Hero BVV Borne 1

BVV Borne knap langs Almelo

BVV Borne heeft de lastige uitwedstrijd bij SV Almelo verdiend met 3-1 gewonnen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar door twee doelpunten van Stan Prigge en eenmaal Wesley Assink konden de bezoekers uit Borne drie punten bijschrijven.

BVV Borne heeft verdiend gewonnen van SV Almelo. Borne trainer Rob Bakker kon niet beschikken over een aantal basisspelers en zag ook aanvoerder Sven Pieterson afhaken in de warming-up. Maar de Bornenaren beschikken over een brede selectie met spelers die weinig voor elkaar onder doen. Met Dennis Haan in de goal en Sander Toebes op de positie van Pieterson begonnen de Bornenaren met goede zin aan dit duel.

Toch was het de thuisploeg die de eerste tien minuten het initiatief had en met de sterk spelende aanvaller Mike Kerr een prima troef in de gelederen had. Borne verdediger Jordy Dobbe kon gelijk vol aan de bak en net als Borne iets beter in de wedstrijd kwam scoorde SV Almelo in de 13de minuut de 1-0. Een afgeslagen bal op doel kwam ietwat fortuinlijk op de rand van de zestien meter terecht, waar Karki stond en de bal hoog in het Bornse doel schoot.

De Bornenaren waren echter niet onder de indruk geraakt, zag de thuisploeg slordig worden en zag ook dat er wel heel veel ruimte achter de Almelose verdediging lag. Een snelle uitbraak bracht in de 24ste minuut de 1-1 op het scorebord. Sander Toebes kwam op de middenlijn in balbezit, dreef de bal op en legde de bal op het juiste moment breed op de meegelopen Stan Prigge. Prigge bleef oog in oog met de doelman koel genoeg en lepelde de bal over de uitgelopen keeper. Een mooie treffer.

Tien minuten later stond Borne zelfs op voorsprong in Almelo. De bal ging een aantal maal snel rond en werd op het juiste moment diep gestoken op de vrijstaande Toebes, die snelheid maakte en de bal hard en laag voor het doel langs schoot, waar wederom Stan Prigge werd gevonden die van dichtbij de 1-2 kon maken. De thuisploeg was het even helemaal kwijt, liep uit de organisatie en speelde onrustig, daarmee hielp het BVV Borne om verder uit te lopen, maar Borne hinkte even op twee gedachten. Druk zetten en direct op jacht gaan naar meer of volwassen de bal rondspelen en de momenten kiezen tot aan de rust.

De tweede helft had Borne letterlijk de wind mee en liet het bij vlagen zien dat alleen zij recht hadden op de overwinning. Borne had ervoor gekozen vroeg druk op de Almelose verdediging te zetten en deze speelwijze betaalde zich uit in een reeks kansen voor de geel-zwarten. Bijkomend voordeel was ook, dat de thuisploeg alle hoop werd ontnomen en het geloof op meer nam met de minuut af.

Tussen de 55ste en 70ste minuut kreeg BVV Borne legio mogelijkheden om te scoren en zag het tevens een doelpunt afgekeurd worden omdat de voorzet de achterlijn zou hebben gepasseerd. De gastheren konden er niets tot weinig tegenover stellen en uitten hun frustratie in het begaan van overtredingen. Een harde charge op Laurens Huitink werd door de scheidsrechter bestraft met een gele kaart, waar rood ook niet had misstaan. In de 75ste minuut werd Martijn Hofman diep gestuurd en Hofman kon slechts met een overtreding gestopt worden. Op achttien meter van de goal mocht Wesley Assink aanleggen voor de toegekende vrije trap. Assink gaf de bal veel snelheid mee, koos de juiste hoogte en zag de bal in de linkerbovenhoek verdwijnen. Keeper volstrekt kansloos, het meegereisde borne publiek blij en 3-1 voor de geel-zwarten.

De Bornse overwinning was met deze wonderschone treffer een feit en kwam in het verloop van dit duel geen moment meer in gevaar. En dat was knap en met recht een prima team prestatie. Het moet een fijne gedachte zijn voor Borne trainer Rob Bakker om over zoveel spelers te kunnen beschikken dit seizoen die niet alleen goed kunnen voetballen maar ook nog eens voor elkaar willen werken.

Volgende week speelt BVV Borne op het eigen sportpark tegen Sportlust Vroomshoop. Het duel op zondag 21 oktober begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.