Hero BVV Borne 1

Borne wint derby van Zenderen Vooruit

De derby tussen Zenderen Vooruit en BVV Borne is in het voordeel van BVV Borne uitgevallen. De Bornenaren waren een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij en wonnen verdiend met 3-1.

BVV Borne heeft met 3-1 gewonnen van Zenderen Vooruit. Een goed resultaat na de onnodige nederlaag van vorige week. Beide ploegen begonnen fel aan het duel en gunden elkaar weinig tijd om te handelen. In de eerste tien minuten ging de thuisploeg daar iets beter mee om en kreeg het twee goede mogelijkheden om de score te openen. In de 5de minuut was het Ramon Van Os die het probeerde. Van Os stond met de rug naar de goal, controleerde de bal met de borst en vanuit de draai schoot hij met rechts de bal over het doel.

In de 11de minuut werd het met een bekeken lob geprobeerd, maar ook deze poging ging over het doel. Na een kwartier spelen kwam Borne beter in de wedstrijd en nam het de regie over om deze vervolgens de hele eerste helft niet meer uit handen te geven. Borne zocht veelvuldig de flanken op waar de thuisploeg het zichtbaar moeilijk mee had. Uit een van deze aanvallen kreeg Stan Prigge in de 35ste minuut de kans om de score te openen. Prigge ging over de linkerflank het strafschopgebied in, probeerde de verdediger uit te kappen om zijn rechterbeen te zoeken, maar de Zenderse withemd reageerde alert en won het duel.

In de 40ste minuut wisten de Bornenaren wel het net te vinden. Het was Sander Toebes die vanuit de scrimmage de 1-0 maakte. Zenderen kon een goed genomen hoekschop van Danny van Laar niet adequaat verwerken, waardoor Toebes in de gelegenheid werd gesteld om van dichtbij de verdiende openingstreffer te maken. Zenderen probeerde direct te antwoorden, maar het vond telkens de uitstekende spelende Bornse backs, Jordy Dobbe en Chiel Kosterink op hun weg. Vlak voor de pauze, we noteren de 45ste minuut, kwam Borne op 2-0. Het was Sven Pieterson die slim positie koos, een Bornse voorzet prachtig met rechts uit de lucht plukte en beheerst met de wreef de bal over de doelman schoot. Een knappe treffer op een belangrijk moment.

In de tweede helft ging de thuisploeg, zoals te verwachten viel, direct op jacht naar de aansluitingstreffer en het leek in de 47ste minuut ook te scoren, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Prima waargenomen door grensrechter Kevin Dobbe, want het was lastig te zien gaf ook het publiek later toe. De Bornenaren waren door dit feit weer volledig bij de les en speelden bij vlagen prima voetbal. In de 65ste minuut had het zich moeten belonen toen een snelle aanval, waarbij de bal over meerdere schijven slechts eenmaal geraakt werd, van dichtbij werd naast geschoten. Een zaalvoetbal moment en een bevestiging dat voetballen vanuit de beweging altijd kansen oplevert.

Toch kon Borne het zich niet permitteren om minder geconcentreerd te spelen want het is nou eenmaal een derby dat bij een thuisploeg extra krachten op kan roepen. In de 69ste minuut werd dit bevestigd toen Zenderen Vooruit de 2-1 maakte. Oude Vrielink verschafte zich op links met een mooie sleepbeweging wat ruimte en kon vervolgens tussen drie Borne spelers doorlopen en met een goed schot de verre hoek vinden. Een mooie treffer van Oude Vrielink, maar BVV Borne ging niet helemaal vrijuit. Toch konden de geelzwarten zich zeer snel herpakken en nam het al rap het initiatief weer over.

Tussen de 78ste en 83ste minuut kreeg het drie kansen waaruit het eenmaal wist te scoren. Waar eerst nog Pieterson van dichtbij over schoot en een minuut later de doelman een schot van Van Laar met de vingertoppen over de lat tikte was het Mart Snippers die wel wist te scoren. Sander Toebes won zijn duel op links nabij de achterlijn, bracht de bal voor en zag de keeper zich volledig verkijken op de roller. Snippers was er op de doellijn als de kippen bij en schoot de 3-1 binnen. Met dit doelpunt was het duel gespeeld en in de resterende speeltijd hadden de bezoekers eigenlijk vaker moeten scoren. Het bleef echter bij deze 3-1 en daarmee was de derby in Borns voordeel beslist.

Zondag 04 november om 14:00 uur speelt BVV Borne op het eigen sportpark tegen UD Weerselo.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.