Hero top pagina

Uit de oude doos (van Clubhuis naar Huiskamer 1968 - 2020)

Bij het bladeren door de oude BVVers is er af een toe een déjà vu, zoals er bijvoorbeeld op dit moment (2010) zeer veel werk verzet wordt om in de zomermaanden de nieuwbouw en het opknappen van het clubhuis voor elkaar te krijgen. In 1968 was het niet anders, zoals bij veel clubs was tot dat moment voor de BVV Borne een café de plaats voor het gezellig samen zijn. Vanaf daar werd vetrokken bij uitwedstrijden en ook na de match ging men daar weer naar toe, ook de vergaderingen en met name de jaarvergadering werden daar gehouden. Tot die tijd was eerst café van de Laan aan de Prins Bernhardlaan en later café Landkroon aan de Stationsstraat de thuishaven van de BVV Borne.

In 1968 kreeg Borne de mogelijkheid om een eigen “houten” clubhuis te bouwen, een luxe voor die tijd. Een eigen clubhuis, met bestuursruimte en een ruime zaal waar alle activiteiten van de club konden plaats vinden. Net als nu werd er in de zomer van 1968 keihard gewerkt om dit Clubgebouw voor aanvang van de competitie af te krijgen. Op zaterdag 7 september werd, onder grote belangstelling het nieuwe clubhuis geopend door Burgemeester Bevers en jeugdlid Jan van Dael.

In 1975 verhuisde Borne naar het gemeentelijk sportpark ’t Wooldrik. Op dat moment speelden NEO en de Blauwwitters op die accommodatie, die verhuisden naar de overkant van de Twickelerblokweg naar allebei een eigen accommodatie. Het gebouw zoals we het nu kennen bestond uit 8 kleedkamers met in het midden een verkooppunt voor versnaperingen (tegenwoordig de hal)voor zowel het sportpark als het zwembad, dat op de plek van het huidige Heidelberg lag.

Deze horecaruimte had 2 ingangen zwembadzijde en sportparkzijde en vanaf het sportpark moest je via een trapje (stoep)naar binnen. Vandaar de naam van ons clubhuis “De Stoep” Één van de voorwaarden van verhuizing was dat Borne een clubhuis zou krijgen, en zo werden de 4 kleedkamers aan de linkerzijde van de horecaruimte omgebouwd tot clubhuis. Er waren nog voldoende kleedkamers, want bij veld 3 (huidige parkeerplaats van Smash en NEO, waren ook nog 4 kleedkamers, nu opslagruimte voor TV Smash

Het clubgebouw werd regelmatig verbouwd, door ruimte gebrek werden er steeds ruimtes bij aan gebouwd en het clubhuis dat we nu kennen is wel 2 keer zo breed als de oorspronkelijke ruimte. De laatste grote verbouwing was in 2010. Nieuwe kleedkamers, materiaalruimte, bestuurskamer en commissiekamer en het clubhuis werd totaal gerenoveerd. In 2019 werd het interieur van het clubhuis vernieuwd, onze clubhuis werd een huiskamer.

Modern, sfeervol en een plek waar je graag wilt zijn. Mooiste opmerking die we gehoord hebben van een willekeurige bezoekster. “Zo moet een clubhuis eruit zien”

(uit de BVVer augustus 1968)

Wanneer we de laatste maanden, de Prins Hendrikweg passeren, dan heerst er bij de ingang van ons voetbalterrein zaterdagsmorgens en door de week' s avonds een zeer grote bedrijvigheid. Er wordt gegraven, gemetseld, getimmerd, geschilderd, noem maar op, alle bouwvakarbeid en wat dies meer nodig is om een groot huis te bouwen, gebeurt daar. Hard, heel hard wordt er gewerkt, ook soms gelachen en even gezellig een kopje koffie of iets anders gedronken, maar dan staat de boog weer gespannen en wordt er serieus aangepakt.

Vele voorbijgangers blijven vaak nieuwsgierig staan en werpen verbaasde blikken op een groep actieve Geel - Zwartjes, die onder leiding van een vaste kern de bouw van een clubhuis voor "Borne" ter hand hebben genomen. Bewonderenswaardig is de ijver, werklust, voortvarend en...... handigheid en vakbekwaamheid, waarbij diverse leden allerlei gereedschappen en werktuigen weten te hanteren.

Handige jongens die Geel-Zwarte bouwvak - amateurs, veel vrije tijd opofferen voor hun club onder het motto:

“ GEEN WOORDEN, MAAR DADEN "

Vaak moet men passen en meten en overleggen, maar rustig gaat het werk door met een prachtige teamgeest. Bravo jongens, heel veel arbeid is er reeds verzet en nog is er steeds werk aan de winkel, maar juist de afwerking, de finishing touoh vraagt veel tijd en aandacht.

Op die leden die zich een dergelijke taak durven stellen kan "Borne" trots zijn, want zij zijn niet alleen de “bouwers" van vandaag, maar ook de "hoekstenen”' van vereniging. Verheugend is het, dat, geïnspireerd door het grote enthousiasme van de stuwende kerngroep er steeds meer leden, ok van buiten, hun diensten aanbieden en hun steentje tot de bouw bijdragen. Zo moet ook, niemand mag passief blijven.

Zo groeit ons clubhuis naar de opening.......

Jeha.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.