Hero top pagina

Corona nieuws - kleine versoepelingen

Afgelopen maanden heb ik niet meer geschreven over de corona pandemie en de gevolgen die er zijn voor onze club.

Abnormaal wordt bijna normaal, trainen voor de jeugd en senioren tot 27 jaar ging gewoon door, aangepast trainen voor de 27tig plusser ook. Iedereen die in de sportkleding komt en 1,5 uur later moe en bezweet weer naar huis gaat. Bestuursvergaderingen en andere bijeenkomsten via teams een totaal andere “voetbal” wereld dan welke we tot maart 2020 gewend waren.

Niets meer gemeld omdat de laatste maanden de situatie dusdanig was dat we met de bovengenoemde maatregelen moesten leven. Maatregelen die bewonderenswaardig goed zijn opgevolgd, een compliment aan de trainers maar ook de voetballers die zich keurig aan de richtlijnen hebben gehouden is zeker op zijn plaats.

Naast de 17 miljoen bondscoaches die we al jaren hebben zijn er op dit moment ook 17 miljoen virus deskundigen in Nederland en deze deskundigen rollen dagelijks over elkaar heen om hun meningen te ventileren. Ik denk dat er in Nederland eerder een groepsimmuniteit voor coronameningen zal ontstaan dan een groepsimmuniteit voor het coronavirus, tenminste bij mij wel.

Natuurlijk ben ik het met de KNVB eens dat de versoepelingen voor de voetbalsport wat trainingen betreft eerder hadden gekund, sporten is gezond en de kans op besmetting ontzettend klein. De Regio Cup had dan ook nog plaats kunnen vinden, toch nog een kleine competitieve afsluiting van dit seizoen. Was zeer welkom geweest.

De eerste versoepelingen komen er nu aan en laten we hopen dat de verwachte daling van ziekenhuis en IC opnames doorzet zodat de maatregelen verder afgebouwd kunnen worden. Trainingen voor 27tig plusser mogen iets verruimd worden en de terrassen van de sportkantines mogen van ’s morgens 6 uur tot ’s avonds 20.00 uur onder dezelfde voorwaarden als de horeca open.

Deze voorwaarden zijn zodanig dat we ons af vragen of dat voor een terras van een sportkantine überhaupt haalbare en uitvoerbare maatregelen zijn. Mocht de versoepeling volgende week woensdag doorgaan zullen we gaan bepalen wat de (on)mogelijkheden zijn.

Vorige week vrijdag een zeer goed bezochte vriendjesdag voor onze jongste leden, ca 80 kinderen op het veld en minstens zoveel ouders op de parkeerplaats van onze accommodatie. M.i. hadden ze meer coronaproof rondom het veld kunnen staan en hadden we ze ook buiten op het terras een heerlijk kopje koffie kunnen aanbieden, dit ook coronaproof natuurlijk. Zo ook van mijn kant er weer een mening bij, neem mij dit niet kwalijk.

Wat ik wel verwacht maar vooral hoop is dat we dit seizoen toch nog op een leuke en goede manier kunnen afsluiten, de club maar vooral jullie die de club zo trouw zijn gebleven verdienen dit.

Het normaal zal de komende maanden en misschien wel jaren anders zijn. De BVV Borne niet.

Bert Bosman

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.