Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Borne wint op volwassen manier van Berghuizen

Borne wint op volwassen manier van Berghuizen

Een volwassen spelend BVV Borne heeft in een goede wedstrijd FC Berghuizen met 3-1 verslagen. Op het eigen sportpark kwamen de geelzwarten nog wel op achterstand, maar zette dit na de pauze om in een klinkende overwinning.

BVV Borne heeft op een goed gevuld Sportpark Het Wooldrik drie belangrijke punten gepakt door te winnen van FC Berghuizen uit Oldenzaal. De eerste 15 minuten van dit duel liet veel strijd zien en speelden zich met name op het middenveld af. De voorwaartsen van beide ploegen konden amper worden bereikt en mocht dat al eens gebeuren dan stond aan Bornse kant Chiel Kosterink prima te verdedigen. Kosterink speelde overigens een puike partij. De eerste corner van de wedstrijd was voor de gasten uit Oldenzaal, maar Borne stond prima en er kwam geen gevaar.

Na exact 30 minuten spelen kwamen de Bornenaren op achterstand. Het was Roy Scholte op Reimer die van de rand van het strafschopgebied ongehinderd mocht uithalen en met een bekeken bal de linkerbenedenhoek vond. Doelman Post had het nakijken en de stand was 0-1 voor de bezoekers. Zoals vaker dit seizoen raakten de gastheren niet in paniek en heeft het de kwaliteit om op te schakelen en het initiatief direct naar zich toe te trekken. Zeven minuten later was het al weer 1-1. Een goede uitgevoerde en snelle borne aanval over de rechterflank leek te strandden in het strafschopgebied, maar werd met moeite half weggewerkt buiten de zestien, waar Danny van Laar klaarstond om met rechts uit halen en de rechterhoek te vinden. Een mooie treffer van Van Laar op een belangrijk moment voor de ploeg.

In de 42ste minuut had BVV Borne op voorsprong kunnen komen toen Chiel Kosterink alleen voor de doelman verscheen. Kosterink koos een hoek maar zag de keeper dezelfde hoek kiezen en de bal met zijn benen blokken. Borne wilde nog voor de pauze scoren en zette wederom aan. In de 43ste minuut ging Mart Kosterink alleen op de goal af, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. De lijnsman kon er wel eens naast hebben gezeten gezien de opluchting van de Berghuizense verdedigers.

In het tweede bedrijf hielden de Bornenaren het baltempo hoog en liet het de gasten van links naar rechts lopen, echter nog zonder kans op een doelpoging. FC Berghuizen kwam er even niet meer aan te pas, wat niet wil zeggen dat de thuisploeg het rustig aan kon doen want het stond nog altijd gelijk. In de 64ste minuut was het Sander Toebes die met een wonderschone treffer de stand op 2-1 bracht. Toebes ontving het leer op 30 meter van de goal, ging op snelheid zijn tegenstander voorbij, werd nog wel naar de rechter zijkant binnen de zestien meter gedwongen en besloot tot een schot op goal. De bal verliet de voet van Toebes met veel gevoel en met uiterste precisie belandde het leer in de linkerkruising.

“Voor mooie treffers moet je dit seizoen op Het Wooldrik zijn” liet Borne trainer en liefhebber Bakker zich ontglippen. Wij weten dat al langer, maar het is nou eenmaal het debuutjaar van Bakker. Borne stond op voorsprong en ging op jacht naar meer. FC Berghuizen herpakte zich echter en zag een poging in het zijnet belandden. Het spel golfde nu op en neer. In de 73ste minuut miste Mart Kosterink een reuze kans en vijf minuten later ging een schot van Toebes rakelings over. In de 82ste minuut verrichtte de Borne goalie een cruciale redding door van dichtbij een kopbal te keren anders had het zomaar gelijk gestaan.

Zoals vermeld golfde het spel op en neer en brak er een spannende slotfase aan. Borne had het al moeten beslissen en deed dat in de 86ste minuut alsnog. Het was Sven Pieterson die slim de vrije ruimte koos en niet faalde toen hij alleen voor de doelman verscheen. 3-1 voor de thuisploeg en het duel was gespeeld. Borne heeft wederom laten zien dat het goed georganiseerd kan spelen wanneer daar om gevraagd wordt. Een geruststellende gedachte voor staf en publiek en een compliment waard aan deze ploeg.

Volgende week neemt BVV Borne het op tegen de hoofdmacht van De Tubanters 1897. De wedstrijd op Sportpark Diekman-Oost in Enschede begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.