Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne verslaat SV Almelo en is kampioen!

Borne verslaat SV Almelo en is kampioen!

Na vijf seizoenen in de vierde klasse te hebben doorgebracht speelt Borne volgend jaar in de derde klasse. De Bornenaren hadden genoeg aan een gelijkspel maar lieten met bij vlagen goed voetbal geen twijfel over de winnaar van deze middag. In Borne won het verdiend met 3-1.

Sfeeracties, fakkels, spandoeken en een uitzinnig publiek, zowaar de ingrediƫnten van een kampioenswedstrijd op een Borns sportpark, Voor een wedstrijd heb je ook een tegenstander nodig en de gasten uit Almelo startten prima. Maar het draaide deze middag nou eenmaal om de thuisploeg. Het kon echter niet voorkomen dat de Borne reeds in de 7de minuut op 1-0 kwam. De verdediging van de blauw witten verkeek zich totaal op de verre inworp van Wesley Assink en werkte het leer pardoes in eigen doel. Een minuut later had het zowaar de score kunnen verdubbelen maar Prigge kon de goed aangesneden voorzet van Assink, die sterk begon, niet afdoende controleren. Na een kwartier was het duel iets meer in evenwicht, maar dat vond Borne prima. De thuisploeg liet de gasten het spel maken en daar had Almelo toch moeite mee. De sterke Kerr stond geregeld op een eiland en zag Borne verdediger Jordy Dobbe hem continu de baas zijn. in de 28ste minuut een afstandschot van Danny van Laar en de doelman kon de bal nog maar net onder de lat wegtikken. de aansluitende corner, genomen door diezelfde Van Laar werd door Sven Pieterson tot doelpunt gepromoveerd. de bal werd op de zestienmeterlijn gebracht en Pieterson schoot binnenkant rechtervoet de bal bekeken in de rechterbenedenhoek 2-0 en dit kon niet meer mis gaan voor de geelzwarten.

Direct na rust, we schrijven inmiddels minuut vijftig was het duel voorgoed voorbij en de titel definitief binnen. Sven Pieterson noteerde zijn tweede en Bornes derde treffer en met 3-0 konden de kurken van de champagneflessen. In het tweede bedrijf wist Almelo nog de eretreffer te produceren en de eindstand daarmee op 3-1 te brengen. Borne trainer Bakker wisselde nog twee maal. Chiel Kosterink werd binnen de lijnen gebracht voor Martijn Hofman en Jeroen Vos mocht Sander Toebes vervangen. Het Borne publiek zag het aan en liet zich nog eenmaal gelden. Een oorverdovend kabaal volgde na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Besselink. BVV Borne speelt volgend seizoen in de derde klasse en dat is meer dan verdiend.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.