Hero top pagina

Uit de oude doos (voetbalvelden BVV Borne 1912-2020)

1912-1914

Het eerste veld lag, waar nu de wijk Stroom Esch ligt, achter “de Hoge Brug”, aan de Weerselosestraat. Deze velden waren niet mooi groen, maar bestonden voor het grootste deel uit zandgrond. Het nadeel van dit terrein was dat het bijzonder laag lag en daarom regelmatig onder water stond.

1914-1916

In 1914 vond reeds de eerste verhuizing plaats, en wel naar een weide aan de Azelosestraat, daar waar nu de Zijdestraat ligt. Dit veld deed niet alleen dienst als voetbalveld, maar ook de Bornse Rijvereniging gebruikte dit veld. De, in die tijd, bekende ritmeester, dhr. Flutz, gaf hier zijn lessen aan oa. Ir. Joh. Spanjaard, de gebr. Knuif en de Hulshofs.

1916-1919

Twee jaar later zorgde de eerste wereldoorlog ervoor dat wederom verkast moest worden, en ditmaal naar de Bornerbroeksestraat, ter hoogte van het Pannenkoekenhuis. Hier behaalde Borne enkele goede resultaten, zoals in het seizoen 1918/1919, waar het kampioen van de T.V.B. werd en promotie naar de N.V.B. maakte. Onder andere deze promotie maakte het noodzakelijk, weer een andere locatie voor onze voetbalclub te zoeken.

De eisen die namelijk gesteld werden aan velden van clubs uitkomend in de T.V.B., verschilde aan die van elftallen uitkomend voor de N.V.B. Daar waar de T.V.B. genoegen nam met een afgestoken heideveld of zandvlakte, daar moesten teams uitkomend voor de N.V.B., toch echt over een groene grasmat beschikken.

1919-1920

Gelukkig vonden onze toenmalige voorzitter, dhr. Verwey en dokter Stomps een terrein voor 1 jaar; een weideveld aan wat toen der tijd de Almelosestraat (nu Prins Bernhardlaan) was. Het veld lag op de hoek Prins Bernhardlaan - Oonksweg

1920-1924

In 1920 verhuisden de Geelzwarten wederom een keer naar de andere kant van Borne, namelijk naar een nieuw aangelegd voetbalveld aan de Deldensestraat, ter hoogte van de algemene begraafplaats. Dit terrein lag dus vlak achter waar nu het viaduct over de A1, A35 is aangelegd.

1924-1975

In 1924 vindt Borne een definitieve stek, als het terrein aan de Prins Hendrikstraat in gebruik wordt genomen. Velen zullen zich dit terrein nog goed voor de geest kunnen halen. Op deze locatie behaalde Borne grote successen en werd de accommodatie steeds verder uitgebreid. Zo kreeg het hoofdveld zit- en staantribunes en verlichting. Ook kregen ze hier een tweede terrein met kleedkamers. In 1968 kreeg de club hier een eigen clubhuis wat destijds uniek was voor een voetbalclub.

1975-20??

Helaas moest door woningbouw in 1975 dit terrein verlaten worden. BVV Borne ging over naar de huidige locatie sportpark ’t Wooldrik. In 1995 werd de accommodatie uitgebreid met een tribune met net als vroeger kleedkamers er onder.

In 2009 werd het hoofdveld van kunstgras voorzien en in 2010 kwamen er nieuwe kleedkamers. Het clubhuis de Stoep is in al die tijd verschillende keren uitgebreid en verbouwd, de huiskamer van onze club werd in 2019 compleet gerenoveerd.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.