Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1

BVV Borne 1

Stand

Programma

Uitslagen


Belangrijke punten voor Borne voor de Winterstop

Belangrijke punten voor Borne voor de Winterstop

BVV Borne heeft de laatste competitiewedstrijd in 2019 winnend afgesloten. In Rossum was het tegen de plaatselijke RSC met 1-3 te sterk.

BVV Borne heeft met 1-3 gewonnen van RSC Rossum. Beide ploegen bevinden zich op de bodem van de derde klasse en hebben een moeizame eerste competitiehelft achter de rug. Dat is op zich is al geen affiche voor een hoogstaande partij voetbal en daar kwam vandaag de harde wind ook nog eens bij. Zie hier de ingrediënten voor toeval en geluk in een notendop samengevat.

Na een aftastende beginfase was het Borne spits Martijn Hofman die in de 8ste minuut de score opende na een verkeerde inschatting op een hoge bal van de RSC doelman. Een vrije trap van Danny van Laar werd scherp voor het doel gezet, de RSC goalie tastte mis en via de rug van een verdediger belandde de bal bij Hofman die vervolgens van dichtbij de bal eenvoudig binnenschoot. Borne op 0-1 en RSC moest in de achtervolging.

Op zich een ideale start voor de bezoekers maar zoals vermeld speelden beide ploegen niet alleen tegen elkaar maar ook tegen de invloeden van moeder natuur. De geluksfactor speelde vandaag een grote rol van betekenis. In de 24ste minuut kwam de thuisploeg toch verrassend op gelijke hoogte. Een goede combinatie van de RSC middenvelders eindigde bij Biek Bossink die de bal bekeken onder de uitlopende doelman Post doorschoof en de 1-1 noteerde. Een goede treffer van de thuisploeg. En opnieuw brak er een aftastende fase aan tussen beide teams.

Mede geholpen door de harde wind was er van fatsoenlijk opbouwen en langdurig balbezit geen sprake en leek de wedstrijd te verzanden in puur toeval en loeren op andermans fouten. Als er dan toch een compliment uitgedeeld mag worden dan is een dikke duim voor het opgekomen publiek zeker op zijn plaats, dat wind en regen trotseerde om hun belangrijkste bijzaak van het leven gestalte te doen geven.

Borne hanteerde continue de lange bal, nam opbouwend geen enkel risico en dat bleek, ook al heeft het weinig met voetbal te maken, de juiste strategie. In de 35ste minuut kwam het door een treffer van Wesley Assink zelfs op voorsprong. Wederom was Danny van Laar de aangever en zijn voorzet leek onbedoeld in het doel te zeilen, maar Assink gaf voor alle zekerheid het beslissende tikje. Borne op een 1-2 voorsprong en een minuut later had Assink het definitief kunnen beslissen, maar zijn inzet miste kracht.

 

Na rust een zelfde spelbeeld. RSC probeerde het wel maar Borne bleef eenvoudig overeind. De pogingen van de thuisploeg strandden allemaal voortijdig rond de zestienmeterlijn en Borne was in de omschakeling dichterbij de 1-3 dan de gastheren bij de 2-2. En net als je denkt dat de bezoekers het duel via een counter wel zouden beslissen, rechtte RSC nog eenmaal de rug.

Het baltempo ging omhoog en de thuisploeg vond elkaar makkelijker dan voor de pauze. In een sterke fase had RSC zeker de gelijkmaker verdiend maar telkenmale vond het Borne doelman Sander Post op zijn weg. De Bornse sluitpost was een kwartier lang ontzettend belangrijk en hield met miraculeuze reddingen zijn ploeg op voorsprong.

De trainer van RSC wisselde nogmaals aanvallend en dat was het teken voor Borne trainer Bakker om hetzelfde te doen gezien de ontstane ruimte achter de verdediging. En laatstgenoemde had het uiteindelijk bij het rechte eind, want 15 tellen na de inbreng van Sander Toebes was het 1-3 en het duel beslist. Het was diezelfde Toebes die een voorzet van de prima spelende Assink overtuigend tegen de touwen knalde. Na een aantal minuten extra tijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Kok uit Ulft voor het einde.

Borne mocht drie belangrijke punten bijschrijven maar mocht doelman Post danken voor zijn sterke optreden in een fase dat de thuisploeg recht had op de gelijkmaker. Dit was het laatste duel voor de winterpauze en Borne bezit op dit moment de 12de plaats. Een positie die goed is voor nacompetitie, maar dit team moet in staat worden geacht na de winterpauze een aantal plekken te stijgen.

Borne weet niet van Saasveldia te winnen

Borne weet niet van Saasveldia te winnen

BVV Borne is er niet in geslaagd om tegen Saasveldia een resultaat te boeken. Op het eigen sportpark werd met 5-0 verloren. De geelzwarten bezetten nu de voorlaatste plaats in de derde klasse.

BVV Borne heeft met 5-0 verloren van een goed georganiseerd spelend Saasveldia. Toch zag het er in de beginfase niet eens slecht uit voor de thuisploeg en leek niets er op te wijzen dat er met ruime cijfers verloren zou worden. De eerste twee kansen waren voor Borne, een schot van Sven Pieterson werd ternauwernood tot corner verwerkt en een prima aanval werd door de mee opgekomen Robin Boomkamp nipt naast het doel gekopt.

Nadat Saasveldia in de 9de minuut al een mogelijkheid kregen om de score te openen, (goede indraaiende vrije trap en kopbal voorlangs), kreeg het in de 14de minuut eigenlijk de voorsprong cadeau. Een echte aanval was het eigenlijk niet eens. Saasveldia in balbezit, de Bornse middenvelders en verdedigers liepen achteruit, zetten geen druk op de bal en een voorzet van links werd met veel gevoel op het hoofd van de volledig vrijstaande Rikkert gelegd. Het binnen knikken was vervolgens een koud kunstje en de 0-1 een feit.

