Hero BVV Borne 1

Borne wint verdiend van Rood Zwart

BVV Borne heeft verdiend gewonnen van Rood Zwart Delden. Het wist in de tweede helft het krachtverschil ook in doelpunten uit te drukken en zag Wesley Assink met een wonderschone treffer het duel in de 77ste minuut definitief beslissen.

BVV Borne heeft zich, na de nederlaag van vorige week, herpakt en verdiend gewonnen van Rood Zwart. Reeds in de 1ste minuut had Borne op voorsprong kunnen komen, maar Sven Pieterson kwam oog in oog met de doelman net iets tekort om de bal te stiften. Drie minuten later waren het de gastheren die van zich lieten spreken. Een diepe bal belandde bij de rappe spits, die in het strafschopgebied in botsing kwam met Jongman en naar de grond ging. Scheidsrechter Hoffman wuifde de protesten echter resoluut van de hand. Terecht gaf ook het thuispubliek later toe.

In de fase die volgde had Borne weliswaar het meeste balbezit, creëerde ook de meeste mogelijkheden door telkens gevaarlijk voor het doel te komen, maar het was toch echt de thuisploeg die in de 22ste minuut de grootste kans kreeg. Balverlies op het middenveld leidde een snelle aanval over rechts in. De aanvaller gaf de bal laag voor het Bornse doel en zag tot zijn eigen verbazing zijn spits de bal van dichtbij over het lege doel schieten. Hier het bewijs dat de thuisploeg dit seizoen maar moeilijk tot scoren komt.

In het vervolg van dit duel waren de Bornse gasten de betere ploeg. De organisatie stond goed, oogde solide en zag de middenvelders met splijtende passes de prima spelende Stan Prigge bedienen. Prigge ging er een aantal maal goed langs, maar de aanvallen strandden tot nu toe nog allemaal in het strafschopgebied.

In de 46ste minuut kwam Borne verdiend op voorsprong. Jorrit Jongman raakte niet in paniek toen hij onder druk kwam te staan, bediende Danny van Laar met een simpele breedte pass en Van Laar zag in een oogwenk Borne spits Stan Prigge wegsprinten. Met een schitterende bal over 30 meter werd Prigge de diepte ingestuurd. Prigge ging met een verdediger in de rug op de uitlopende doelman af, won het duel en schoof de bal vervolgens van een meter of twintig in het lege doel. Een lekkere opsteker direct na rust en met een 0-1 voorsprong is het toch iets fijner spelen.

De Bornenaren speelden vervolgens soeverein de bal rond, zocht over meerdere schijven de aanval, afgewisseld met vrije trappen die gevaarlijk voor het doel werden geslingerd. Een tweede Bornse treffer kon niet lang uitblijven was de algemene verwachting. Tot de 70ste minuut bleef de tweede treffer echter uit en de Deldense gastheren putten zowaar moed uit het uitblijven van een doelpunt. Rood Zwart herpakte zich, wisselde tweemaal aanvallend en gokte op de lange bal die een keertje goed moest vallen.

Je zag het geloof terugkomen, maar de oplettende kijker zag ook dat deze strijdwijze Borne niet echt in moeilijkheden bracht. De ontstane ruimte achter de laatste linie speelde Borne in de kaart en het was Wesley Assink die in de 77ste minuut de voorsprong verdubbelde. De Deldense doelman stond ver voor zijn goal, Assink zag dat en schoot de bal met veel gevoel over de verbouwereerde goalie. Van 36 meter belandde het leer, zonder een keer te stuiteren hoog in de Deldense touwen. Een wonderschone treffer van Assink, die dit kunstje ook al een keertje deed bij de uitwedstrijd tegen Zenderen en hiermee bewijst over een bijzondere kwaliteit te beschikken.

Borne trainer Bakker kon opgelucht ademhalen. “ De overwinning is natuurlijk verdiend, maar je moet het wel even doen na de telleurstelling van vorige week en het team heeft het voortreffelijk opgepakt” Aldus de Borne trainer.

Volgende week gaat Borne op bezoek bij UD Weerselo. De wedstrijd op sportpark De Echelpoel in Weerselo begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.