoeg blessurevrij. Mart Kosterink en op het laatste moment Jordy Dobbe zitten nog in de lappenmand, maar zijn op de weg terug. De tegenstander van de Bornenaren was niet de minste, LSV Lonneker staat op een derde plek en heeft vier punten meer vergaard dan de thuisploeg. Aanhaken of afhaken dus voor de ploeg van Borne trainer Rob Bakker.

De gasten combineerden er de eerste 10 minuten vrolijk op los. Lieten de bal snel rond gaan en hadden telkens een man vrij op het middenveld. Borne speelde vanuit de reactie en was eenmaal in balbezit te slordig in de passing om zelf aan voetballen toe te komen. In de 9de minuut mocht het van geluk spreken toen een prima steekbal net te hard was en door de spits niet gecontroleerd kon worden, anders had het al op achterstand kunnen komen. Drie minuten later de eerste uitval van Borne. Over de rechterkant kwam Assink goed door maar zijn pass op de mee opgekomen Toebes miste de zuiverheid om tot een schot op doel te komen.

Na 20 minuten kwam de thuisploeg beter in zijn spel. LSV speelde weliswaar de bal snel rond en vond nog altijd de vrije man, maar de Bornenaren lieten zich niet gek maken, speelden compact en hadden continue oog voor het behoud van de organisatie. En dat was knap, want vaak genoeg ben je te gretig en loop je daardoor uit positie. In de 31 ste minuut een corner voor BVV Borne en dat leverde direct de 1-0 op. De bal belandde in de vijf meter, werd door de verdediging niet goed weggewerkt en het was Martijn Hofman die zijn lichaam goed gebruikte en van dichtbij het beslissende tikje gaf. BVV Borne was ietwat verrassend op voorsprong gekomen, maar zag ook de aanpak beloond worden.

Het laatste kwartier gebeurde er niet veel meer en gingen beide ploegen rustten met 1-0. Na rust een feller Borne. het speelde meer in de duels en zette de tegenstander eerder vast. LSV heeft duidelijk moeite met deze aanpak en dat werd door de Lonneker trainer ook onderkend want in de 55ste minuut werd besloten tot een dubbele wissel. Borne blijft echter fel spelen en geeft de gasten minder tijd om te combineren en net als je denkt dat de gasten het antwoord op deze aanpak schuldig moeten blijven staat in de 64ste minuut prompt de 1-1 op het scorebord. Een rommelige situatie in het Bornse strafschopgebied, de bal leek vast te zitten tussen de benen van een meerdere spelers, een valpartij, wel of geen strafschop en van de verwarring profiteerde Pieper die vanuit de draai de bal tegen de touwen schoot. Het stond wederom gelijk en geheel onverdiend was het niet.

Zoals vaker dit seizoen, raakte de thuisploeg niet in paniek en zocht het direct de aanval en in de 67ste minuut stond het alweer 2-1 door een doelpunt van Sander Toebes. Een speler van LSV kopte de bal achterwaarts en verraste daarmee de eigen verdediging. Toebes weet wel raad met dit soort dingen, maakte snelheid, schudde de mee terug sprintende verdediger van zich af en rondde van de rand strafschopgebied doeltreffend af.

In de 71ste minuut was het duel definitief beslist. Het was Sven Pieterson die met een weergaloos doelpunt de 3-1 noteerde. Jongman zag Pieterson op de punt van de zestien meter vrij staan, bediende hem met een pass op maat over 40 meter en Pieterson bedacht zich niet en nam de bal in een keer met links op de slof en een nano-seconde later verdween de bal in de rechter kruising. Een treffer van ongekende schoonheid. LSV kreeg nog een kans om de aansluitingstreffer te maken maar alle geloof leek toch wel verdwenen. In het laatste kwartier kwam de overwinning van de Bornenaren niet meer in gevaar en was het antwoord op de vraag aanhaken of afhaken gegeven. Volgende week gaat Borne op bezoek bij RSC Rossum. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Rob Bakker ook volgend seizoen hoofdtrainer BVV Borne

Rob Bakker ook volgend seizoen hoofdtrainer BVV Borne

Voor het seizoen 2018-2019 is Rob Bakker ook de hoofdtrainer bij onze club.

