Hero BVV Borne 1

BVV Borne wint spannende pot van RSC

BVV Borne heeft op het eigen sportpark RSC uit Rossum met 2-1 verslagen. Na een lastige eerste helft, waarin RSC iets sterker was maar niet wist te scoren, wisten de Bornenaren na rust op te schakelen naar een hoger baltempo en het duel naar hun hand te zetten.

De 4de klasse A is wellicht de spannendste klasse in de regio oost. Wekelijks veranderd de koppositie en het verschil tussen de koploper en plek acht is slechts vier punten. Puntverlies betekend gelijk vijf plekken op de ranglijst inleveren. Je thuiswedstrijden winnen met steun van eigen supporters is dan een eerste vereiste.

Borne begon sterk aan haar eerste duel na de winterstop, het drong RSC terug en hanteerde een gezonde dosis ijver om de duels te winnen. Na vier minuten moest de mee opgekomen Wesley Assink helaas het veld verlaten met een, naar het uitziet vervelende hamstringblessure. Borne trainer Bakker werd gedwongen tot een omzetting, bracht Sander Toebes binnen de lijnen en Mart Snippers nam de positie van Assink over op het middenveld. In de 8ste minuut de eerste kans voor de thuisploeg. Snippers zag de ruimte op rechts, omspeelde zijn directe tegenstander en zette de bal strak voor. Borne spits Stan Prigge kwam net iets tekort om de bal over de doellijn te drukken.

Dit leek een signaal te zijn voor de gasten uit Rossum om de Bornenaren iets eerder aan te pakken, RSC ving de thuisploeg al rond de middenlijn op, begon de meeste duels te winnen en zocht veelvuldig de flanken, zie hier de ingrediƫnten om tot kansen te komen. In de 13de minuut werd de bal nog voorlangs gekopt, maar tien minuten later mochten de gastheren doelman Dennis Haan danken, want met een katachtige reflex en het keren van de ontstane rebound behoedde Haan zijn team voor een achterstand. Borne probeerde om onder de druk uit te komen maar had moeite om lang balbezit te houden en oogde te statisch. Toch heeft de ploeg de kwaliteit om ogenschijnlijk uit het niets tot kansen te komen en met nog vijf minuten voor de rust wist Borne de ruimte achter de verdediging beter te benutten. In de 45ste minuut had Sven Pieterson een mooie schietkans, maar zijn schot ging naast het doel.

Na de thee speelde Borne een betere wedstrijd. Het was feller, won vaker de duels en ook de zogenaamde tweede bal was vaker een prooi voor de thuisploeg. Toch waren kansen in het eerste kwartier schaars en ook RSC kwam maar moeizaam tot een echte aanval. Tot de 60ste minuut golfde het spel op en neer maar Borne miste overtuiging en RSC had het vizier niet op scherp. In de 65ste minuut komt Borne ietwat verrassend op 1-0. Het was Jorrit Jongman die zijn scherpe, lage voorzet door iedereen gemist zag worden en via de binnenkant van de paal verdween de bal achter de doelman.

Op basis van kansen was de voorsprong wellicht niet terecht maar de geelzwarten spelen altijd om te scoren en zoeken altijd de aanval en in dat opzicht is een treffer wel weer verdiend. Lang kon Borne niet genieten van de voorsprong, want even niet opletten bij een ingooi van de gasten betekende in de 75ste minuut de 1-1. Na de inworp werd de bal voor het Borne doel geslingerd, stuiterde een keer in de zestienmeter en het was Davina die zich met de rug naar het doel knap vrij speelde en vanuit de draai de bal hoog in de touwen joeg. Een knappe treffer. Aan een gelijkspel hadden beide ploegen niet veel en de Borne trainer wisselde nog eenmaal. Hofman er uit en Vos er in.

De rappe Jeroen Vos moest de opbouw verstoren en bij balbezit de ontstane ruimte achter de laatste linie optimaal benutten. Een opdracht waar Vos wel raad mee wist. RSC zette nog eens aan, ging eveneens op jacht naar meer en een spannend slot van dit duel brak aan. In de 81ste minuut was het BVV Borne dat opnieuw wist te scoren. Stan Prigge bracht met het hoofd de bal voor het doel, waar Jeroen Vos, de doelman en twee RSC verdedigers klaarstonden om de bal als eerste te beroeren, uiteraard met tegengestelde bedoelingen.

Wie het laatste tikje gaf en of er een duw aan te pas kwam was niet goed waar te nemen, maar de ontstane onrust door de aanwezigheid van Vos was genoeg om de bal over de doellijn te zien rollen. 2-1 en dit zou de thuisploeg niet meer weggeven. In de 85ste minuut redde de RSC goalie nog tweemaal fabuleus na een schot van Pieterson en na 94 minuten beƫindigde de prima leidende scheidsrechter Ebbers uit Bredevoort dit spannende duel.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.