Stand

Programma

Uitslagen

Borne verliest in eigen huis van KOSC (1-2)

Om kans te maken op de eerste periodetitel was de opdracht om de wedstrijd tegen KOSC winnend af te sluiten. Het restant van het duel tegen UD W. zou dan doorslaggevend zijn voor de strijd om de eerste periodetitel. Na afloop van het duel kon deze ambitie de ijskast in. In een gelijkwaardige wedstrijd, waar de betere mogelijkheden voor KOSC waren, trok Borne aan het kortste eind en bleef met lege handen achter.

Onder redelijke omstandigheden, met af en toe een buitje regen, waren het de gasten die de thuisploeg gelijk onder druk zette. Al in de vijfde minuut leidde dit tot een tegendoelpunt. Een vrije trap van zo’n 25 meter kon worden gevangen door Tijn Wissink, maar vrij ongelukkig moest hij de bal loslaten, waardoor deze over de doellijn rolde. Een vroege achterstand, maar nog geen man over boord. Na deze tegentreffer kwam Borne wat beter in de wedstrijd, maar weet het geen kansen te creëren.

Tot de dertigste minuut was het een gezapige wedstrijd, zonder hoogtepunten. Borne probeerde voetballend tot kansen te komen, waarbij de bezoekers vooral gokten op een snelle omschakeling of standaardsituaties. De kleine mogelijkheden die gastheren tot aan rust kregen brachten niet het gewenste resultaat. Twan Polman ontsnapte aan de verdediging van KOSC, maar werd afgetroefd door een verdediger. Een goede voorzet van Luuk Swienink bereikte geen medespeler en vlak voor rust ging een schot van Bram Peper net voorlangs. Tussendoor wist Tijn een uitval van KOSC onschadelijk te maken.

De tweede helft zou dan meer moeten brengen dan de eerste helft. Het waren echter de bezoekers die direct na rust een grote kans kregen, maar de bal voorlangs schoven. Hierna nam Borne de touwtjes wat meer in handen. Twan had de 1-1 op zijn hoofd, maar zijn kopbal eindigde recht in de handen van de keeper. Een vrije bal van Sven Pieterson werd gestopt door de Ootmarsumse goalie en ook een kopbal van diezelfde Sven leidde niet tot de gelijkmaker.

De fases van balbezit en kansen wisselden elkaar af en ook KOSC kreeg de nodige mogelijkheden. Twee goede reddingen van Tijn zorgden er voor dat Borne in de race bleef voor de gelijkmaker. Aan de andere kant was het Jesse Klein Teeselink die zijn harde schot onschadelijk gemaakt zag worden, waarna de wedstrijd langzaam richting het einde kroop. Zo’n vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Een voorzet vanaf de rechterkant belandde bij de eerste paal, waar het voor de spits van KOSC een koud kunstje was om de bal binnen te tikken en hiermee de 0-2 aan te tekenen.

Na deze tegenslag gaf Borne zich nog niet gewonnen en zette de ploeg aan voor een slotoffensief. In blessuretijd volgde de aansluitingstreffer. Het was Sven die de bal over de zwart-witte goalie kopte en voor de 1-2 zorgde. Helaas floot de scheidsrechter hierna voor de laatste keer en stond Borne met lege handen.

Bijzonder om te vermelden is dat de goal die Sven maakte, zijn 200e goal in een officiële wedstrijd (volgens voetbaloost.nl) betreft. Sven, vorig seizoen gestopt, maar toch weer de schoenen uit het vet gehaald, heeft sinds het seizoen 2007-2008 toegewerkt naar deze mijlpaal. Zijn productiefste periode was tijdens de seizoenen 2011-2012 en 2012-2013, waar hij liefst 48 goals maakte. Mede door zijn vele goals promoveerde de vereniging naar de 3e klasse en eindigde Borne in haar eerste seizoen in de 3e klasse op plek 4. Voor Borne is het te hopen dat hij dit seizoen nog vele malen het net weet te vinden.

