Hero top pagina
 • Club Info
 • Regelementen
 • Veilig Sportklimaat

Veilig Sportklimaat

Bij de BVV Borne willen we ons uiterste best doen dat de jeugd op een veilige manier kan sporten. Ongewenst gedrag probeert iedere club te voorkomen en als het voorkomt zo snel mogelijk op te lossen. We kunnen het helaas nooit uitsluiten, maar kunnen wel enkele stappen nemen om preventief te handelen.

 1. Omgangsregels
 2. Vertrouwenspersoon
 3. VOG voor alle vrijwilligers die met jeugd werken

1) Omgangsregels

 1. Ik accepteer en respecteer de ander zoals hij is en discrimineer niet. Iedereen telt mee binnen de sportvereniging.
 2. Ik houd rekening met de grenzen die de ander aangeeft.
 3. Ik val de ander niet lastig.
 4. Ik berokken de ander geen schade.
 5. Ik maak op geen enkele wijze misbruik van mijn machtspositie.
 6. Ik scheld niet en maak geen gemene grappen of opmerkingen over anderen.
 7. Ik negeer de ander niet.
 8. Ik doe niet mee aan pesten, uitlachen of roddelen.
 9. Ik vecht niet, ik gebruik geen geweld, ik bedreig de ander niet, ik neem geen wapens mee.
 10. Ik kom niet ongewenst te dichtbij en raak de ander niet tegen zijn of haar wil aan.
 11. Ik geef de ander geen ongewenste seksueel getinte aandacht.
 12. Ik stel geen ongepaste vragen en maak geen ongewenste opmerkingen over iemands persoonlijk leven of uiterlijk.
 13. Als iemand mij hindert of lastig valt dan vraag ik hem/haar hiermee te stoppen. Als dat niet helpt, vraag ik een ander om hulp.
 14. Ik help anderen om zich ook aan deze afspraken te houden en spreek degene die zich daar niet aan houdt erop aan en meldt dit zo nodig bij het bestuur.

2) Vertrouwenspersoon

VERTROUWENSPERSOON BVV BORNE.

Iedereen moet bij BVV Borne in een veilige omgeving kunnen sporten en werken. Zaken als pesten, discriminatie, seksuele intimidatie en conflicten/ruzies komen overal voor. Als zich gebeurtenissen voordoen waarbij sprake is van grensoverschrijdend gedrag wil het bestuur een ieder de gelegenheid geven om dit zo snel mogelijk op te lossen.

WAT TE DOEN BIJ GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG.

Als jij of je kind slachtoffer is van grensoverschrijdend gedrag , ga dan in eerste instantie naar de trainer en/of leider. Zij gaan in gesprek met betrokken personen en zullen proberen om een einde te maken aan de ongewenste situatie. Het is natuurlijk ook mogelijk om met het probleem naar een bestuurslid te gaan en hij/zij zal dan in samenspraak met jou of jullie naar een oplossing zoeken

WANNEER NAAR DE VERTROUWENSPERSOON?

Indien je van de bovengenoemde procedure geen gebruik wilt maken en de situatie in eerste instantie vertrouwelijk wilt bespreken of indien je bij de bovengenoemde personen naar jou mening geen gehoor vindt dan kun de je de vertrouwenspersoon van de BVV Borne inschakelen. Je kunt er op vertrouwen dat de vertrouwenspersoon te allen tijde zeer discreet met de aan hem toevertrouwde gegevens om zal gaan. Het is mogelijk dat de vertrouwenspersoon, om een oplossing te vinden voor de problemen, andere personen gaat raadplegen. De wijze waarop zal in samenspraak met jou geschieden.

WIE KUNNEN ER GEBRUIK MAKEN VAN DE VERTROUWENSPERSOON?

Iedereen binnen BVV Borne kan zich wenden tot de vertrouwenspersoon ongeacht leeftijd, functie of geslacht als het gaat om ongewenste zaken die gerelateerd zijn aan onze vereniging.

ONDER WIENS VERANTWOORDELIJKHEID VALT DE VERTROUWENSPERSOON?

De vertrouwenspersoon valt onder verantwoordelijkheid van het Bestuur. Voor de jaarvergadering in Oktober, rapporteert hij aan het bestuur. Zonder namen te noemen geeft hij eventuele meldingen aan het bestuur door. Indien nodig zal de vertrouwenspersoon eerder contact met het bestuur op nemen.

Vertrouwenspersoon BVV Borne Bert Loo Bereikbaar: 06 – 38557123

3) VOG

Bij BVV Borne vragen we van de trainers en leiders die met jeugd werken een VOG. Onderzoek heeft aangetoond dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. Met zo’n verklaring toont de vrijwilliger aan dat hij niet veroordeeld is voor ernstige delicten, zoals een zeden- of geweldsdelict. Met het aanvragen van VOG’s maakt u het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar en geeft u ook een signaal af dat u werk maakt van veilig vrijwilligerswerk.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.