Hero BVV Borne 1

Borne verliest ook 2de wedstrijd

BVV Borne heeft met 2-0 verloren van SV Vasse. Een stand die reeds in de eerste speelhelft op het scorebord stond. Borne speelde met name voor rust matig en zag de thuisploeg effectief met de kansen omgaan. Na rust hadden de bornenaren recht op meer maar ontbrak het geluk om het de thuisploeg echt moeilijk te maken.

Beide ploegen hadden na de nederlagen van vorige week iets recht te zetten deze zondag. De geelzwarten waren vooraf gewaarschuwd dat de thuisploeg fel van start zou gaan en onderlinge duels niet schuwde. Toch liet BVV Borne zich met name in de beginfase niet zien en begon het te afwachtend, nam weinig initiatief en speelde teveel vanuit de reactie. In de 10de minuut gaf het ook nog eens een strafschop cadeau na een overtreding van Jongman. Weersink bleef oog-in-oog met doelman Post koel genoeg en bracht de thuisploeg op 1-0.

Na deze achterstand had Borne een licht veldoverwicht en iets langer balbezit, maar kon het niet gevaarlijk worden. De thuisploeg kwam er een aantal keer snel uit en krijgt ook mogelijkheden om het beter uit te spelen. Borne wordt nu ook gevaarlijker, weet eindelijk de vleugelspelers in het spel te betrekken en daar hebben de gastheren duidelijk moeite mee. In de 26ste minuut komt Hofman net tekort om een goed aangesneden voorzet van Toebes in het doel te krijgen en over links haalt Rowan Dobbe een aantal keer goed de achterlijn. Het is duidelijk dat Borne het initiatief moet durven nemen en snel de vleugels in het spel betrekken, dan maak je het Vasse moeilijk. In de 39ste minuut lijdt Borne balverlies, het speelde de bal van achteruit hoog voor het doel, Vasse won het kopduel en even stond Borne niet goed. De thuisploeg counterde over links, gaf een prima voorzet en de bal werd van dichtbij snoeihard binnen gekopt. 2-0 voor SV Vasse en Borne wachtte een lastige opgave. SV Vasse bleek uiterst effectief.

Na rust een beter spelend Borne, met meer balbezit en de thuisploeg zakte ver in om de voorsprong te verdedigen. Borne speelde de bal sneller rond en zit ‘korter’ bij balverlies om zodoende de druk op Vasse te houden. In de 60ste minuut mocht Assink vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap, na een overtreding op Pieterson. Assink krulde de bal rechts langs de muur maar zag zijn poging via de vingers van de doelman en de buitenkant van de paal naast gaan. De aansluitende corner bracht geen gevaar. Toch blijft Borne zoekende naar de juiste oplossing, het heeft wel een duidelijk veldoverwicht en langer balbezit maar tot echte uitgespeelde kansen komt het nog niet.

Als het al in de vijandelijke zestien meter komt staan daar tien spelers van Vasse om de bal weg te rammen. Er is moeilijk door te komen op deze manier. In de 70ste minuut wederom een Vasser counter, maar een derde treffer bleef Borne bespaard omdat de aanvaller niet rustig genoeg bleef om het overzicht te behouden. Toch was het gevoel en geloof aanwezig dat Borne de aansluitingstreffer nog zou maken, maar het ontbrak in de eindfase ook een beetje aan het nodige geluk. Na 90 minuten en een wat blessuretijd floot de goedleidende scheidsrechter Westerhof uit Geesteren voor het eind van de wedstrijd. BVV Borne heeft weliswaar verloren maar weet dat ze het in de eerste helft hebben weggegeven.

Volgende week neemt BVV Borne het op het eigen sportpark op tegen HVV Hengelo. De wedstrijd begint om 14.00 uur

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.