Door de nederlaag tegen KOSC staat Borne nu op de 8e plaats, met het restant van 45 minuten tegen UD W. nog tegoed. De verschillen in de 4e klasse A zijn erg klein en dat zorgt er voor dat iedereen van elkaar kan winnen. Een spannende competitie, waar de lijstaanvoerder wekelijks een ander team kan zijn. De komende weken volgen er voor Borne mooie, maar ook lastige wedstrijden tegen Luctor Et Emergo, SDOL en Vasse. Met de juiste instelling zijn ook hier de nodige punten te behalen. Allereerst in Almelo, op zondag 26 november tegen Luctor. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Horst.

UD Weerselo - Borne gestaakt

De wedstrijd UD Weerselo – Borne is vlak voor rust definitief gestaakt. In een leuke eerste helft, waarin beide ploegen op de aanval speelden, was een rode kaart voor een aanvaller van UD W. de aanleiding om de wedstrijd te staken.

De thuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar het was tot twee keer toe Wesley Assink die de Bornse ploeg langszij bracht. De tussenstand was dan ook 2-2, toen een aanvaller van de gastheren Tijn Wissink met gestrekt been op zijn lichaam raakte nadat Tijn de bal had gevangen. De scheidsrechter toonde hiervoor een directe rode kaart. Hierna kwamen er verwensingen aan het adres van de scheidsrechter vanaf de kant van de thuisploeg (onder andere vanuit het publiek). Naar aanleiding hiervan besloot de scheidsrechter direct om de wedstrijd definitief te staken.

Hoe nu verder zal hopelijk komende week bekend worden. Wordt vervolgd...

Borne pakt in Saasveld haar eerste punten buitenshuis (0-1)

In een winderig en bij vlagen nat Saasveld, is het Borne gelukt om Saasveldia aan de zegekar te binden. In een kansrijke wedstrijd, waarbij beide ploegen de nodige mogelijkheden kregen, maakte Borne vooral in de tweede helft de vele lange ballen van de thuisploeg onschadelijk. Deze overwinning zorgt er voor dat de geel-zwarten zichzelf nu met twaalf punten op plek drie terugvinden, op de voet gevolgd door maar liefst vijf ploegen met tien punten en twee ploegen met negen punten.

In dezelfde opstelling als vorige week gingen de bezoekers de strijd aan met de fysiek sterke Saasvelders. De ploeg uit het kleine dorp, geroemd door de bekende uitgaansgelegenheid, komt na zes seizoenen in de derde klasse weer een niveau lager uit. Met zes punten uit vijf wedstrijden kan de seizoenstart wisselend genoemd worden. Het eerste kwart van de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Verder dan een paar speldenprikjes van beide kanten kwamen beide teams niet.

Vlak na het eerste kwart volgde de eerste kans voor Borne. Een afgeslagen corner viel voor de voeten van Mart Snippers, maar het was de sluitpost van Saasveldia die dit harde schot met zijn voeten pareerde. Uit de daaropvolgende corner raakte Dwayne Lankheet geblesseerd en was Sander Toebes zijn vervanger. Het was Sander die ook de eerstvolgende kans op zijn naam mocht schrijven. Na een voorzet uit een vrije bal ging zijn grote kopkans over het doel. Saasveldia stelde hier in het eerste bedrijf vrijwel niets tegenover, maar kreeg vlak voor rust een grote kans. Vanaf de rand van de zestienmeter volgde een vlammend schot. Tijn Wissink stond op de goede plek en hield de bal met zijn voeten uit de goal.

In de tweede helft was de wind wat gedraaid en had de thuisploeg de wind letterlijk in de rug. Dit was tekenend voor de tweede helft, waar de nodige lange ballen hard richting de Bornse verdediging werden geschoten, in de hoop dat deze goed zouden vallen. Het was echter vlak na rust dat de 0-1 viel. Een goede aanval werd vanaf links hard voor de goal gebracht door Jesse Klein Teeselink. Het was Bram Geboers die deze bal op waarde schatte en zijn harde schot in de verre hoek achter de doelman zag eindigen. Een erg goede goal en de niet onverdiende voorsprong!

