Hero BVV Borne 1

Borne speelt gelijk tegen Hengelo

BVV Borne heeft in een boeiend duel niet weten te winnen van HVV Hengelo. Op het eigen sportpark bleef het steken op 2-2. De verdiende gelijkmaker van de Bornenaren viel diep in blessuretijd. BVV Borne heeft een punt over gehouden aan het duel tegen HVV Hengelo en daarmee heeft het zich op basis van het aantal kansen eigenlijk tekort gedaan.

Borne begon sterk aan de wedstrijd en zag Van Laar al na 15 seconden op doel schieten. In de 11de minuut had Stan Prigge de kans om Borne op voorsprong te schieten. Prigge ging na een goede combinatie alleen op de doelman af, ging de zestien meter binnen maar moest met een verdediger in de rug snel beslissen, zijn schot werd door de doelman gestopt. Borne speelde in de beginfase prima. Het vond elkaar gemakkelijk, het baltempo was hoog en het speelde met veel bewegende mensen.

In de 16de minuut leek er dan ook niets aan de hand toen HVV Hengelo een vrije trap kreeg voor de eigen dug-out. Kastelein pegelde de bal van 30 meter op doel en zag tot zijn eigen verbazing dat de Bornse doelman zich verkeek op zijn wreefschot. 0-1 voor de gasten en Borne kon in de achtervolging. Toch waren het de Hengeloërs die aan een sterke fase begonnen en met name vanuit de omschakeling zeer gevaarlijk waren. Binnen een mum van tijd verschenen ze met veel mensen voor de goal. In de 21ste minuut kwam Borne zeer goed weg en hadden de blauwhemden de score moeten verdubbelen, maar Jordy Dobbe redde op de doellijn.

En met dit optreden van Dobbe leken de Bornenaren definitief de rug te rechten, want Hengelo kwam er in het verloop van de eerste helft niet meer aan te pas. Hofman, Prigge en Pieterson, (die zijn voorzet op de lat zag belanden) hadden de gelijkmaker op de schoen en Borne was veel sterker, speelde ook beter maar leek in de eindfase niet meedogenloos genoeg. Na de pauze kreeg de thuisploeg in de 46ste minuut direct de 0-2 om de oren. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Berends die vanaf zestien meter de bal snoeihard in de rechterhoek knalde. Een knap gedrukt schot van Berends die ook nog voldoende snelheid en zuiverheid aan de bal wist mee te geven.

In het vervolg van de tweede helft kwam Hengelo er niet meer aan te pas. Borne had de bal, bepaalde het tempo en kreeg vier minuten later wederom een kans om te scoren. Crosspass van links naar rechts van Jongman, Prigge in kansrijke positie, schot nipt voorlangs. Minuut later. Van Laar speelt zich vrij, haalt uit, schot naast. Voorzet Assink, door iedereen gemist, doelman slaat de bal uit de doelmond tot corner. Het kon niet anders of de Bornenaren zouden de aansluitingstreffer maken en in de 58ste minuut gebeurde dat dan ook.

Wesley Assink bracht de bal hoog voor het doel, Sven Pieterson geloofde in de goed aangesneden voorzet en kopte bij de tweede paal tegendraads en dik verdiend de 1-2 binnen. De uitstekende Hengelose doelman was volstrekt kansloos. Borne zette nog eens aan, zag dat HVV Hengelo meer overtredingen nodig had, die door scheidsrechter Oude Wolcherink uit Weerselo allen met geel werden bestraft, en ging op jacht naar meer.

In de 75ste minuut werd de bal van de doellijn gehaald na een bijna eigen goal met het hoofd en in de 82ste minuut raakte Pieterson van dichtbij de paal. In deze fase leek de klok de grootste tegenstander van de thuisploeg te worden, HVV Hengelo kon slechts tegenhouden en leek er alsnog met de volle buit van door te gaan.

De scheidsechter gaf vier minuten blessuretijd en Borne kon nog eenmaal iets forceren. In de 93ste minuut kreeg Wesley Assink voldoende tijd om wederom een bal voor te geven. Assink raakte de bal voortreffelijk, veel tempo, goede hoogte en het was de mee opgekomen Laurens Huitink die de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen kopte en de 2-2 liet noteren. Een paar tellen later floot de leidsman voor het eind van dit spannende duel. Volgende week zondag gaat BVV Borne naar Vasse.

De wedstrijd tegen SV Vasse begint om 14:00 uur

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.