Hero BVV Borne 1

BVV Borne overtuigend langs Oldenzaal

BVV Borne heeft overtuigend gewonnen van VV Oldenzaal. Na een 3-0 ruststand liepen de Bornenaren na de pauze eenvoudig uit naar 5-0. Met dit resultaat is Borne opgeklommen naar de koppositie in de 4e klasse.

Onder weinig publieke belangstelling, wat zonder twijfel te maken had met de koude wind, begonnen beide ploegen aan hun duel. Oldenzaal en Borne zijn geen onbekenden voor elkaar en hun ontmoetingen gaan terug tot het seizoen 1945/1946 toen beide verenigingen uitkwamen in de tweede klasse. Toch leuk om te weten. Afijn, op 18 november 2018 ontmoetten beide verenigingen elkaar weer eens en na een aftastend begin was het Borne dat na een kwartier het heft in handen nam om het vervolgens niet meer uit handen te geven. De gasten uit Borne waren op voorhand gewaarschuwd voor de counter van de Oldenzalers, maar toen dat gevaar nogal meeviel, durfden de Bornse verdedigers eveneens op te stormen.

Laurens Huitink kwam in de 20ste minuut goed door, verwachtte een één-tweetje aan te gaan maar strandde in de drukte. In de 24ste minuut was Wesley Assink dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging ging nog voorlangs en zes minuten later was het wel raak. Het was Martijn Hofman die de verdiende 0-1 aantekende. Hofman geloofde in de diepe bal, liet hem eenmaal stuiteren en haalde verwoestend uit. De doelman raakte het schot nog wel maar kon een treffer niet voorkomen. Borne ging op jacht naar meer, wilde de voorsprong uitbouwen en zette vol druk op de verdedigers van de gastheren. Deze inzet werd beloond, want een simpel weggegeven corner betekende niet veel later de 0-2. Een korte variant deze keer, maar de aansluitende voorzet was prima, smoorde in de vijfmeter en Laurens Huitink was er als de kippen bij om het leer snoeihard in de touwen te jagen. De Bornse storm was niet te stoppen en in de 37ste minuut stond het zowaar 0-3.

Borne liet de bal rond de middenlijn snel rondgaan en vond na een aantal passes Danny van Laar die met een bekeken steekpass Sven Pieterson vrije doorgang naar de goal verschafte, dit soort buitenkansjes laat de ervaren Pieterson zich niet ontnemen en hij schoof de bal eenvoudig binnen. Vlak voor rust zag laatstgenoemde zijn schot ook nog op de paal belandden. Het meegereisde Bornse publiek was verbaasd, niet zozeer over het spel van de geelzwarten maar wel over het optreden van de thuisploeg. Dit ging wel heel makkelijk en dat was in het verleden wel eens anders.

Na de pauze speelde Borne het duel op een volwassen manier uit. Dat betekent dat het zich niet liet provoceren, bij de les bleef en de bal bij vlagen zeer snel rondspeelde en zo de Oldenzalers alle hoop ontnam om er nog iets van te maken. In de 55ste minuut opnieuw een Borns doelpunt en de 0-4 op het scorebord. De pass van Mart Snippers was misschien wel mooier dan het doelpunt zelf. Snippers bediende Pieterson met een pass van 25 meter, dwars door de Oldenzaalse verdediging en strak over de grond. Pieterson controleerde de bal en twee tellen later had hij zijn tweede treffer tegen de touwen geschoten.

De Bornse staf en het meegereisde publiek konden tevreden achterover leunen want dit zouden de spelers niet meer uit handen geven. De thuisploeg liet niet zien nog ergens voor te willen strijden en dat was ongewild een mooi compliment aan de geelzwarten. Borne had lang balbezit, had niets meer te vrezen en zette aan voor minimaal nog een treffer. En in de 68ste minuut was het Stan Prigge die de vijfde treffer voor zijn rekening nam, notabene één minuut nadat hij binnen de lijnen was gebracht voor Martijn Hofman. Na opnieuw een mooie pass van Mart Snippers, was het Prigge die goed positie had gekozen rond de vijfmeterlijn en de bal met rechts over de doellijn werkte.

0-5 en een mooie beloning voor het goed verzorgde spel van de geelzwarten. In het vervolg werden Jeroen Vos en de jeugdige Luc Schepers nog gebracht voor respectievelijk Danny van Laar en Wesley Assink, op een kleine kans na veranderde er niets meer aan de stand en na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Ten Dam uit Hengevelde voor het eind.

Volgende week BVV Borne – HVV Hengelo. Het duel op zondag 25 november begint om 14:00 uur

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.