Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne hervat competitie met winst op Sp. Vroomshoop

Borne hervat competitie met winst op Sp. Vroomshoop

Borne heeft drie punten overgehouden aan het duel met Sportlust Vroomshoop. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar de Bornenaren wisten in de tweede helft het duel naar zich toe te trekken en wonnen verdiend met 1-4.

Onder barre winterse omstandigheden, waarbij met name de combinatie van wind, regen en sneeuw een behoorlijke aanslag deed op de energiereserve van alle spelers, wist Borne er uiteindelijk met de volle buit van door te gaan. Borne verdediger Jongman haalde in de 41ste minuut een bal van de doellijn en dat was het keerpunt in dit duel. In de 12de minuut kwamen de gastheren ietwat verrassend op voorsprong. Sportlust Vroomshoop kreeg een ingooi cadeau ter hoogte van de Bornse zestienmeterlijn, de aanvaller ontving de bal, draaide zich vrij, zette de bal voor en aanvoerder Hankamp rondde bij de eerste paal simpel af door de bal hoog achter Borne doelman Post te schieten.

De gasten moesten, niet voor het eerst in deze competitie, weer in de achtervolging. Borne had het meeste balbezit, speelde bij vlagen prima maar in de eindfase leverde dat nog geen doelkansen op. In de 30ste minuut mocht Borne verdediger Huitink vrij op dribbelen en de Vroomshoopse middenvelders lieten Huitink rustig gaan, een dure misvatting want met een simpele voetbeweging stelde hij Borne spits Prigge in staat om de 1-1 te maken. Prigge rondde van een meter of veertien bekwaam af door de bal over de uitlopende doelman te schieten. Inmiddels was de regen veranderd in natte sneeuw en zagen de weinige toeschouwers de spelers worstelen met de omstandigheden.

Goed voetbal was bijna niet meer mogelijk en ook voor een scheidsrechter is een wedstrijd leiden onder deze omstandigheden niet eenvoudig, want wanneer is het een onschuldige glijpartij en wanneer een overtreding. Scheidsrechter Van Lune uit Hoge Hexel ging hier prima mee om. In de 41ste minuut kwam Borne zeer goed weg toen Jorrit Jongman een ogenschijnlijk zeker doelpunt voorkwam door de bal van de doellijn te halen, voor Borne een teken op bij de les te blijven en voor de thuisploeg een bittere teleurstelling.

Na de pauze was Borne simpelweg sterker dan de thuisploeg. Borne had veelvuldig de bal, koos sneller de aanval en zette de Vroomshoopse verdediging volop aan het werk. Zeer sterk optreden van de Bornse laatste linie, waar met name Jordy Dobbe en Chiel Kosterink uitblonken, zorgde ervoor dat de thuisploeg het geloof op een goede afloop langzaam leek te verliezen.

In de 57ste minuut kwam Borne verdiend op 1-2. Een strak genomen hoekschop belandde voor de voeten van Huitink die vanuit een draai de bal binnen schoot. Het verzet was nu definitief gebroken en Borne zou de voorsprong niet meer weggeven. De derde Bornse treffer liet echter lang op zich wachtten waardoor het onnodig spannend bleef. Het was wederom Prigge die aan alle onzekerheid een eind maakte door een snelle counter doeltreffend af te rondden en het verschil op twee treffers te brengen: 1-3.

Beide ploegen leken aan het eind van hun krachten, er werd gestreden voor bal verovering en de thuisploeg probeerde het nog eenmaal, het zette nog eens aan voor een klein offensief maar het zag alle pogingen strandden op de Bornse laatste linie. Daar waar de spelers nog eenmaal alles gaven besloot ook de natuur dat te doen. De winterse bui nam in heftigheid toe en een horizontale wind tezamen met natte sneeuw vroeg inmiddels het onmogelijke van alle spelers.

In de slotminuut plaatste Borne met een laatste krachtinspanning nog een laatste diepe bal richting het Vroomshoopse doel en de hardwerkende Sander Toebes zag zijn geloof en sprint beloond met een treffer, waardoor Borne met 1-4 deze bizarre tweestrijd in haar voordeel besloot. Een prima prestatie, belangrijke overwinning en een groot compliment voor de geleverde arbeid komt deze ploeg zeker toe.

Volgende week speelt BVV Borne tegen Zenderen Vooruit. De derby op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.