Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1

BVV Borne 1

Indeling

Leiders en Trainers

Stand

Programma

Uitslagen


Dan nog even dit! Nawoord Theo Vos seizoen 2017/2018

Dan nog even dit! Nawoord Theo Vos seizoen 2017/2018

Stilstaan is achteruitgaan.

Is dat waar of geeft het ruimte tot nadenken? In een jachtige wereld waarin we altijd op zoek zijn naar verbetering, verandering en efficiëntie, wordt maar al te gemakkelijk voorbij gegaan aan de ervaringen en lessen van vroeger. Een verrassende opening voor een traditioneel nawoord, dat ben ik met u eens.

Was vroeger dan alles beter? Nee, natuurlijk niet, maar om te bouwen en te groeien moet je nou eenmaal een goede fundering hebben en het fundament binnen iedere vereniging is de clubcultuur en haar cultuurbewakers. Dus stel ik vast dat stilstaan bij de cultuur van de club en daar lering uit trekken, geen achteruitgang is maar net zo belangrijk is als water in de woestijn, dus in zekere zin vooruitgang.

Cultuurbewakers houden het fundament van de vereniging in tact, zorgen dus voor stabiliteit en vooruitgang. Ook onze vereniging ontkwam er niet aan vorig jaar: De uitdaging om het tweede team te behouden en te bouwen aan herstel. Want zonder tweede team, krijgt een vereniging het heel moeilijk. Dat bewijzen de berichten om ons heen iedere keer weer.

Jan van Dael en Wilfred van de Worp, clubmensen pur sang, hebben de handschoen opgepakt om het tweede team weer een volwaardige plek te geven binnen onze prachtige club en zijn samen met de dragende spelers en grensrechter Roy Hakkenbroek de uitdaging aan gegaan. Wellicht beseffen ze het nog niet en lezen ze jaren later dit nawoord nog eens, maar dit is een enorm belangrijk moment geweest voor de vereniging. Niets dan lof voor deze bewakers van onze cultuur.

Dat het tweede team tot de laatste speeldag heeft meegestreden om het kampioenschap is natuurlijk prachtig, maar in dit geval slechts een moment opname. Jeugdspelers konden speelminuten maken en alvast wennen aan het fysieke deel van seniorenvoetbal en geblesseerde spelers van het eerste team konden zich weer terug knokken via het tweede team. Een gezonde ontwikkeling, eigenlijk zoals het al jaren gaat binnen het voetbal en de oudere lezers weten niet anders, maar in de huidige tijd is het blijkbaar toch bijzonder.

Dan het eerste team. Onder de nieuwe trainer Rob Bakker en zijn assistent Willian Swienink heeft het eerste een prima seizoen doorgemaakt. Wederom werd de nacompetitie gehaald en wellicht had er meer in gezeten, maar dat zullen we nooit weten. In het KNVB beker toernooi is een prachtig resultaat behaald door na de poule fase de huidige kampioen van de tweede klasse TVC’28 op eigen terrein met 3-2 te verslaan.

In de volgende ronde was eersteklasser FC Winterwijk met 3-0 te sterk, maar een mooi avontuur was het zeker. Het mooie geel-zwart gaf op het hoofdveld in Winterswijk goed partij en even gingen de gedachten terug naar het seizoen 1991/1992. In dat seizoen werd het eerste en tweede kampioen, speelde BVV Borne de landelijke bekerfinale in Bovenkarspel vergezeld door zes volle bussen met Borne supporters. En dat in het jubileumjaar van 80 jaar bestaan.

Over cultuur gesproken! Hoe dit seizoen er voor de hoofdmacht uit had gezien zonder tweede team durf ik wel even bij stil te staan, lang genoeg om te beseffen dat stilstaan vooruitgang is.

Met vriendelijke groet,

Theo Vos

Leider BVV Borne 1.

Borne uitgeschakeld in de na-competitie

Borne uitgeschakeld in de na-competitie

BVV Borne is er niet in geslaagd om de finale in de nacompetitie te bereiken. Het was lange tijd de betere ploeg in het duel tegen Juventa’12 maar verloor na een 0-0 ruststand zwaar geflatteerd met 4-0. BVV Borne heeft zichzelf tekort gedaan in Wierden. Het was lange tijd de betere ploeg maar na 90 minuten stond er wel 4-0 op het scorebord.

De thuisploeg koos voor een verzorgde opbouw en probeerde via de vleugelverdedigers en middenveld met name de rappe aanvaller op links in het spel te betrekken. Borne had dit al snel in de gaten, verstoorde de opbouw door snel druk te zetten en zag dat de gastheren daar moeite mee hadden. Deze aanpak vertaalde zich in meer balbezit voor de geel-zwarten zonder tot echte kansen te komen. Borne nam de regie over en dwong Juventa’12 tot een andere aanpak, maar de thuisploeg was duidelijk zoekende, een compliment waard aan BVV Borne.

De neutrale toeschouwer zag Borne vanaf de 15de minuut het initiatief overnemen en het zag de thuisploeg vooral zoekende zijn naar de juiste strijdwijze om onder de Bornse druk uit te komen. Borne won duels op het middenveld en voerde het baltempo op, maar tot echte kansen kwam het nog niet. In de 30ste minuut werd het ook de doelman van de thuisploeg teveel en een verkeerde inspeelpass bracht de bal bij Sven Pieterson, die de bal op 20 meter controleerde, uithaalde, en de doelman zijn schot met moeite tot corner zag verwerken. De thuisploeg kreeg met name in snelle uitbraken kleine kansen om te scoren maar de bornse doelman had tot de rust eigenlijk weinig te doen. Borne kwam steeds beter in het spel, had meer balbezit maar deed te weinig met de mogelijkheden en geboden ruimte. Met 0-0 werd er gerust.

Borne had de sleutel in handen om als winnaar uit deze strijd te komen en had het gevoel dat de deur naar de derde klasse alleen door hen geopend kon worden. Het startte furieus en direct na het fluitsignaal kreeg Jeroen Vos een goede mogelijkheid maar zijn schot ging voorlangs, dit tot opluchting van heel Juventa’12. Drie minuten later een prima corner van Danny van Laar die door Laurens Huitink op doel werd gekopt, helaas zeilde de bal vlak langs de kruising. Borne voerde de druk op en de thuisploeg wist even niet meer wat ze moesten doen. Veel ballen werden over de zijlijn geschoten om tijd te winnen en de organisatie neer te zetten. In de 59ste minuut kreeg Mart Kosterink een grote mogelijkheid, maar zijn kopbal ging recht in de handen van de doelman.

In de 62ste minuut komen de gastheren voor het eerst in de Bornse zestienmeter en prompt is het raak. Een verre inworp komt in het vijfmeter gebied, hots, knots, draai en stuit en het leer verdwijnt via een rug van een Borne-speler achter doelman Post. 1-0 voor de thuisploeg en Borne moest aan de bak. Tegen de verhouding in stonden de Bornenaren op achterstand. Vier minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap, wat voor de scheidsrechter gelijk aanleiding was om het spel stil te leggen voor een drinkpauze, een mooie geste van de leidsman, maar na een slok water was de Borne-verdediging de spelhervatting even vergeten. Juventa nam de vrije trap snel, schoot van 18 meter op doel en wederom was doelman Post kansloos. 2-0 en een lastige opgave stond de Bornenaren te wachten.

