Hero BVV Borne 1

Borne wint eerste bekerwedstrijd

BVV Borne is de eerste bekerwedstrijd prima gestart. In Saasveld werd met 5-1 gewonnen van SV Saasveldia. BVV Borne speelde zeer geconcentreerd en kon eenvoudig uitlopen naar 4-0 door prima gebruik te maken van de ruimte achter de verdediging van de thuisploeg. In de tweede helft speelde Borne de wedstrijd rustig uit. In de laatste minuut redde Saasveldia de spreekwoordelijke eer.

Borne heeft verdiend gewonnen van Saasveldia, het begon fel aan de wedstrijd en liet de bal snel rondgaan. Reeds in de 7de minuut had het op voorsprong kunnen komen, maar het schot van Mart Kosterink miste kracht. Een minuut later werd het wel 1-0. Rowan Dobbe zette met een prima steekpass Sander Toebes alleen voor de keeper, Toebes bleef rustig genoeg en schoof het leer onder de uitlopende doelman door. Het eerste kwartier van dit duel is duidelijk voor de bezoekers die kansen aaneen bleven rijgen maar deze niet verziverden.

In de 24ste minuut dan toch de verdiende tweede treffer. Het was Danny van Laar die zijn goed genomen corner direct in het doel zag verdwijnen en daarmee de 2-0 liet noteren. BVV Borne bleef geconcentreerd spelen en met name de bereidheid om voor elkaar te blijven werken was opvallend. In de 27ste minuut maakte Mart Kosterink de 3-0. De verdedigers van de thuisploeg werden opgejaagd en konden de bal niet wegwerken. Kosterink kreeg de bal op 25 meter van de goal voor de voeten, legde aan, haalde verwoestend uit en zag de bal in de linkerhoek verdwijnen.

De geelzwarten bleven als team prima presteren, posities werden goed bezet en waren gewoonweg feller in alle duels. De thuisploeg had geen enkele kans gehad en mocht er al eens op doel worden geschoten dan stond invaller doelman Bonke foutloos te keepen. In de 36ste minuut was het wederom Toebes die scoorde en zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen. Opnieuw werd de ruimte achter de verdediging prima benut en kon Toebes bekenen de 4-0 met links binnen schieten. BVV Borne had een zeer sterke eerste helft gespeeld en had was genieten voor het meegereisde borne publiek.

De eerste fase na rust was Borne even zoekende naar het ritme van voor rust. Het leidde te snel balverlies, waardoor het spel onrustig werd. De gastheren deden echter weinig met het balbezit en konden ook nu niet gevaarlijk worden. BVV Borne zag echter snel het belang in om de posities goed bezet te houden om zodoende de thuisploeg iedere hoop op een stunt te ontnemen. Na een kwartier spelen namen de bezoekers de regie weer in handen.

Eerst werd in de 63ste minuut nog tot tweemaal toe een bal van de doellijn gehaald, maar in de 72ste minuut liet Van Laar met een weergaloze bal de 5-0 noteren. Van Laar kreeg de bal in de zestienmeter, zag de doelman een meter of drie voor de goal staan en plaatste met veel gevoel de bal in de verre hoek. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd redde Saasveldia de eer met een diagonaal schot, die via de binnenkant van de paal achter doeman Bonke verdween: 5-1.

Volgende week speelt BVV Borne de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Bentelo. De wedstrijd op Sportpark’t Wooldrik begint zondag om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.