Hero BVV Borne 1

Borne speelt gelijk tegen Almelo

BVV Borne heeft voor het eigen publiek een punt overgehouden aan het duel tegen SV Almelo. De Bornenaren gingen tegen de kansverhoudingen met 1-0 de rust in. Na de pauze kwamen de gasten op gelijke hoogte en niet veel later zette Mart Kosterink Borne weer op voorsprong. In de slotfase maakte SV Almelo alsnog de verdiende 2-2.

BVV Borne heeft op het eigen sportpark met 2-2 gelijk gespeeld tegen SV Almelo. De withemden uit Almelo startten zeer sterk en wisten keer op keer de vrije man op het middenveld te vinden. Met name de opkomende rechtsback kwam in het eerste kwartier van de wedstrijd een aantal maal gevaarlijk mee naar voren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg uit Almelo de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Een snelle aanval via de rechtervleugel mondde uit in een prima voorzet die van dichtbij op doel werd gekopt, maar doelman Post redde zeer knap.

In de 18de minuut de eerste kans voor Borne en het was tegen de verhouding in direct raak. Na goed doorzetten van Pieterson en Vos belandde de bal bij laatstgenoemde die de bal breed legde op de mee opgekomen Sander Toebes die oog in oog met de doelman de rust bewaarde en de 1-0 voor de thuisploeg noteerde. SV Almelo reageerde direct en kreeg in de 22ste en 30ste minuut grote kansen op de gelijkmaker en het was aan Borne doelman Post te danken dat de geel-zwarten nog altijd op voorsprong stonden.

Borne was even niet bij machte om een antwoord op het Almelose spel te vinden en had kleine overtredingen nodig om het tempo uit de wedstrijd te halen. De Bornenaren stonden bij balbezit van de tegenstander niet compact genoeg en Almelo profiteerde goed van de geboden ruimte zoveel was wel duidelijk. In de 39ste minuut moest doelpuntenmaker Toebes met een hamstringblessure het veld verlaten en was Mart Snippers zijn vervanger. Tot de pauze gebeurde er verder niets meer en Borne ging met een 1-0 voorsprong van de thee genieten.

Na de thee vormden dezelfde elf spelers een ander BVV Borne. De ploeg liet zich verder inzakken waardoor het automatisch compacter stond en de Almelose withemden kregen de ruimte niet meer om te strooien met passes. Borne won vaker het duel om de tweede bal en bij balverlies was Almelo zoekende naar de creativiteit om door de compacte linies heen te spelen. Tot de 75ste minuut had de thuisploeg de zaken goed op orde.

Maar SV Almelo had het geloof op een treffer nooit opgegeven en zag dat in de 78ste minuut beloond worden met de verdiende gelijkmaker. Via de rechterkant van het speelveld vonden zij toch de ruimte om te combineren en de bal laag voor het Borne doel te brengen en het was Rolofes die de stand op 1-1 bracht. Erg lang treurde de Borne aanhang niet want in de 79ste minuut stond Borne alweer op voorsprong. Het was Mart Kosterink die slim positie koos bij de eerste paal om de voorzet van Jeroen Vos binnen te tikken: 2-1 op een belangrijk moment.

Vijf minuten later ging Vos naar de kant en hij werd vervangen door Tobi ter Braak die zich gelijk onsterfelijk had kunnen maken voor zijn ploeg. De hardwerkende en goed spelende Sven Pieterson bediende Ter Braak met een hoge voorzet die Ter Braak in een keer op de slof nam, helaas ging zijn poging over het doel. Borne wilde het duel definitief beslissen en ging op jacht naar de derde bevrijdende treffer. Een slim genomen vrije trap van Danny van Laar kon door Mart Kosterink net niet worden binnen getikt.

In blessuretijd had Wesley Assink alsnog kunnen scoren maar de moegestreden Assink kwam niet tot een schot en stortte in de zestien meter ter aarde. Uit de tegenstoot, inmiddels de 92ste minuut, scoorden de gasten de 2-2. Het was Karki die het leer in de rechterhoek schoot en de almeloërs gaf wat ze ook verdienden. Even leek BVV Borne er nog met de volle buit van door te gaan maar de uitstekende Almelose doelman tikte het schot van Assink onder de lat vandaan.

Over 2 weken (20 mei) neemt BVV Borne het op tegen De Tubanters 1897. Het duel op het eigen sportpark begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.