Hero BVV Borne 1

Borne wint eerst thuisduel

BVV Borne heeft aan het thuisduel met SV Delden drie punten overgehouden. Het won, na een 2-0 ruststand verdiend met 4-1. Er was de thuisploeg alles aangelegen om na de nederlaag van vorige week haar eerste wedstrijd op het eigen terrein te winnen en SV Delden moest daar het slachtoffer van worden.

De Bornenaren startten goed en oogden gretig genoeg om duels te winnen. Reeds in de 4de minuut had Sven Pieterson de score kunnen openen, maar Pieterson kreeg dichtbij het doel zijn voet niet goed tegen de bal. De gasten uit Delden probeerden onder de druk uit te komen en in de 10de minuut leek dat te lukken. Op het moment dat BVV Borne teveel man voor de bal hadden counterde SV Delden en mocht het Borne verdediger Jordy Dobbe danken voor zijn goede optreden.

In de 17de minuut kreeg Borne een corner, die door Danny van Laar perfect genomen werd en Wesley Assink in staat stelde om met het hoofd de 1-0 te scoren. Een prachtige treffer, hard in de bovenhoek en een mooie opsteker voor de Bornenaren. De openingstreffer bracht echter niet de gewenste rust en het was SV Delden dat leek te zijn wakker geschud en sterk voor de dag kwam met een schot op doel en een vrije trap van Willink, die in het zijnet belandde.

Borne was in deze fase niet in staat om al combinerend de slag op het middenveld te winnen en werd gedwongen voor de lange bal te kiezen. In de 34ste minuut leverde dit zowaar de tweede treffer op. Een strakke voorzet van Jorrit Jongman, van de rechterkant van het speelveld, belandde bij Sander Toebes die zijn kopbal nog op de lat zag vallen en uit de rebound knikte de alerte Sven Pieterson de 2-0 binnen. Nu waren het de Deldenaren die het even kwijt waren en waar in de 41ste minuut Pieterson nog net tekort kwam, scoorde hij twee minuten later wel de derde bornse treffer. De Deldense vlaggenist vond als enige op het Borne-complex dat het wel eens buitenspel kon zijn geweest en de leidsman kon niets anders dan daarin in meegaan. Geen treffer en met een 2-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Toch moest het na de thee anders bij de thuisploeg, het hanteerde in het eerste bedrijf te snel en te vaak de lange bal en juist voetballend is er veel progressie geboekt de laatste tijd. Borne deed wat het moest doen en voerde het baltempo op en vond de lopende mensen sneller, een speelwijze waar Delden het zichtbaar moeilijk mee had. In de 51ste minuut zette Martijn Hofman, met een prima steekpass Sander Toebes alleen voor de keeper, Toebes zette aan en schoof het leer onder de uitlopende doelman door en noteerde zo de 3-0.

Vijf minuten later stond het al 4-0. Pieterson schudde op de middenlijn twee spelers van zich af en gaf de bal met veel gevoel op de diep weglopende Hofman. Hofman rende de zestien meter binnen, schoot half, en ietwat gelukkig caramboleerde de bal via de hand van de doelman over de lijn. Met deze treffer leek het duel definitief op slot gegooid. SV Delden zette echter nog eenmaal aan en Scott Wold scoorde in de 60ste minuut met het hoofd de 4-1. Een minuut later mochten de geelzwarten hun doelman danken voor zijn redding anders was het zowaar nog spannend geweest.

SV Delden toonde aan veerkrachtig te zijn en ging voor een slotoffensief. In de 75ste minuut de laatste kans voor de Deldense equipe van trainer Kwakkenbos. Het legde aan voor een vrije trap op 20 meter van het Bornse doel. De bal werd hard langs de Bornse muur geschoten, ging richting de rechterhoek , maar de prima spelende Laurens Huitink blokte de bal onbedoeld met zijn,.....euh onderbuik. Het laatste kwartier van dit duel leken de krachten bij SV Delden af te nemen en het geloof op meer te verdwijnen. Borne kon makkelijk de wedstrijd uitspelen, maar wist ondanks kleine kansen het net niet meer te vinden.

Volgende week staat SV Almelo – BVV Borne op het programma. De wedstrijd in Almelo begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.