Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1

BVV Borne 1

Indeling

Leiders en Trainers

Stand

Programma

Uitslagen


Borne uitgeschakeld in de beker.

Borne uitgeschakeld in de beker.

BVV Borne heeft weinig plezier beleeft aan het duel tegen eersteklasser TVC’28 uit Tubbergen. Het verloor maar liefst met 7-0 Een dapper strijdend Borne heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de strijd om de KNVB beker.

Met de stunt van vorig jaar nog in het achterhoofd (2-3 winst tegen deze tegenstander) was het de vraag hoe met name de thuisploeg van start zou gaan. Er waren twee mogelijkheden: Afwachtend of Aanvallend. Het werd het laatste en dat was voor de dappere geelzwarten iets teveel van het goede. Binnen de minuut stond het 1-0. Na een snelle aanval over de linkerflank was het Schepers die de bal strak in de rechterhoek schoot.

In de 13de minuut de eerste kans voor Borne, maar Sander Toebes kon de prima voorzet van Dominic ten Bloemendal niet controleren bij de tweede paal en had daardoor te weinig tijd om de bal langs de doelman te schieten. Uit de counter maakte Geerts in de 14de minuut de 2-0 en was het duel al gespeeld. Dit TVC’28 met deze instelling was twee maten te groot voor de Bornenaren.

Toch kon Borne met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. Het is blijven voetballen, zocht bij balbezit altijd de voetballende oplossing en heeft bij vlagen laten zien er toch een duel van te willen maken. TVC’28 echter, was niet van plan zich voor een tweede maal voor schut te laten zetten en verslapte nimmer. Voor rust liep het uit naar 4-0 om er vervolgens na de thee nog drie aan toe te voegen en uit te lopen naar 7-0.

Toch is het bekeravontuur niet mislukt. Borne heeft met glans de poulefase doorstaan en daarin alle tegenstanders overtuigend verslagen en zich daarmee in een positie gemanoeuvreerd om te kunnen stunten tegen een veel hoger spelende ploeg. Vorig jaar is dat gelukt, dit jaar niet. Zo simpel is het dan ook wel weer. De geelzwarten kunnen zich nu richten op de competitie waarin het op dit moment de derde plaats inneemt.

Zondag 18 November 2018 neemt BVV Borne het op tegen VV Oldenzaal. Het duel wordt gespeeld in Oldenzaal en begint om 14:00 uur.

Borne wint alsnog in de slotminuten

Borne wint alsnog in de slotminuten

BVV Borne heeft in een krankzinnige wedstrijd met 4-3 gewonnen van UD Weerselo. Na een 3-0 ruststand gaf niemand meer iets om de kansen van de gasten, UD vocht zich echter knap terug maar het was Borne spits Hofman die in blessuretijd alsnog de winnende treffer binnen kopte.

BVV Borne heeft in een wedstrijd met twee gezichten drie punten overgehouden aan het duel met UD Weerselo. De start van de geelzwarten was fantastisch. Borne kwam zeer sterk voor de dag, combineerde vlot en won alle duels op het middenveld. UD werd in de beginfase volledig overklast. In de 5de minuut stond het al 1-0 voor de Bornenaren. Laurens Huitink kopte een corner van Danny van Laar tegen de touwen, een variant die we dit jaar al vaker gezien hebben en Huitink is met zijn timing en sprongkracht van grote waarde in deze situaties. In het vervolg van dit duel wist UD zich geen raad met dit agressief naar vorend spelend Borne. In de 21ste minuut de 2-0 voor de thuisploeg. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Mart Snippers die zich goed vrij speelde en met rechts verwoestend uithaalde. Zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek en wederom was de Weerselose doelman geklopt.

Binnen het half uur was het zelfs 3-0. UD probeerde over rechts op te bouwen, deed dit echter zonder overtuiging. Sander Toebes veroverde de bal, passte naar Sven Pieterson die op zijn beurt de mee opgekomen Martijn Hofman aanspeelde. Hofman trof doel met een knappe schuiver met binnenkant voet. Dit ging allemaal wel heel makkelijk en Borne leek af te stevenen op een bijzonder aangename middag. Tien minuten voor de pauze leek UD te zijn wakker geschud en speelde het brutaler en vrijer. De thuisploeg liet het initiatief even aan de gasten, maar hield toch de regie over de wedstrijd en een fractie voor de pauze had het nogmaals kunnen scoren maar de poging van Hofman ging naast.

