Hero BVV Borne 1

Borne geeft voorsprong uit handen

Borne heeft in een wedstrijd met twee gezichten een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. Het was in de eerste helft heer en meester, dicteerde het duel volkomen maar liet SC Overdinkel in de tweede helft terugkomen tot 3-3. In een vermakelijk duel op het eigen sportpark kenden de Bornenaren een droomstart.

Direct vanaf de aftrap waren de bedoelingen van de geelzwarten duidelijk. Volop de aanval en met veel passie en geloof in eigen kunnen de tegenstander overrompelen. In de 1ste minuut leverde dat al bijna een treffer op, maar toen kon vanuit de scrimmage niet op doel geschoten worden. In de 4de minuut was het wel raak. Na een snelle combinatie door het midden, kreeg Sander Toebes de bal binnen de zestien meter, hij legde de bal terug op Jeroen Vos die met veel overtuiging het leer in de rechterhoek knalde en via de binnenkant van de paal de bal achter de doelman zag verdwijnen. 1-0 voor de thuisploeg en de gewenste start was een feit. In de 13de minuut zag de borne verdediging er niet goed uit.

Heel borne stond op de helft van de tegenstander en met een slimme pass werd de spits alleen op doelman Post afgestuurd, Laurens Huitink maakte 30 meter goed en was net op tijd om het schot op doel te blokken. Een prima staaltje verdedigingswerk. In de 25ste minuut liet Sander Toebes de 2-0 aantekenen. Linkerverdediger Chiel Kosterink ging mee naar voren, zag Toebes op de punt van de vijf meter vrij staan en met een pass op maat kon Toebes de bal in de korte hoek binnen koppen. Tussen de 30ste en 40ste minuut had de thuisploeg voldoende mogelijkheden om de score uit te breidde, maar Pieterson, Toebes en Vos hadden het geluk niet aan hun zijde.

Er werd gerust met een 2-0 stand en er leek niets aan de hand. In de tweede helft gooiden de gasten het over een andere boeg. Het speelde fel, schuwden de duels niet en ontregelden met veel overtredingen het tempo van de wedstrijd. Kon Wesley Assink in de eerste helft al helemaal niets goed doen in de ogen van de leidsman, in het tweede bedrijf werden al zijn duels bestraft en even dacht hij er over na om dan maar met de handen op de rug te gaan voetballen.

De geelzwarten waren het even helemaal kwijt, het middenveld werd overlopen en het was wachten op de aansluitingstreffer. Toch wist BVV Borne wederom het net te vinden in deze tumultueuze fase. Na een prima borne aanval over links, belandde de bal bij Danny van Laar die met een bekeken stift Sander Toebes bediende. Toebes stond met de rug naar de goal en schoot vanuit de draai de bal met links in het dak van het doel. 3-0 en het duel is gespeeld. Hoe anders zou het zijn. Na deze derde Bornse treffer rechtten de gasten nog eenmaal de rug. In de 69ste minuut mocht Overdinkel een corner nemen en zag deze bij de tweede paal, in buitenspelpositie binnen gekopt worden. De scheidsrechter wuifde de borne protesten en het vlagsignaal van zijn assistent resoluut weg en wees naar de middenstip. 3-1 en het geloof dat er meer te halen viel was weer aangewakkerd.

In de 76ste minuut werd het nog erger. Een vrije trap op links vanaf de punt van het strafschopgebied verdween in een keer laag in de korte hoek. Borne doelman Post zat er nog wel aan maar kon het schot niet keren, 3-2 en had zal toch niet gebeuren? Maar het gebeurde wel, want in de 83ste minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een hoge voorzet werd door Stoffels hard binnen gekopt, 3-3 en de gekte bij de Overdinkelearen kende even geen grenzen. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week bindt BVV Borne de strijd aan tegen Sportlust Vroomshoops. De wedstrijd aan de Flierdijk in Vroomshoop begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.