Het bestuur en Rob willen de goede samenwerking die er op dit moment is met minimaal 1 seizoen verlengen. Het wordt het 2de seizoen van Rob bij onze club.

Borne en Berghuizen in evenwicht

Borne en Berghuizen in evenwicht

In Oldenzaal heeft BVV Borne doelpuntloos gelijkgespeeld tegen FC Berghuizen. Beide ploegen waren volledig aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had de eerste helft het betere van het spel, na de thee waren het de Bornenaren die nadrukkelijk van zich lieten spreken. Gescoord werd er echter niet en beide ploegen konden zich tevreden stellen met het behaalde punt.

BVV Borne uit de beker.

BVV Borne uit de beker.

BVV Borne is er niet in geslaagd om ten koste van FC Winterwijk de volgende ronde in de KNVB beker te bereiken. De Bornenaren kwamen tegen de eersteklasser te snel op achterstand en hadden ook het geluk niet aan hun zijde om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Het verloor met 3-0, maar is absoluut niet weggespeeld.

Borne had zin in de doordeweekse wedstrijd tegen het beduidend hoger spelende FC Winterswijk. Het bestuur had bij Taxi Konink een bus geregeld en voorzichtig werd gedacht aan een nieuwe stunt. Eenmaal aangekomen bleek dat de thuisploeg absoluut niet zat te wachten op deze wedstrijd. Er was geen ontvangst, niet voor de begeleiders en ook niet voor het bestuur, de toegewezen kleedkamer was nog bezet en een andere kleedkamer was niet voorhanden. Er werd niet naar ons omgekeken en respect was ver te zoeken. Daar sta je dan met je tassen en selectie in een hal te wachten op instructies.

Nee, dit verdiend geen schoonheidsprijs, oogt respectloos en zo’n houding past niet bij een eersteklasser op een Winterswijks gesponsord sportpark. Dan het duel zelf, dat 10 minuten later begon omdat de thuisploeg op het laatste moment besloot om een ander tenue aan te trekken. Borne startte compact, liet de tegenstander de bal rondspelen en loerde op een foute breedtepass om zo in balbezit te komen en de spitsen te bedienen. Een tactiek om de belangrijke eerste fase ongeschonden door te komen.

Helaas konden de Bornenaren niet voorkomen dat het vroeg op achterstand kwam. In de 7de minuut werd de 1-0 gescoord door de thuisploeg toen een afgeslagen bal eenvoudig binnen werd gekopt en vijf minuten later werd de score verdubbeld naar 2-0 en zaten ze op rozen. Vreemd genoeg leek deze treffer bevrijdend te werken voor de Bornenaren want het heeft vanaf dat moment knap mee gevoetbald. Het haalde zonder nog meer doelpunten te incasseren de rust en kon na de thee indruk maken door meer op helft van de tegenstander te spelen. Borne hield zich staande, liet de bal rondgaan en kwam tot enkele mogelijkheden om een aansluitingstreffer te maken.

Het geluk ontbrak echter om de mogelijkheden ook te verzilveren, Hofman kwam net tekort na een voorzet van Chiel Kosterink, een schot van Vos werd door de doelman met moeite gekeerd en een vrije trap van Assink werd uit de doelmond gebokst. De gastheren wisten in de 74ste minuut de 3-0 te maken na een snel uitgevoerde aanval over de rechterflank en met deze treffer was het duel gespeeld. In de 88ste minuut kreeg invaller Mart Snippers nog een mooie kans om te scoren maar zijn kopbal, na een geweldige pass van Sven Pieterson, miste richting.

Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Van den Berg uit Borculo voor het eind van de wedstrijd. Samenvattend kan de bornse hoofdmacht terugkijken op een goede wedstrijd, het speelde compact, hield de posities bezet en had het gewoon verdiend om te scoren. Daar kan borne trainer Rob Bakker zeker verder mee.

