Hero BVV Borne 1

Borne bekert door

BVV Borne bekert nog even door. In Enschede werd FC Aramea met 5-0 opzij gezet. Martijn Hofman was tegen FC Aramea de grote man, door vier treffers voor zijn rekening te nemen. Door dit resultaat zitten de Bornenaren in de koker voor loting van de knockout fase.

BVV Borne heeft na een matige eerste helft toch na rust het verschil kunnen maken. De thuisploeg had er overduidelijk zin in, ging vol de duels in en hanteerden een hoog afjaag tempo. ‘Als ze dat vol konden houden dan hebben de bezoekers een probleem’ moet menigeen gedacht hebben. Toch was het BVV Borne die in de 11de minuut de eerste kans kreeg. Sander Toebes werd de diepte ingestuurd, ging alleen op de doelman af en waar Toebes voor eigen succes had kunnen gaan besloot hij de bal breed te leggen, de meegelopen verdediger onderschepte de bal. Weg kans.

In de 16de minuut de eerste kans voor FC Aramea, maar doelman Post redde bekwaam. Vier minuten later kwam Laurens Huitink oog in oog te staan met de keeper, Huitink schoot de bal langs de doelman, maar trof slechts de paal. Nog altijd stond het 0-0. In de 23ste minuut was het FC Aramea dat dicht bij een treffer was, aanvoerder Metin schoot op doel en Sander Post moest gestrekt naar de hoek om de bal tot corner te verwerken. Dit was het laatste gevaar van de thuisploeg, die er conditioneel langzaam doorheen leken te zitten.

Borne verzuimde echter het baltempo te verhogen en speelde te veel uit stilstand om het nog voor de pauze te beslissen. Jammer want de mogelijkheden waren er wel degelijk. De geblesseerde Chiel Kosterink maakte in de 43ste minuut plaats voor Sven Pieterson.

Na rust speelden de geelzwarten een betere wedstrijd en dat is een compliment waard. De geboden ruimte werd nu wel benut en Borne speelde in een hoger tempo dan in het eerste bedrijf. Martijn Hofman verving spits Stan Prigge en Hofmans moment zou later volgen. Eindelijk wist Borne de score te openen. In de 60ste minuut legde Pieterson de bal met gevoel achter de verdediging, waar Wesley Assink klaarstond om bekwaam af te ronden 1-0 en de ban leek gebroken. In de 65ste minuut de laatste Borne wissel. Dominic ten Bloemendal verving Jordy Dobbe en kon met zijn snelheid de verdedigers onder druk zetten, om zo sneller tot balbezit te komen, het is nou eenmaal een teamsport.

In dezelfde minuut kwamen de Bornenaren op 2-0. Vanaf de middenlijn belandde de bal via meerdere schijven bij Pieterson, die met een mooie voetbeweging Martijn Hofman alleen voor de keeper zette. Hofman bleef rustig genoeg en schoof de bal rechts langs de keeper. En toen ging het snel. In de 66ste minuut noteerde Hofman ook de 3-0 na een combinatie met Sander Toebes. Twee minuten later, we noteren de 68ste minuut maakte de lange Hofman ook de 4-0. FC Aramea kwam er niet meer uit en was ook niet bij machte om balbezit te houden.

Even leek Danny van Laar de mooiste treffer van de middag te maken, Van Laar zag de doelman ver voor het doel staan, waagde een poging van 35 meter maar zag zijn schot op de lat belandden. Jammer voor hem, want Van Laar had als aanjager vanmiddag een treffer zeker verdiend. In de 86ste minuut besloot Martijn Hofman ook de 5-0 binnen te schieten en daarmee zijn aandeel op vier treffers te brengen. Let wel, in één helft. Een bijzondere prestatie. De prima leidende scheidsrechter Nijhuis floot na 90 minuten voor het einde van dit duel.

BVV Borne heeft een prima poulefase achter de rug en zit in de koker voor de knockout fase. Met een doelsaldo van 13 voor en 2 tegen zal dat een prettig gevoel zijn voor de Bornenaren. Volgende week begint de competitie, helaas is BVV Borne de eerste competitieronde vrij en zal het het goede gevoel nog vast moeten houden tot RSC een week later de tegenstander is.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.