Borne trainer Rob Bakker besloot tot een dubbele wissel in de hoop iets te forceren, maar ook de vervangers van Mart Kosterink en Jeroen Vos konden niet voor het gewenste effect zorgen, sterker nog in de 79ste minuut werd het door een snelle counter zelfs 3-0. De grensrechter vlagde terecht voor buitenspel, maar de verder goed leidende scheidsrechter besloot anders. Tegen de verhouding in en zeer geflateerd keek Borne tegen een grote achterstand aan, maar ook dat is blijkbaar voetbal. Borne had vijf a zes vrije kop kansen gehad, had meer balbezit en legde de thuisploeg de wil op maar stond wel met 3-0 achter. Dat het in de 85ste minuut ook nog 4-0 werd, opnieuw na een snelle uitval is slechts voor de statistieken.

De uitschakeling is zuur, maar er is gestreden voor wat het waard was. Een mooi seizoen is ten einde en de selectie kan genieten van een welverdiende vakantie. De finale gaat tussen Juventa’12 en LSV Lonneker.

Borne plaatst zich voor de volgende ronde.

Borne plaatst zich voor de volgende ronde.

BVV Borne heeft zich ten koste van GFC Goor geplaatst voor de volgende ronde in de nacompetitie. In een waar spektakelstuk wonnen de Bornenaren na verlenging met 4-2. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd stopte Borne doelman Sander Post een strafschop bij een 2-2 stand waardoor er 2 x 15 minuten verlengd moest worden.

Op het mooie sportpark in Goor beginnen de Bornenaren nog wel redelijk aan dit duel, het had iets meer balbezit en kreeg met een schot van Mart Snippers ook de eerste kans maar na tien minuten spelen namen de gastheren de regie over en kwam BVV Borne er niet meer aan te pas. GFC verstoorde de Bornse opbouw en was de baas op het middenveld. Eenmaal in balbezit toonde de ploeg aan over veel snelheid te bezitten en zocht het via de flanken direct de aanval. Borne stelde daar te weinig tegenover. Het hanteerde te snel de hoge bal, wat veelal balverlies opleverde en toonde te weinig lef om onder de druk uit te willen voetballen. Dit was niet het Borne dat in de competitie een derde plek had behaald.

In de 26ste minuut kwam GFC Goor op 1-0. Een van richting veranderde vrije trap, belandde voor de voeten van Natrop die de bal eenvoudig binnen schoot. GFC verzuimde de score te verdubbelen en daar kwamen de Bornenaren goed mee weg. Na een veertigtal minuten spelen liet de thuisploeg de teugels wat vieren en kreeg Borne ruimte en vooral tijd om op te bouwen. Wellicht had de agressieve speelwijze teveel kracht gekost of wilde de thuisploeg met voorsprong de pauze in gaan.

Feit was dat de eerste de beste mogelijkheid een treffer voor Borne opleverde. Sven Pieterson bediende met een goede pass de mee opgekomen Laurens Huitink die vervolgens binnen het strafschopgebied ten val werd gebracht. Strafschop voor Borne en geel voor de doelman. Pieterson schoot onberispelijk hard raak en bracht de score op 1-1. Dit bleek achteraf het keerpunt in de wedstrijd.

Na rust een veel feller Borne. Het speelde met lef, won duels en niet onbelangrijk bewoog meer zonder bal. GFC was zichtbaar verrast en had moeite om een gepast antwoord te vinden op dit BVV Borne. In de 52ste minuut kregen de Bornenaren een corner die hard voorlangs het Goorse doel nog door iedereen werd gemist maar drie minuten later was het toch raak. Een ingooi van Assink werd niet goed weggewerkt, belandde voor de voeten van Huitink die alert reageerde en de 2-1 noteerde. Het meegereisde Borne publiek ging er eens goed voor zitten. Dit was een herkenbaar Borne met een vertrouwde strijdwijze. Nu was het Borne dat verzuimde om de voorsprong te vergroten en het zag de thuisploeg vanaf de 80ste minuut nog eenmaal aanzetten voor een slotoffensief.

In de 86ste minuut werd het 2-2. Een goed genomen vrije trap werd bij de tweede paal, door de geheel vrijstaande Zwierink tegen de touwen gekopt. In de 90ste minuut kreeg de thuisploeg dé mogelijkheid om zich naar de volgende ronde te schieten toen het een strafschop kreeg. Doelman Post moest gestrekt naar de linkerhoek en stopte de penalty. Borne kwam goed weg. Verlenging was het gevolg en deze tik zou de thuisploeg niet meer te boven komen. Borne rechtte nog eens de rug, haalde het uiterste bij zichzelf naar boven en kwam in de 97ste minuut verdiend op voorsprong. Sven Pieterson kreeg de bal op links, wachtte op de loopactie van Hofman en bediendde hem op maat. Hofman plukte de bal in een beweging uit de lucht en lobte de bal over de uitlopende keeper. 3-2 voor Borne en bank en publiek waren uitzinnig van vreugde.

De gastheren waren geknakt, probeerden het nog wel maar de overtuiging leek te ontbreken. In de 117de minuut maakte Tobi ter Braak aan alle onzekerheid een eind door op mooie wijze de 4-2 te maken.

Volgende week zondag 10 juni, reist BVV Borne af naar Wierden, waar het de strijd aanbind tegen Juventa’12. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Komt allen, uw aanwezigheid wordt door spelers en staf zeer gewaardeerd.

Borne klaar voor de na-competitie

Borne klaar voor de na-competitie

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie bracht BVV Borne naar het al gedegradeerde SV De Lutte. Er was de Bornenaren alles aan gelegen om met een goed gevoel de nacompetitie te starten en puntverlies paste daar niet bij. De Bornenaren waren veel te sterk en wonnen overtuigend met 5-1.

BVV Borne kan met een goed gevoel aan de nacompetitie beginnen want het won overtuigend met ruime cijfers van het al gedegradeerde SV De Lutte. Borne begon goed aan het duel tegen de Lutternaren. Het combineerde vlot en liet met weinig balcontacten per speler het leer snel rondgaan, de gasten konden er naar kijken en daar was ook alles mee gezegd.

Na een twintigtal minuten was er een eerste kans om de score te openen maar Mart Kosterink kwam enkele centimeters tekort om de voorzet van Sven Pieterson binnen te tikken. Drie minuten later wederom een mooie voorzet, nu van Danny van Laar maar Wesley Assink kon met het hoofd geen richting geven aan de bal en zag zijn kopbal naast gaan. Borne zou spoedig de brilstand op het scorebord teniet doen, dat was wel duidelijk want de Borne verdedigers met onder andere Jordy Dobbe en Chiel Kosterink hadden weinig te duchten van hun directe tegenstanders. In de 35ste werd het dan ook 1-0 voor Borne. Het was Jordy Dobbe die goed doorzette, een tackle ontweek, en Assink in staat stelde om de bal te verlengen op Mart Kosterink. Kosterink maakte oog in oog met de doelman geen fout en rondde bekwaam af.

In de 38ste was het opnieuw raak. De altijd scherp spelende Jeroen Vos werd gelanceerd, Vos drong de zestienmeter binnen en kon slechts door een overtreding gestopt worden. Scheidsrechter Meijer uit Almelo kon niets anders doen dan een strafschop geven en Pieterson maakte geen fout: 2-0. Borne leek de teugels iets te laten vieren, stond even niet goed en zag de thuisploeg in de 43ste minuut de aansluitingstreffer maken. Het was Maarten Nijhuis die de spanning terugbracht en 2-1 aantekende.

