Hero BVV Borne 1

Slechte seizoenstart BVV Borne

BVV Borne heeft de openingswedstrijd van de competitie op het eigen sportpark met 5-2 verloren van RSC Rossum. Het begon nog wel goed aan de wedstrijd maar na twintig minuten namen de gasten de regie over en konden na rust eenvoudig de overwinning binnen halen.

Borne heeft zichzelf en het bornse publiek ernstig tekort gedaan door de eerste wedstrijd van de competitie met duidelijke cijfers te verliezen. In het eerste kwartier zag het daar zeker niet naar uit, met kansen van Jeroen Vos en Sven Pieterson. In de 7de minuut werd er nog een bal van de doellijn gehaald en iets later schoot Hofman vanuit kansrijke positie nog nipt langs het doel, maar daarna was het voorbij. Na 20 minuten moest RSC noodgedwongen wisselen vanwege een blessure en vreemd genoeg was dat eigenlijk ook de ommekeer in dit duel want de thuisploeg raakte daarna alle controle over de wedstrijd kwijt.

Borne gaf de gasten opeens teveel ruimte, dekte niet kort genoeg en vergat simpelweg te voetballen. In de 31ste minuut de eerste echte kans voor RSC en het was direct raak. Na een diepe bal over de rechterkant wist de vleugelaanvaller het leer laag voor het doel te geven en hij bood daarmee de spits een niet te missen kans. 0-1 voor RSC. In de 36ste minuut leidde slap borns optreden de tweede treffer in. Borne leed te makkelijk balverlies, herstelde dit niet snel genoeg en moest toekijken hoe de bal vanaf zestien meter eenvoudig laag in de rechterhoek werd geschoten. 0-2 en de geelzwarten moesten snel iets verzinnen om een afgang te voorkomen. Het bleef echter slordig spelen en geklungel in de defensie betekende vier minuten voor rust de 0-3. Uit pure frustratie pakte Hofman ook nog eens een gele kaart, waar hij eigenlijk goed mee wegkwam. 

Wie dacht dat de geelzwarten na rust alles op alles zouden zetten om er nog een echte wedstrijd van te maken kwam bedrogen uit. Borne creëerde geen kansen en was niet of nauwelijks gevaarlijk. Het eerste kwartier na rust was niet best en het was RSC dat in de 66ste minuut de stand op 0-4 bracht. De gasten uit Rossum mochten een hoekschop nemen, die door Bonke nog wel uit het doelgebied werd gebokst, maar uit de rebound was hij kansloos op de lage schuiver in de linkerhoek.

In de 68ste minuut werd het nog erger voor de thuisploeg. Een snelle counter betekende de 0-5 en Borne had het allemaal aan zichzelf te wijten. Niets lukte meer en het gaf zoveel ruimte weg dat een grotere uitslag eerder aan de orde was. Dat gebeurde niet en de geelzwarten mochten in de slotfase nog de eer redden door twee keer te scoren. Het waren de jeugdspelers Mart Snippers, met een prima boogbal, en Tobi ter Braak met een intikker die respectievelijk in de 84ste en 88ste minuut de stand een iets draaglijker aanzien gaven. BVV Borne heeft thuis met 5-2 verloren en had zich ongetwijfeld een andere seizoenstart gewenst.

Volgende week mag het zich in Vasse revancheren als het de strijd aanbindt met SV Vasse. Volgende week is het SV Vasse tegen BVV Borne. Het duel begint om 14:00 uur.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.