Na deze treffer brak er van beide kanten een rommelige fase aan met veel balverlies over en weer. Nadat Borne doelman Post nog goed redde toen hij oog in oog met de spits als winnaar uit de bus kwam, wist Borne het spel licht naar zich toe te trekken en had het op basis van balbezit en drie a vier kansjes de gelijkmaker wel verdiend. Het is te simpel om te stellen dat de bal eens goed moest vallen, want dit moet je wel afdwingen, maar het zou wel eens welkom zijn.

Na de pauze startte de thuisploeg fel en maakte het een gretige en getergde indruk. In de 47ste minuut werd een goed genomen corner van Danny van Laar op de paal getikt en tien minuten later was het Mart Kosterink die hetzelfde lot overkwam, ditmaal na een goede aanval over meerdere schijven. Het fortuin leek ook dit keer niet aan Bornse zijde.

En voetbal blijft voetbal, want twee minuten nadat Kosterink de paal nog raakte stond het 0-2. Waar het Borne dan tegen zat, mochten de gasten niet klagen. Borne zette druk op de laatste verdediger, die de bal weg wilde knallen, half miste en zo een counter inleidde over de rechterflank. De lage voorzet werd door Sjors Kenkhuis in de 59ste minuut dankbaar afgerond. Daar bleef het niet bij want in de 63ste minuut maakte Oosterik er 0-3 van en was het duel gespeeld.

Borne probeerde het nog wel, maar je zag de ontgoocheling toenemen dat het wederom niet leek te lukken om een resultaat te behalen. In een laag tempo hervatten beide ploegen het laatste kwartier. Danny van Laar liet in de 76ste minuut weer eens zien over een prachtige traptechniek te beschikken, maar geheel in lijn met de fase waarin de Bornse hoofdmacht verkeert spatte zijn schot van 28 meter afstand vol op de lat uiteen om vervolgens pas ver buiten de zestienmeter weer eens in aanraking te komen met het kunstgras.

In de 86ste en 90ste minuut liepen de gasten nog uit naar 0-4 en 0-5. De uitslag was ietwat geflatteerd maar tekende wel de instelling van Saasveldia, wat ook een compliment waard is. De uitstekend leidende scheidsrechter R. Van den Berg uit Borculo, die opviel omdat hij niet opviel, maakte er vervolgens na drie minuten blessuretijd maar een eind aan.

Volgende week de laatste wedstrijd voordat de ploegen aan de winterpauze beginnen. BVV Borne mag dan op bezoek bij RSC in Rossum. Een duel met een markant tintje, want RSC neemt het als laagst geklasseerde op tegen Borne dat een plekje hoger staat. De verliezer begint de tweede competitiehelft als rode lantaarndrager.

Zondag 15 december om 14:00 uur RSC Rossum – BVV Borne

Borne 1 - Saasveldia 1

Borne 1 - Saasveldia 1

BVV Borne speelt as. zondag thuis tegen Saasveldia

De selectie van trainer Rob Bakker is na een redelijke start in de 3e klasse A momenteel wat minder gelukkig. Na een reeks van 5 nederlagen staat Borne momenteel op de 13e plaats. Tot de winterstop zijn er nog 2 wedstrijden en het is uiterst belangrijk om de aansluiting met de middenmoot te behouden. De groep heeft de laatste wedstrijden weer een stijgende lijn laten zien en zal er alles aan doen om de nodige punten te halen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten.

Saasveldia is terug te vinden op de 6e plek en een stabiele middenmoter. De groep van Remco Weusthof heeft wisselde resultaten en verloor afgelopen weekend nipt van koploper Grol. Ook deze ploeg zal met een goed de winterstop in willen gaan. In het verleden zijn er schitterende en spannende wedstrijden tussen beide teams gespeeld.

Lukt het Borne om nog voor de winterstop de weg omhoog in te slaan, zondag weten we meer Sportpark ’t Wooldrik aanvang 14.00 uur

Bal/wedstrijdsponsor: van Lohuizen schilderwerken

Speler van de week: Gijs de Wal (JO9-2)

Borne krijgt te weinig in Losser

Borne krijgt te weinig in Losser

BVV Borne heeft te weinig gekregen in het duel tegen VV Losser. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder maar de Bornenaren verzuimden op de juiste momenten te scoren en verloren uiteindelijk met 3-2.

Na een reeks wedstrijden waarbij de geelzwarten het spoor even bijster leken, heeft het in Losser aangetoond op de weg terug te zijn. Borne was een groot gedeelte van het duel de bovenliggende partij maar stonden na 90 minuten toch met lege handen. In de 7de minuut kwam de thuisploeg ietwat onverwacht op 1-0 toen Hoepman een snelle combinatie koel afrondde. Borne leek niet van slag en was allerminst van plan zich naar de slagbank te laten leiden.

Na de treffer namen de bezoekers het initiatief over en zochten met goed voetbal de aanval. De lange bal werd voor even in de gang geparkeerd en de oplossing werd gevonden in snel combineren en dito beweging zonder bal. Dit leverde in de 30ste minuut de gelijkmaker op, toen Mart Snippers goed werd vrijgespeeld en van twintig meter de bal met veel tempo en prima op hoogte de bal in de rechterbovenhoek krulde. Een puike treffer van de jonge Snippers en een 1-1 stand.

In de 36ste minuut kwam Borne goed weg toen een overtreding op Chiel Kosterink onbestraft bleef en de aanvaller vrije doorgang had richting doel. Zijn schuiver ging echter voorlangs. Drie minuten later was het Borne dat een enorme kans kreeg, maar de goede voorzet van Mart Kosterink vond geen Borns been om af te ronden. Vlak voor de theepauze wederom een kans voor Borne en dit maal was het Sven Pieterson die zijn schot rakelings langs het doel zag gaan. Een unieke misser van de aanvoerder, want menigeen zag het leer al achter de doelman in het net vallen.

