Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • BVV Borne verliest derby van Zenderen Vooruit

BVV Borne verliest derby van Zenderen Vooruit

BVV Borne heeft zich een slechte dienst bewezen door op het eigen terrein met 1-3 te verliezen van hekkensluiter Zenderen Vooruit. Borne kwam al vroeg op voorsprong maar zag de gasten op basis van werklust verdiend langszij komen. Na rust kon de thuisploeg het verschil in kwaliteit niet uitdrukken in kansen en werd het puur op felheid geklopt.

Borne heeft op het eigen sportpark verrassend verloren van Zenderen Vooruit. De thuisploeg kwam in de 3de minuut al op 1-0 door een treffer van Sven Pieterson, die de diepe bal van Stan Prigge goed inschatte, maar zag de gasten in de 8ste minuut alweer op gelijke hoogte komen door een prima doelpunt van Ramon van Os. Een goed aangesneden vrije trap belandde in het vijfmetergebied en het was Van Os die de bal laag in de rechterhoek tikte en de 1-1 aantekende. Na deze treffer was Borne het aan haar stand verplicht om met verzorgd voetbal op jacht te gaan naar een treffer. Het tegendeel gebeurde echter.

De thuisploeg ging mee in het spel van de gasten, hanteerde te vaak de lange bal en kwam door deze strijdwijze te vaak in de duels en dat was duidelijk in het voordeel van Zenderen Vooruit. De Bornse voorhoede kon geen vuist maken, blonk uit in balverlies en zag dat de normaal zo stabiele laatste linie ook geen al te beste dag had.

Zenderen deed het prima. Het kon door het lage baltempo van de Bornenaren makkelijk mee komen en creƫerde ook enkele kansen, die met iets meer rust en overleg zomaar een doelpunt op konden leveren. Met een 1-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht en dat was op basis van werklust en felheid van de gasten een verdiende tussenstand. Borne moest in het tweede bedrijf uit een ander vaatje tappen, zo ver was wel duidelijk. Het heeft meer kwaliteit in het team, moest ook in staat worden geacht om het krachtverschil na rust uit te drukken in doelpunten, maar verzandde wederom in het onverzorgde spel van voor de rust. Het was niet creatief genoeg en het baltempo bleef te laag.

In de 59ste minuut werd een spaarzame uitval van de gasten beloond met een strafschop die door Borne doelman Sander Post voortreffelijk werd gestopt. De aansluitende corner leverde in de 60ste minuut alsnog de 1-2 op. Geheel vrijstaand was het opnieuw Ramon van Os die scoorde. Even leek de gedrevenheid bij de Bornse gastheren terug te komen en nam het met schoten het Zenderse doel onder schot, maar echt gevaarlijk was het nou ook weer niet. In de 71ste minuut zag de Bornse verdediging er wederom niet goed uit.

Makkelijk balverlies leidde de 1-3 in en wie anders dan Van Os was de maker. Een mooie middag voor de spits van Zenderen Vooruit en een deceptie voor alles en iedereen die BVV Borne een warm hart toe draagt. De gasten hebben het goed gedaan. Bij de thuisploeg ontbrak het aan zowat alles dat nodig is om wedstrijden te winnen. Geloof, lef, durf, creativiteit, overleg en passie. Nu is het ook weer zo dat je in een seizoen twee, soms drie wedstrijden speelt die nergens op lijken. Laten we er van uit gaan dat dit de laatste was in deze reeks dan staat er Borne nog een mooi slot van de competitie te wachten.

Volgende week speelt BVV Borne tegen Rood Zwart. De wedstrijd in Delden begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.