Aanstaande zondag speelt Borne weer gewoon een competitieduel in de vierde klasse. BVV Borne gaat op bezoek bij FC Berghuizen en de wedstrijd begint om 14:00 uur.

Borne wint door schitterend doelpunt Wesley Assink

Borne wint door schitterend doelpunt Wesley Assink

BVV Borne heeft de lokale derby tegen Zenderen Vooruit met 2-1 gewonnen. In Zenderen hadden de Bornenaren verreweg het meeste balbezit en het betere positiespel. Het was Wesley Assink die met een prachtige boogbal de winnende treffer maakte.

Borne begon als favoriet aan het duel in Zenderen, maar moest het na de stunt in de beker tegen TVC nog wel even waarmaken. Bij de tegenstander van vandaag leefde het derby gevoel sterk en dat was in de beginfase te merken aan de felle duels. Na een tiental minuten wisten de gasten met goed positiespel uit de duels te blijven en dat bracht tevens rust in het spel van Borne. Tot echte kansen leidde dit nog niet, maar het vertrouwen op een goede afloop werd hier mee gewekt.

Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg echter in de 20ste minuut op 1-0. Sander Post verkeek zich op een voorzet van de flank en het was Jordy Kamphuis die van dichtbij het beslissende tikje gaf. Even werd nog gedacht aan buitenspel, maar dat was niet het geval. De voorsprong gaf de thuisploeg iets meer vertrouwen. Het probeerde verder van de eigen goal de Bornenaren op te vangen en de opbouw te verstoren, maar dit lukte slechts voor een deel omdat Borne het veld voldoende breed hield om onder deze druk uit te spelen. Borne speelde in fases zeer sterk, liet de bal snel rondgaan en zocht de aanval over de flanken maar beloonde zich nog niet voor rust.

Na rust gingen de Bornenaren vrolijk verder en combineerden er lustig op los. ZV kon niets anders doen dan achter de Bornenaren aanlopen en dat kost nou eenmaal veel kracht en brengt op den duur frustratie met zich mee. Het moest vaker kleine overtredingen maken om de Bornse aanvallen te verstoren. Borne was in deze fase de bovenliggende partij maar het moest wachten tot de 70ste minuut tot het op gelijke hoogte kwam. Het was Sander Toebes die met een kopbal de 1-1 op het scorebord bracht. Na een overtreding aan de zijlijn mocht Van Laar aanleggen voor een vrije trap. Van Laar nam de vrije trap snel, bediende Assink in het zestienmetergebied, die op zijn beurt met het hoofd Toebes vond. Toebes knikte de bal vervolgens van vijf meter in de verre hoek.

BVV Borne ging op jacht naar meer, vergat af en toe de organisatie en kwam in de 75ste minuut goed weg toen de prima verdedigende Jordy Dobbe een bal van de doellijn haalde en de scheidsrechter geen overtreding zag in de actie van doelman Post. Voor de thuisploeg was dit het laatste wapenfeit deze middag. Het probeerde met man en macht een punt veilig te stellen maar zag in de 86ste minuut Borne er met de volle winst vandoor gaan. Het was Wesley Assink die met een weergaloze goal de 2-1 voor BVV Borne maakte. Assink kreeg de bal op een meter of dertig van de goal, zag doelman Eleveld ver voor het doel staan en probeerde het gewoon. Met veel gevoel en precies op tempo vloog het leer over de verbouwereerde doelman.

Na twee minuten blessuretijd floot scheidsrechter Westerhof uit Geesteren voor het eind van dit duel. Borne kon weer drie punten bijschrijven en klimt wederom een plekje op de ranglijst.

Volgend weekend is er geen competitieprogramma voor BVV Borne. wel mag het donderdag 30 november op bezoek bij eersteklasser FC Winterswijk voor het vervolg in de KNVB Beker.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.