Hero top pagina

In Memoriam Jan Oude Munnink

Op 22 december is op dat 87 jarige leeftijd overleden ons erelid:

JAN OUDE MUNNINK

Jan was 65 jaar lid van de club en heeft veel betekent voor onze club. Als voetballer maakte hij de succesvolle periode mee in de jaren vijftig toen Borne op het hoogste amateur niveau uitkwam. Hierna was hij één van de grondleggers van de veteranen groep binnen onze club.

In de jaren ’70 en , ‘80 van de vorige eeuw was Jan leider van het 1ste elftal van de BVV Borne, hij was voor vele spelers een 2de vader figuur en voor de trainers een geweldige ondersteuner en vraagbaak die de club door en door kende. Na deze periode nog enkele jaren samen met Bennie van Dijk leider van het 2de elftal met als bekroning het kampioenschap tijdens ons jubileum jaar in 1992.

Vele jaren samen met Wiets clubhuisdiensten, ondersteuning bij het clubblad en bij vele festiviteiten die door de club georganiseerd werden. Jarenlang vormde Jan met Henk Kremer het bekende duo Diksie en Langsie die tijdens het carnaval de Bornse politiek op de hak nam. De mooiste uitvoering van het lied “Waar de witte huizen staan” is ook van Jan en Henk tijdens een feestavond op een veteranen toernooi, nu nog te beluisteren op de jubileum film.

Voor zijn vele verdiensten werd Jan in 1974 tot Lid van Verdienste en in 1990 tot Erelid van onze club benoemd.

Jan was een man op de achtergrond, een prachtmens, rustig en waar het nodig was kon je altijd een beroep op hem doen. Door zijn afnemende gezondheid kwam hij niet zo vaak meer op het voetbalveld maar BVV Borne had nog altijd een heel speciaal plekje in zijn hart.

Wij wensen Wiets, Eveline en Henk, Grethe en Gerard en de kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur, leden en vrijwilligers BVV Borne

 
What do you want to do ?
New mail
BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.