Na rust begonnen de gasten niet scherp aan het tweede bedrijf. SV De Lutte kreeg kort na elkaar twee goede kansen maar de overtuiging leek te ontbreken. In de 54ste minuut mocht Danny van Laar een corner nemen en deed dat op zijn kenmerkende wijze, perfect op tempo en hoogte, waar in dit geval Wesley Assink wel raad mee wist. Assink hing al in de lucht, draaide het lichaam en knikte het leer welgemikt in de rechterbovenhoek. Een wonderschone treffer. Het verzet van de thuisploeg was nu voorgoed gebroken en Borne ging een makkelijke middag tegemoet. In de 56ste minuut speelde Pieterson zich knap vrij, mikte en zag de bal vol op de kruising belandden.

Borne trainer zag dat het wel goed zat en besloot om alle wissels speelminuten te gunnen. Jeroen Vos werd gespaard voor de nacompetitie en werd vervangen door de 16 jarige Luc Schepers die zijn debuut maakte in de hoofdmacht. En het werd een mooi debuut want diezelfde Schepers maakte in de 63ste minuut de 4-1 door een voorzet van Dani Isho Toma prima af te ronden bij de eerste paal.

De volgende wissel diende zich aan en doelpuntenmaker Mart Kosterink werd vervangen door jeugdspeler Ramon van Dijk. Later werd ook Victor Meijer binnen de lijnen gebracht en kon Jordy Dobbe naar de kant, maar niet nadat Sven Pieterson er in de 76ste minuut 5-1 van maakte. Het was Jorrit Jongman die met een splijtende pass, met de juiste balsnelheid meegevend, Sven Pieterson aanspeelde. Pieterson naam de bal aan, draaide zich vrij en schoot de bal met zijn rechtervoet van 16 meter hoog in de touwen.

Met nog een kwartier te spelen vonden zowel de thuisploeg als Borne het wel genoeg. Borne had aangetoond klaar te zijn voor de nacompetitie waar GFC uit Goor de eerste tegenstander is. De geelzwarten zijn een team en zijn er klaar voor. Het heeft te maken gehad met blessures maar heeft elkaar nooit laten vallen. Als voorbeeld noem ik graag Rowan Dobbe. Rowan heeft een nare hamstringblessure maar helpt zijn teamgenoten nu tijdelijk als verzorger en fysiotherapeut. Zoals vermeld: Dit teams is er klaar voor.

Volgende week, 03 juni speelt Borne de eerste wedstrijd in de nacompetitie uit bij GFC Goor. De winnaar gaat een week later op bezoek bij Juventa’12 of Rood Zwart Delden.

Borne kan zich opmaken voor de na-competitie

Borne kan zich opmaken voor de na-competitie

Een goed spelend BVV Borne is niet tot scoren gekomen in de thuiswedstrijd tegen De Tubanters 1897 uit Enschede. De gasten uit Enschede mochten doelman Meulstede dankbaar zijn, want die keepte een wereldpartij.

Onder prima omstandigheden namen BVV Borne en De Tubanters 1897 het tegen elkaar op. Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Borne kon de derde plek veilig stellen wat goed is voor een periodetitel en de bezoekers konden een belangrijke stap zetten om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. In de 6de minuut kon Sven Pieterson de score openen voor de Bornenaren. Pieterson verscheen alleen voor de doelman, probeerde met een trap schijnbeweging de doelman in de luren te leggen, maar zag zijn schot toch gestopt worden. Borne liet de bal goed rond gaan, was sterker in de eerste 25 minuten en speelde vanuit een goede organisatie.

Toch moest het rekening houden met de snelle uitvallen van de gasten uit Enschede. In de 37ste minuut lijkt Borne op een verdiende voorsprong te komen toen opnieuw Pieterson de diepte in werd gestuurd. Oog in oog met de Tubanter sluitpost faalde Pieterson dit keer niet maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en scheidsrechter Simmelink ging hier in mee en het feestje voor de thuisploeg was daarmee vroegtijdig beeindigd. In de 43ste minuut was het Wesley Assink die een poging waagde, maar zijn schot schampte de lat. BVV Borne was heer en meester maar kwam in het eerste bedrijf nog niet tot scoren.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. De Bornenaren hadden de bal en de gasten konden daar weinig aan veranderen. In de 46ste minuut werd de altijd hardwerkende Jeroen Vos diep gestuurd, Vos omspeelde zijn directe tegenstander, zag Hofman bij de eerste paal opduiken, maar zag ook dat Hofmans schot rakelings naast ging. Na een uur spelen lijken de gasten er doorheen te zitten en stapelen de kansen zich aan Borne zijde op, maar het laatste half uur was het aan de uitstekende doelman van de bezoekers te danken dat er niet gescoord werd.

Pogingen van Vos, Hofman en Pieterson werden telkens op goede wijze geparreerd, haast om gek van te worden. In de 79ste minuut lijkt borne toch te scoren maar een katachtige reflex voorkomt wederom een treffer. 80ste minuut, kopbal Assink voorlangs. 83ste minuut schot Kosterink rakelings naast en in de 93ste minuut kopte Martijn Hofman van dichtbij op de lat. Zoals vermeld stond er voor beide ploegen veel op het spel en voor BVV Borne was de opdracht geslaagd bleek later.

De derde plek is met nog een duel veilig gesteld en is goed voor deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse. De Tubanters 1897 had aan een punt nog niet genoeg om zich veilig te spelen en zal op eigen terrein nog vol aan de bak moeten.

Volgende week reist BVV Borne naar De Lutte om het op te nemen tegen SV De Lutte. Het duel tegen de degradant in de vierde klasse begint om 14:00 uur.

Borne speelt gelijk tegen Almelo

Borne speelt gelijk tegen Almelo

BVV Borne heeft voor het eigen publiek een punt overgehouden aan het duel tegen SV Almelo. De Bornenaren gingen tegen de kansverhoudingen met 1-0 de rust in. Na de pauze kwamen de gasten op gelijke hoogte en niet veel later zette Mart Kosterink Borne weer op voorsprong. In de slotfase maakte SV Almelo alsnog de verdiende 2-2.

BVV Borne heeft op het eigen sportpark met 2-2 gelijk gespeeld tegen SV Almelo. De withemden uit Almelo startten zeer sterk en wisten keer op keer de vrije man op het middenveld te vinden. Met name de opkomende rechtsback kwam in het eerste kwartier van de wedstrijd een aantal maal gevaarlijk mee naar voren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg uit Almelo de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Een snelle aanval via de rechtervleugel mondde uit in een prima voorzet die van dichtbij op doel werd gekopt, maar doelman Post redde zeer knap.

In de 18de minuut de eerste kans voor Borne en het was tegen de verhouding in direct raak. Na goed doorzetten van Pieterson en Vos belandde de bal bij laatstgenoemde die de bal breed legde op de mee opgekomen Sander Toebes die oog in oog met de doelman de rust bewaarde en de 1-0 voor de thuisploeg noteerde. SV Almelo reageerde direct en kreeg in de 22ste en 30ste minuut grote kansen op de gelijkmaker en het was aan Borne doelman Post te danken dat de geel-zwarten nog altijd op voorsprong stonden.

Borne was even niet bij machte om een antwoord op het Almelose spel te vinden en had kleine overtredingen nodig om het tempo uit de wedstrijd te halen. De Bornenaren stonden bij balbezit van de tegenstander niet compact genoeg en Almelo profiteerde goed van de geboden ruimte zoveel was wel duidelijk. In de 39ste minuut moest doelpuntenmaker Toebes met een hamstringblessure het veld verlaten en was Mart Snippers zijn vervanger. Tot de pauze gebeurde er verder niets meer en Borne ging met een 1-0 voorsprong van de thee genieten.

