Hero BVV Borne 1

Borne speelt gelijk tegen Hengelo

BVV Borne heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen HVV hengelo. De Bornenaren kwamen vroeg op voorsprong, misten in de tweede helft een strafschop en zagen de gasten niet veel later langszij komen. In de slotfase had Borne de overwinning nog kunnen binnenhalen, maar de bal werd tot twee maal toe van de doellijn gehaald.

Na de competitie gestart te zijn met twee nederlagen hadden de geelzwarten op het eigen sportpark iets recht te zetten en HVV Hengelo moest daar het slachtoffer van worden. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst een elftalfoto gemaakt en deze foto zal binnenkort op de website staan. Een mooie foto met onze prachtige tribune in zijn geheel op de achtergrond. De wedstrijd tegen HVV Hengelo werd afgewerkt onder prima weersomstandigheden, de zon scheen volop en het publiek ging er eens goed voor zitten. Na een aftastend begin kwam de thuisploeg al in de 9de minuut op voorsprong toen Laurens Huitink met een diagonaal schot de stand op 1-0 bracht. Pieterson bediende de mee opgekomen Huitink met een prima pass. Huitink controleerde de bal en creëerde voldoende ruimte om doeltreffend uit te halen, een goede start van de Bornenaren.

Het vervolg van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg die het betere van het spel hadden en voldoende mogelijkheden kregen om de geboden ruimte beter uit te spelen. Na twintig minuten volgde een eerste schot van de gasten uit Hengelo, maar het schot van net buiten het strafschopgebied ging rechts naast het doel. Na een half uur spelen brak er voor beide partijen een onrustige fase aan met onnodig balverlies en onnauwkeurige aannames. Toch had het publiek niet het gevoel dat er voor de thuisploeg veel aan de hand was, Borne bleef ook in deze onrustige fase de bovenliggende partij en zag Rowan Dobbe in de 39ste minuut net te kort komen om de bal langs de doelman te tikken, na een steekbal van Martijn Hofman. De verdediging van de gasten ziet er niet goed uit en als Borne na rust de bal sneller rond speelt en voetballende oplossingen zoekt zal er zeker gescoord gaan worden.

Na rust een ander beeld van de wedstrijd, de gasten wisselden twee keer en haalden beide vleugelspelers naar de kant. Borne was even zoekende maar kreeg in de 51ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Rowan Dobbe werd onreglementair naar de grond gewerkt binnen de zestien meter en het was aan Sven Pieterson om de toegekende strafschop te benutten. Helaas wist Pieterson deze kans niet te verzilveren, mede door goed optreden van de doelman. De Hengelose goalie tikte de bal uit de hoek. Drie minuten later was Borne doelman Post attent genoeg op een schot van afstand van Hengelo.

Na exact een uur spelen volgde dan toch de gelijkmaker van de gasten uit Hengelo. De bal werd van de rechterkant hard en laag voorgegeven en het was vervolgens voor Berends een eenvoudige opgave om van dichtbij de 1-1 aan te tekenen. Waar Borne verzuimde om afstand te nemen krijgt het alsnog te maken met de aloude voetbalwet. Het incasseerde een onnodige tegentreffer en bracht daarmee het geloof bij Hengelo terug. Wederom lijkt borne geschrokken en speelt het onrustig, het laat zich terugdringen en verliest teveel duels. Jammer want er was niets aan de hand, het was tot de gelijkmaker gewoon de betere ploeg vanmiddag.

Na twintig minuten was de onrust verdwenen en begonnen de geelzwarten de bal weer sneller rond te spelen, wat direct tot kansen leidde. In de 83ste minuut opende de thuisploeg de jacht op de overwinning, waar de gasten uit Hengelo genoegen leken te nemen met een gelijkspel. In de 85ste minuut werd een poging van Hofman van de doellijn gekopt en een minuut later was dat wederom het geval na een schot van Assink, in beide gevallen was de doelman geslagen. Diezelfde Assink zag ook nog een schot op de paal belandden. Een treffer hing in de lucht en de Bornenaren hadden de overwinning ook verdiend maar blijkbaar mocht het vanmiddag niet zo zijn.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Almelo op het programma. Aanvang 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.