Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne verliest topper van Sportlust Glanerbrug

Borne verliest topper van Sportlust Glanerbrug

De topper in klasse 4A tussen Sportlust Glanerbrug en BVV Borne is met 2-1 gewonnen door de thuisploeg. Een strafschop en onterechte rode kaart in de 39ste minuut waren het breekpunt in deze boeiende wedstrijd.

Er was lang uitgekeken naar dit duel. Sportlust Glanerbrug is de ongeslagen kopkloper in de competitie en BVV Borne heeft vanaf 01 oktober niet meer verloren. Daar waar de geelzwarten een aantal spelers vanwege blessures moesten missen, trad de thuisploeg op volle oorlogsterkte aan. Een teken dat dit duel zeer serieus werd genomen. Het eerste kwartier waren beide ploegen voltrekt gelijkwaardig, het kwam over-en-weer in elkaars zestien meter gebied maar tot echte kansen of schoten op doel leidde dit nog niet. Sportlust Glanerbrug combineerde vlot met een hoog baltempo, maar de Bornenaren stonden het toe en grepen op de juiste momenten in en voorin zorgden Sander Toebes en Jeroen Vos met hun snelheid voor voldoende dreiging.

Een tegenvaller was het dan ook dat Toebes reeds in de 25ste minuut het veld moest verlaten vanwege een pijnlijke enkel. Zijn vervanger was Dani Isho Toma en Vos bleef over als diepste spits. In de 26ste minuut de eerste kans voor de bezoekers maar Vos kon de bal niet genoeg drukken en zag zijn schot over het doel gaan. Borne kwam beter in het spel, kreeg tot twee maal toe een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar zag de poging van van Laar over het doel verdwijnen en de poging van Pieterson in de muur strandden. BVV Borne werd sterker, zette de tegenstander vast op de eigen helft en begon meer duels te winnen.

Een foute terugspeelbal van Isho Toma leidde echter de 1-0 in voor de gastheren. Isho Toma kwam op de helft van de tegenstander in balbezit, werd opgejaagd en besloot tot balbezit middels een terugspeelbal. Daar had de borne verdediging niet op gerekend en de bal werd onderschept door de Glanerbrugse spits die eerst Jordy Dobbe van zich afschudde en vervolgens met de bal richting doelman Post opstormde. Laurens Huitink probeerde het schot te blokken en bracht daarmee de spits ten val. Scheidsrechter Ebbers kon niets anders dan de bal op de stip leggen, wat ook terecht was. Vervolgens was de leidsman het even kwijt, wist niet meer wie de lichte overtreding had begaan, liep een aantal minuten met zowel een gele als rode kaart in de hand en zocht langdurig naar de dader. Uiteindelijk kreeg Huitink zijn kaart voorgeschoteld en tot ontzetting van velen toonde hij de rode kaart. Strafschop en rood in de 39ste minuut. Een zware straf voor een licht vergrijp en beslissend in dit duel. De strafschop werd prima binnengeschoten door Holtman.

Borne zette voor rust nog eenmaal aan, zag Wesley Assink nog bij de tweede paal op doel koppen maar moest toch rustten met een achterstand. In de 54ste minuut verdubbelde Temelkov de voorsprong naar 2-0. De goedspelende Holtman veroverde de bal op de linkerhelft van het veld, passeerde twee Borne spelers en legde de bal met links breed op de ingevallen Temelkov die het leer eenvoudig over de doellijn liep. Een domper, maar er was nog voldoende tijd om tot een treffer te komen en deze kwam sneller dan verwacht. In de 58ste minuut werd er een overtreding gemaakt op Danny van Laar. Wederom lag de bal op de rand van het strafschopgebied en nu was het Wesley Assink die achter de bal ging staan. Assink zag een gaatje en schoot de bal met voldoende hoogte en tempo rechts langs de muur, de doelman was kansloos en met 2-1 hadden we weer een wedstrijd.

Borne kreeg het geloof weer terug en hoewel het een man minder had was daar in het verloop van dit duel weinig van te merken en ging het vol voor de gelijkmaker. Maar aan de andere kant gingen de gastheren voor de bevrijdende derde goal en het was Dani Isho Toma die dit voorkwam met een redding op de doellijn. Sportlust Glanerbrug kwam er een aantal maal snel uit, maar vond iedere keer de borne verdedigers op haar weg, die dan weer de eenzame spits in stelling bracht met een diepe bal. Het spel golfde op en neer en beide teams hadden lichte overtredingen nodig om het gevaar tijdig te stoppen.

Vos en Van Laar werden op geel getrakteerd en ook aan de gastheren werd tot twee maal toe de kaart getoond. In de 91ste minuut kreeg Jeroen Vos een klap van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter nam het niet waar, maar besloot om beide spelers op geel te trakteren, spijtig en onterecht want wederom moest een Borne speler het veld verlaten. Niet veel later klonk het eindsignaal. Beide ploegen hadden er een mooi duel van gemaakt. Een topper waardig.

Volgende week de derby tegen Zenderen Vooruit. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik wordt op Zaterdag, 31 Maart om 18:00 uur gespeeld.

U bent van harte welkom.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.