Hero Borne 1

Borne verliest met duidelijke cijfers

BVV Borne heeft het eerste duel om promotie naar de derde klasse met 5-1 verloren van VV Oldenzaal. Anders dan de uitslag doet vermoeden zijn de Bornenaren niet weggespeeld. De thuisploeg counterde er lustig op los en liet Borne het spel maken.

BVV Borne heeft de eerste wedstrijd van de tweeluik tegen Oldenzaal met duidelijke cijfers verloren. Op het Oldenzaalse sportpark was de meegereisde Borne aanhang in de meerderheid en zij gingen er eens goed voor zitten. Borne is de laatste tijd in vorm en wist met goed verzorgd voetbal een plek in de finale af te dwingen. Er moest in een tweeluik nog wel even afgerekend worden met VV Oldenzaal. Na zes minuten al de eerste kans voor de Bornenaren toen Pieterson vanaf eigen helft de diepte in werd gestuurd en vije doortocht had naar het oldenzaalse doel, de doelman was echter alert genoeg en was een fractie eerder bij de bal en kon zo een vroege achtertand voorkomen.

Vier minuten later de eerste uitbraak van de thuisploeg en had de score geopend kunnen worden , maar de poging strande tussen een woud van benen in de Bornse verdediging. Borne was gewaarschuwd maar zocht opnieuw de aanval, bouwde op en liet de bal rondgaan. Balverlies op het middenveld leidde echter een counter in en de thuisploeg kwam in de 12de minuut op een 1-0 voorsprong. De lange bal viel ietwat gelukkig tussen de borne verdediging en de oldenzaalse spits profiteerde van de geboden mogelijkheid en schoof het leer onder de uitlopende doelman Post door. Niet veel later een identieke situatie, wederom leidde balverlies een counter in en in eerste instantie werd een treffer nog voorkomen, maar de vanuit de corner die het opleverde wisten de gastheren al in de 23ste minuut op 2-0 te komen.

Een domper voor Borne en haar aanhang, maar geen reden tot paniek want de geelzwarten waren voetballend gewoon de betere ploeg. In de 39ste minuut moest Sander Toebes geblesseerd het veld verlaten toen hij na een overtreding ongelukkig terecht kwam en de schouder even uit de kom raakte. Jeroen Vos was zijn vervanger. In de 45ste minuut kwam Borne verdiend op 2-1. Een voorzet van Van Laar werd in het strafschopgebied met de hand geraakt en dit leverde een strafschop op. Pieterson nam zijn verantwoordelijkheid en rondde prima af. Borne zat weer in de wedstrijd en het verschil was nog maar één doelpunt.

Na rust is Borne gewoon de betere ploeg en heeft het recht op de gelijkmaker, Chiel Kosterink heeft Hugo Hagen vervangen en de thuisploeg wordt teruggedrongen op eigen helft. Oldenzaal houdt continu acht á negen man achter de bal en leunt nadrukkelijk op de counter. Een speelwijze die op het eigen sportpark geen schoonheidsprijs verdiend maar wel zeer effectief is gebleken. Tussen de 65ste en 75ste minuut weet de thuisploeg zelfs uit te lopen naar 3-1 en 4-1. Eerste kreeg het een strafschop na een vermeende handsbal van Boomkamp die naar eigen zeggen de bal niet met de hand had geraakt en even later kregen de geelzwarten opnieuw een lesje in doelmatigheid toen met een diepe bal Naafs alleen voor doelman Post verscheen en geen fout maakte in de afronding.

Borne trainer Louwes probeerde met een wissel nog iets te forceren. Dani kwam er in voor Van Laar en zag in de slotfase Oldenzaal zelfs nog eens scoren en in de 89ste minuut de 5-1 maken. Borne heeft kansen gehad om te scoren, het had 65% balbezit maar had het geluk niet aan zijn zijde deze middag en soms zitten dit soort wedstrijden er nou eenmaal tussen. Toch mag BVV Borne trots zijn op het resultaat tot nu toe: Tot op de allerlaatste speelronde doet het dit seizoen nog mee en het mag volgende week vriend en vijand proberen te verrassen als de Oldenzalers op bezoek komen.

Op maandag 5 juni (tweede pinksterdag) staat de return op het programma. Op sportpark ’t Wooldrik gaan de geelzwarten er samen met de trouwe aanhang alles aan doen om het duel te winnen en of het dan genoeg zal zijn zal later blijken. Het duel begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.