Na de thee vormden dezelfde elf spelers een ander BVV Borne. De ploeg liet zich verder inzakken waardoor het automatisch compacter stond en de Almelose withemden kregen de ruimte niet meer om te strooien met passes. Borne won vaker het duel om de tweede bal en bij balverlies was Almelo zoekende naar de creativiteit om door de compacte linies heen te spelen. Tot de 75ste minuut had de thuisploeg de zaken goed op orde.

Maar SV Almelo had het geloof op een treffer nooit opgegeven en zag dat in de 78ste minuut beloond worden met de verdiende gelijkmaker. Via de rechterkant van het speelveld vonden zij toch de ruimte om te combineren en de bal laag voor het Borne doel te brengen en het was Rolofes die de stand op 1-1 bracht. Erg lang treurde de Borne aanhang niet want in de 79ste minuut stond Borne alweer op voorsprong. Het was Mart Kosterink die slim positie koos bij de eerste paal om de voorzet van Jeroen Vos binnen te tikken: 2-1 op een belangrijk moment.

Vijf minuten later ging Vos naar de kant en hij werd vervangen door Tobi ter Braak die zich gelijk onsterfelijk had kunnen maken voor zijn ploeg. De hardwerkende en goed spelende Sven Pieterson bediende Ter Braak met een hoge voorzet die Ter Braak in een keer op de slof nam, helaas ging zijn poging over het doel. Borne wilde het duel definitief beslissen en ging op jacht naar de derde bevrijdende treffer. Een slim genomen vrije trap van Danny van Laar kon door Mart Kosterink net niet worden binnen getikt.

In blessuretijd had Wesley Assink alsnog kunnen scoren maar de moegestreden Assink kwam niet tot een schot en stortte in de zestien meter ter aarde. Uit de tegenstoot, inmiddels de 92ste minuut, scoorden de gasten de 2-2. Het was Karki die het leer in de rechterhoek schoot en de almeloërs gaf wat ze ook verdienden. Even leek BVV Borne er nog met de volle buit van door te gaan maar de uitstekende Almelose doelman tikte het schot van Assink onder de lat vandaan.

Over 2 weken (20 mei) neemt BVV Borne het op tegen De Tubanters 1897. Het duel op het eigen sportpark begint om 14:00 uur.

Borne wint, maar verzuimd veel te scoren

Borne wint, maar verzuimd veel te scoren

BVV Borne heeft verzuimd om in Enschede aan het doelsaldo te werken in het duel tegen De Tubanters 1897. Na legio kansen en diverse malen oog in oog met de doelman te staan bleef het steken bij 2-0, een stand die halverwege al bereikt was.

BVV Borne heeft in Enschede een dubbel gevoel over gehouden aan de wedstrijd tegen De Tubanters. De geelzwarten startten voortvarend en zette de thuisploeg direct onder druk, een strijdwijze die de Bornenaren wel vaker hebben laten zien en veelal tot succes heeft geleidt dit seizoen. De thuisploeg hield de linies echter zo compact dat het lastig was voor Borne om voor het doel te komen.

Aangezien de Borne verdediging stond als een Wit huis achter het Spanjaardsplein waren kansen schaars in de beginfase van dit duel. De gastheren waren niet van plan hun verdedigende stelling te verlaten en het was aan Borne om daar een antwoord op te vinden. De lange bal werd niet gehanteerd door de geelzwarten en al combinerend werd gezocht naar ruimte om op doel te schieten. Pogingen van Toebes en Van Laar gingen nog naast het doel en Mart Kosterinks kopbal strandde op de paal. De druk op het doel van De Tubanters nam toe en het was wachten op de openingstreffer van de Bornenaren.

Waar eerst Jordy Dobbe goed doorging over de rechterflank en zijn lage voorzet door iedereen gemist zag worden was het in de 32ste minuut wel raak. Een goed genomen vrije trap aan de rechterkant van het veld eindigde bij de tweede paal, werd voor het doel gebracht, waarna Hofman zijn poging nog geblokt zag worden en Laurens Huitink alert reageerde en het leer over de lijn tikte, 1-0 voor Borne en de ban was gebroken. In de 44ste minuut werd de stand door een treffer van Sven Pieterson op 2-0 gebracht. Het was de goed spelende Assink die voor de zoveelste keer zijn directe tegenstander het nakijken gaf en op de rand van het strafschopgebied onreglementair ten val werd gebracht. Pieterson schoot de vrije trap nauwkeurig en met de juiste snelheid onderin de rechterhoek. Keeper kansloos en de score verdubbeld zo vlak voor rust, beter kon haast niet.

Na de pauze gingen de geelzwarten vrolijk verder met aanvallen en het was wachten op de bevrijdende derde treffer. Na een uur spelen verliet De Tubanters de verdedigende stelling en ging het op jacht naar de aansluitingstreffer, dit viel uiteraard te begrijpen maar leverde voor de gasten veel ruimte op achter de verdediging. In de 76ste minuut volgde er een goede kans voor Toebes, maar de doelman ranselde de bal uit de korte hoek.

Er kwam steeds meer ruimte achter de laatste linie en dat was het moment voor borne trainer Rob Bakker om de moegestreden Sander Toebes te wisselen voor de frisse Jeroen Vos die met zijn snelheid in staat moest zijn om de geboden ruimte te benutten. De zienswijze van Bakker werd beloond, zijn ploeg pakte het signaal goed op en meerdere spelers stelden Vos herhaaldelijk in staat om alleen op de doelman af te gaan, maar Vos had deze middag het vizier niet op scherp en zag al zijn schoten door de doelman gestopt worden.

Borne had met grote cijfers kunnen en misschien wel moeten winnen en zullen dat zelf ook wel weten. Maar eenmaal nabeschouwend is er wel degelijk winst geboekt deze middag en mag het dubbele gevoel over de gemiste kansen plaatsmaken voor trots. Deze ploeg heeft aangetoond dat het in staat is om tijdens een duel van strijdplan te veranderen en het ook op een andere wijze legio kansen kan creëren en misschien is dat wel de grootste winst van dit duel geweest.

Volgende week neemt BVV Borne het op tegen het sterk spelende SV Almelo. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14:00 uur.

Borne wint op volwassen manier van Berghuizen

Borne wint op volwassen manier van Berghuizen

Een volwassen spelend BVV Borne heeft in een goede wedstrijd FC Berghuizen met 3-1 verslagen. Op het eigen sportpark kwamen de geelzwarten nog wel op achterstand, maar zette dit na de pauze om in een klinkende overwinning.

BVV Borne heeft op een goed gevuld Sportpark Het Wooldrik drie belangrijke punten gepakt door te winnen van FC Berghuizen uit Oldenzaal. De eerste 15 minuten van dit duel liet veel strijd zien en speelden zich met name op het middenveld af. De voorwaartsen van beide ploegen konden amper worden bereikt en mocht dat al eens gebeuren dan stond aan Bornse kant Chiel Kosterink prima te verdedigen. Kosterink speelde overigens een puike partij. De eerste corner van de wedstrijd was voor de gasten uit Oldenzaal, maar Borne stond prima en er kwam geen gevaar.

Na exact 30 minuten spelen kwamen de Bornenaren op achterstand. Het was Roy Scholte op Reimer die van de rand van het strafschopgebied ongehinderd mocht uithalen en met een bekeken bal de linkerbenedenhoek vond. Doelman Post had het nakijken en de stand was 0-1 voor de bezoekers. Zoals vaker dit seizoen raakten de gastheren niet in paniek en heeft het de kwaliteit om op te schakelen en het initiatief direct naar zich toe te trekken. Zeven minuten later was het al weer 1-1. Een goede uitgevoerde en snelle borne aanval over de rechterflank leek te strandden in het strafschopgebied, maar werd met moeite half weggewerkt buiten de zestien, waar Danny van Laar klaarstond om met rechts uit halen en de rechterhoek te vinden. Een mooie treffer van Van Laar op een belangrijk moment voor de ploeg.

