Hero BVV Borne 1

Borne krijgt te weinig in Weerselo

BVV Borne heeft een gelijkspel overgehouden aan het duel tegen UD Weerselo. De geelzwarten wisten een 2-0 achterstand om te buigen tot een 2-3 voorsprong, maar zagen de gastheren in de 76ste minuut de toegekende strafschop verzilveren en 3-3 maken. In het restant wisten beide ploegen niet meer te scoren.

De ploeg van Borne trainer Bakker is er niet in geslaagd om de volle buit mee te nemen uit Weerselo. Het bleef steken op 3-3 en daarmee kregen de Bornenaren eigenlijk te weinig. De eerste kans was reeds in de 5de minuut toen Martijn Hofman zijn schot door een verdediger geblokt zag worden en een minuut later zagen de toeschouwers een vlammend schot van UD rakelings over het Borne doel gaan.

Dat beloofde wat, deze middag zal menigeen gedacht hebben en ze zaten er niet ver naast. In de 14de minuut kwam de thuisploeg op 1-0. Een aanval over de linkerflank belandde bij Brouwers die het vervolgens maar eens probeerde, achteraf geen gekke gedachte want zijn van richting veranderd schot liet de Borne doelman kansloos. De ploeg van Borne trainer Bakker moest opnieuw in de achtervolging en net als Borne het initiatief naar zich toe lijkt te trekken en ook kansen krijgt is het in de 27ste minuut wederom raak. En opnieuw is het Brouwer die met een droge schuiver de verre hoek vond en de 2-0 noteerde.

Vier minuten later had Mart Snippers de kans op de aansluitingstreffer maar oog in oog met de doelman wist laatstgenoemde de poging te keren. Wordt het dan zo’n middag, zal er gedacht zijn door de meegereisde Borne aanhang. Gelukkig is daar dan altijd nog Sven Pieterson. In de 42ste minuut was het Chiel Kosterink die prima doorging over links, de bal hoog voorzette en Sven in staat stelde om met een mooi schot de 2-1 te maken.

Borne kwam met volle focus uit de kleedkamer en UD leek nog niet helemaal bij de les te zijn, want in de 46ste minuut stond het weer gewoon gelijk. Danny van Laar legde aan voor een corner, koos de lage variant en het was Sander Toebes die geheel vrijstaand van dichtbij de bal met de borst over de doellijn drukte en zo de stand op 2-2 bracht. De thuisploeg was duidelijk zoekende naar de organisatie en bood de geelzwarte Bornse brigade teveel ruimte om er lustig op los te combineren en dan komt deze ploeg in zijn kracht.

In de 55ste minuut werd dat met een treffer bekrachtigd. Een prima aanval, die over meerdere schijven verliep werd door Stan Prigge onberispelijk binnen geschoten. Drie Bornse treffers in 13 minuten en uiteindelijk een 2-3 voorsprong, de geelzwarten hadden duidelijk de smaak te pakken en op een vrije trap van de gastheren na, die door Dennis Haan gestopt werd, was er weinig reden om te twijfelen aan het eindresultaat deze middag.

Toch lieten de Bornse gasten zich verrassen. in korte tijd een wedstrijd keren kost kracht, zowel fysiek als mentaal en dan is het zaak het hoofd koel te houden en geduld op te brengen. Niet makkelijk voor een speler, maar wel noodzaak voor een team en haar organisatie. Borne koos vol de aanval en bracht daarmee de thuisploeg onbedoeld terug in de wedstrijd en zichzelf in problemen. UD liet zich georganiseerd terugzakken en gokte op de counter.

In de 76ste minuut leverde dat niet alleen de 3-3 op maar ook een rode kaart voor Borne verdediger Jordy Dobbe. Een hoge voorzet van de rechterkant van het veld werd op doel gekopt, doelman Haan was geklopt en Dobbe sloeg de bal met de hand uit het doel. Strafschop tegen en met tien man verder. Het kan verkeren. De strafschop werd door Zwiers goed binnen geschoten en wederom was het gelijk. Met nog een kwartier te spelen was het beste er wel af bij beide ploegen. De gasten kregen met een man minder nog de beste mogelijkheden maar het kleine beetje fortuin ontbrak om er in de slotfase alsnog met een overwinning van door te gaan. Een veerkrachtig Borne moest teleurgesteld genoegen nemen met een punt.

Volgende week de topper in deze klasse. BVV Borne – KOSC. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.