De Bornenaren konden met veel vertrouwen aan het tweede bedrijf beginnen, want met veel passie en strijdlust in het eerste bedrijf had het gewoon met een voorsprong moeten rustten. Toch was het in de 48ste minuut aan verdediger Robin Boomkamp te danken dat het nog even gelijk bleef, Boomkamp gooide zich vol overgave in de baan van een schot en voorkwam daarmee een zekere achterstand. Tot aan het uur reeg Borne de kansen aan elkaar en het was eigenlijk een klein wonder dat het niet wist te scoren en zoals dat dan zo vaak gaat in het voetbal valt de goal aan de andere kant.

In de 60ste minuut blokte een verdediger het schot van Van Laar, balbezit voor Losser, snelle counter over rechts, gevolgd door een harde lage voorzet en in buitenspel positie wist Van der Meer de 2-1 te maken. Grensrechter Hakkenbroek vlagde nog wel, maar leidsman Menkhorst was onverbiddelijk. Borne trainer Bakker reageerde snel en bracht Wesley Assink in het veld voor Bram Peper.

De gasten uit Borne rechtten nog eens de rug en gingen vol op de aanval. En dat is knap en een compliment waard, gezien de laatste wedstrijden. Jorrit Jongman knalde op goal en de keeper reageerde met een reflex en bokste met een vuist de bal half weg, de rebound werd vervolgens van de doellijn gehaald. Nog een wissel aan Borne zijde. Verdediger Chiel Kosterink verliet het veld en Laurens Huitink werd binnen de lijnen gebracht.

Borne ging uitdrukkelijk voor de gelijkmaker, maar ook Losser kreeg kansen en had het duel eerder op slot kunnen gooien. In de blessuretijd besliste Bonte het duel alsnog met zijn treffer en liet de 3-1 noteren met een mooi en strak schot. Een minuut later zorgde Huitink voor de 3-2 eindstand door de kopbal van Assink vlak voor de lijn nog eens te verlengen.

Borne heeft weliswaar te weinig gekregen, maar kan terugkijken op een goed duel waarin het heeft aangetoond op de weg terug te zijn. Volgende week neemt BVV Borne het op tegen Saasveldia. Het duel op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:00 uur.

Borne verliest thuis van TVO

Borne verliest thuis van TVO

Borne verliest thuis van TVO. BVV Borne is er niet in geslaagd afstand te nemen van de onderste regionen in de derde klasse A. Het verloor op het eigen sportpark uiteindelijk verdiend met 3-2 van TVO uit Beckum.

BVV Borne lijkt een lastig seizoen tegemoet te gaan. De ploeg is duidelijk zoekende naar de juiste vorm en lijkt moeite hebben om negentig minuten lang de juiste motivatie aan de dag te leggen om wedstrijden naar haar hand te zetten. Toch begonnen de Bornenaren wederom prima, want in de 3de minuut bracht Martijn Hofman zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Een aanval die menigeen al vaker heeft gezien op het sportpark. Jorrit Jongman vond met een strakke pass Sven Pieterson, die de bal met de borst klaar legde op de inkomende Hofman. Een strakke schuiver en de Beckumse doelman had verder het nakijken.

Zes minuten later was het echter alweer gelijk. Borne doelman Post bokste de bal, na een corner, met beide vuisten tot buiten de zestienmeter, waar Daan ten Dam klaarstond om met een mooi schot de bal hoog in de touwen te jagen. De eerste twintig minuten waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Borne probeert het met een lange bal, verloor vervolgens de duels en TVO had met veel bewegende middenvelders voldoende kwaliteit om snel om te schakelen.

De gasten uit Beckum kregen daardoor ook de betere kansen. Even leek Pieterson zijn ploeg op voorsprong te koppen, maar de doelman reageerde alert op de slinkse poging van de Bornse aanvoerder. In de 37ste minuut zag de Bornse defensie er niet goed uit en het was de gewiekste Morskieft die de er als de kippen bij was om TVO op voorsprong te zetten door de 1-2 te scoren.

Na de theepauze, zo was de verwachting, zou de thuisploeg orde op zaken stellen. De kersverse promovendus werd vorig seizoen vaak geroemd voor haar veerkracht, maar de storm op het Beckumse doel had nog niet het formaat van een zomers briesje. Het was TVO dat wederom op een eenvoudige manier wist te scoren. Een pass, laag over de grond en dwars door de Bornse as bracht Groothuis oog in oog met de Bornse goalie. Groothuis bleef rustig genoeg en bracht de marge op twee en de stand op 3-1.

BVV Borne bleef grossieren in onnodig snel balverlies waardoor een fatsoenlijke aanval veelal uitbleef. De Bornse voorwaartsen Sander Toebes en Martijn Hofman stonden door het laag gehanteerde baltempo te vaak met de rug naar het vijandelijke doel en kwamen zelden tot kansen. TVO bleef eenvoudig overeind en moest alleen in de 90ste minuut nog een treffer incasseren toen Sven Pieterson een vrije trap simpel langs de muur binnen schoot. Daarmee werd de stand 3-2 en leek het iets draaglijker maar dat is slechts voor de statistieken,

Borne zal snel de motivatie moeten vinden om wedstrijden te willen winnen ten koste van alles. Het zal weer de veerkracht moeten tonen die het in het afgelopen seizoen zo vaak etaleerde en waarmee het successen behaalde. De ploeg heeft deze bijzondere kwaliteit nog altijd in zich en het zal ongetwijfeld punten gaan behalen en langzaam de weg omhoog weer vinden.

Volgende week mag BVV Borne het opnemen tegen VV Losser. Het duel in Losser begint om 14:00 uur.

Wederom fors verlies BVV Borne

Wederom fors verlies BVV Borne

Borne is in Reutum op een ouderwetse pak rammel getrakteerd. Na een goede start en 0-1 voorsprong verloor het in Reutum met 6-2.

Na twee nederlagen op rij was het voor BVV Borne zaak om tegen Reutum een resultaat te behalen, geen eenvoudige opgave maar Borne moet toch in staat worden geacht het de Reutummers moeilijk te maken. Borne begon ontketend aan het duel, binnen drie minuten was het tot twee maal toe dicht bij de openingstreffer maar evenzo veel maal werd de bal door een verdediger van de doellijn getrapt. In de 9de minuut kwam Borne verdiend op 0-1. Het was Sander Toebes die de bal van links diagonaal binnen schoot.