Na deze goal zette Saasveldia aan en probeerde het met lange ballen, voorzetten van de zijkanten en standaardsituaties kansen te creëren. Daarbij speelde de eerder genoemde wind een grote rol en hierdoor kwam Borne een gedeelte van de tijd niet verder dan het wegschieten van de bal. De gastheren kopten over, zagen de bal op de paal eindigen en werden bijna in het zadel geholpen door een slippertje van Tijn, die verder weer een prima wedstrijd keepte! Via de ingevallen Wesley Assink was het bijna 0-2, maar het was de keeper die de vrije bal ternauwernood tot hoekschop kon verwerken. De bal die hieruit volgde werd door Sander net naast gekopt.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was het veelal tegenhouden en proberen om in de omschakeling nog toe te slaan. Er werd door de jongens voor iedere meter gestreden. Een aantal minuten voor tijd was de grootste kans voor de thuisploeg. Een goed schot vanaf links passeerde Tijn, maar het was Jordy Dobbe die op de goede plek stond en de bal van de lijn kon halen. Borne hield stand en kon hiermee de eerste drie punten buitenshuis bijschrijven.

Deze overwinning kan toegeschreven worden aan het gehele collectief. Zoals gezegd werd er voor iedere meter gestreden. Het verdedigen begon bij de aanvallers en er werd goed gecoacht. De wisselspelers vielen goed in en na het laatste fluitsignaal was de blijdschap en trots van ieders gezicht af te lezen. Volgende week passeren we Saasveld, om uiteindelijk te arriveren in Weerselo, waar we de degens kruisen met UD W. UD staat voor “Utile Dulci”, vrij vertaald “het nuttige met het aangename”. Aan u als lezer om deze woorden in de juiste context te plaatsen. Voor Borne zou dat moeten betekenen dat er hard gestreden moet worden om een goed resultaat te behalen. Met dezelfde instelling als vandaag moet ook in Weerselo een goed resultaat haalbaar zijn. Aanvang 14.00 uur op sportpark De Echelpoel.

Borne pakt in extremis volle buit tegen Holten (1-0)

Nadat de twee eerdere thuiswedstrijden de volle buit opleverden, was Holten de derde ploeg die met lege handen huiswaarts keerde. Na een intens voetbalgevecht, waar de teams zeer aan elkaar gewaagd waren, was Wesley Assink vlak voor tijd de gevierde man toen hij de 1-0 binnenkopte. Tijn Wissink keepte een uitstekende wedstrijd en hield voor de derde keer dit seizoen zijn doel schoon. Door deze overwinning wipt Borne over Enter en Holten heen en stijgt van plek acht naar zes.

Met Sander Toebes weer terug op de bank na een aantal weken blessureleed, startte de thuisploeg afwachtend aan de thuiswedstrijd. Aangezien de bezoekers hier niet veel meer tegenover zette, was het eerste kwartier wat gezapig. In minuut twintig de eerste noemenswaardige kans. Het was Mart Snippers die vanaf een meter of dertig de bal met een volley recht in de handen van de Holtense goalie schoot. Vlak hierna mocht Holten vanaf de zijkant van het zestienmetergebied aanleggen voor een vrije bal. Na een goede variant werd de bal recht voor de goal gebracht, maar was het Mika Schreurs die goed stond op te letten en het schot in de kiem smoorde.

Vanaf dit moment nam Borne het heft in handen en waren er een aantal mogelijkheden. Twee schoten misten doel, waarna de grootste kans niet aan Twan Polman was besteed. Na een goede actie kon hij vanaf een meter of achttien vrij uithalen. Zijn schot scheerde echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Hierna volgden nog twee aardige mogelijkheden, maar deze inzetten waren niet voldoende om Holten te doen bibberen. Gelukkig voor Borne creëerde Holten in deze fase vrijwel niets.

