Hero top pagina

Erelid Dick Kers overleden

In Memoriam:

Dick Kers

Op vrijdag 29 mei 2020 is ons erelid Dick Kers op 75 jarige leeftijd overleden.

Geboren aan de PH-weg waar BVV Borne haar legendarische successen behaalde, werd Dick op 7 jarige leeftijd lid van de club.

Naast het voetballen ondersteunde hij reeds op jonge leeftijd zijn vader met het rondbrengen van de wedstrijd kaarten die de spelers kregen als uitnodiging voor de te spelen wedstrijd. Toen hij zijn vader attendeerde op het feit dat er bij 1 elftal 2 rechtsbuitens opgesteld stonden, zei deze als ik er reserve opzet dan komen ze niet.

Één van de anekdotes die Dick mij verteld toen ik afgelopen donderdag bij hem op bezoek was om afscheid te nemen.

Dick was een Borne man in hart en nieren, die het belang van de club hoog in het vaandel had staan. Niet alleen dat hij 27 jaar in het bestuur heeft gezeten als wedstrijdsecretaris onder de voorzitters Hagreis, Slettenhaar, Borrink en Runhart, maar ook de vele andere functies.

Clubhuisdiensten samen met Roos, Toernooiorganisatie, Scheidsrechter, Grensrechter bij jeugdteams en vele jaren bij het 1ste, , hulp bij allerlei evenementen en voor een hele lange tijd (in 2 termijnen) terreinknecht, waarmee hij nog de regionale pers haalde “Dick Cerice, Maitre du Terrain”.

Tot nu was Dick consul van onze club, ook een functie die hij tientallen jaren heeft vervult. Voor zijn vele werkzaamheden werd Dick in 1992 benoemd tot Lid van Verdienste en in 2004 tot Erelid.

Dick was een voorbeeld van betrokkenheid bij de club. Door dik en dun in goede en slechte tijden hij was er altijd en je kon altijd een beroep op hem doen.

Dick was voor mij en voor vele Borne leden een voorbeeld van clubliefde, er zijn als het nodig is. De ontmoeting donderdag was verdrietig, maar bovenal bijzonder, blij dat ik afscheid heb kunnen nemen van deze zeer bijzonder clubman. We zullen hem ontzettend missen.

We wensen Iwan, Sinaida, Halvar, partners, kleinkinderen en naasten van Dick heel veel sterkte.

Namens het bestuur,

Bert Bosman

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.