Een verdiende voorsprong en een fijn begin van dit duel, maar Reutum bleek weinig onder de indruk, het liet Borne komen en loerde op de counter. Dat had al snel resultaat want in de 16de minuut stond het 1-1. De aanvaller stond overigens behoorlijk vrij en dat bleef overigens niet bij deze ene keer. Een minuut later kreeg de thuisploeg al de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar doelman Post redde zeer knap.

Nog voor het half uur scoorde de thuisploeg opnieuw en het was Stijn Slaghekke die Reutum op een 2-1 voorsprong bracht. Met enig fortuin, want de bal werd licht van richting veranderd. Borne probeerde om in de wedstrijd terug te komen, het speelde net eens zo slecht, maar was in balbezit te gehaast om de voorwaartsen aan het werk te zetten en daarmee speelde het ongewild de gastheren in de kaart. Balverlies leidde telkens een rappe aanval in. Tot aan de theepauze mocht het van geluk spreken dat Borne doelman Post een goede dag had want door een aantal fabuleuze reddingen bleef de schade beperkt tot twee treffers.

Na de thee was het zaak om niet op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar eerst de verdediging op orde te krijgen en vanuit een goed gesloten verdediging balbezit houden en tot een zorgvuldig opgebouwde aanval te komen. Makkelijk om een dag later de theorie in een verslag op papier te zetten, maar in de praktijk op zondagmiddag uitvoeren is uiteraard iets anders.

Borne had een totale off-day en gaf het in zeven minuten helemaal weg. De Reutumse aanvallers hadden de dag van hun leven, stonden keer op keer volledig vrij en konden ongestoord acties maken en ballen voor slingeren. De thuisploeg liep al snel uit naar 6-1 en de geelzwarten zagen het gebeuren en konden er niet veel tegen inbrengen.

Tien minuten voor tijd namen de gastheren iets gas terug en mocht Mart Kosterink namens Borne nog een keer scoren en de eindstand op 6-2 brengen. Voor Borne zaak om de wonden te likken en vooral niet in paniek te raken. De ploeg wordt even met een situatie geconfronteerd waar het de laatste drie seizoenen nooit mee te maken heeft gehad en deze ervaren ploeg zal daar ongetwijfeld snel een antwoord op hebben.

Volgende week is er een vrij weekend en op zondag 24 november komt het Beckumse TVO op bezoek in Borne. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14:00 uur.

Fors verlies BVV Borne in Groenlo

Fors verlies BVV Borne in Groenlo

BVV Borne heeft met ruime cijfers verloren van SV Grol. De geelzwarten werden het eerste kwartier volledig overklast en stond het plots 3-0. Na de thee speelde Borne een betere wedstrijd en konden de bornenaren de schade beperken tot 5-1.

Op een mooi sportcomplex in Groenlo verloor BVV Borne kansloos van een ontketend SV Grol. De thuisploeg was heer en meester en liet vanaf het begin blijken dat Borne een lastige middag ging beleven. Reeds in de 3de minuut kreeg Borne aanvoerder Danny van Laar de gele kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Reuvers. De leidsman had het voor de aftrap al aangekondigd en hield keurig woord. Afijn, SV Grol combineerde prima, hanteerde direct een hoog baltempo en met veel bewegend middenvelders reeg het de kansen aaneen.

In de 7de minuut opende Berentsen met een rake kopbal de score en in de 12de en 14de minuut waren respectievelijk Rexwinkel en Riteco het die de stand al op 3-0 hadden gebracht, en Borne had nog geen fatsoenlijke fase van balbezit op kunnen eisen. Geen schande tegen deze tegenstander, laat dat wel duidelijk zijn. Vlak voor rust kon Mart Snippers iets terug doen en Snippers tikte, na een prima aanval over de linkerflank van dichtbij de 3-1 binnen.

Na rust namen de Groenloërs iets gas terug en kwam Borne meer en langer in balbezit, dan liet het ook zien aardig te kunnen voetballen en even leek het er op dat de Bornenaren terug in de wedstrijd konden komen. Het kwam tot kansen en doelpogingen, maar de overtuiging leek te ontbreken. Sv Grol leek het ook wel te geloven en zo brak er een fase aan waar weinig tot niets te beleven viel.

Ook de heer Reuvers was die mening toegedaan en voelde blijkbaar dat er iets moest gebeuren. Geheel onnodig trok de referee 3x geel en alle keren waren de kaarten voor Borne spelers. In de 71ste minuut maakte Zieverink er met een mooie treffer 4-1 van en was het duel definitief gespeeld. Dat Rexwinkel er in de 91ste minuut nog 5-1 van maakte was slechts voor de statistieken.

Met deze verdiende overwinning heeft SV Grol de eerste periodetitel gewonnen. Een mooie opsteker voor de ploeg die vorig jaar al van zich lieten spreken in de derde klasse en ook nu hebben ze laten zien toe te zijn aan een niveau hoger.

Volgende week speelt BVV Borne tegen Reutum. Het duel in Reutum begint om 14:00 uur.

Eerste nederlaag voor BVV Borne van dit seizoen

Eerste nederlaag voor BVV Borne van dit seizoen

BVV Borne is op het eigen terrein tegen een verdiende nederlaag aangelopen. Avanti Wilskracht was nagenoeg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won uiteindelijk verdiend met 1-0.

Bvv Borne heeft de ongeslagen reeks geen vervolg kunnen geven. Het verloor met 1-0 van een sterk combinerend Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Al na vijf minuten was het duidelijk dat het voor de geelzwarten geen eenvoudige middag zou worden. De gasten uit Glanerbrug hadden ontzettend veel beweging op het middenveld en lieten de bal snel rondgaan. Borne moest in de achtervolging en daar ligt niet de kracht van de thuisploeg. Eenmaal in balbezit werd er wel degelijk goed gevoetbald, maar het ontbrak aan stootkracht.

