Hero Borne 1

Borne verder in na - competitie

BVV Borne heeft ook de tweede wedstrijd gewonnen van EMOS. In Enschede wisten de Bornenaren afgetekend met 3-0 te winnen. Na een droomstart en een 2-0 ruststand was het verzet van de thuisploeg al vroeg gebroken. Na rust maakte BVV Borne het karwei professioneel af.

BVV Borne heeft in Enschede volledig verdiend de volgende ronde bereikt in strijd om promotie naar de derde klasse. Na de overwinning van de Bornenaren in het eerste duel was het de verwachting dat EMOS direct met een sterk offensief zou beginnen. De eerste tien minuten waren dan ook voor de thuisploeg maar Borne was direct bij de les. EMOS hanteerde de lange bal en probeerde de spitsen in stelling te brengen, maar echte kansen kwamen er niet.

BVV Borne doorstond de Enschedese storm en wist bij de eerste aanval direct het net te vinden. In de 11de minuut kwam Pieterson in balbezit en bediende Kosterink met het hoofd. Kosterink controleerde de bal op rand strafschopgebied, liep drie meter en rondde met een hard schot in de rechterhoek prima af. Een droomstart voor BVV Borne, maar geen reden om achterover te leunen. Voor de gastheren veranderde er tenslotte weinig, want gescoord moest er toch worden. Twee minuten later was de score bijna gelijk toen een schot van twintig meter na een snel opgezette aanval op de paal belandde. Borne toonde veerkracht en in de 26ste minuut speelde Toebes zich op rechts goed vrij, kwam naar binnen en haalde verwoestend uit. De doelman keerde het schot half en de inlopende Hofman kwam net te laat om de bal het beslissende tikje te geven. Met dit soort prima acties en constante dreiging gaf Borne zijn visitekaartje af.

In de 35ste minuut viel de verdiende 2-0. Een aanval, opgezet door Assink die de bal vanuit de verdediging uitstekend bij Toebes in de voeten kopte, wist Toebes vervolgens met een mooie trap Hofman te bereiken. Hofman vond op zijn beurt de volledig vrijstaande Van Laar die van 30 meter verwoestend uithaalde en de bal met de wreef hoog in de touwen joeg. Borne leek op rozen te zitten, het speelde volwassen, gaf niets cadeau en ontnam de thuisploeg alle hoop op een goed resultaat. Iets wat ook zichtbaar was tot aan de rust.

Na rust herpakte EMOS zich nog een keer, wat enorm knap is en te prijzen valt. Met dezelfde aanvallende impulsen als bij de start van dit duel zette EMOS de Bornenaren vast op eigen helft, was ook dreigend maar het echte geloof leek te ontbreken, dit ondanks een kopbal die de paal schampte. Dat EMOS het geloof verloor op een goede afloop was de verdienste van de gasten die geen moment in paniek leek te raken en het duel weer langzaam naar zich toe trokken. Het was Hofman die vor Borne aan alle onzekerheid een einde maakte door in de 61ste minuut de 3-0 binnen te tikken. Van Laar vond Kosterink die op links volledig vrijstond en alle tijd kreeg om de vrijstaande Hofman te bedienen. Van dichtbij was het voor Hofman een koud kunstje om de derde treffer aan te tekenen.

In de 66ste minuut werd de goedspelende Assink gewisseld en hij werd vervangen door Chiel Kosterink. Vier minuten later volgde een drinkpauze en dit was een uitgelezen mogelijkheid om een aantal instructies door te geven om meer te halen uit de ontstane ruimte. Borne trainer Louwes wisselde nog twee maal: Dani en Vos kwamen er in voor respectievelijk Hagen en Toebes. Zoals vermeld ontstond er meer ruimte om te voetballen en was het geloof op een goede afloop bij de gastheren verdwenen. Borne kon de bal rustig rondspelen, zijn momenten uitkiezen en had In de slotfase de score nog hoger kunnen laten uitvallen. Met iets meer rust en overleg in de laatste tien minuten speeltijd score je nog twee maal. Na vier minuten extra tijd floot scheidsrechter Ten Heggeler af en was het feest in het Borne kamp.

Het is feest maar we wachten nog even met vieren want aanstaande zondag is de volgende wedstrijd in strijd om promotie naar de derde klasse. VV Oldenzaal is de tegenstander en het eerste duel vind daar ook plaats en begint om 14.00 uur. BVV Borne heeft laten zien dat het er klaar voor is.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.