In de 42ste minuut had BVV Borne op voorsprong kunnen komen toen Chiel Kosterink alleen voor de doelman verscheen. Kosterink koos een hoek maar zag de keeper dezelfde hoek kiezen en de bal met zijn benen blokken. Borne wilde nog voor de pauze scoren en zette wederom aan. In de 43ste minuut ging Mart Kosterink alleen op de goal af, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. De lijnsman kon er wel eens naast hebben gezeten gezien de opluchting van de Berghuizense verdedigers.

In het tweede bedrijf hielden de Bornenaren het baltempo hoog en liet het de gasten van links naar rechts lopen, echter nog zonder kans op een doelpoging. FC Berghuizen kwam er even niet meer aan te pas, wat niet wil zeggen dat de thuisploeg het rustig aan kon doen want het stond nog altijd gelijk. In de 64ste minuut was het Sander Toebes die met een wonderschone treffer de stand op 2-1 bracht. Toebes ontving het leer op 30 meter van de goal, ging op snelheid zijn tegenstander voorbij, werd nog wel naar de rechter zijkant binnen de zestien meter gedwongen en besloot tot een schot op goal. De bal verliet de voet van Toebes met veel gevoel en met uiterste precisie belandde het leer in de linkerkruising.

“Voor mooie treffers moet je dit seizoen op Het Wooldrik zijn” liet Borne trainer en liefhebber Bakker zich ontglippen. Wij weten dat al langer, maar het is nou eenmaal het debuutjaar van Bakker. Borne stond op voorsprong en ging op jacht naar meer. FC Berghuizen herpakte zich echter en zag een poging in het zijnet belandden. Het spel golfde nu op en neer. In de 73ste minuut miste Mart Kosterink een reuze kans en vijf minuten later ging een schot van Toebes rakelings over. In de 82ste minuut verrichtte de Borne goalie een cruciale redding door van dichtbij een kopbal te keren anders had het zomaar gelijk gestaan.

Zoals vermeld golfde het spel op en neer en brak er een spannende slotfase aan. Borne had het al moeten beslissen en deed dat in de 86ste minuut alsnog. Het was Sven Pieterson die slim de vrije ruimte koos en niet faalde toen hij alleen voor de doelman verscheen. 3-1 voor de thuisploeg en het duel was gespeeld. Borne heeft wederom laten zien dat het goed georganiseerd kan spelen wanneer daar om gevraagd wordt. Een geruststellende gedachte voor staf en publiek en een compliment waard aan deze ploeg.

Volgende week neemt BVV Borne het op tegen de hoofdmacht van De Tubanters 1897. De wedstrijd op Sportpark Diekman-Oost in Enschede begint om 14:00 uur.

Borne geeft in laatste minuten voorsprong uit handen

Borne geeft in laatste minuten voorsprong uit handen

BVV Borne heeft in de slotfase de winst door de vingers zien glippen en met 2-2 gelijkgespeeld bij LSV in Lonneker. In een gelijkopgaand duel kwamen de Bornenaren vlak voor rust op gelijke hoogte en waren de tweede helft gevaarlijker dan de thuisploeg. Onder een heerlijk zonnetje kon het publiek zich opmaken voor een op voorhand interessante ontmoeting tussen LSV uit Lonneker en de geelzwarten uit Borne. BVV Borne bezet nog altijd de tweede plaats op de ranglijst en de thuisploeg stond derde met een aantal wedstrijden tegoed. Met een eventueel verlies schieten beide ploegen niet veel op.

De eerste tien minuten moest het duel duidelijk nog los komen, zowel de thuisploeg als de gasten uit Borne hadden geen van beiden lang balbezit en het spel speelde zich voornamelijk rond de middenlijn af. In de 11de minuut werd Jeroen Vos de diepte ingestuurd met een prima steekbal, helaas remde de bal teveel af op het stroeve kunstgras en was een vrije doortocht naar de goal niet meer mogelijk. In de 20ste minuut het eerste gevaar van LSV toen het over de rechterkant gevaarlijk doorkwam, met iets meer overleg had het zomaar op voorsprong kunnen komen. Vanaf dit moment pakten de Lonnekenaren het initiatief in de wedstrijd over, het speelde slim tussen de linies en hadden langer en vaker de bal.

In de 25ste minuut komt het dan ook, ietwat gelukkig, maar niet onverdiend op voorsprong. Vanuit een inworp, die nota bene stuiterde in de zestien meter, kopte Punte van dichtbij en volledig vrijstaand eenvoudig binnen en bracht daarmee de stand op 1-0. Borne moest even veren schudden na dit moment en bij de les blijven, want het zag de thuisploeg slimmer omgaan met de geboden ruimte en snel voor de goal verschijnen. Na de 30ste minuut kreeg BVV Borne de zaken beter op orde, het stond compacter en liet de bal sneller rondgaan en dit spel zagen we de laatste weken steeds vaker. Nu waren het de geelzwarten die het initiatief naar zich toe trokken en vlak voor rust werd door Sander Toebes de gelijkmaker gescoord.

In de 41ste minuut had Wesley Assink op rechts de bal, er was veel beweging voor de goal wat voor verwarring zorgde bij LSV en Assink vond met een crosspass Mart Kosterink op links die het leer direct voor de goal bracht en Toebes in staat stelde om met het hoofd te scoren. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten en deze stand was een goede afspiegeling van de krachten van beide teams.

Na de welverdiende rust maakten beide teams er ook in het tweede bedrijf een leuk duel van. Het waren de Bornenaren die nadrukkelijk voor de voorsprong gingen zo kort na de pauze en deze kwam sneller dan verwacht. Het was Laurens Huitink die Borne in de 52ste minuut met een mooie kopbal op 2-1 bracht. Deze goal was een kopie van de treffer van vorige week. BVV Borne kreeg een hoekschop, zag Danny van Laar de bal met veel vaart voor de goal brengen en het was Huitink die met een goed getimede sprong boven iedereen uit kwam en hard binnen kopte.

Een minuut later had Sander Toebes het duel kunnen beslissen, Toebes kwam schuin voor het doel alleen op de keeper af, twijfelde tussen passeren of schieten, koos het laatste en zag de doelman met de benen zijn poging keren. Vanaf de 70ste minuut wordt het spel onrustiger, LSV heeft meer moeite de vrije man te vinden en had overtredingen nodig om de Bornenaren af te stoppen. De goed leidende scheidsrechter Jansen is er maar druk mee, geeft twee maal geel en lost het verder goed op. In de 74ste minuut ziet het meegekomen Borne publiek een schot van Jeroen Vos van een meter of dertig vlak langs de kruising zeilen en tien minuten later keert de LSV goalie een schot van diezelfde Vos.

De gastheren zetten in de laatste fase van dit duel nog eenmaal aan en dat werd in de 86ste minuut beloond met een treffer: 2-2 tot grote opluchting van LSV en bij Borne overheerste voornamelijk de teleurstelling door in de slotfase de volle buit nog uit handen te geven.

Volgende week staat BVV Borne – FC Berghuizen op het programma. De wedstrijd op zondag 22 april begint om 14:00 uur.

Borne pakt belangrijke punten

Borne pakt belangrijke punten

BVV Borne heeft de thuiswedstrijd tegen SV Vasse met 3-2 gewonnen. De Bornenaren gingen te voorzichtig van start maar het wist in de tweede helft het verschil te maken en won uiteindelijk verdiend. Drie weken geleden was de gevoelstemperatuur nog -10 en zaten de wisselspelers met dekens op de bank en nu was het 23 graden en werden drinkpauzes ingelast, hollandser kan het haast niet. Op voorhand een belangrijk duel voor beide ploegen die bovenin meedraaien dit seizoen.