Borne spitsen Mart Kosterink en Sander Toebes hadden geen makkelijke middag. Het duurde tot aan de 24ste minuut voordat Borne de eerste kans kreeg. Borne middenvelder Snippers kwam echter tekort om de bal over de doellijn te tikken. Zestig tellen later stond het opeens 0-1. Een snel uitgevoerde aanval werd door Berends bekwaam afgerond. De voorsprong was volkomen verdiend en daar kon zelfs het Borne publiek het alleen maar mee eens zijn.

In de 40ste minuut had Avanti de score moeten verdubbelen. Op randje buitenspel werd Berends op doelman Post afgestuurd, verdediger Dobbe haalde de aanvaller in, greep lichtjes de arm vast en gelukkig voor Borne werd dat niet waargenomen door scheidsrechter Sanders uit Doetinchem. Het was voldoende en het bleef bij die ene treffer.

In het tweede bedrijf veranderde er niets aan het spelbeeld. Avanti had de bal, combineerde er op los en Borne bleef geloven in dat ene kansje dat altijd komt. Na een uur spelen werd de geblesseerde Jordy Dobbe vervangen door spits Martijn Hofman. Er kwam met Hofman wel iets meer oorlog in de zestienmeter, maar nog altijd te weinig om kansen af te dwingen.

Overtuigende aansluiting leek te ontbreken en zogenaamde tweede ballen werden niet gewonnen, daardoor konden de gasten redelijk eenvoudig onder de druk uit voetballen en begon de situatie weer opnieuw. In de 76ste minuut kwam jeugdspeler Robbie Heijn in het veld en in het laatste kwartier probeerde Borne er nog een punt uit te slepen. En zowaar kreeg het nu wel kansen. Het werd dan toch nog even billenknijpen voor de coach van Avanti.

In de 82ste minuut, kopbal Hofman die op het dak van doel belandde. iets later mocht Van Laar aanleggen voor een vrije trap, maar de uitstekende doelman plukte de bal uit de linkerhoek. In de 89ste minuut wederom een scrimmage, maar ook nu belandde debal niet voor de voeten van een Borne speler. Avanti Wilskracht heeft verdiend gewonnen en lijkt met drie overwinningen op rij het geloof weer gevonden te hebben.

Volgende week gaat Borne op bezoek naar Grol. De wedstrijd in Groenlo begint om 14:30 uur

BVV Borne 1 - Avanti Wilskracht 1

BVV Borne 1 - Avanti Wilskracht 1

BVV Borne ontvangt zondag Avanti Wilskracht.

De ploeg uit Glanerbrug werd op voorhand als een van de titelkandidaten getipt. Maar is de competitie slecht begonnen, maar intussen is de opgaande lijn gevonden. Het team van trainer Michiel Mensink wist de laatste twee wedstrijden te winnen, respectievelijk een duidelijke 6 – 0 winst bij LSV en vorige week werd Saasveldia met 1 - 0 verslagen.

Vorige week heeft Borne de wedstrijd bij MVV’29 met 0-0 gelijk gespeeld. Een open wedstrijd waar beide ploegen met de winst aan de haal konden gaan. De selectie van Rob Bakker is nog steeds ongeslagen (met 4 gelijke spelen en 1 overwinning) en is met een goed gevoel gestart in de 3e klasse A.

Zondag een tegenstander van formaat. Een goede test om te zien waar Borne 1 staat. U bent van harte welkom. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Speler van de week: Djozy Broekate

Bal/Wedstrijdsponsor: Hondenverzorgingscentrum Ter Braak

Borne wederom gelijk in vermakelijk duel

Borne wederom gelijk in vermakelijk duel

Borne heeft een punt overgehouden aan het duel tegen MVV’29. In Habrinkhoek bleef het steken op 0-0. BVV Borne heeft in Habrinkhoek een punt overgehouden aan het duel met MVV’29 en is daarmee samen met koploper Grol nog altijd ongeslagen in de derde klasse.

Onder leiding van scheidsrechter Blok uit Hattem maakten beide ploegen er een vermakelijke tweestrijd van. Het waren de Bornenaren die in de 5de minuut de eerste kans kregen, maar Pieterson zag zijn stift voorlangs het doel gaan. De gastheren lieten tot verrassing van het meegereisde Borne publiek de bal aan Borne, trokken zich massaal terug op de eigen helft en loerden op een foute inspeelbal om vervolgens snel de aanval te zoeken.

Borne speelde echter verzorgd en met volle focus en met de uitstekend spelende Jordy Dobbe aan de zijkant werd iedere counter direct in de kiem gesmoord. Dit was het beeld van de eerste helft. MVV’29 trok zich terug, liet het initiatief aan de gasten en Borne liet de bal snel rondgaan maar had moeite de opening te vinden en de voorwaartsen in stelling te brengen.

Toch was het een boeiend gevecht van beide kanten, want even de aandacht verslappen en de kans was zeer groot dat je met een tegentreffer bestraft werd. Borne had tot aan de rust het betere veldspel, had ook het meeste balbezit maar echt gevaarlijk kon het niet worden.

Na de theepauze zorgde de thuisploeg voor het eerste hachelijke moment voor het Borne doel toen een voorzet in de doelmond bleef hangen. Niemand kon op fatsoenlijke wijze de voet tegen de bal krijgen en uiteindelijk dook Borne doelman Post op de bal. In de 56ste minuut had Borne op voorsprong moeten komen. Wesley Assink slingerde de bal voor, vond Hofman die het leer vervolgens doorkopte richting tweede paal, waar Pieterson klaar stond om binnen te werken. Helaas ging zijn schot van dichtbij naast.