Na de thee waren de rollen volstrekt omgedraaid. Nu waren het de gasten die de duels wonnen en nadrukkelijk op jacht gingen naar een treffer. Borne liet het gebeuren en leek niet bij machte het tempo van de wedstrijd te bepalen. UD had vaker balbezit en zag de gastheren steeds verder achteruit gedrukt worden. In de 58ste minuut werd vlak optreden van Borne afgestraft. Het was Meckelenkamp die de 3-1 noteerde en met deze treffer ontspon zich een interessante fase. Borne moest de rug rechtten, zich herpakken en UD Weerselo gooide meer fysiek in de strijd, gecombineerd met de nodige strijdlust.

Nu was het UD dat het wedstrijdbeeld bepaalde. Borne werkte hard, maar was telkens een stap te laat om het tij te keren, ook hield het geen balbezit en dit gaf natuurlijk de Weerseloërs weer het geloof dat er meer mogelijk was. In de 65ste minuut noteerde Oogink de 3-2 en met dit doelpunt zag iedereen de bui al hangen. In de 74ste minuut bracht de paal nog redding voor Borne maar een minuut later was het zowaar 3-3 en het was opnieuw Meckelenkamp die het net wist te vinden.

Trainers en staf van beide banken werden helemaal gek, maar uiteraard om sterk uiteenlopende redenen. UD trainer Frank Bruins gaf zijn team opdracht om door te drukken en ook Borne trainer Rob Bakker wisselde aanvallend. De aanvalsdrang van de gasten leidde zonder twijfel tot ruimte achter de verdediging, zal Bakker gedacht hebben en de Borne spelers stelden hun trainer niet teleur. Borne wist zich te herpakken, leunden niet naar achteren maar gingen nog eenmaal als team vooruit.

Een spannende fase brak aan want beide ploegen gingen vol voor de winst. Borne had echter de verdediging iets beter op orde in dit laatste kwartier en dat bracht duidelijk de nodige rust met zich mee. Het spel golfde op en neer, UD leek niet te stoppen, maar de oplettende kijker zal ook gezien hebben dat een snelle uitval van Borne zeker niet kansloos was. In de blessuretijd kreeg de laatste groep kijkers gelijk. Een hoge voorzet werd bij de tweede paal door Martijn Hofman met het hoofd binnen gewerkt en 4-3 was een feit. Borne gek van vreugde en UD bleef verslagen achter.

Zondag 11 november staat de bekerwedstrijd tegen eersteklasser TVC’28 op het programma. De wedstrijd op sportpark ‘De grote Moat’ in Tubbergen begint om 14:00 uur.

Borne wint derby van Zenderen Vooruit

Borne wint derby van Zenderen Vooruit

De derby tussen Zenderen Vooruit en BVV Borne is in het voordeel van BVV Borne uitgevallen. De Bornenaren waren een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij en wonnen verdiend met 3-1.

BVV Borne heeft met 3-1 gewonnen van Zenderen Vooruit. Een goed resultaat na de onnodige nederlaag van vorige week. Beide ploegen begonnen fel aan het duel en gunden elkaar weinig tijd om te handelen. In de eerste tien minuten ging de thuisploeg daar iets beter mee om en kreeg het twee goede mogelijkheden om de score te openen. In de 5de minuut was het Ramon Van Os die het probeerde. Van Os stond met de rug naar de goal, controleerde de bal met de borst en vanuit de draai schoot hij met rechts de bal over het doel.

In de 11de minuut werd het met een bekeken lob geprobeerd, maar ook deze poging ging over het doel. Na een kwartier spelen kwam Borne beter in de wedstrijd en nam het de regie over om deze vervolgens de hele eerste helft niet meer uit handen te geven. Borne zocht veelvuldig de flanken op waar de thuisploeg het zichtbaar moeilijk mee had. Uit een van deze aanvallen kreeg Stan Prigge in de 35ste minuut de kans om de score te openen. Prigge ging over de linkerflank het strafschopgebied in, probeerde de verdediger uit te kappen om zijn rechterbeen te zoeken, maar de Zenderse withemd reageerde alert en won het duel.

