Hero top pagina
 • Club Info
 • Regelementen
 • Fair Play Spelers

Fair Play Spelers

Aan de ouders en spelers van de D, E en F-teams,

Op vrijdag 12 januari 2007 heeft de BVV Borne een fair-play convenant ondertekend, samen met de gemeentes Borne, Almelo, Hengelo, Oldenzaal en Enschede. Met zo'n convenant zijn we de verplichting aangegaan aan een aantal voorwaarden te voldoen m.b.t. de sportiviteit om en op de velden. Ook het bestuur en het jeugdbestuur van de BVV Borne wil graag z'n steentje bijdragen. We zijn begonnen met afspraken voor de D, E en F-teams. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Andere teams volgen op een later moment.De volgende regels zijn afgesproken:

1. Voor en na de wedstrijd geven we elkaar de hand!

 1. Voor de wedstrijd geven de spelers van beide partijen elkaar de hand, waarmee ze verklaren een faire wedstrijd te willen spelen.
 2. Na afloop van de wedstrijd worden de tegenstanders bedankt.
 3. Een hand geven kan tijdens de wedstrijd ook in de vorm van een helpende hand zijn. Als er bijvoorbeeld een speler ten val is gekomen kun je hem/haar de helpende hand geven.
 4. De scheidsrechter zal ook voor en na de wedstrijd de spelers een hand geven om te kennen te geven dat hij/zij graag een faire wedstrijd wil zien.

2. Op en om het veld houdt iedereen zich aan de regels

 1. In het veld gelden bepaalde spelregels, maar ook buiten het veld gelden er regels die gerespecteerd dienen te worden.
 2. Slecht gedrag is:
 1. trappen / schoppen / slaan / ellebogen / duwen / omver trekken / kopstoten / jennen / spugen / vloeken / schelden / zeuren op tegenstanders, medespelers, toeschouwers, organisatie en wedstrijdleiding
 2. niet op tijd komen / tijdrekken/bal in de handen nemen / bal expres wegschieten / weggooien
 3. De kleedkamers dienen netjes te worden gehouden en iedereen moet elkaar hierop kunnen aanspreken.
 4. Niet alleen de spelers, maar ook de ouders/supporters dienen zich aan de sportcode te houden.
 5. Mensen die zich niet aan de regels houden, dienen hierop gewezen te worden.

3. Niet schelden op en om het veld.

 1. Schelden op en om het veld hoort niet en staat ook niet.
 2. Iedereen moet iedereen aan kunnen spreken op zijn/haar taalgebruik.
 3. Elk team is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Deze afspraken hebben gevolgen voor spelers, leiders, trainers, scheidsrechters, toeschouwers en de ouders. De voetbalvereniging BVV Borne zou graag zien dat naast het hierboven genomen initiatief, ook de ouders hun kinderen proberen te overtuigen, dat sportiviteit vóór winst gaat. Vanaf dat moment gaan alle regels in en zullen de D, E en F-teams daar ook op beoordeelt worden. Let wel: Er zullen dus in de komende periode per team een aantal beoordelingen plaatsvinden. Zorg vanaf nu en voortaan altijd voor een sportieve wedstrijd.Namens het Jeugdbestuur van de BVV Borne zitting hebben in de Fair Play commissie van de gemeente Borne.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.