MVV’29 was gewaarschuwd, maar raakte niet van slag want in de 63ste minuut was het de thuisploeg die een grote kans kreeg. Koen ter Wee brak over de linkerflank door, kwam alleen op het doel af, schoof de bal langs de uitlopende Borne doelman en zag tot zijn verbazing en uiteraard tot opluchting aan Bornse zijde de bal rakelings naast de paal rollen. Dit was de opmaat voor meer, want beide ploegen speelden vanaf dit moment vol voor de winst. De ontstane ruimte was reden voor een aanvallende wissel en met het inbrengen van Mart Kosterink moest Borne in staat worden geacht de ontstane ruimte in eigen voordeel te benutten.

Het spel golfde nu op-en-neer en er werd alleen nog aanvallend gedacht. 66ste minuut, schot van Van Laar, ruim over en een minuut later deed Mart Snippers hetzelfde. 68ste minuut, MVV’29 gevaarlijk en Bram Peper haalde de bal van de doellijn. 70ste minuut, redding Post. In deze fase van de wedstrijd leek alles weer mogelijk. Borne trainer Bakker wisselde de moegestreden Assink voor Nick van de Worp die een gretige indruk maakte.

We maken een sprongetje naar de 82ste minuut. Het spel golft nog steeds op-en-neer en nu was het Borne dat kansen kreeg. Uitbraak over de rechterflank en Van de Worp zette de bal strak voor het doel, waar Snippers al klaarstond om uit te halen. Een verdediger gooide zich echter voor het schot en voorkwam zo een zekere treffer. Een prima actie van want hiermee behoedde hij zijn ploeg voor een achterstand. Direct vanuit de tegenaanval had ook de thuisploeg weer kunnen scoren.

In de 85ste minuut wisselde Rob Bakker voor de derde maal en de 16- jarige Robbie Heijn mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht en even leek Heijn ook de matchwinner te worden, maar hij kwam een teenlengte tekort om de voorzet van Pieterson binnen te tikken. Na een viertal minuten extra tijd moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Een uitkomst waar beide trainers mee konden leven.

Zondag speelt BVV Borne tegen Avanti Wilskracht. Op het eigen sportpark wordt de bal om 14:00 uur aan het rollen gebracht.

BVV Borne wint verdiend van DSVD

BVV Borne wint verdiend van DSVD

BVV Borne heeft met 4-0 gewonnen van DSVD uit Deurningen. Op het eigen sportpark waren de Bornenaren verreweg de betere ploeg en kwam de overwinning geen moment in gevaar. Borne heeft verdiend gewonnen van DSVD.

De Bornse gastheren kenden een droomstart door binnen de minuut de openingsgoal te scoren. Direct vanaf de aftrap volgde een aanval door het midden. Mart Snippers werd gevonden, draaide zich op de rand van het zestienmetergebied knap vrij en schoot op doel, de doelman wist het schot nog te keren maar uit de rebound was Sven Pieterson er als de kippen bij en dat betekende de 1-0. Gesterkt door de snelle voorsprong bleef Borne de bal snel rond spelen en op het kwartier leek het ook de score te verdubbelen, maar de treffer van Pieterson werd door de prima leidende scheidsrechter De Lang afgekeurd vanwege een vermeende handsbal.

Twee minuten later was DSVD even gevaarlijk toen het een hoekschop mocht nemen, gelukkig heeft de Bornse verdediging de beschikking over Laurens Huitink die in dit soort situaties keer op keer bewijst een goed kopper te zijn. Huitink elimineert eigenhandig iedere voorzet. Weer twee minuten later, we schrijven inmiddels de 19de minuut, bijna uit het niets pegelde Sven Pieterson weer eens op doel en ook nu zat de doelman er prima bij door de bal met zijn vingertoppen over de lat te werken.

Een prima redding van de Deurninger sluitpost en net als je denkt dat Borne de score wel zal gaan verdubbelen zijn het de gasten die van zich doen spreken. Slordig balverlies op het middenveld leidde een tegenaanval in over de linkerflank. De aanvaller kwam oog-in-oog met Borne doelman Post, leek een hoek te kiezen maar Post wist met de voeten redding te brengen en de bal liep vervolgens naast het doel over de achterlijn. De corner was vervolgens weer een prooi voor Huitink.

Borne heeft weliswaar het betere van het spel, maar moet waken dat het zich mee laat slepen in het lage tempo van de Deurningers. Tot aan de 45ste minuut viel er weinig te beleven op het mooie Bornse sportpark. DSVD kon niet en Borne wilde ongeschonden de rust halen, zover was duidelijk. Een laatste diepe bal naar voren waar Hofman op 18 meter van de goal omver werd gelopen. Vrije trap voor Borne en Pieterson achter de bal. Daar weet de Bornse aanvoerder wel raad mee. Hoek uitkiezen, voldoende tempo, keeper kansloos en 2-0. Het lijkt allemaal zo simpel te gaan bij de Bornse routinier.

Na de thee begon DSVD prima aan het duel en kreeg het via de rechterflank een prima mogelijkheid. De rechtsbuiten schudde twee Borne spelers van zich af, zocht de achterlijn maar zijn voorzet vond onvoldoende geloof bij zijn medespelers. Borne was gewaarschuwd en mocht DSVD eigenlijk danken dat ze zo sterk aan het tweede bedrijf begonnen, want je kunt gewoon geen moment verslappen.

In de 55ste minuut was het duel definitief gespeeld toen Mart Snippers de 3-0 maakte. Een snelle Bornse aanval leek te eindigden bij Pieterson, maar met een mooie subtiele pass wist hij Snippers te bedienen. Snippers omspeelde de uitkomende doelman, ging er rechts langs en wist uit een lastige hoek toch het net te vinden. Een knappe treffer van de jonge speler.

De Bornenaren waren gewoonweg te sterk voor dit DSVD en het had ook nog eens met Bram Peper en Chiel Kosterink twee spelers in vorm. Zet daar tegenover dat het ook nog eens het meeste balbezit had en het zal duidelijk zijn dat het team van trainer Leferink weinig hoop kon hebben op meer. Borne wist er, door de net ingevallen Nick van de Worp ook nog eens 4-0 van te maken. In de 88ste minuut schoof van de Worp de bal onder de keeper door.

