Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne geeft in laatste minuten voorsprong uit handen

Borne geeft in laatste minuten voorsprong uit handen

BVV Borne heeft in de slotfase de winst door de vingers zien glippen en met 2-2 gelijkgespeeld bij LSV in Lonneker. In een gelijkopgaand duel kwamen de Bornenaren vlak voor rust op gelijke hoogte en waren de tweede helft gevaarlijker dan de thuisploeg. Onder een heerlijk zonnetje kon het publiek zich opmaken voor een op voorhand interessante ontmoeting tussen LSV uit Lonneker en de geelzwarten uit Borne. BVV Borne bezet nog altijd de tweede plaats op de ranglijst en de thuisploeg stond derde met een aantal wedstrijden tegoed. Met een eventueel verlies schieten beide ploegen niet veel op.

De eerste tien minuten moest het duel duidelijk nog los komen, zowel de thuisploeg als de gasten uit Borne hadden geen van beiden lang balbezit en het spel speelde zich voornamelijk rond de middenlijn af. In de 11de minuut werd Jeroen Vos de diepte ingestuurd met een prima steekbal, helaas remde de bal teveel af op het stroeve kunstgras en was een vrije doortocht naar de goal niet meer mogelijk. In de 20ste minuut het eerste gevaar van LSV toen het over de rechterkant gevaarlijk doorkwam, met iets meer overleg had het zomaar op voorsprong kunnen komen. Vanaf dit moment pakten de Lonnekenaren het initiatief in de wedstrijd over, het speelde slim tussen de linies en hadden langer en vaker de bal.

In de 25ste minuut komt het dan ook, ietwat gelukkig, maar niet onverdiend op voorsprong. Vanuit een inworp, die nota bene stuiterde in de zestien meter, kopte Punte van dichtbij en volledig vrijstaand eenvoudig binnen en bracht daarmee de stand op 1-0. Borne moest even veren schudden na dit moment en bij de les blijven, want het zag de thuisploeg slimmer omgaan met de geboden ruimte en snel voor de goal verschijnen. Na de 30ste minuut kreeg BVV Borne de zaken beter op orde, het stond compacter en liet de bal sneller rondgaan en dit spel zagen we de laatste weken steeds vaker. Nu waren het de geelzwarten die het initiatief naar zich toe trokken en vlak voor rust werd door Sander Toebes de gelijkmaker gescoord.

In de 41ste minuut had Wesley Assink op rechts de bal, er was veel beweging voor de goal wat voor verwarring zorgde bij LSV en Assink vond met een crosspass Mart Kosterink op links die het leer direct voor de goal bracht en Toebes in staat stelde om met het hoofd te scoren. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten en deze stand was een goede afspiegeling van de krachten van beide teams.

Na de welverdiende rust maakten beide teams er ook in het tweede bedrijf een leuk duel van. Het waren de Bornenaren die nadrukkelijk voor de voorsprong gingen zo kort na de pauze en deze kwam sneller dan verwacht. Het was Laurens Huitink die Borne in de 52ste minuut met een mooie kopbal op 2-1 bracht. Deze goal was een kopie van de treffer van vorige week. BVV Borne kreeg een hoekschop, zag Danny van Laar de bal met veel vaart voor de goal brengen en het was Huitink die met een goed getimede sprong boven iedereen uit kwam en hard binnen kopte.

Een minuut later had Sander Toebes het duel kunnen beslissen, Toebes kwam schuin voor het doel alleen op de keeper af, twijfelde tussen passeren of schieten, koos het laatste en zag de doelman met de benen zijn poging keren. Vanaf de 70ste minuut wordt het spel onrustiger, LSV heeft meer moeite de vrije man te vinden en had overtredingen nodig om de Bornenaren af te stoppen. De goed leidende scheidsrechter Jansen is er maar druk mee, geeft twee maal geel en lost het verder goed op. In de 74ste minuut ziet het meegekomen Borne publiek een schot van Jeroen Vos van een meter of dertig vlak langs de kruising zeilen en tien minuten later keert de LSV goalie een schot van diezelfde Vos.

De gastheren zetten in de laatste fase van dit duel nog eenmaal aan en dat werd in de 86ste minuut beloond met een treffer: 2-2 tot grote opluchting van LSV en bij Borne overheerste voornamelijk de teleurstelling door in de slotfase de volle buit nog uit handen te geven.

Volgende week staat BVV Borne – FC Berghuizen op het programma. De wedstrijd op zondag 22 april begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.