Hero top pagina

Uit de oude doos (1931)

Ons clubblad “De B.V.V.er” werd geboren in maart 1931 bijna 90 jaar geleden en is beslist het oudste cluborgaan in de gemeente Borne.

Het was vanzelfsprekend dat de burgemeester ook een bijdrage moest leveren aan deze voor die tijd unieke gebeurtenis. P.A. Schaepman was van 1925 tot 1942 burgemeester van Borne. Hij was de opvolger van Burgemeester (Jonkheer) von Bönninghaussen die maar liefst 40 jaar burgemeester was geweest (1885 – 1925).

In deze eerste bijdrage ook een gedicht van de heer Hagreis (AJH) die toen al deel uitmaakte van het dagelijks bestuur en dat volhield tot 1975. De “B.V.V.er” was voor leden gratis, niet leden konden een abonnement nemen, kosten f 0,75 per jaar, er moest wel vooruit betaald worden.

(uit de BVVer maart 1931)

Met zeer veel genoegen voldoe ik aan een tot mij gericht verzoek, om in dit eerste nummer der “B.V.V.er” een paar woorden te schrijven. Velen zullen met mij dit eerste nummer met veel vreugde begroeten en een woord van lof mag m.i. het actieve bestuur der voetbalvereeniging “Borne” niet worden onthouden voor het genomen besluit om een eigen clubblad uit te geven.

Zeer zeker getuigt dit van moed, maar tevens van eene goede bestuursleiding, want wil m.i. een voetbalclub succes hebben “op ’t groene veld”, dan is naast de ontwikkeling van een goed en doordacht spel een goede leiding, doch vooral een goede clubgeest noodzakelijk en wanneer onder de leden , alsmede onder hen , die met de club medeleven ook buiten het voetbalveld eene goede verstandhouding heerscht, dan kunnen wedstrijden verloren worden en wel in zulke grote getale, dat degradatie etc. het gevolg er van is, in den loop den tijd zal echter een wederopbloei der club volgen.

Moge zij, die met de leiding der “B.V.V.er” belast worden, daarom goed doordrongen zijn van hun taak en laten zij, behalve verslagen van wedstrijden, ook op feiten der spelers wijzen, welke opmerkingen niet ten kwade, doch ten goede door de spelers moeten worden opgevat. Ten slotte wensch ik de “B.V.V.er” veel succes tot en moge het een welkome en trouwe vriend worden van menig voetballiefhebber in Borne Borne,

Maart 1931 SCHAEPMAN Burgemeester

Het gedicht van A(rend) J(an) Hagreis

Droom …………. Werkelijkheid

Eindelijk is ’t er van gekomen,

De “B.V.V.er” is nu daar

De verwachting van mijn droomen,

“Een eigen cluborgaan”, ’t is voor elkaar

Wat een schrijven, wat een wrijven,

Wat een werk voor ’t zoo ver was,

Nu valt er voor allen wat te schrijven,

Dus aan ’t werk met gezwinde pas.

Geel-Zwartjes! Nu geschreven en nu gestreden,

Kom vooruit eens, voetbalman

Het schrijven geldt voor alle leden,

Opdat de “B.V.V.er” bloeien kan

Borne 16.2.1931 A.J.H.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.