Hero BVV Borne 1

Borne wint alsnog in de slotminuten

BVV Borne heeft in een krankzinnige wedstrijd met 4-3 gewonnen van UD Weerselo. Na een 3-0 ruststand gaf niemand meer iets om de kansen van de gasten, UD vocht zich echter knap terug maar het was Borne spits Hofman die in blessuretijd alsnog de winnende treffer binnen kopte.

BVV Borne heeft in een wedstrijd met twee gezichten drie punten overgehouden aan het duel met UD Weerselo. De start van de geelzwarten was fantastisch. Borne kwam zeer sterk voor de dag, combineerde vlot en won alle duels op het middenveld. UD werd in de beginfase volledig overklast. In de 5de minuut stond het al 1-0 voor de Bornenaren. Laurens Huitink kopte een corner van Danny van Laar tegen de touwen, een variant die we dit jaar al vaker gezien hebben en Huitink is met zijn timing en sprongkracht van grote waarde in deze situaties. In het vervolg van dit duel wist UD zich geen raad met dit agressief naar vorend spelend Borne. In de 21ste minuut de 2-0 voor de thuisploeg. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Mart Snippers die zich goed vrij speelde en met rechts verwoestend uithaalde. Zijn schot verdween in de linkerbenedenhoek en wederom was de Weerselose doelman geklopt.

Binnen het half uur was het zelfs 3-0. UD probeerde over rechts op te bouwen, deed dit echter zonder overtuiging. Sander Toebes veroverde de bal, passte naar Sven Pieterson die op zijn beurt de mee opgekomen Martijn Hofman aanspeelde. Hofman trof doel met een knappe schuiver met binnenkant voet. Dit ging allemaal wel heel makkelijk en Borne leek af te stevenen op een bijzonder aangename middag. Tien minuten voor de pauze leek UD te zijn wakker geschud en speelde het brutaler en vrijer. De thuisploeg liet het initiatief even aan de gasten, maar hield toch de regie over de wedstrijd en een fractie voor de pauze had het nogmaals kunnen scoren maar de poging van Hofman ging naast.

Na de thee waren de rollen volstrekt omgedraaid. Nu waren het de gasten die de duels wonnen en nadrukkelijk op jacht gingen naar een treffer. Borne liet het gebeuren en leek niet bij machte het tempo van de wedstrijd te bepalen. UD had vaker balbezit en zag de gastheren steeds verder achteruit gedrukt worden. In de 58ste minuut werd vlak optreden van Borne afgestraft. Het was Meckelenkamp die de 3-1 noteerde en met deze treffer ontspon zich een interessante fase. Borne moest de rug rechtten, zich herpakken en UD Weerselo gooide meer fysiek in de strijd, gecombineerd met de nodige strijdlust.

Nu was het UD dat het wedstrijdbeeld bepaalde. Borne werkte hard, maar was telkens een stap te laat om het tij te keren, ook hield het geen balbezit en dit gaf natuurlijk de Weerseloërs weer het geloof dat er meer mogelijk was. In de 65ste minuut noteerde Oogink de 3-2 en met dit doelpunt zag iedereen de bui al hangen. In de 74ste minuut bracht de paal nog redding voor Borne maar een minuut later was het zowaar 3-3 en het was opnieuw Meckelenkamp die het net wist te vinden.

Trainers en staf van beide banken werden helemaal gek, maar uiteraard om sterk uiteenlopende redenen. UD trainer Frank Bruins gaf zijn team opdracht om door te drukken en ook Borne trainer Rob Bakker wisselde aanvallend. De aanvalsdrang van de gasten leidde zonder twijfel tot ruimte achter de verdediging, zal Bakker gedacht hebben en de Borne spelers stelden hun trainer niet teleur. Borne wist zich te herpakken, leunden niet naar achteren maar gingen nog eenmaal als team vooruit.

Een spannende fase brak aan want beide ploegen gingen vol voor de winst. Borne had echter de verdediging iets beter op orde in dit laatste kwartier en dat bracht duidelijk de nodige rust met zich mee. Het spel golfde op en neer, UD leek niet te stoppen, maar de oplettende kijker zal ook gezien hebben dat een snelle uitval van Borne zeker niet kansloos was. In de blessuretijd kreeg de laatste groep kijkers gelijk. Een hoge voorzet werd bij de tweede paal door Martijn Hofman met het hoofd binnen gewerkt en 4-3 was een feit. Borne gek van vreugde en UD bleef verslagen achter.

Zondag 11 november staat de bekerwedstrijd tegen eersteklasser TVC’28 op het programma. De wedstrijd op sportpark ‘De grote Moat’ in Tubbergen begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.