Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne in eigen huis onderuit tegen Sportlust Vroomshoop

BVV Borne in eigen huis onderuit tegen Sportlust Vroomshoop

BVV Borne is op het eigen terrein op een nederlaag getrakteerd. Sportlust Vroomshoop was met 5-3 te sterk. De Bornenaren kwamen kort na rust nog wel terug op 2-2 maar de tegentreffer in dezelfde minuut kwamen ze niet meer te boven.

BVV Borne stelde teleur in het duel met Sportlust Vroomshoop. Vooraf leek het een mooie gelegenheid om een goede reeks te starten, alhoewel de gasten geen moment onderschat mochten worden. Met een goed gesloten verdediging en twee rappe en makkelijk scorende spitsen was BVV Borne op voorhand gewaarschuwd. Borne begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en in de 11de minuut veerde het Borne publiek even op omdat de doelman van de gasten er bij een schot op doel niet goed uitzag, de inlopende Pieterson was net te laat.

Verder dan deze poging kwamen de Bornenaren niet en dat was verrassend en leek een teken aan de wand te zijn. In de 14de minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. De bal werd hoog voor het Borne doel gebracht, een kopduel werd gewonnen en het leer belandde voor de voeten van Tim Spoor die eenvoudig de linkerhoek vond.

Borne leek na deze treffer nog altijd niet bij de les te zijn en het ontsnapt drie minuten later aan nog een tegentreffer maar doelman Haan redde op een schot van wederom Spoor. Het spel van de Bornenaren was in deze fase te onrustig en de ploeg verloor te veel zogenaamde tweede ballen. Het liep achter de gasten aan en eenmaal in balbezit was de ploeg duidelijk zoekende naar een oplossing om door de dichte verdediging van de Vroomshopers te komen. In de 36ste minuut verdubbelde Sportlust de voorsprong. Slordig balverlies op het middenveld verraste de Bornse verdedigers, die daardoor niet goed stonden en het was Jozic die met een knap gedrukt schot de 0-2 aantekende.

Voetbal is een raar spelletje, want na deze treffer leken de Bornenaren wakker geschud en zette het de tegenstander vol onder druk. De bal ging sneller rond, duels werden gewonnen en alle neuzen stonden letterlijk dezelfde kant op. Namelijk die van het vijandelijke doel, dit komt het tempo ten goede en Sportlust werd volledig overlopen. In de 42ste minuut was het Stan Prigge die 1-2 maakte. Een minuut later had Prigge ook de gelijkmaker achter de doelman kunnen koppen, maar hij kwam iets tekort.

Na rust een ontketend Borne. Na een goede en snelle aanval over de rechterflank kwam de bal bij Sander Toebes, Toebes wilde voorzetten, zag dat dat niet kon, legde terug op Danny van Laar die er beter voorstond en Van Laar gaf een afgemeten voorzet op Stan Prigge die met het hoofd de 2-2 maakte. Nu zouden de Bornenaren er overheen walsen was de verwachting van velen.

Hoe teleurstellend was het dan ook dat het een minuut later alweer 2-3 stond. En weer oogde Borne niet agressief genoeg, er werd geen of nauwelijks druk gezet en Spoor had alle tijd om van 18 meter op doel te schieten. Het leer belandde hoog in het doel en Borne doelman Dennis Haan was volstrekt kansloos. Jammer, want met dit doelpunt was het gedaan met de Bornse ontketening en was de opleving van korte duur geweest.

Toch moest dit Borne in staat worden geacht opnieuw de rug te rechtten en dat probeerden ze ook, maar soms heb je van die dagen dat het simpelweg niet wil en je inzet niet wordt beloond. Sportlust Vroomshoop speelde slim en gewiekst, bleef georganiseerd spelen en scoorde op de juiste momenten. In de 55ste minuut werd het ook nog 2-4. Na een overtreding in het strafschopgebied werd de toegekende penalty feilloos binnen geschoten.

Het Bornse vuur was geslonken tot een rustige waakvlam op een zomers terras en Sportlust speelde het duel volwassen uit. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Blok uit Glanerbrug stond er 3-5 op het scorebord en had Sven Pieterson wel de mooiste treffer van de dag laten zien. Een schot stijf in de rechterkruizing, dat dan wel.

Volgende week wacht de derby: Zenderen Vooruit – BVV Borne. Het duel op 28 oktober begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.