In de 40ste minuut wisten de Bornenaren wel het net te vinden. Het was Sander Toebes die vanuit de scrimmage de 1-0 maakte. Zenderen kon een goed genomen hoekschop van Danny van Laar niet adequaat verwerken, waardoor Toebes in de gelegenheid werd gesteld om van dichtbij de verdiende openingstreffer te maken. Zenderen probeerde direct te antwoorden, maar het vond telkens de uitstekende spelende Bornse backs, Jordy Dobbe en Chiel Kosterink op hun weg. Vlak voor de pauze, we noteren de 45ste minuut, kwam Borne op 2-0. Het was Sven Pieterson die slim positie koos, een Bornse voorzet prachtig met rechts uit de lucht plukte en beheerst met de wreef de bal over de doelman schoot. Een knappe treffer op een belangrijk moment.

In de tweede helft ging de thuisploeg, zoals te verwachten viel, direct op jacht naar de aansluitingstreffer en het leek in de 47ste minuut ook te scoren, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Prima waargenomen door grensrechter Kevin Dobbe, want het was lastig te zien gaf ook het publiek later toe. De Bornenaren waren door dit feit weer volledig bij de les en speelden bij vlagen prima voetbal. In de 65ste minuut had het zich moeten belonen toen een snelle aanval, waarbij de bal over meerdere schijven slechts eenmaal geraakt werd, van dichtbij werd naast geschoten. Een zaalvoetbal moment en een bevestiging dat voetballen vanuit de beweging altijd kansen oplevert.

Toch kon Borne het zich niet permitteren om minder geconcentreerd te spelen want het is nou eenmaal een derby dat bij een thuisploeg extra krachten op kan roepen. In de 69ste minuut werd dit bevestigd toen Zenderen Vooruit de 2-1 maakte. Oude Vrielink verschafte zich op links met een mooie sleepbeweging wat ruimte en kon vervolgens tussen drie Borne spelers doorlopen en met een goed schot de verre hoek vinden. Een mooie treffer van Oude Vrielink, maar BVV Borne ging niet helemaal vrijuit. Toch konden de geelzwarten zich zeer snel herpakken en nam het al rap het initiatief weer over.

Tussen de 78ste en 83ste minuut kreeg het drie kansen waaruit het eenmaal wist te scoren. Waar eerst nog Pieterson van dichtbij over schoot en een minuut later de doelman een schot van Van Laar met de vingertoppen over de lat tikte was het Mart Snippers die wel wist te scoren. Sander Toebes won zijn duel op links nabij de achterlijn, bracht de bal voor en zag de keeper zich volledig verkijken op de roller. Snippers was er op de doellijn als de kippen bij en schoot de 3-1 binnen. Met dit doelpunt was het duel gespeeld en in de resterende speeltijd hadden de bezoekers eigenlijk vaker moeten scoren. Het bleef echter bij deze 3-1 en daarmee was de derby in Borns voordeel beslist.

Zondag 04 november om 14:00 uur speelt BVV Borne op het eigen sportpark tegen UD Weerselo.

BVV Borne in eigen huis onderuit tegen Sportlust Vroomshoop

BVV Borne in eigen huis onderuit tegen Sportlust Vroomshoop

BVV Borne is op het eigen terrein op een nederlaag getrakteerd. Sportlust Vroomshoop was met 5-3 te sterk. De Bornenaren kwamen kort na rust nog wel terug op 2-2 maar de tegentreffer in dezelfde minuut kwamen ze niet meer te boven.

BVV Borne stelde teleur in het duel met Sportlust Vroomshoop. Vooraf leek het een mooie gelegenheid om een goede reeks te starten, alhoewel de gasten geen moment onderschat mochten worden. Met een goed gesloten verdediging en twee rappe en makkelijk scorende spitsen was BVV Borne op voorhand gewaarschuwd. Borne begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en in de 11de minuut veerde het Borne publiek even op omdat de doelman van de gasten er bij een schot op doel niet goed uitzag, de inlopende Pieterson was net te laat.

Verder dan deze poging kwamen de Bornenaren niet en dat was verrassend en leek een teken aan de wand te zijn. In de 14de minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. De bal werd hoog voor het Borne doel gebracht, een kopduel werd gewonnen en het leer belandde voor de voeten van Tim Spoor die eenvoudig de linkerhoek vond.

Borne leek na deze treffer nog altijd niet bij de les te zijn en het ontsnapt drie minuten later aan nog een tegentreffer maar doelman Haan redde op een schot van wederom Spoor. Het spel van de Bornenaren was in deze fase te onrustig en de ploeg verloor te veel zogenaamde tweede ballen. Het liep achter de gasten aan en eenmaal in balbezit was de ploeg duidelijk zoekende naar een oplossing om door de dichte verdediging van de Vroomshopers te komen. In de 36ste minuut verdubbelde Sportlust de voorsprong. Slordig balverlies op het middenveld verraste de Bornse verdedigers, die daardoor niet goed stonden en het was Jozic die met een knap gedrukt schot de 0-2 aantekende.