Vasse begon sterk aan de wedstrijd, het zette de Bornenaren vroeg vast, was feller in de duels en nam vaker het initiatief. De thuisploeg moest er duidelijk even in komen, want het was telkens een stap te laat. Het was dan ook niet vreemd dat juist de bezoekers op voorsprong kwamen deze middag en ook de manier waarop was illustratief voor de start van Borne. Een lage corner werd volledig verkeerd ingeschat door de Borne-verdediging en het was Pegge van SV Vasse die de bal eenvoudig kon binnenschieten. 0-1 en we hadden nog maar 14 minuten gespeeld. Een minuut later kon het de score verdubbelen toen de vrijstaande Haarhuis vrij op doel kon schieten, maar Borne doelman Post keerde de bal met zijn vuisten.

Na twintig minuten spelen vonden de geelzwarten het wel voldoende en namen ze het initiatief over. Dit leverde direct kansen op. In de 21ste minuut kwam Van Laar nog iets lengte tekort om van dichtbij af te ronden en in de 30ste minuut wist Mart Kosterink van dichtbij snoeihard de paal te raken na een bekeken voorzet met het hoofd van zijn broer Chiel Kosterink. In de 32ste minuut dan toch de verdiende 1-1. Het was Laurens Huitink die slim positie koos bij de eerste paal, om de strakke corner van Danny van Laar schitterend in de verre hoek, via de binnenkant van de paal, binnen te koppen.

Tien minuten later moest Borne trainer Bakker noodgedwongen een dubbele wissel toepassen. Jordy Dobbe en Mart Snippers gingen geblesseerd naar de kant en Dani Isho Toma en de jeugdige Tobi ter Braak waren hun vervangers. Kort voor het rustsignaal kreeg SV Vasse nog een vrije trap die tot opluchting van de thuisploeg hard naast werd geschoten.

Na rust hadden de geelzwarten de zaken beter voor elkaar. Nu waren het de Bornenaren die vol druk zetten en de bal sneller rond lieten gaan. De bezoekers hadden duidelijk moeite met deze strijdwijze en konden de bal niet meer in de ploeg houden. Borne kwam in de 50ste minuut dan ook verdiend op 2-1. Jeroen Vos verzorgde de voorzet vanaf links, Mart Kosterink legde beheerst de bal terug en het was Wesley Assink die met een prima geplaatst schot het leer in de rechterbovenhoek krulde.

In de 52ste minuut kwam SV Vasse weer terug in de wedstrijd, toen het na een lichte overtreding van Chiel Kosterink een penalty cadeau kreeg. Weersink wist wel raad met dit buitenkansje en verzilverde koeltjes: 2-2 en we hadden weer een wedstrijd. Met nog een klein half uur te gaan leken de bezoekers vermoeid te raken. De ruimtes werden groter en het was Borne dat daar gretig gebruik van maakte. Na wat plaagstootjes was het in de 68ste minuut wel raak. Sven Pieterson zorgde op fantastische wijze voor de 3-2 na een prima actie van Mart Kosterink (die zijn directe tegenstander door de benen speelde en de bal voor het doel bracht).

Borne had in het verloop van dit duel niet veel meer te vrezen en leek de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen. In de 74ste minuut moest echter ook Jeroen Vos het veld met een blessure verlaten en hij werd vervangen door Victor Meier. SV Vasse zette in de slotfase nog eenmaal aan, probeerde het met hoge ballen maar het geloof was duidelijk verdwenen bij de gasten. In de 93ste minuut floot de uitstekend leidende scheidsrechter Van Leeuwen uit Winterswijk voor het eind van dit leuke duel en mochten de Bornenaren verdiend drie punten bijschrijven.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen LSV Lonneker op het programma. De wedstrijd in het dorp onder de rook van Enschede begint om 14:00 uur.

Borne verliest derby van Zenderen Vooruit

Borne verliest derby van Zenderen Vooruit

De derby tussen BVV Borne en Zenderen Vooruit is met 3-1 gewonnen door de gasten uit Zenderen. In een rommelig duel zag het talrijke publiek borne doelman Post in de slotfase twee maal in de fout gaan en gingen de gasten er met de volle buit van door.

Onder prima omstandigheden met veel publiek werd de bal om 18:00 uur aan het rollen gebracht op Sportpark ’t Wooldrik. De geelzwarten misten door blessures en schorsingen hun volledige voorhoede en borne trainer Rob Bakker zag zich genoodzaakt om zwaar te improviseren en dat in een wedstrijd waarvan je weet dat de gasten er volle bak tegen aan zullen gaan. Geen lekker vooruitzicht maar Borne is het aan haar stand op de ranglijst verplicht om deze derby winnend af te sluiten. Zenderen startte zoals te verwachten viel furieus, zette direct druk op de Bornse verdediging en maakte daarmee fatsoenlijk opbouwen onmogelijk.

De thuisploeg wist zich even geen raad, probeerde een aantal maal de goed mee opkomende Chiel Kosterink op de linkerflank te bedienen en voornamelijk via de vleugels onder de druk uit te komen. Deze aanpak lukte wel, maar vervolgens werden bijna alle duels om de zogenaamde tweede bal verloren. Zenderen was ook niet bij machte om de bal in de ploeg te houden waardoor de eerste twintig minuten van deze derby vooral onrustig en rommelig waren. Na 25 minuten spelen leek de thuisploeg het initiatief over te nemen, Borne had iets langer balbezit en kwam vaker voor het doel van de gasten.

Na 39 minuten spelen kon het publiek even opveren en zag het pas de eerste kans in de wedstrijd. Danny van Laar mocht aanleggen voor een vrije trap, vond bij de tweede paal Wesley Assink, die in kansrijke positie aan het shirt werd vastgehouden en zodoende geen richting kon geven aan zijn schot. Beide ploegen gingen rustten met een 0-0 stand en de wedstrijd kwam nog niet echt los.

Na rust kwamen de Bornenaren feller uit de startblokken. Mede door een kleine omzetting (Assink ging voorin spelen) werden de duels om de tweede bal wel gewonnen en konden de middenvelders sneller aansluiten en de bezoekers op hun speelhelft vastzetten. Toch was het Zenderen Vooruit dat op voorsprong kwam. In de 58ste minuut was het Van Os die de score op 0-1 bracht. Zenderen combineerde voor de eigen dug-out goed onder de druk uit, vond een opening, zette de bal hoog voor het Bornse doel en Van Os zag zijn schot met een vreemde stuit in de rechterhoek verdwijnen. De Zenderse bank werd gek van vreugde en stormde massaal het veld op.

De geelzwarten moesten hierna de draad oppakken en deden dat met verve. In de 64ste en 68ste minuut konden respectievelijk Pieterson en Boomkamp nog niet scoren, maar in de 70ste minuut werd het dan toch 1-1. Wesley Assink werd iets over de middenlijn op maat bediend, stormde naar het Zenderse doel, werd onderweg vastgehouden en kwam ook ten val maar zag de snel mee opgekomen Pieterson de bal overnemen en doeltreffend afronden. Wie dacht dat de thuisploeg er nu wel klaar mee was kwam bedrogen uit. Het werkte wel hard maar het veldspel was niet goed genoeg om het verschil te kunnen maken.

