Hero top pagina

Prettige Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar

Wat kun je over het afgelopen jaar zeggen, voor wat betreft het voetbal en het verenigingsleven natuurlijk zwaar pet. Na de eerste lockdown in maart leek het rondom de zomervakantie allemaal weer goed te komen, maar hoorde je van verschillende kanten reeds “ als de herfst en de winter komt dan zal het weer veel erger worden”.

En dat is ook zo, vanaf oktober hebben we te maken met een tweede golf aan besmettingen, hierdoor zijn er door de regering steeds zwaardere maatregelen genomen om het tij te keren. Dit om te voorkomen dat de zorg overbelast wordt en dat er een onbeheersbare zorgsituatie ontstaat. Een ongekende situatie die wie niet kennen, waar normaal gesproken nooit iemand bij stil gestaan heeft dat dit ooit zou gebeuren.

Welke gevolgen dit voor mensen heeft kunnen we in de media vernemen. De verschillende meningen , verschillende inzichten en de vele problemen die er voor mensen in allerlei sectoren en privé door de maatregelen ontstaan, worden dagelijks breed uitgemeten.

Nog los van de vervelende en af en toe fatale gevolgen die deze ziekte voor mensen kan hebben, is het sowieso een vervelende en onzekere tijd. Voor de sport, het bindmiddel van de maatschappij, ook een uitdaging om deze lastige periode te doorstaan. Is er ledenverlies, haken leden af omdat ze niet meer kunnen voetballen, hoe gaat het verder als de crisis voorbij is. Hoe komen we financieel tevoorschijn nu één van de belangrijkste inkomstenbronnen , het clubhuis, al maanden gesloten is.

BVV Borne is een gezonde vereniging en heeft best wat reserve, maar hoe langer het duurt hoe meer financiële schade ook wij zullen ondervinden. De steunpakketten die er van overheidswege zijn helpen mee om de schade te beperken, dat we in een land leven waar dit mogelijk is mogen we blij mee zijn, dit is beslist niet vanzelfsprekend.

Er is licht aan het eind van de tunnel, na regen komt zonneschijn, het is nooit zo donker of het wordt wel weer licht. Allemaal voorspellingen en clichés die ik zonder aarzeling durf te maken de laatste zelfs elke dag.

Hopende dat de huidige maatregelen en de komst van de verschillende vaccins zullen helpen om de coronacrisis te verslaan, in ieder geval zoveel dat alles weer “normaler” wordt.

Wanneer dit is durf ik niet te voorspellen, dat is nog uitermate onzeker. Nu rond de kerst en de jaarwisseling missen we ook verschillende activiteiten en festiviteiten, zo is het helaas niet mogelijk om elkaar op 1 januari het beste te wensen.

Één voorspelling durf ik nog wel aan, gezien vastberadenheid en de steun die we het afgelopen jaar, in deze vervellende tijd, van onze leden hebben gehad.

Ik voorspel dat we het gemis van het afgelopen jaar gaan inhalen, We zullen voetballen, ontmoeten, organiseren en feesten of dat er nooit wat aan de hand is geweest.

BVV Borne een bijzondere club, ja, maar ook een club met bijzondere mensen

Het bestuur van BVV Borne wenst alle leden, donateurs, vrijwilligers en sponsoren, kortom iedereen die de club een warm hart toedraagt, hele prettige kerstdagen en een voorspoedig en bovenal gezond 2021.

Bert Bosman

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.