Het begin van de tweede helft telde de nodige mogelijkheden, waarbij Holten zichtbaar het scherpst uit de kleedkamer kwam. Nadat Twan Polman net onder een voorzet van Luuk Swienink door ging, volgden twee enorme kansen voor de bezoekers. Een van de middenvelders begon een solo en passeerde twee Bornenaren, maar zag zijn schot eindigen in het zijnet. Vlak hierna maakte Dwayne Lankheet een zeldzame misser en kon de spits van Holten alleen af op Tijn Wissink. Tijn redde echter knap en ook de rebound was een prooi voor hem. Met zijn voeten hield hij zijn doel schoon. In de tussentijd verlieten Bram Peper en Jesse Klein Teeselink het veld voor respectievelijk Sander Toebes en Wesley Assink. Hierna duurde het tot de 67e minuut tot de volgende kans zich voordeed. Een kopbal van Holten verdween echter over het doel.

Er brak een periode aan waarin Borne slordig speelde en simpel balverlies leed. Hieruit volgde een aardige mogelijkheid voor Holten. Dit schot was echter een rollertje. Borne ging vanaf minuut tachtig weer wat beter spelen en dit resulteerde in een kopbal van Wesley op de paal. Vlak voor tijd hadden de bezoekers de wedstrijd in hun voordeel kunnen beslissen. Het was echter Tijn die de bal met het puntje van zijn schoen tot corner promoveerde. Een vergelijkbare redding als in de WK finale van 2010. Ook toen was dit een beslissend moment. Ook toen trok de andere ploeg aan het langste eind. En zo geschiedde…

Met nog drie minuten op de klok was het Rens Gervink, ingevallen voor de moegestreden Twan Polman, die zijn duel op het middenveld won. Hij speelde de bal af op Jordy Dobbe, die op zijn beurt keek waar hij de bal het beste kon neerleggen. Met een uitstekende voorzet bereikte hij Wesley, die de bal in de korte hoek achter de Holtense keeper kopte. De 1-0 was een feit en de euforie spatte van de Bornse bank en de tribune af. De wedstrijd kon beide kanten op. Een gelijkspel was misschien het rechtvaardigst geweest, maar het was Borne dat de drie punten diep in de zak kon steken.

Een goed vervolg van de competitie. Drie overwinningen en twee nederlagen geven negen punten, waarmee we nog steeds bovenin meedoen. Het lijkt een competitie te worden waarin bijna alle teams niets voor elkaar onder doen. Volgende week, zondag 5 november, spelen we de dichtstbijzijnde uitwedstrijd. In Saasveld, voor vrijwel ieder lid van de selectie een graag gezien locatie vanwege de plaatselijke dancing, zal Saasveldia de gastheer zijn. Hier zullen de jongens gaan strijden voor de eerste punten buitenshuis. Aanvang wederom om 14.00 uur.

Borne gaat onderuit in en tegen Fleringen (3-0)

Na de goede overwinning van vorige week tegen Haarle traden de manschappen van Arno Leppink vandaag aan in Fleringen, tegen de plaatselijke VC. De herfst is zicht- en voelbaar ingetreden en dat was deze middag dan ook te merken aan de wisselende weeromstandigheden. Op het kunstgras in Fleringen trok Borne deze middag aan het kortste eind en verloor met 3-0.

Met een kleine wijziging in de opstelling begon Borne vol goede moed aan de uitwedstrijd tegen Fleringen. Net als vorige week was de tegenstander in het begin van de wedstrijd het meest aan de bal, zonder dat dit tot kansen leidde. Na ruim tien minuten was de wedstrijd wat meer in evenwicht, waarna Luuk Swienink wist door te breken richting doel, maar geen doel trof. De eerste kans voor Fleringen was echter direct raak. Een vrije bal net buiten de zestien meter werd boven in het doel gewerkt, wat de 1-0 betekende.