Zenderen gooide nog eenmaal alles in de strijd en met veel fysiek ontregelde het de aanval van de Bornenaren. In de 83ste minuut dachten alle withemden dat het gescoord had maar scheidsrechter Pahlke uit Silvolde kon prima waarnemen dat de bal de doellijn niet gepasseerd was. Twee minuten later kon het alsnog juichen toen Borne doelman Post een hoge voorzet niet kon vasthouden en het was opnieuw Van Os die het beslissende tikje gaf en de stand op 1-2 bracht. En wederom stormde de hele reservebank het veld op met een snelheid waar zelfs Usain Bolt jaloers op zou zijn.

In de extra tijd werd het zelfs 1-3 voor de gasten toen Sonder de uittrap van Sander Post blokte en de bal in het lege doel zag rollen. De uitslag is wellicht telleurstellend maar er is ook goed nieuw: Mart Kosterink kon na 4 maanden blessureleed weer een volle wedstrijd meespelen in de Bornse hoofdmacht en dat is hem gegund.

Zondag 08 april speelt BVV Borne tegen SV Vasse, het duel op het eigen sportpark begint om 14:00 uur

BVV Borne 1 - Zenderen Vooruit 1 op zaterdag 31 maart

BVV Borne 1 - Zenderen Vooruit 1 op zaterdag 31 maart
De wedstrijd van ons 1ste tegen Zenderen Vooruit zal in het paasweekend op zaterdag 31 maart gespeeld worden. De wedstrijd begint om 18.00 uur. In de strijd tegen degradatie heeft de ploeg uit ons kerkdorp afgelopen week een puike prestatie geleverd door te winnen van Vasse. Borne zal mee willen blijven doen om de bovenste plaatsen om dit seizoen de nacompetitie te halen. Ingrediënten voor een schitterende derby, u bent van harte welkom.

Borne verliest topper van Sportlust Glanerbrug

Borne verliest topper van Sportlust Glanerbrug

De topper in klasse 4A tussen Sportlust Glanerbrug en BVV Borne is met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. Een strafschop en onterechte rode kaart in de 39ste minuut waren het breekpunt in deze boeiende wedstrijd.

Er was lang uitgekeken naar dit duel. Sportlust Glanerbrug is de ongeslagen kopkloper in de competitie en BVV Borne heeft vanaf 01 oktober niet meer verloren. Daar waar de geelzwarten een aantal spelers vanwege blessures moesten missen, trad de thuisploeg op volle oorlogsterkte aan. Een teken dat dit duel zeer serieus werd genomen. Het eerste kwartier waren beide ploegen voltrekt gelijkwaardig, het kwam over-en-weer in elkaars zestien meter gebied maar tot echte kansen of schoten op doel leidde dit nog niet. Sportlust Glanerbrug combineerde vlot met een hoog baltempo, maar de Bornenaren stonden het toe en grepen op de juiste momenten in en voorin zorgden Sander Toebes en Jeroen Vos met hun snelheid voor voldoende dreiging.

Een tegenvaller was het dan ook dat Toebes reeds in de 25ste minuut het veld moest verlaten vanwege een pijnlijke enkel. Zijn vervanger was Dani Isho Toma en Vos bleef over als diepste spits. In de 26ste minuut de eerste kans voor de bezoekers maar Vos kon de bal niet genoeg drukken en zag zijn schot over het doel gaan. Borne kwam beter in het spel, kreeg tot twee maal toe een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar zag de poging van van Laar over het doel verdwijnen en de poging van Pieterson in de muur strandden. BVV Borne werd sterker, zette de tegenstander vast op de eigen helft en begon meer duels te winnen.

Een foute terugspeelbal van Isho Toma leidde echter de 1-0 in voor de gastheren. Isho Toma kwam op de helft van de tegenstander in balbezit, werd opgejaagd en besloot tot balbezit middels een terugspeelbal. Daar had de borne verdediging niet op gerekend en de bal werd onderschept door de Glanerbrugse spits die eerst Jordy Dobbe van zich afschudde en vervolgens met de bal richting doelman Post opstormde. Laurens Huitink probeerde het schot te blokken en bracht daarmee de spits ten val. Scheidsrechter Ebbers kon niets anders dan de bal op de stip leggen, wat ook terecht was. Vervolgens was de leidsman het even kwijt, wist niet meer wie de lichte overtreding had begaan, liep een aantal minuten met zowel een gele als rode kaart in de hand en zocht langdurig naar de dader. Uiteindelijk kreeg Huitink zijn kaart voorgeschoteld en tot ontzetting van velen toonde hij de rode kaart. Strafschop en rood in de 39ste minuut. Een zware straf voor een licht vergrijp en beslissend in dit duel. De strafschop werd prima binnengeschoten door Holtman.

Borne zette voor rust nog eenmaal aan, zag Wesley Assink nog bij de tweede paal op doel koppen maar moest toch rustten met een achterstand. In de 54ste minuut verdubbelde Temelkov de voorsprong naar 2-0. De goedspelende Holtman veroverde de bal op de linkerhelft van het veld, passeerde twee Borne spelers en legde de bal met links breed op de ingevallen Temelkov die het leer eenvoudig over de doellijn liep. Een domper, maar er was nog voldoende tijd om tot een treffer te komen en deze kwam sneller dan verwacht. In de 58ste minuut werd er een overtreding gemaakt op Danny van Laar. Wederom lag de bal op de rand van het strafschopgebied en nu was het Wesley Assink die achter de bal ging staan. Assink zag een gaatje en schoot de bal met voldoende hoogte en tempo rechts langs de muur, de doelman was kansloos en met 2-1 hadden we weer een wedstrijd.

Borne kreeg het geloof weer terug en hoewel het een man minder had was daar in het verloop van dit duel weinig van te merken en ging het vol voor de gelijkmaker. Maar aan de andere kant gingen de gastheren voor de bevrijdende derde goal en het was Dani Isho Toma die dit voorkwam met een redding op de doellijn. Sportlust Glanerbrug kwam er een aantal maal snel uit, maar vond iedere keer de borne verdedigers op haar weg, die dan weer de eenzame spits in stelling bracht met een diepe bal. Het spel golfde op en neer en beide teams hadden lichte overtredingen nodig om het gevaar tijdig te stoppen.

Vos en Van Laar werden op geel getrakteerd en ook aan de gastheren werd tot twee maal toe de kaart getoond. In de 91ste minuut kreeg Jeroen Vos een klap van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter nam het niet waar, maar besloot om beide spelers op geel te trakteren, spijtig en onterecht want wederom moest een Borne speler het veld verlaten. Niet veel later klonk het eindsignaal. Beide ploegen hadden er een mooi duel van gemaakt. Een topper waardig.

Volgende week de derby tegen Zenderen Vooruit. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik wordt op Zaterdag, 31 Maart om 18:00 uur gespeeld.

U bent van harte welkom.

Borne houdt punt over aan slechte wedstrijd

Borne houdt punt over aan slechte wedstrijd

BVV Borne heeft de uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop met 2-2 gelijkgespeeld. Daarmee mochten met name de Bornenaren zich gelukkig prijzen, want het kon geen moment aanspraak maken op meer.

Onder moeilijke winterse omstandigheden, er stond een straffe wind dwars over het veld in combinatie met een gevoelstemperatuur die de -10 benaderde, zocht borne de aanval en kwam het in de 7de minuut op voorsprong door een doelpunt van Sander Toebes. Toebes kreeg de bal met enig fortuin voor de voeten en vond met rechts de lange hoek. Geen makkelijke goal, want de hoek was scherp en alleen met de juiste snelheid van de bal laat je de doelman kansloos. In de 11de minuut kreeg Mart Snippers een kans om de score te verdubbelen. Na een overtreding op Martijn Hofman, belandde de vrije trap bij de tweede paal, waar de jeugdige Snippers net tekort kwam.

