Hero top pagina

Zeer succesvolle compost/potgrond actie in rare tijden

Afgelopen weekend is voor het 31ste jaar de compost en potgrond van de BVV Borne geweest.

Spannend om in deze rare tijd deze actie te organiseren, met inachtneming van de corona regels, hebben wat zaken moeten aanpassen.

Zo werd er niet deur aan deur aangebeld maar hebben we de huishoudens in Borne van een folder voorzien en konden de klanten via mail en telefoon hun bestelling plaatsen. Daarnaast moest tijdens het inpakken van de zakken en het vervoeren en uitleveren van de zakken, zodra de vrijwilligers binnen 1,5 meter van elkaar waren, een mondmasker gedragen worden. Ook de betaling kon alleen per bank om zo contact tussen de klant en de vrijwilliger te vermijden.

Al met al een behoorlijke andere opzet, waarvan de organisatie zich afvroeg of de geweldige resultaten van de afgelopen jaren geëvenaard konden worden.

En wat werden we verrast, vanaf de 1ste dag dat de folders in de bus vielen, werd er door de Bornenaren besteld, vaak met hele leuke reacties dat de mensen blij waren dat de actie door ging. Fantastisch, geweldig , prima, goed etc., louter positief geluiden die de inwoners van onze gemeente bij hun bestellingen plaatsten en dat ze überhaupt blij waren dat er toch compost en/of potgrond geleverd werd.

Het eind resultaat bijna 15% verkoop meer dan de afgelopen jaren. Een fantastisch resultaat.

Dan het afgelopen weekend.

Vrijdag werd met een kleinere groep de aftrap gemaakt. 3 auto’s met aanhanger en een bus brachten de eerste bestellingen bij de klanten. Er werd op deze dag al een behoorlijk aandeel afgeleverd.

Op de zaterdag 11 auto’s met aanhanger en een bus en heel veel vrijwilligers die het karwei afmaakten en om 15.00 uur was de parkeerplaats van de BVV Borne weer leeg , waar 48 uur eerder nog zo’n 100 pallets met compost en potgrond gestaan hadden. Een top prestatie waarbij het naleven van de corona maatregelen op een zeer prettige manier verliep . Het “normale” bedank feestje na afloop kon natuurlijk niet omdat het clubhuis nog gesloten is, maar de toezegging staat dat we dit gaan inhalen zodra het weer mogelijk is.

Dank aan:

* De inwoners van de gemeente Borne die bij ons besteld hebben. Inmiddels staan ca 4000 adressen in ons klanten bestand, Dat is ca 40% van alle adressen in onze gemeente.

* De leden die auto en/of aanhanger beschikbaar hebben gesteld, zonder vervoer geen super actie op deze schaal.

* De vrijwilligers die hebben geholpen met het inpakken en het afleveren van de zakken.

* De A-B jeugd die bijna allemaal meegeholpen hebben,

* De commissie leden die ervoor gezorgd hebben dat dit een onvergetelijk jaar is geworden in de rijke historie van de compost en potgrond actie.

De club kan in deze financiële moeilijke tijd deze inkomsten zeer goed gebruiken. Maar naast dit belangrijke aspect , voelde vooral de saamhorigheid en de wil om deze actie te doen slagen als een warm bad, een heel warm bad!

Dank en tot volgend jaar.

Bert Bosman

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.