Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne verliest eerste competitie wedstrijd

Borne verliest eerste competitie wedstrijd

BVV Borne is er ook dit jaar niet in geslaagd om de competitie met een overwinning te starten. In Rossum was RSC met 2-0 te sterk voor de geelzwarten, een stand die al bij de rust was bereikt.

BVV Borne heeft met 2-0 verloren van RSC Rossum en hadden zich graag een betere start gewenst, maar RSC liet zien over een goede ploeg te beschikken. Na een aftastende fase met balbezit over en weer waren het de gastheren die in de 12de minuut de eerste kans kregen. De spits ging alleen op doel af, vond een rappe medespeler en legde de bal breed, door deze actie kreeg doelman Sander Post net voldoende tijd om zich te strekken en de bal te keren. Een prima actie van de Bornse doelman.

Drie minuten later trad Post opnieuw uitstekend op door de bal binnen de zestien meter van de voet te grabbelen van de spits. Scheidsrechter Westerhof beoordeelde de situatie volstrekt verkeerd en gaf de thuisploeg een strafschop. Davina zette de thuisploeg vervolgens op 1-0. De Bornenaren schrikken niet zo snel van een achterstand en in de 20ste minuut werd Laurens Huitink de diepte ingestuurd, de keeper keerde de inzet echter en uit de rebound kwam de bal voor de voeten van Sander Toebes die eveneens het net niet kon vinden.

Er brak een fase aan met veel druk op de Rossumse verdedigers, echter zonder echt tot kansen te komen. In de 34ste minuut kwamen de gastheren ietwat verrassend op 2-0. Balverlies op het middenveld leidde een counter in en het was J. Van Benthem die de voorsprong verdubbelde. Vlak voor rust waren het de Bornenaren die een strafschop hadden moeten krijgen na een overduidelijke vangbal van een Rossumse verdediger, de leidsman was echter niet van plan om de Bornenaren datgene te geven waar het recht op had en wuifde de protesten resoluut weg.

Na de pauze speelde het duel zich voornamelijk rondom de middenlijn af. Borne probeerde het wel, maar het ontbrak aan vernuft en het nodige fortuin om tot echte kansen te komen. Een treffer zou het geloof terug kunnen brengen en de tegenstander doen wankelen, maar dat werd de gasten deze middag niet gegund.

In de 68ste minuut kreeg Stan Prigge nog een goede mogelijkheid, Prigge nam de bal goed mee maar vond de doelman op zijn weg. In de 70ste minuut waren het de gastheren die een grote kans kregen maar de prima spelende doelman Post redde bekwaam. Om toch nog iets te forceren wisselde de Borne trainer Bakker nog tweemaal, maar het bracht geen verandering in de stand.

Volgende week zondag 07 oktober speelt BVV Borne tegen SV Delden. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.