Een minuut later had de thuisploeg een strafschop kunnen krijgen na een overtreding op de achterlijn binnen het strafschopgebied, menig scheidsrechter legt hem op de stip, maar leidsman Smit uit Westerhaar wuifde de protesten van de gastheren weg. Vanaf dit moment leken de kansen zich te keren. Sportlust Vroomshoop begon de onderlinge duels te winnen en ook de strijd om de zogenaamde tweede bal was vaak een prooi voor de thuisploeg. En dan treed de aloude voetbalwet in werking: Om te voetballen moet je wel de bal hebben. En de geelzwarten leken moeite hebben om de gretigheid aan de dag te leggen die nodig is om ballen te veroveren.

Sportlust Vroomshoop kwam steeds beter in het spel en met veel beweging en snelheid werden de backs van borne getest. In de 29ste minuut moest borne spits Martijn Hofman het veld verlaten met een, naar het uitziet, nare rugblessure. Jeroen Vos was zijn vervanger. En dat zou niet de enige noodgedwongen wissel zijn deze middag. De gastheren bleven vrolijk aanvallen en in de 34ste minuut gebeurde het onvermijdelijke. Sportlust Vroomshoop komt middels een vrije trap van 20 meter op 1-1. Invaller doelman Damian ten Bloemendal zat er nog dichtbij, maar zo’n stuit vlak voor je maakt een redding er niet eenvoudiger op.

Na de pauze ging het niet veel beter voor de geelzwarten. In de 47ste minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Een vrije trap werd hoog voor het doel gebracht en doelman Ten Bloemendal probeerde deze met een uiterste poging te onderscheppen, strekte zich en landde bij neerkomst hard op zijn schouder. Het spel ging door en Hankamp tikte simpel de bal over de doellijn en noteerde zo de verdiende 2-1. Ten Bloemendal verging van de pijn en even leek de schouder uit de kom te zijn geraakt, maar de dappere invaller doelman ging toch door. In de 58ste minuut verrichtte de Borne goalie een belangrijke redding, waarbij opnieuw zijn schouder overstrekte. Einde verhaal en wederom moest Borne trainer Bakker noodgedwongen wisselen.

Veldspeler Jordy Dobbe trok de handschoenen en het keepershirt aan en hoopte er verder het beste van. Dani Isho Toma nam zijn plaats in op de back positie. Nog altijd had BVV Borne geen antwoord op het spel van de thuisploeg en mocht het blij zijn dat de achterstand niet groter werd, want Sportlust kreeg mogelijkheden genoeg. Borne kon pas in de 82ste minuut weer voor het doel van de tegenstander verschijnen. Een signaal voor de borne trainer om ook Laurens Huitink mee naar voren te sturen en dat pakte goed uit zou enige minuten later blijken.

In een fase dat borne niets anders kon dan de bal hoog voor het doel werken, kreeg het in de 87ste minuut een beetje hulp van de doelman van Sportlust Vroomshoop. De keeper leek een hoge voorzet eenvoudig te pakken, maar liet het leer uit zijn handen glippen waarna Huitink, alweer teruglopend, zich razendsnel omdraaide en de 2-2 binnenschoot. In de ruime blessuretijd werd de moegestreden Mart Snippers gewisseld voor A1 speler Ramon van Dijk die zijn goede optreden in de jeugd beloond zag worden met een debuut in de hoofdmacht. In de absolute slotfase had borne er zelfs onverdiend met de volle buit van door kunnen gaan, maar het schot van Huitink belandde op de lat.

Volgende week zondag neemt BVV Borne het op tegen koploper Sportlust Glanerbrug. De wedstrijd in Glanerbrug begint om 14:00 uur.

Borne geeft voorsprong uit handen

Borne geeft voorsprong uit handen

Borne heeft in een wedstrijd met twee gezichten een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. Het was in de eerste helft heer en meester, dicteerde het duel volkomen maar liet SC Overdinkel in de tweede helft terugkomen tot 3-3. In een vermakelijk duel op het eigen sportpark kenden de Bornenaren een droomstart.

Direct vanaf de aftrap waren de bedoelingen van de geelzwarten duidelijk. Volop de aanval en met veel passie en geloof in eigen kunnen de tegenstander overrompelen. In de 1ste minuut leverde dat al bijna een treffer op, maar toen kon vanuit de scrimmage niet op doel geschoten worden. In de 4de minuut was het wel raak. Na een snelle combinatie door het midden, kreeg Sander Toebes de bal binnen de zestien meter, hij legde de bal terug op Jeroen Vos die met veel overtuiging het leer in de rechterhoek knalde en via de binnenkant van de paal de bal achter de doelman zag verdwijnen. 1-0 voor de thuisploeg en de gewenste start was een feit. In de 13de minuut zag de borne verdediging er niet goed uit.

Heel borne stond op de helft van de tegenstander en met een slimme pass werd de spits alleen op doelman Post afgestuurd, Laurens Huitink maakte 30 meter goed en was net op tijd om het schot op doel te blokken. Een prima staaltje verdedigingswerk. In de 25ste minuut liet Sander Toebes de 2-0 aantekenen. Linkerverdediger Chiel Kosterink ging mee naar voren, zag Toebes op de punt van de vijf meter vrij staan en met een pass op maat kon Toebes de bal in de korte hoek binnen koppen. Tussen de 30ste en 40ste minuut had de thuisploeg voldoende mogelijkheden om de score uit te breidde, maar Pieterson, Toebes en Vos hadden het geluk niet aan hun zijde.

Er werd gerust met een 2-0 stand en er leek niets aan de hand. In de tweede helft gooiden de gasten het over een andere boeg. Het speelde fel, schuwden de duels niet en ontregelden met veel overtredingen het tempo van de wedstrijd. Kon Wesley Assink in de eerste helft al helemaal niets goed doen in de ogen van de leidsman, in het tweede bedrijf werden al zijn duels bestraft en even dacht hij er over na om dan maar met de handen op de rug te gaan voetballen.

De geelzwarten waren het even helemaal kwijt, het middenveld werd overlopen en het was wachten op de aansluitingstreffer. Toch wist BVV Borne wederom het net te vinden in deze tumultueuze fase. Na een prima borne aanval over links, belandde de bal bij Danny van Laar die met een bekeken stift Sander Toebes bediende. Toebes stond met de rug naar de goal en schoot vanuit de draai de bal met links in het dak van het doel. 3-0 en het duel is gespeeld. Hoe anders zou het zijn. Na deze derde Bornse treffer rechtten de gasten nog eenmaal de rug. In de 69ste minuut mocht Overdinkel een corner nemen en zag deze bij de tweede paal, in buitenspelpositie binnen gekopt worden. De scheidsrechter wuifde de borne protesten en het vlagsignaal van zijn assistent resoluut weg en wees naar de middenstip. 3-1 en het geloof dat er meer te halen viel was weer aangewakkerd.

In de 76ste minuut werd het nog erger. Een vrije trap op links vanaf de punt van het strafschopgebied verdween in een keer laag in de korte hoek. Borne doelman Post zat er nog wel aan maar kon het schot niet keren, 3-2 en had zal toch niet gebeuren? Maar het gebeurde wel, want in de 83ste minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een hoge voorzet werd door Stoffels hard binnen gekopt, 3-3 en de gekte bij de Overdinkelearen kende even geen grenzen. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week bindt BVV Borne de strijd aan tegen Sportlust Vroomshoops. De wedstrijd aan de Flierdijk in Vroomshoop begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.