Voetbal is een raar spelletje, want na deze treffer leken de Bornenaren wakker geschud en zette het de tegenstander vol onder druk. De bal ging sneller rond, duels werden gewonnen en alle neuzen stonden letterlijk dezelfde kant op. Namelijk die van het vijandelijke doel, dit komt het tempo ten goede en Sportlust werd volledig overlopen. In de 42ste minuut was het Stan Prigge die 1-2 maakte. Een minuut later had Prigge ook de gelijkmaker achter de doelman kunnen koppen, maar hij kwam iets tekort.

Na rust een ontketend Borne. Na een goede en snelle aanval over de rechterflank kwam de bal bij Sander Toebes, Toebes wilde voorzetten, zag dat dat niet kon, legde terug op Danny van Laar die er beter voorstond en Van Laar gaf een afgemeten voorzet op Stan Prigge die met het hoofd de 2-2 maakte. Nu zouden de Bornenaren er overheen walsen was de verwachting van velen.

Hoe teleurstellend was het dan ook dat het een minuut later alweer 2-3 stond. En weer oogde Borne niet agressief genoeg, er werd geen of nauwelijks druk gezet en Spoor had alle tijd om van 18 meter op doel te schieten. Het leer belandde hoog in het doel en Borne doelman Dennis Haan was volstrekt kansloos. Jammer, want met dit doelpunt was het gedaan met de Bornse ontketening en was de opleving van korte duur geweest.

Toch moest dit Borne in staat worden geacht opnieuw de rug te rechtten en dat probeerden ze ook, maar soms heb je van die dagen dat het simpelweg niet wil en je inzet niet wordt beloond. Sportlust Vroomshoop speelde slim en gewiekst, bleef georganiseerd spelen en scoorde op de juiste momenten. In de 55ste minuut werd het ook nog 2-4. Na een overtreding in het strafschopgebied werd de toegekende penalty feilloos binnen geschoten.

Het Bornse vuur was geslonken tot een rustige waakvlam op een zomers terras en Sportlust speelde het duel volwassen uit. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Blok uit Glanerbrug stond er 3-5 op het scorebord en had Sven Pieterson wel de mooiste treffer van de dag laten zien. Een schot stijf in de rechterkruizing, dat dan wel.

Volgende week wacht de derby: Zenderen Vooruit – BVV Borne. Het duel op 28 oktober begint om 14:00 uur.

BVV Borne knap langs Almelo

BVV Borne knap langs Almelo

BVV Borne heeft de lastige uitwedstrijd bij SV Almelo verdiend met 3-1 gewonnen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar door twee doelpunten van Stan Prigge en eenmaal Wesley Assink konden de bezoekers uit Borne drie punten bijschrijven.

Borne wint eerst thuisduel

Borne wint eerst thuisduel

BVV Borne heeft aan het thuisduel met SV Delden drie punten overgehouden. Het won, na een 2-0 ruststand verdiend met 4-1. Er was de thuisploeg alles aangelegen om na de nederlaag van vorige week haar eerste wedstrijd op het eigen terrein te winnen en SV Delden moest daar het slachtoffer van worden.

Borne verliest eerste competitie wedstrijd

Borne verliest eerste competitie wedstrijd

BVV Borne is er ook dit jaar niet in geslaagd om de competitie met een overwinning te starten. In Rossum was RSC met 2-0 te sterk voor de geelzwarten, een stand die al bij de rust was bereikt.

BVV Borne heeft met 2-0 verloren van RSC Rossum en hadden zich graag een betere start gewenst, maar RSC liet zien over een goede ploeg te beschikken. Na een aftastende fase met balbezit over en weer waren het de gastheren die in de 12de minuut de eerste kans kregen. De spits ging alleen op doel af, vond een rappe medespeler en legde de bal breed, door deze actie kreeg doelman Sander Post net voldoende tijd om zich te strekken en de bal te keren. Een prima actie van de Bornse doelman.

