Hero BVV Borne 1

BVV Borne verliest boeiende wedstrijd

BVV Borne heeft de topper in Ootmarsum met 4-2 verloren van KOSC. Borne kwam tweemaal op voorsprong, miste op een cruciaal moment een grote kans en zag de thuisploeg telkens terugkomen. Diep in blessuretijd scoorden de gastheren hun vierde treffer.

Borne is er niet in geslaagd om ruim afstand te nemen van de achtervolgers en deelt nu de koppositie met KOSC. Koning winter had zijn best gedaan afgelopen week. Het hoofdveld in Ootmarsum was op sommige plekken nog bevroren en onbespeelbaar, toch moest er op het hoofdveld gevoetbald worden. Vijf minuten voor aanvang is er alsnog besloten om uit te wijken naar het kunstgrasveld, wat een goede beslissing was.

De gastheren begonnen afwachtend aan het duel tegen Borne, zakten in en lieten het initiatief duidelijk over aan de gasten. De geelhemden gingen hier prima mee om en hadden er duidelijk zin in. Het zocht continue de vrije man en liet de bal snel rondgaan. In de 12de minuut kwam het dan ook verdiend op voorsprong en het was Laurens Huitink die met het hoofd de 0-1 maakte. Na een twintigtal minuten kwam de thuisploeg beter in haar spel, had meer balbezit en verlegde het spel telkens van links naar rechts met prima passes. Het gebrek aan diepte leverde echter geen kansen op dus Borne had nog weinig te duchten.

In de 30ste minuut mocht KOSC aanleggen voor een vrije trap, de bal belandde in de muur en vanuit de counter had Borne daar van kunnen profiteren, maar de voorzet van Sander Toebes was net iets te scherp. In de 34ste minuut kwam KOSC wel op 1-1. Na een schot op doel, die nog wel geblokt werd, kon Brunninkhuis uit de rebound van dichtbij doel treffen. Na deze treffer nam de thuisploeg het heft in handen en speelde het erg sterk. Borne was telkens een stapje te laat en in de 37ste minuut leek het zelfs op achterstand te komen, na een schitterende kopbal maar scheidsrechter Cimen volgde het vlagsignaal van grensrechter Kevin Dobbe en keurde de treffer af.

Na rust een prima start voor Borne. In de 46ste minuut sneden de Bornenaren met snel aanvallend voetbal door de hechte defensie van KOSC en kon Mart Kosterink, na een voorzet van Mart Snippers, bij de tweede paal eenvoudig de 1-2 binnen koppen. De thuisploeg leek het even kwijt te zijn, het was zoekende naar de organisatie en Borne maakte daar dankbaar gebruik van. In de 52ste minuut zag Sven Pieterson zijn schot rakelings langs de paal gaan en het niet benutten van deze kans bleek een cruciaal moment in de wedstrijd te worden, want KOSC herpakte zich en kwam in de 60ste minuut op 2-2.

Na een onnodige overtreding op de punt van het strafschopgebied kreeg de thuisploeg een vrije trap toegekend. Met veel gevoel ging de bal richting doel om vervolgens via de onderkant van de lat in het doel te verdwijnen Twee minuten later volgde, wederom na een spelhervatting, zelfs de 3-2 voor de thuisploeg. De hoekschoppen zorgden al een aantal maal voor veel gevaar, maar deze keer leverde het door een kopbal van Busscher ook een doelpunt op.

Borne trainer Bakker bracht met Jeroen Vos een extra aanvaller in het spel en verdediger Jordy Dobbe ging naar de kant. Het doorjagen van Vos bracht onrust in de verdediging van de gastheren en daardoor kreeg Borne het initiatief weer een beetje terug, kreeg het ook mogelijkheden maar veel verder dan de rand van het strafschopgebied kwam Borne al combinerend niet meer. Iets meer overzicht en rust in deze fase had tot meer kunnen leidden maar het zat ook niet mee. Het fortuin dat een bal net even goed valt leek te ontbreken.

Na de 80ste minuut zette Borne nog eens aan voor een offensief. Pieterson zag een lob over het doel gaan, waar afleggen op Vos wellicht beter was geweest en Huitink zag zijn voorzet door een hak van een verdediger geblokt worden. Hoekschoppen van Van Laar werden uit de doelmond gebokst of weg gekopt en langzaamaan kwam het besef dat het tij niet meer te keren was. De jeugdige Koen Freriks werd in de slotfase nog in het veld gebracht voor Mart Snippers en kon zo zijn debuut maken in de hoofdmacht. Diep in blessuretijd maakte Weierink er met een droge schuiver 4-2 van, maar dit was slechts voor de statistieken.

BVV Borne sluit de eerste competitiehelft af met een gedeeld eerste plaats en kan na de winterpauze de competitie hervatten. BVV Borne wenst u fijne feestdagen en een veilige jaarwisseling en zien u graag weer langs de lijn staan op 20 januari 2019.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.