Een mooie overwinning, meer dan verdiend en niet geflatteerd. Een compliment waard aan deze kersverse derdeklasser.

Volgende week gaat Borne op bezoek in Mariaparochie. Een mooi affiche om naar uit te kijken, want MVV’29 – BVV Borne staat op het programma. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

BVV Borne 1 - DSVD 1

BVV Borne 1 - DSVD 1

BVV Borne heeft 3 punten uit de eerste 3 wedstrijden behaald.

Als promovendus zou je op voorhand zeggen dat het geen slecht resultaat is. Echter denkt de selectie van Rob Bakker daar anders over. Tijdens de wedstrijd van vorige week tegen LSV was het voetbal beter als de voorgaande twee wedstrijden. Dit spel zal Borne 1 door moeten zetten om de eerste 3 punter te behalen.

DSVD uit Deurningen is een oude bekende van Borne. De ploeg van trainer Niki Leferink wist net als Borne dit seizoen nog niet te winnen. Van de huidige koploper Grol werd verloren en tegen WVV’34 en Saasveldia werd gelijk gespeeld.

Voor BVV Borne een belangrijke maar zeker een lastige wedstrijd. Borne wil de volle winst, maar zal daarvoor vanmiddag diep moeten gaan. Beide ploegen snakken dus naar een overwinning, mooie ingrediënten voor een boeiende pot voetbal.

A.s. zondag Sportpark ’t Wooldrik aanvang wedstrijd 14.00 uur.

Balsponsor + wedstrijdsponsor : Stomerij/Wasserij Peter Korf

Speler van de week: Jip Bootsma

Borne weet ook 3de wedstrijd niet te winnen

Borne weet ook 3de wedstrijd niet te winnen

Borne heeft ook de derde competitiewedstrijd niet weten te winnen. Op het eigen sportpark bleef het tegen LSV Lonneker steken op 0-0. De Bornenaren kregen legio mogelijkheden, raakten weer eens de lat, maar scoorden niet. BVV Borne heeft tegen LSV genoegen moeten nemen met een punt, terwijl het op basis van kansen en wedstrijdbeeld veruit de bovenliggende partij was en de volle buit verdiende.

Vanaf de aftrap waren de geelzwarten de betere ploeg, het had het meeste balbezit, bepaalde het tempo en creëerden in de eerste twintig minuten verreweg de meeste kansen. Al in de 9de minuut moest de Lonneker doelman reddend optreden, toen er van dichtbij op doel werd geschoten, met een reflex bokste de keeper met beide vuisten het leer van de lijn. In de 18de minuut was Laurens Huitink dicht bij een treffer, maar Huitink leek verrast te zijn dat de voorzet van Assink onderweg licht getoucheerd werd. Bij de tweede paal knikte Huitink de bal rakelings naast.

Twee minuten later zette de sterk spelende Bram Peper weer eens druk, veroverde de bal maar zijn pass op de weg sprintende Pieterson werd door de LSV verdediger onderschept. Na 24 minuten spelen noteerden de geelzwarten al de zevende hoekschop, tegen nul van de Lonneker gasten, dit om de krachtsverhouding maar eens aan te geven. LSV kon tot deze fase niets anders dan loeren op een foute inspeelpass van de Bornenaren om zo gevaarlijk te worden.

Als dat al eens lukte ontbrak het de gasten aan creativiteit om de Borne doelman Post eens echt te testen. 36ste minuut, Toebes stuurt met een prima steekpass Sven Pieterson de diepte in, Pieterson kwam op links door, besloot van de punt van het zestien meter te schieten en zag zijn schot een metertje links van het doel gaan. LSV had er nagenoeg niets tegenover kunnen stellen, het werkte ontzettend hard, ging ook de duels niet uit de weg, maar moest het voetballend afleggen tegen dit Borne.

In de tweede helft ging BVV Borne door waar het in het eerste bedrijf was gebleven. Namelijk de jacht op de openingstreffer. En in de 47ste minuut was Danny van Laar er wel heel dichtbij. Het wordt zo langzamerhand een moment waar Van Laar patent op mag aanvragen. Keeper te ver voor zijn doel, prachtige wreeftrap en 35 meter verder eindigt de bal op de lat, uit de rebound kwam Hofman net tekort om alsnog de vervelende nul van het scorebord te halen. Na deze poging was de thuisploeg zoekende naar de juiste tactiek op de Lonneker muur te slechten. Combineren bleek lastig en ook de lange bal werd veelal een prooi voor de lange verdedigers.

De oplossing licht dan meestal op de flanken, maar dan moet wel het baltempo omhoog. In de 63ste minuut voerde Borne de druk weer iets op, zocht het de zijkanten en kwam ook een aantal maal goed door. Maar de strakke lage voorzetten van Peper belandden niet bij Bornse voorwaartsen. “Wordt het dan zo’n dag?” hoorde je menigeen al zeggen langs de kant. En het leek inderdaad zo’n dag te worden.

Borne trainer Bakker bracht nog maar eens een aanvaller, maar dat bracht geen soelaas. Sterker nog, uit een van de spaarzame aanvallen mocht Borne nog van geluk spreken, want in de 78ste minuut was de nul wellicht van het scorebord verdwenen, maar dan wel aan de kant wat niet de voorkeur genoot van de gastheren. Mathijs Pieper van LSV brak op links door, omspeelde de uitgekomen doelman, leek te gaan scoren maar Pieper raakte de bal verkeerd en tot opluchting van Borne wist Huitink de bal weg te schieten. Een hachelijk moment voor de thuisploeg. In de laatste tien minuten leken de krachten weg te vloeien.

Borne probeerde het uiteraard, maar het gif leek te zijn verdwenen. Begrijpelijk en zeker geen schande. Scheidsrechter Wiggers hanteerde voldoende blessuretijd, maar het bleef deze middag bij 0-0.

Volgende week speelt Borne wederom een thuiswedstrijd, dan is DSVD uit Deurningen de tegenstander. Het duel op zondag 13 oktober begint om 14:00 uur.