Vlak na de goal was het Mart Snippers die zichzelf met een goede actie vrijspeelde, maar zijn schot trof helaas geen doel. Vanaf dat moment waren de weergoden de beide teams niet goed gezind en viel de regen met bakken uit de lucht. De eerstvolgende kans was ook voor Borne, waar Rogier Kuipers na een slippertje in de verdediging van Fleringen ineens op doel schoot. De bal vloog echter naast, waarbij deze inzet misschien tot meer had geleid wanneer de bal zou worden gelobd. Het laatste kwartier had tot een Bornse treffer moeten leiden. Kansen voor Mart, Marijn Slamp en Rogier gingen net naast of werden tegengehouden door de goalie van Fleringen. Vooral de kans van Rogier, een kopbal van dichtbij, had de stand minimaal gelijk moeten trekken.

Na de vele regen in het eerste bedrijf, begon de 2e helft met een zonnetje. Borne trok het initiatief wat meer naar zich toe, maar kwam niet echt tot grote kansen. Na 60 minuten was het Wesley Assink met een afstandsschot, maar deze vloog naast het doel. Hierna liet Fleringen weer wat meer van zich horen en was het Dwayne Lankheet die op het laatste moment een gevaarlijk schot kon blokkeren. Na 65 minuten zou Borne dé kans op 1-1 moeten krijgen. Marijn werd binnen de zestien meter onderuit gehaald. Iedereen zag hier een strafschop in, behalve de leidsman van deze middag.

In de 70e minuut wederom een kans voor Borne. De ingevallen Twan Polman ziet zijn schot voorlangs gaan, waarna Luuk vanaf de andere kant tevens voorlangs schiet. Hierna volgt een kans uit de kluts voor Fleringen, maar dit schot gaat naast. In de 80e minuut werd de wedstrijd beslist. Een zeer gemakkelijk gegeven vrije bal belandde voor de tweede keer deze wedstrijd achter Tijn Wissink. Met deze 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten later zorgde een misverstand tussen Wesley en Tijn voor de 3-0 eindstand.

Al met al een geflatteerde nederlaag, waaruit blijkt dat de geboden kansen wat vaker tot een doelpunt moeten leiden. Ook de beslissingen van de leidsman zaten vandaag niet mee, waardoor het geluk aan de Bornse zijde ontbrak. Na vier wedstrijden staat Borne met zes punten op de 8e plaats en leeft het gevoel dat tegen iedere tegenstander een resultaat kan worden geboekt.

Volgende week is er een vrij weekend en wordt er dus niet gevoetbald. De geblesseerde spelers hebben hierdoor wat meer tijd om fit te worden en weer aan te sluiten. Op zondag 29 oktober wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Holten. Let op; deze dag gaat de wintertijd in. De klok gaat een uur terug wat betekend dat er een uur extra is om te besteden. Een goede reden om weer naar onze mannen te komen kijken en hierna even gezellig de kantine in te duiken. Aanvang 14.00 uur.

Borne wint met minimaal verschil van Haarle (1-0)

Na een aardig begin van de competitie, met een overwinning tegen Lettele (4-0) en een nederlaag tegen ABS (5-0), kwam Haarle op bezoek. Onder nazomerse temperaturen lukte het Borne om de drie punten in eigen huis te houden. In een gelijke wedstrijd, waarin Borne wel de meeste en (veel) grotere kansen had, werd Haarle met 1-0 verslagen.

Door een aantal blessures en pijntjes, was de opstelling anders dan tijdens de voorgaande twee wedstrijden. Tevens sloot Sven Pieterson aan bij Borne en hij begon direct in de basis. De eerste vijftien minuten van de wedstrijd lag het balbezit en initiatief bij Haarle, zonder dat er kansen werden gecreëerd. Tijdens een van de eerste aanvallen van Borne was het direct raak. Wesley gaf een lange bal op Luuk Swienink. De bal werd voor de goal gebracht, maar niet goed verwerkt door Haarle. Sven wist wel raad met deze geboden kans en schoot diagonaal de 1-0 tegen de touwen. Hiermee was de wedstrijd direct los.

