Hero BVV Borne 1

Borne uitgeschakeld in de beker.

BVV Borne heeft weinig plezier beleeft aan het duel tegen eersteklasser TVC’28 uit Tubbergen. Het verloor maar liefst met 7-0 Een dapper strijdend Borne heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de strijd om de KNVB beker.

Met de stunt van vorig jaar nog in het achterhoofd (2-3 winst tegen deze tegenstander) was het de vraag hoe met name de thuisploeg van start zou gaan. Er waren twee mogelijkheden: Afwachtend of Aanvallend. Het werd het laatste en dat was voor de dappere geelzwarten iets teveel van het goede. Binnen de minuut stond het 1-0. Na een snelle aanval over de linkerflank was het Schepers die de bal strak in de rechterhoek schoot.

In de 13de minuut de eerste kans voor Borne, maar Sander Toebes kon de prima voorzet van Dominic ten Bloemendal niet controleren bij de tweede paal en had daardoor te weinig tijd om de bal langs de doelman te schieten. Uit de counter maakte Geerts in de 14de minuut de 2-0 en was het duel al gespeeld. Dit TVC’28 met deze instelling was twee maten te groot voor de Bornenaren.

Toch kon Borne met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. Het is blijven voetballen, zocht bij balbezit altijd de voetballende oplossing en heeft bij vlagen laten zien er toch een duel van te willen maken. TVC’28 echter, was niet van plan zich voor een tweede maal voor schut te laten zetten en verslapte nimmer. Voor rust liep het uit naar 4-0 om er vervolgens na de thee nog drie aan toe te voegen en uit te lopen naar 7-0.

Toch is het bekeravontuur niet mislukt. Borne heeft met glans de poulefase doorstaan en daarin alle tegenstanders overtuigend verslagen en zich daarmee in een positie gemanoeuvreerd om te kunnen stunten tegen een veel hoger spelende ploeg. Vorig jaar is dat gelukt, dit jaar niet. Zo simpel is het dan ook wel weer. De geelzwarten kunnen zich nu richten op de competitie waarin het op dit moment de derde plaats inneemt.

Zondag 18 November 2018 neemt BVV Borne het op tegen VV Oldenzaal. Het duel wordt gespeeld in Oldenzaal en begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.