Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne houdt punt over aan slechte wedstrijd

Borne houdt punt over aan slechte wedstrijd

BVV Borne heeft de uitwedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop met 2-2 gelijkgespeeld. Daarmee mochten met name de Bornenaren zich gelukkig prijzen, want het kon geen moment aanspraak maken op meer.

Onder moeilijke winterse omstandigheden, er stond een straffe wind dwars over het veld in combinatie met een gevoelstemperatuur die de -10 benaderde, zocht borne de aanval en kwam het in de 7de minuut op voorsprong door een doelpunt van Sander Toebes. Toebes kreeg de bal met enig fortuin voor de voeten en vond met rechts de lange hoek. Geen makkelijke goal, want de hoek was scherp en alleen met de juiste snelheid van de bal laat je de doelman kansloos. In de 11de minuut kreeg Mart Snippers een kans om de score te verdubbelen. Na een overtreding op Martijn Hofman, belandde de vrije trap bij de tweede paal, waar de jeugdige Snippers net tekort kwam.

Een minuut later had de thuisploeg een strafschop kunnen krijgen na een overtreding op de achterlijn binnen het strafschopgebied, menig scheidsrechter legt hem op de stip, maar leidsman Smit uit Westerhaar wuifde de protesten van de gastheren weg. Vanaf dit moment leken de kansen zich te keren. Sportlust Vroomshoop begon de onderlinge duels te winnen en ook de strijd om de zogenaamde tweede bal was vaak een prooi voor de thuisploeg. En dan treed de aloude voetbalwet in werking: Om te voetballen moet je wel de bal hebben. En de geelzwarten leken moeite hebben om de gretigheid aan de dag te leggen die nodig is om ballen te veroveren.

Sportlust Vroomshoop kwam steeds beter in het spel en met veel beweging en snelheid werden de backs van borne getest. In de 29ste minuut moest borne spits Martijn Hofman het veld verlaten met een, naar het uitziet, nare rugblessure. Jeroen Vos was zijn vervanger. En dat zou niet de enige noodgedwongen wissel zijn deze middag. De gastheren bleven vrolijk aanvallen en in de 34ste minuut gebeurde het onvermijdelijke. Sportlust Vroomshoop komt middels een vrije trap van 20 meter op 1-1. Invaller doelman Damian ten Bloemendal zat er nog dichtbij, maar zo’n stuit vlak voor je maakt een redding er niet eenvoudiger op.

Na de pauze ging het niet veel beter voor de geelzwarten. In de 47ste minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Een vrije trap werd hoog voor het doel gebracht en doelman Ten Bloemendal probeerde deze met een uiterste poging te onderscheppen, strekte zich en landde bij neerkomst hard op zijn schouder. Het spel ging door en Hankamp tikte simpel de bal over de doellijn en noteerde zo de verdiende 2-1. Ten Bloemendal verging van de pijn en even leek de schouder uit de kom te zijn geraakt, maar de dappere invaller doelman ging toch door. In de 58ste minuut verrichtte de Borne goalie een belangrijke redding, waarbij opnieuw zijn schouder overstrekte. Einde verhaal en wederom moest Borne trainer Bakker noodgedwongen wisselen.

Veldspeler Jordy Dobbe trok de handschoenen en het keepershirt aan en hoopte er verder het beste van. Dani Isho Toma nam zijn plaats in op de back positie. Nog altijd had BVV Borne geen antwoord op het spel van de thuisploeg en mocht het blij zijn dat de achterstand niet groter werd, want Sportlust kreeg mogelijkheden genoeg. Borne kon pas in de 82ste minuut weer voor het doel van de tegenstander verschijnen. Een signaal voor de borne trainer om ook Laurens Huitink mee naar voren te sturen en dat pakte goed uit zou enige minuten later blijken.

In een fase dat borne niets anders kon dan de bal hoog voor het doel werken, kreeg het in de 87ste minuut een beetje hulp van de doelman van Sportlust Vroomshoop. De keeper leek een hoge voorzet eenvoudig te pakken, maar liet het leer uit zijn handen glippen waarna Huitink, alweer teruglopend, zich razendsnel omdraaide en de 2-2 binnenschoot. In de ruime blessuretijd werd de moegestreden Mart Snippers gewisseld voor A1 speler Ramon van Dijk die zijn goede optreden in de jeugd beloond zag worden met een debuut in de hoofdmacht. In de absolute slotfase had borne er zelfs onverdiend met de volle buit van door kunnen gaan, maar het schot van Huitink belandde op de lat.

Volgende week zondag neemt BVV Borne het op tegen koploper Sportlust Glanerbrug. De wedstrijd in Glanerbrug begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.