Hero BVV Borne 1
  • Start
  • Voetbal Info
  • Senioren
  • BVV Borne 1
  • Jongens bedankt voor de mooie jaren bij het 1ste!

Jongens bedankt voor de mooie jaren bij het 1ste!

Ik wil de jongens van Borne 1 bedanken voor het cadeau dat ik heb gekregen tijdens de afsluiting van het afgelopen seizoen. Een mooier cadeau hadden ze me niet kunnen geven, nu ik stop als leider van het 1ste.

Ik had Willian nog zo gezegd om niets te doen. Voor wie mij kent, ik regel liever iets voor iemand anders dan dat er iets voor mij geregeld wordt. Ik was dan ook behoorlijk verrast door dit fantastisch cadeau. Ik heb het die avond misschien niet direct laten merken, maar geloof me dit vergeet ik nooit meer. Een bord aan het veld met mijn naam erop en “mijn” nummer 13. Voor 5 jaar aangeboden door de jongens, ik ga het zelf met 5 jaar verlengen zodat de club er 10 jaar opbrengst van heeft.

De beslissing om te stoppen bij het eerste was bijzonder moeilijk. Ook onze nieuwe trainer Rob Bakker was in eerste instantie verrast en niet blij, maar na uitleg van mijn kant had hij er alle begrip voor. De reden, ik wordt volgend seizoen leider van het 2de elftal van onze club.

De laatste jaren is het, net als bij vele andere verenigingen, heel moeilijk om een 2de elftal in de benen te krijgen en vooral te houden. Als clubman deed mij dat zeer. Hierover had ik een gesprek met Wilfred van de Worp, die gevraagd was om het 2de elftal onder zijn hoede te nemen, maar hierover nog geen beslissing had genomen.. Wilfred gaf aan dat onze club zonder een 2de elftal behoorlijk in problemen kan komen. Problemen v.w.b. de doorstroming van de jeugd naar de senioren en bij de opvang van de spelers die op een zeker moment geen basis plaats in het eerste hebben. Dit verhaal bleef maar door mijn hoofd spelen.

Kort hierna heb ik over het bovenstaande een gesprek met het bestuur gehad. Ook hier werd het belang van het tweede elftal benadrukt. Zij hebben mij gevraagd om te helpen, om naast Wilfred als trainer de taak als leider van het 2de op me te nemen. In hun ogen was voor de toekomst van het 2de elftal deze combinatie, van twee Borne leden die de vereniging door en door kennen, het beste voor onze club.

De donderdag voor de laatste competitie wedstrijd van het 1ste heb ik Wilfred ingelicht dat als hij het 2de onder zijn hoede nam hij op mijn volledige steun kon rekenen. Zaterdags hebben we besloten om het te gaan doen. Doelstelling om binnen een paar jaar weer een stabiel 2de elftal bij de BVV Borne te krijgen. Het plezier moet terug en dan komt de rest vanzelf. Na zoveel jaren leider van het 1ste te zijn geweest een zeer moeilijke en emotionele beslissing.

Zondags met lood in de schoenen naar het voetbalveld, in de wetenschap dat dit misschien wel de laatste wedstrijd van mij als leider bij 1ste zou zijn. Het kostte me heel veel moeite om het aan de jongens bekend te maken. Ik had mij wel eens beter gevoeld.

Nadat Wilfred en ik bekend hadden gemaakt dat we volgend seizoen het 2de gaan doen, kregen we direct ontzettend veel steun. Jongens die samen met ons de handschoen willen oppakken, die allemaal ons initiatief om weer een gedegen 2de elftal op de been te krijgen steunen. Noodzakelijk want alleen kunnen wij het niet. Wij doen dit niet voor onszelf maar voor de club met als doel de senioren weer op een goed niveau te krijgen en daar hoort een volwaardig 2de elftal bij.

Verder wil ik nog iemand met een geel-zwart hart bedanken, die ook moeite had met mijn beslissing, maar die net als Wilfred en ik het beste met de club voor heeft. Willian bedankt, waar nodig kun je altijd op onze steun rekenen. Ik heb altijd nog een wens en hoop dat die ooit nog eens uitkomt, die wens hou ik wel voor mezelf. Zo ben ik, dat weten jullie.

Nummer 13 bedankt iedereen en wenst allen een fijne vakantie

Jan van Dael

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.