Vlak na de goal de eerste kans voor Haarle, maar de uitstekende redding was van Tijn. Borne en Haarle kregen hierna beiden mogelijkheden vanuit dode spelmomenten, maar dit leverde aan beide kanten niets op. Wanneer Borne op bepaalde momenten wat beter zou omgaan met het balbezit, had dit meer kansen opgeleverd. Nu eindigden veelbelovende aanvallen te vroeg. In de 34e en 35e minuut nog een tweetal kopkansen voor Wesley, waarbij de tweede kopkans op de lat eindigde. Haarle had nog twee kleine kopkansen, maar deze eindigden beiden ruim naast de goal van Tijn.

De tweede helft was een waar kansenfestijn. Het begon met een schotkans van Sven die op de rug van een Haarlenaar eindigde, gevolgd door een voorzet van Jordy die door Sven naast werd geschoten. In de 51e minuut leidde zwak uitverdedigen van Haarle tot een schotkans voor Mart, maar zijn schot belandde op de paal. Hierna klopte Haarle ook weer wat meer op de Bornse muur, maar was een vrije bal een simpele prooi voor Tijn en kopte de spits van Haarle de bal net naast.

Ook hierna wisselde de beide teams de kansen af. Mart Snippers schoot in kansrijke positie over, waarna Haarle de bal tot twee keer toe voor het inschieten had. Gelukkig eindigde deze pogingen, mede door toedoen van een aantal Bornse benen, in de handen van Tijn. In het laatste kwartier kwam Borne niet verder dan een tweetal schoten die net naast gingen. Haarle gaf meer druk naar voren, maar tot grote kansen leidde dit offensief niet. Mede door het goede werk van de verdediging van Borne, waarbij Dwayne (The Rock, zoals hij vandaag stond te verdedigen, red.) uitblonk door menig voorzet te verwerken en veel duels te winnen.

In de laatste paar minuten van de wedstrijd had Borne het duel kunnen beslissen. Jesse ging vrijwel 1-op-1 op de doelman van Haarle af, maar legde de bal breed, waarna deze kans was verkeken. Hierna was het Wesley die vanaf een meter of twintig verwoestend uithaalde, maar de doelman redde knap. Haarle beet terug en dit leidde tot een redelijke scrimmage voor het Bornse doel. Maar omdat de wil om te winnen vandaag zicht- en voelbaar aanwezig was, wat een echte teamprestatie zou zijn, was de uitkomst dat het Haarle niet lukte om een gaatje te vinden in de Bornse verdediging.

Na 5 minuten blessuretijd floot de heer Buitink voor de laatste keer. Hiermee kon Borne de tweede driepunter van dit seizoen bijschrijven en vindt de ploeg zichzelf nu terug op de 3e plek op de ranglijst. Dit zegt uiteraard nog niets, want er zitten veel sterke tegenstanders in deze competitie. Echter is dit wel een feit en is een goed begin het halve werk.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Fleringen op het programma, waarna het weekend van zondag 22 oktober een vrij weekend betreft. Aanvang op sportpark De Reuvekamp is om 14.00 uur. Tot dan!

Oefenprogramma Borne 1

Voordat in het eerste weekend van september de eerste bekerwedstrijd wordt gespeeld, speelt Borne 1 eerst nog een tweetal oefenwedstrijden.

Competitie-indeling Borne 1 seizoen 2023-2024

Het komende seizoen komt Borne 1 uit in de 4e klasse A. In theorie een bekende competitie, maar in praktijk toch niet. Met ABS, Haarle, Holten, Lettele, Nieuw Heeten en SDOL treft Borne onbekende tegenstanders.