Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne ondanks verlies toch door in de beker

Borne ondanks verlies toch door in de beker

Ondanks een 4-1 nederlaag is BVV Borne toch door naar de volgende ronde in de KNVB bekercompetitie. De geelzwarten verzuimden in het eerste deel van de wedstrijd te scoren en zagen de gasten uit Almelo daardoor beter in de wedstrijd komen. Het bornse doelpunt van Assink was genoeg om op doelsaldo de volgende ronde te bereiken.

Op het eigen sportpark heeft BVV Borne met 4-1 verloren van een goed spelend AVC Heracles. Na een aftastend begin waren het de geelzwarten die in de 10de minuut de eerste kans kregen, Rowan Dobbe gaf de bal vanaf links laag voor het doel waar Jeroen Vos bij de eerste paal opdook om af te ronden. Vos werd echter teveel gehinderd en schoot naast. Via de vleugels kwamen de Bornenaren veelvuldig gevaarlijk bij het strafschopgebied van de gasten uit Almelo, maar echte kansen leverde het nog niet op. In de 20ste minuut werd de diepgaande Huitink keurig op maat bediend door Hagen. Huitink ging alleen het zestienmetergebied in, gaf de bal breed op de vrijstaande Pieterson maar zag de bal ternauwernood onderschept worden door een Almelose verdediger.

Een minuut later was het borne doelman Bonke die alert reageerde op een prima steekbal. AVC Heracles kwam beter in het spel, liet de bal sneller rondgaan en begon meer duels om de tweede bal te winnen. Toch leek er niet veel aan de hand voor de thuisploeg tot scheidsrechter Oude Veldhuis de bal in de 29ste minuut op de stip legde na een vermeende overtreding op de Almelose aanvaller. Makkelijk gegeven, vooral omdat er een overtreding op een Borne-speler aan vooraf ging. Lars Ossel liet zich niet van de wijs brengen en schoot prima binnen. 0-1 en voor het eerst in deze reeks keken de geelzwarten tegen een achterstand aan. AVC Heracles combineerde er lustig op los en had met de drie snelle voorwaartsen een prima wapen. Het had in de 32ste minuut de voorsprong moeten verdubbelen, maar de aanval werd te ver doorgevoerd. Borne speelde in deze fase onrustig, was onnauwkeurig en verloor teveel duels. In de 41ste minuut kwamen de Almeloërs verdiend op 0-2 toen een goed en snel uitgevoerde aanval over de linkerkant van dichtbij makkelijk kon worden afgerond.

Na rust konden de gastheren de draad weer oppakken en tot kansen komen, maar het zag keer-op-keer in de uitstekende Almelose doelman een niet te nemen horde. In de 57ste minuut een overtreding op Borne spits Hofman en dat had Borne een penalty op kunnen leveren, maar de leidsman vond de overtreding niet zwaar genoeg. Drie minuten later zagen de geelzwarten tot tweemaal toe een hard schot door de doelman weg gebokst worden.

Borne weet nu voldoende kansen te creëren maar soms heb je van die dagen dat scoren gewoonweg niet gegund is. In de 70ste minuut mocht Pieterson aanleggen voor een vrije trap, de bal werd duidelijk met de hand tegen gehouden, maar ook deze keer leverde dit geen strafschop op. Het protest van Jongman werd bestraft met een gele kaart. De Bornenaren probeerden van alles maar moesten toch toezien dat de gasten in de 86ste minuut vanaf de strafschopstip de 0-3 maakten. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog eenmaal een aanval van de thuisploeg. De bal werd in het zestienmetergebied gebracht en niet goed weggewerkt door de gasten. Het was Wesley Assink die met een wonderschone treffer nu wel de uitstekend spelende doelman wist te verrassen. De bal belandde met een curve in de rechterbovenhoek en de 1-3 stond op het scorebord.

Een zeer belangrijke treffer zou later blijken. In de blessuretijd wist AVC Heracles nogmaals te scoren en bracht het de eindstand op 1-4. De treffer van Assink bleek doorslaggevend om op doelsaldo door te gaan naar de knock-out fase van het bekertoernooi. Borne heeft verloren van een goed spelend AVC Heracles. De gasten beschikken over een prima team en zullen zeer waarschijnlijk om de titel kunnen strijden in de vijfde klasse.

Aanstaande zondag begint voor de Bornenaren de competitie met een thuiswedstrijd tegen RSC uit Rossum. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14:00 uur en u bent uiteraard van harte welkom.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.