Hero top pagina

Uit de oude doos (1912)

Het is 15 maart 1912, wanneer een stel vrienden de voetbalvereniging ‘Eendracht” oprichten. Het is op dat moment de enige voetbalvereniging binnen de Bornse gemeente grenzen.

Wel is er een aantal jaren eerder ook al actief gevoetbald door een club die luisterde naar de naam B.V.C. Deze club, die in 1905 het levenslicht zag, was eigenlijk de voorloper van de B.V.V. Borne. Ook zij speelden al in de vertrouwde geelzwarte kleuren. Wegens gebrek aan spelers moesten zij zich gedurende het seizoen 1911/1912 uit de competitie terugtrekken en hiermee viel gelijk het doek voor de B.V.C.

De overgebleven jongens gaven echter de moed niet op en in 1912 werd wederom een voetbalvereniging aangemeld onder de naam ‘de Eendracht’. Deze naam werd nog voor aanvang van de competitie omgedoopt in de B.V.V. Borne.

Bij het 20 jarig jubileum in 1932 werd daar het volgende over voorgedragen:

Toen onze club werd opgericht,

Deed ieder net als nu zijn plicht!

“Eendracht” was de naam onzer keuze

“Eendracht” hadden wij als leuze.

Op het fundament van de B.V.C.

Gingen wij met “Eendracht” toen in zee.

De bond vond echter ras,

De naam niet goed van pas,

Zij vond dat “Borne” beter was

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.