Hero BVV Borne 1

Borne wint bekerwedstrijd van Bentelo

BVV Borne heeft in eigen huis ook de tweede bekerwedstrijd gewonnen. Thuis tegen VV Bentelo werd het 3-1. De Bornenaren wisten met name na rust het verschil te maken en hebben volgende week aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken.

BVV Borne heeft goede zaken gedaan door ook de tweede beker wedstrijd te winnen. Op het eigen sportpark kwamen de geelzwarten fel uit de startblokken, de thuisploeg zette direct vol druk op de bezoekers uit Bentelo, die moeite hadden om hier onder uit te komen en niets anders konden doen dan het leer over de zijlijn te schieten. Het eerste kwartier kreeg Borne wat kleine kansjes maar het was Wesley Assink die in de 15de minuut de 1-0 op het scorebord bracht. Uit een corner van Van Laar wist de volledig vrijstaande Assink de bal via de onderkant van de lat snoeihard binnen te koppen.

Borne dwong de tegenstander om snel te handelen en dit leidde veelal tot balverlies van de gasten uit Bentelo. Na 25 minuten was de Bornse dadendrang voorbij. De scherpte ebde weg en de thuisploeg raakte het initiatief in de wedstrijd kwijt. Duels werden verloren en passes waren opeens onnauwkeurig, hierdoor kreeg Bentelo meer balbezit maar kwam het nog niet tot echte kansen. In de 37ste minuut moet Van Laar vanwege een blessure gewisseld worden, Dani Isho Toma was zijn vervanger en met een kleine omzetting op het middenveld werd gehoopt om meer rust. Borne bleef echter slordig in balbezit en waar doelman Bonke in de 39ste minuut nog een zekere treffer wist te voorkomen was hij in de 44ste minuut voltrekt kansloos op een van richting veranderd schot. 1-1 en dat had de thuisploeg volledig aan zichzelf te danken. Een minuut later had het zomaar op achterstand kunnen komen, maar het schot van de Bentelose spits ging rakelings naast het Bornse doel.

In de tweede helft toonden de Bornenaren wederom aan over de nodige veerkracht te beschikken en kende het in de 46ste minuut een droomstart toen Hofman, na goed doorzetten van Rowan Dobbe, van dichtbij de 2-1 maakte. Dobbe brak door over links, zette scherp voor en zag Hofman van dichtbij scoren. De gasten zagen hiermee alle plannen teniet gedaan worden. Borne had de regie weer in handen en zag het geloof op een goede afloop bij de tegenstander verdwijnen.

In de 62ste minuut was het wederom Hofman die scoorde en de stand op 3-1 bracht. Na een prima pass van Jongman, belandde de bal ietwat gelukkig voor de voeten van Hofman die zich dit buitenkansje niet liet ontglippen. Koelbloedig rondde hij af en noteerde zijn tweede treffer van deze middag. Borne kwam in het verloop van de wedstrijd geen moment meer in gevaar maar had met meer overleg en rust vaker kunnen scoren. In de 83ste en 87ste minuut wisselde Borne trainer Rob Bakker respectievelijk Rowan Dobbe voor Jeroen Vos en Sander Toebes voor Victor Meijer. Met twee overwinningen gaat BVV Borne aan de leiding in deze poule en heeft het volgende week aan een gelijkspel tegen AVC Heracles genoeg om de volgende ronde te bereiken. De geelzwarten zullen er echter alles aan willen doen om ook het laatste duel in de poule te winnen en het trouwe Borne publiek te laten genieten.

Volgende week speelt BVV Borne tegen AVC Heracles. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14.00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.