Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne heeft het kampioenschap voor het grijpen

BVV Borne heeft het kampioenschap voor het grijpen

In de strijd om de koppositie heeft Borne naaste concurrent Delden de knock-out uitgedeeld. Na vrijwel de gehele wedstrijd met 10 man te hebben gespeeld, werd er als team gestreden en won de ervaring het van de jeugdigheid. Na een vroege rode kaart en een 1-0 achterstand, werden de mouwen opgestroopt en stond het voor rust 1-2. De grotere kansen in de tweede helft waren ook voor Borne, waarna de 1-3 de bevrijdende treffer bleek te zijn. Met een voorsprong van drie punten én een beter doelsaldo dan de nieuwe nummer twee RSC, gaat Borne de laatste speelronde in.

Onder zomerse omstandigheden werd de kampioenskraker in en tegen naaste concurrent Delden gespeeld. Borne mocht niet verliezen om lijstaanvoerder te blijven. Delden moest winnen om de titelrace in eigen hand te houden. Dat er echt wat op het spel stond bleek voorafgaand aan de wedstrijd. Het nodige Bengaalse vuurwerk werd ontstoken en bleek aanzet voor een boeiende wedstrijd, zelfs onder het oog van regionale media. De eerste minuten was het balbezit voor Delden. In de zesde minuut een lange bal vanuit het middenveld richting het doel van Borne. Vreriks en doelman Post waren tegelijk bij de bal, maar het was Post die de bal mistte en Vreriks torpedeerde. Een rode kaart en een strafschop tegen als gevolg. Aanvaller Hofman moest hierdoor het veld verlaten en werd vervangen door keeper Ten Bloemendal.

De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten. Door de overtalsituatie rook Delden bloed. In de minuten na de vroege 1-0 werd Borne met de rug tegen de muur gezet en was het aan de sterk keepende Ten Bloemendal en de paal te danken dat er niet werd gescoord. Borne was wakker en liet zien dat een mannetje minder niet direct hoeft te leiden tot een verloren wedstrijd. Een verre ingooi van Assink werd niet goed weggewerkt, waardoor Van Laar vanaf de rand van het zestienmetergebied op doel kon schieten. Zijn inzet was niet tussen de palen, maar het was Kosterink die op de juiste plek stond en het laatste zetje gaf. 1-1 en een mentale opsteker voor de equipe van trainer Bakker! Borne streed voor elke meter, zette een solide formatie neer en speelde als een team.

De weg naar het doel van Delden werd gezocht met opbouwend voetbal, afgewisseld met lange ballen. Het vervolg van de wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld. Delden probeerde met opbouwend voetbal de bal voor het doel van Borne te krijgen, maar liep zich meermaals stuk op de sterke achterhoede. Gezegd mag worden dat eenieder zijn steentje bij droeg aan deze verdedigende muur. Aanvallende intenties waren er ook. Een vrije trap op de hoek van het zestienmetergebied werd door Pieterson net naast geschoten. In de 39e minuut was het Toebes vanaf de rechterkant, die de bal over ruim 30 meter op het hoofd van Kosterink legde. Vanaf de punt van het vijfmetergebied kopte Kosterink de bal terug, waarna Pieterson de bal tegen de touwen joeg. 1-2, en dat was niet eens onverdiend te noemen.

In de tweede helft moest Delden komen en kon Borne haar kansen afwachten. Delden probeerde wederom met opbouwend spel kansen te creëren, maar liep zich wederom stuk op de hechte defensie van Borne. Een aantal corners en een schot hoog over waren de enige wapenfeiten van Delden. Na een minuut of zestig kwam Borne wat onder de druk van Delden uit en kreeg het kansen op meer. Doelman Otten leverde de bal in bij Toebes, maar zijn schot ging ruim naast. Vlak hierna nog een kans voor Toebes, maar vanuit een moeilijke hoek pareerde de doelman zijn inzet.

In de 71e minuut een vrije trap voor Borne. Van Laar snijdt de bal scherp aan en het is Assink die zijn hoofd tegen de bal zet. Een uitstekend doelpunt en de 1-3 was een feit! Het was echter de grensrechter van Delden die dit 100% doelpunt af liet keuren wegens vermeend buitenspel. De beelden van de eerder genoemde regionale media lieten nadertijd echter zien dat het een terecht doelpunt was. Probeerde de grensrechter een helpende hand te bieden aan zijn elftal? Met een frisse invaller in de naam van Boomkamp, die het veld betrad in plaats van de moegestreden Assink, liet Borne zich niet van de wijs brengen en ging door met waar het gebleven was. Een goede voorzet van Pieterson kwam voor de voeten van Kosterink. Hij volleyde de bal echter op de lat.

Hierna een reusachtige kans voor Delden. Invaller Stokkentreeff kreeg de bal toegespeeld, maar faalde oog-in-oog met de hele wedstrijd sterk spelende Ten Bloemendal. In de 85e minuut besliste Borne het duel. Vanaf links passt Pieterson de bal voor de voeten van invaller Vos. Zijn inzet is in eerste instantie nog een prooi voor de doelman. In tweede instantie is het Van Laar die de bal richting doel werkt. De doelman krijgt zijn voet er niet goed tegenaan, waarna de bal achter hem tussen de doelpalen verdwijnt! 1-3, een terechte 1-3, en de buit is binnen!

Vreugde alom, want weinig mensen zouden hebben gedacht dat Borne met 10 man deze topper winnend zou afsluiten. Vlak voor tijd pakte ook Delden nog een rode kaart, nadat Van Dajo zijn tweede gele kaart mocht ontvangen. Zo eindigde deze wedstrijd met een gelijk aantal spelers, maar was het Borne dat een reuzenstap zet richting de titel in de Vierde Klasse

Komende zondag, 26 mei, speelt Borne haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Almelo komt op bezoek. Borne verdedigd in deze laatste speelronde een voorsprong van drie punten op de enige overgebleven concurrent, RSC. Een gelijkspel is voldoende, een nipte nederlaag hoeft ook nog geen grote consequenties te hebben, maar niets is mooier dan met een overwinning het seizoen af te sluiten en het kampioenschap te vieren!

Het beloofd een bijzondere middag te worden. Aanvang 14.00 uur op Sportpark ’t Wooldrik.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.