Hero BVV Borne JO15-01

BVV Borne JO15-01 kampioen van de tweede klasse

BVV Borne JO15-01 is kampioen geworden in de tweede klasse! De jongens sluiten de competitie, ondanks een nederlaag vandaag tegen De Tukkers uit Albergen, af als koploper. Daarmee dwong de ploeg promotie af naar de eerste klasse.

En dus was het feest na het laatste fluitsignaal in Albergen. Kampioenshirts werden uitgedeeld en de jongens konden zich laten toejuichen door de meegereisde supporters Ze hebben een uitstekend seizoen gedraaid waarin ze elkaar steeds beter wisten te vinden.

Het team

Met Tijn als betrouwbare doelman en Leon, Thijs, Dylano, Thijmen en Bas als de vaste jongens in de defensie was BVV Borne JO15-01 de laatste weken nauwelijks nog te passeren. Op het middenveld waren Mika, Raoul en Jens de baas op het veld. Niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend stonden zij hun mannetje.Voorin zorgden aanvallers Daan, Noah, Enis, Rens en Chris voor de doelpunten. Daymen was een groot deel van het seizoen afwezig door blessures maar hij kon vandaag het feestje gelukkig wel meevieren. En (bijna) alle jongens hebben dit seizoen gescoord, de één vaak nog mooier dan de andere. En dan nog een speciale vermelding voor Jochem. Welke trainer pakt in zijn eerste seizoen meteen een hoofdprijs?Volgend jaar gaat deze ploeg de eerste klasse bestromen.

De wedstrijd

Kampioen worden, dat doe je niet elke dag. Niet gek dus dat BVV Borne JO15-1 best een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd begon. Niet alle jongens hadden de afgelopen dagen even goed geslapen.

Die zenuwen kun je er maar het beste uit voetballen, maar dat bleek in de eerste helft nog knap lastig. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor BVV Borne JO15-1. Leon kreeg een mogelijkheid uit een corner maar zijn poging trof geen doel. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak.

 Aardig schouwspel

Ook De Tukkers draait bovenin mee in de tweede klasse en dat leverde in de eerste helft een aardig schouwspel op waarbij de teams maar weinig voor elkaar onderdeden. BVV ging alleen niet zuinig genoeg om met de kansen die de ploeg kreeg. Onder andere Rens kreeg in de eerste helft een goede mogelijkheid maar hij schoof de bal naast.

De Tukkers gaf BVV Borne JO15-01 een lesje in effectiviteit door na ruim een kwartier de voorsprong te verdubbelen: 2-0. Daan slaagde er na bijna een half uur spelen niet in de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Hij stuitte op de uitstekende keeper van de tegenstander.

De Tukkers raakte daarna nog een keer de lat. Noah mocht even later, net als Daan iets eerder, ook doorlopen op de doelman van De Tukkers, maar ook hij miste.

Spanning terug

Na rust kreeg BVV Borne JO15-01 kansen om terug te komen in de wedstrijd. Nadat Rens nog miste, was daar Enis die wel het net wist te vinden. Uit een voorzet van Mika bracht hij BVV Borne JO15-01 terug in de wedstrijd: 2-1.

De jongens slaagden er uiteindelijk niet in om de gelijkmaker nog te scoren. De Tukkers bracht de stand uiteindelijk op 3-1 maar het maakte allemaal niet meer uit.  BVV Borne JO15-01 sluit af als winterkampioen!

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.