BVV Borne - LSV

BVV Borne - LSV

De tegenstander van komende zondag is LSV uit Lonneker.

BVV Borne heeft deze competitie nog geen wedstrijd verloren maar de twee gelijke spellen heeft de selectie van trainer Rob Bakker niet veel punten opgeleverd. De ploeg heeft in de eerste 2 wedstrijden 6 keer het net van de tegenstander weten te vinden maar kreeg er ook 6 tegen. Stof om over na te denken hoe dit de komende wedstrijden te beperken/voorkomen. Een wedstrijd de nul houden zal veel vertrouwen geven.

LSV daarin tegen heeft de eerste twee wedstrijden van respectievelijk RSC en Saasveldia verloren. De ploeg die 2 seizoenen geleden naar de derde klasse promoveerde wist met een 10de plaats zich te handhaven in de 3de klasse. Trainer Remco van der Weide zag deze competitie zijn team nog niet scoren en wil daar natuurlijk komende zondag een einde aan maken.

Beide teams hebben dus baad bij een overwinning om zo aan het begin van de competitie niet te veel schade op te lopen.

U bent van harte welkom, sportpark ’t Wooldrik aanvang wedstrijd 14.00 uur

Wedstrijd/balsponsor: Joost Pannekoek Tegelwerken

Speler van de week: Scott Huitink

Borne geeft ruime voorsprong uit handen

Borne geeft ruime voorsprong uit handen

Op een matig bespeelbaar veld heeft BVV Borne onnodig puntverlies geleden tegen het Almelose Luctor et Emergo. Borne gaf een 3-0 voorsprong uit handen en zag na 90 minuten een 4-4 eindstand op het scorebord staan.

Het laatste onderlinge duel in competitieverband was in het seizoen 2008/2009 toen beide ploegen nog in de vijfde klasse speelden. Toen trokken de Bornenaren nog met 2-1 aan het langste eind. Elf jaar later stonden beide ploegen wederom in competitieverband tegenover elkaar en ook nu leek Borne er met de volle buit van door te gaan. Het verliep echter anders.

De thuisploeg begon afwachtend aan het duel en liet het initiatief in de beginfase aan Borne. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de Bornse gasten toen Sven Pieterson over links doorbrak. Goed verdedigend werk voorkwam dat Pieterson voorlangs kon kruisen en richting doel kon gaan. In de 11de minuut plaatste Luctor et Emergo de eerste aanval over de linkerflank en moest de Bornse doelman voor het eerst redding brengen.

Drie minuten later stond Borne zowaar op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie op het middenveld werd Bram Peper op links gevonden. Peper controleerde de bal, gaf met rechts indraaiend voor, waar de mee opgekomen Huitink het leer licht beroerde en de Almelose doelman kansloos liet. Na deze goal herpakte de thuisploeg zich en vond het een manier om het spel naar zich toe te trekken. Met hoge voorzetten en aansluitend druk zetten wist het de gasten terug te dringen tot iets voor de eigen zestien.

Geheel onverwachts wist Borne de score in de 32ste minuut te verdubbelen. Op een moment dat Borne het lastig had, was het Sven Pieterson die de 2-0 noteerde. Pieterson had daarbij wel de hulp nodig van teamgenoot en spits Hofman die voortreffelijk doorkopte en daarmee de doelpuntenmaker in staat stelde om de doelman te omspelen en simpel binnen te schuiven. In de 40ste minuut kwam Borne zelfs op 3-0 en opnieuw was het Pieterson die zich liet gelden. Een foute terugspeelbal van Luctor lanceerde Pieterson en met een weergaloze stiftbal van net buiten het strafschopgebied liet hij de doelman volstrekt kansloos.

Een minuut later maakte de thuisploeg uit het niets de 3-1 en het was Schorn die het Bornse cadeautje dankbaar uitpakte. Een cruciaal moment zou later blijken, want hiermee was het geloof aangewakkerd bij de thuisploeg.

In de tweede helft speelden de Bornenaren zeer matig. Jeroen Vos, die vorig seizoen nog in Borne speelde, wist in de 46ste minuut bijna te scoren toen het oog in oog kwam met Sander Post, (Post redde knap met het linkerbeen) maar in de 50ste minuut was het wel raak. Opnieuw was het Schorn die Borne pijn wist te doen en Luctor liet juichen. Een knappe goal door uit de draai de bal hoog in de touwen te jagen, maar Borne had de treffer wel aan zichzelf te wijten. Het speelde onrustig, leidde te snel balverlies en kwam niet tot een fatsoenlijke aanval. Met als gevolg dat het zich op eigen helft liet vastzetten en alleen maar achteruit liep.

Enigszins tegen de verhouding in kwam het in de 66ste minuut nog wel op 4-2. Het was de Sander Toebes die zijn invulbeurt direct beloonde met een treffer na een alerte reactie op de poging van Pieterson. Met nog een twintigtal minuten te spelen moesten de geelzwarten in staat worden geacht de drie punten mee te nemen naar Borne. Hoe anders zou het lopen. Luctor et Emergo trok wederom het initiatief naar zich toe en zag wederom de bornenaren grossieren in balverlies en slordigheden.

In de 74ste minuut zag Borne er verdedigend weer niet goed uit en het was Lamiri die met een bekeken schuiver de spanning in de wedstrijd terugbracht. Borne stond voor een lastig laatste kwartier. Normaal weten de geelzwarten zich altijd onder de druk uit te spelen en op de juiste momenten te doseren. Nu niets van dat alles en met man en macht ging men over tot het verdedigen van de minieme voorsprong. Hier ligt niet de kracht van de geelzwarten en in de 85ste minuut kreeg het dan ook de rekening gepresenteerd. Schorn maakte zijn derde treffer en bracht de 4-4 op het scorebord.

Volgende week zal de Bornse hoofdmacht zich voor het eigen publiek willen revancheren. BVV Borne neemt het dan op tegen LSV Lonneker. Speeldatum zondag 06 oktober om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.