Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne wint, maar verzuimd veel te scoren

Borne wint, maar verzuimd veel te scoren

BVV Borne heeft verzuimd om in Enschede aan het doelsaldo te werken in het duel tegen De Tubanters 1897. Na legio kansen en diverse malen oog in oog met de doelman te staan bleef het steken bij 2-0, een stand die halverwege al bereikt was.

BVV Borne heeft in Enschede een dubbel gevoel over gehouden aan de wedstrijd tegen De Tubanters. De geelzwarten startten voortvarend en zette de thuisploeg direct onder druk, een strijdwijze die de Bornenaren wel vaker hebben laten zien en veelal tot succes heeft geleidt dit seizoen. De thuisploeg hield de linies echter zo compact dat het lastig was voor Borne om voor het doel te komen.

Aangezien de Borne verdediging stond als een Wit huis achter het Spanjaardsplein waren kansen schaars in de beginfase van dit duel. De gastheren waren niet van plan hun verdedigende stelling te verlaten en het was aan Borne om daar een antwoord op te vinden. De lange bal werd niet gehanteerd door de geelzwarten en al combinerend werd gezocht naar ruimte om op doel te schieten. Pogingen van Toebes en Van Laar gingen nog naast het doel en Mart Kosterinks kopbal strandde op de paal. De druk op het doel van De Tubanters nam toe en het was wachten op de openingstreffer van de Bornenaren.

Waar eerst Jordy Dobbe goed doorging over de rechterflank en zijn lage voorzet door iedereen gemist zag worden was het in de 32ste minuut wel raak. Een goed genomen vrije trap aan de rechterkant van het veld eindigde bij de tweede paal, werd voor het doel gebracht, waarna Hofman zijn poging nog geblokt zag worden en Laurens Huitink alert reageerde en het leer over de lijn tikte, 1-0 voor Borne en de ban was gebroken. In de 44ste minuut werd de stand door een treffer van Sven Pieterson op 2-0 gebracht. Het was de goed spelende Assink die voor de zoveelste keer zijn directe tegenstander het nakijken gaf en op de rand van het strafschopgebied onreglementair ten val werd gebracht. Pieterson schoot de vrije trap nauwkeurig en met de juiste snelheid onderin de rechterhoek. Keeper kansloos en de score verdubbeld zo vlak voor rust, beter kon haast niet.

Na de pauze gingen de geelzwarten vrolijk verder met aanvallen en het was wachten op de bevrijdende derde treffer. Na een uur spelen verliet De Tubanters de verdedigende stelling en ging het op jacht naar de aansluitingstreffer, dit viel uiteraard te begrijpen maar leverde voor de gasten veel ruimte op achter de verdediging. In de 76ste minuut volgde er een goede kans voor Toebes, maar de doelman ranselde de bal uit de korte hoek.

Er kwam steeds meer ruimte achter de laatste linie en dat was het moment voor borne trainer Rob Bakker om de moegestreden Sander Toebes te wisselen voor de frisse Jeroen Vos die met zijn snelheid in staat moest zijn om de geboden ruimte te benutten. De zienswijze van Bakker werd beloond, zijn ploeg pakte het signaal goed op en meerdere spelers stelden Vos herhaaldelijk in staat om alleen op de doelman af te gaan, maar Vos had deze middag het vizier niet op scherp en zag al zijn schoten door de doelman gestopt worden.

Borne had met grote cijfers kunnen en misschien wel moeten winnen en zullen dat zelf ook wel weten. Maar eenmaal nabeschouwend is er wel degelijk winst geboekt deze middag en mag het dubbele gevoel over de gemiste kansen plaatsmaken voor trots. Deze ploeg heeft aangetoond dat het in staat is om tijdens een duel van strijdplan te veranderen en het ook op een andere wijze legio kansen kan creƫren en misschien is dat wel de grootste winst van dit duel geweest.

Volgende week neemt BVV Borne het op tegen het sterk spelende SV Almelo. De wedstrijd op het eigen sportpark begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.