Drie minuten later trad Post opnieuw uitstekend op door de bal binnen de zestien meter van de voet te grabbelen van de spits. Scheidsrechter Westerhof beoordeelde de situatie volstrekt verkeerd en gaf de thuisploeg een strafschop. Davina zette de thuisploeg vervolgens op 1-0. De Bornenaren schrikken niet zo snel van een achterstand en in de 20ste minuut werd Laurens Huitink de diepte ingestuurd, de keeper keerde de inzet echter en uit de rebound kwam de bal voor de voeten van Sander Toebes die eveneens het net niet kon vinden.

Er brak een fase aan met veel druk op de Rossumse verdedigers, echter zonder echt tot kansen te komen. In de 34ste minuut kwamen de gastheren ietwat verrassend op 2-0. Balverlies op het middenveld leidde een counter in en het was J. Van Benthem die de voorsprong verdubbelde. Vlak voor rust waren het de Bornenaren die een strafschop hadden moeten krijgen na een overduidelijke vangbal van een Rossumse verdediger, de leidsman was echter niet van plan om de Bornenaren datgene te geven waar het recht op had en wuifde de protesten resoluut weg.

Na de pauze speelde het duel zich voornamelijk rondom de middenlijn af. Borne probeerde het wel, maar het ontbrak aan vernuft en het nodige fortuin om tot echte kansen te komen. Een treffer zou het geloof terug kunnen brengen en de tegenstander doen wankelen, maar dat werd de gasten deze middag niet gegund.

In de 68ste minuut kreeg Stan Prigge nog een goede mogelijkheid, Prigge nam de bal goed mee maar vond de doelman op zijn weg. In de 70ste minuut waren het de gastheren die een grote kans kregen maar de prima spelende doelman Post redde bekwaam. Om toch nog iets te forceren wisselde de Borne trainer Bakker nog tweemaal, maar het bracht geen verandering in de stand.

Volgende week zondag 07 oktober speelt BVV Borne tegen SV Delden. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14:00 uur.

Borne bekert door

Borne bekert door

BVV Borne bekert nog even door. In Enschede werd FC Aramea met 5-0 opzij gezet. Martijn Hofman was tegen FC Aramea de grote man, door vier treffers voor zijn rekening te nemen. Door dit resultaat zitten de Bornenaren in de koker voor loting van de knockout fase.

Borne wint ook 2de bekerwedstrijd

Borne wint ook 2de bekerwedstrijd

BVV Borne heeft ook haar tweede duel in de bekercompetitie winnend afgesloten. In Enschede werd de kersverse derdeklasser Victoria’28 met 2-1 verslagen. Na rust kwamen de bornenaren nog wel op achterstand, maar wisten dit vrij snel om te buigen en redelijk eenvoudig vast te houden. BVV Borne heeft zonder overmatige inspanning drie punten overgehouden aan het duel met Victoria’28.

Borne wint 1ste bekerwedstrijd

Borne wint 1ste bekerwedstrijd

Op het mooie sportpark van BVV Borne rolde de bal weer eens voor het echie in het nieuwe sportjaar 2018/2019. Na een goede oefenreeks met onder andere een mooi resultaat op het goed georganiseerde Richard Bertelink Toernooi, namen de bornenaren het in de eerste bekerwedstrijd op tegen SVV’91 uit Enschede.

Oefenprogramma Borne 1

Oefenprogramma Borne 1

In aanloop naar de bekerwedstrijden en de start van de competitie, speelt Borne 1 nog twee oefenwedstrijden:

Bekerprogramma Borne 1

Bekerprogramma Borne 1

Nadat het bekerprogramma van Borne 1 bekend werd, bleek Borne de vreemde eend in de bijt. Een bekerpoule met hierin maar liefst drie Enschedese verenigingen, gecompleteerd door Borne. Er staan één thuiswedstrijd en twee uitwedstrijden op het programma. Vorig seizoen reikte Borne tot de tweede knock-out ronde. In de eerste knock-out ronde werd verassend TVC '28 verslagen. De ronde daarna bleek FC Winterswijk te sterk.

Dan nog even dit! Nawoord Theo Vos seizoen 2017/2018

Dan nog even dit! Nawoord Theo Vos seizoen 2017/2018

Stilstaan is achteruitgaan.

Is dat waar of geeft het ruimte tot nadenken? In een jachtige wereld waarin we altijd op zoek zijn naar verbetering, verandering en efficiëntie, wordt maar al te gemakkelijk voorbij gegaan aan de ervaringen en lessen van vroeger. Een verrassende opening voor een traditioneel nawoord, dat ben ik met u eens.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.