Hero top pagina

Walking Football BVV Borne

Sport is voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Fit blijven is belangrijk. Vanuit verschillende hoeken kwamen berichten dat er veel vraag is naar Old Stars Walking Football. Als reactie hierop werkten we eerst met de gemeente Borne samen ( Borne Blijf Fit). Na een aantal jaren is er, in overleg met de gemeente, gekozen voor een overstap naar BVV Borne. Sinds april 2023 zijn we allemaal lid geworden van BVV Borne. Sven Pieterson is de trainer van dit selecte gezelschap. Op dit moment hebben we bijna 25 deelnemers.

Wat is Walking Football?

“Walking football” is een contactloze sport. Je mag elkaar niet aanraken, de bal mag niet hoger komen dan je heup, hard rennen is niet de bedoeling en de leeftijd is 60+. Walking football is een enorme voltreffer. De club wordt overladen met uitnodigingen om mee te doen aan verschillende toernooien. “Voetbal is onze passie, geweldig dat ik op deze leeftijd nog op het veld kan staan.” Is een veel gehoord gezegde.

Partijtje

“We beginnen altijd met een lekker bakje koffie in de kantine waar dan de verhalen van het afgelopen weekend en over wat er allemaal speelde in die week de revue passeren. Om tien uur starten we met een training om de stramme spieren wat soepeler te krijgen beginnen we met een korte Warming Up, en dan natuurlijk een partijtje. Als we klaar zijn verzamelen we ons, na het douchen, weer in de kantine en sluiten we nog even af met het een kop koffie. Het moge duidelijk zijn, het principe van Walking football is bewegen, gezelligheid, sportiviteit en het sociale aspect.”

Goudengreep

Na onze mening een gouden greep. Bij BVV Borne spelen we twee keer in de week. Op maandag en vrijdag morgen komen we rond 09.30 uur bij elkaar in de kantine voor de koffie en het luisteren naar alle bondscoaches wat er allemaal verkeerd is gegaan in het weekend. Om 10.00 uur gaan we dan gezamenlijk naar het veld om de “Sport der Sporten” te gaan beoefenen. Naar ruim een uur stoppen we dan weer rond 11.00 uur., waarna opnieuw voor aan geschoven in de kantine. Na een half uurtje gaan we dan voldaan weer naar huis.

Interesse?

Kom een keer langs op maandag- of vrijdagmorgen, tussen 09.30 en 11.00 uur, om eens te kijken of het je wat lijkt. Ook kun je contact opnemen met één van de onderstaande personen.

Bert Hilverink ( bestuurslid van BVV Borne) 06-28210472

Rob Kruse (deelnemer WF ) 06-13652296

Gerard Jansink (deelnemer WF) 06-54781909

Cor Ordelmans (deelnemer WF) 06-82589238

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.