Hero BVV Borne JO15-01
  • Start
  • Voetbal Info
  • Junioren
  • BVV Borne JO 15-1
  • BVV Borne JO15-1 recht de rug en wint ook tweede competitieduel

BVV Borne JO15-1 recht de rug en wint ook tweede competitieduel

Het bleef spannend tot de laatste seconde, maar BVV Borne JO15 heeft ook de tweede wedstrijd van de competitie gewonnen. Zonder Maarten en Job, maar met Jordi en Pepijn bleven de jongens met moeite overeind tegen VV Holten JO15-2.

Jordi had er in de kleedkamer nog op gehamerd. Na de wedstrijd tegen Holten wilden we maar met één boodschap terug naar Maarten en Job: we staan nog steeds bovenaan. De jongens leken de boodschap te hebben begrepen, maar begonnen slap aan de eerste helft. Na een kwartier spelen stond het al 0-2 voor de tegenstander die echt niet beter was dan JO-15.

Alles wat vorige week zo goed ging, vroeg drukzetten, samenspel, agressie op de bal, het was er afgelopen zaterdag niet in de beginfase van de wedstrijd en dan loop je al snel achter de feiten aan. Dat veranderde nadat Daan de aansluitingstreffer scoorde. Een goal die letterijk uit de lucht kwam vallen. Daan kopte een hoge bal door, die langs de keeper van Holten stuiterde. We hadden voor de wedstrijd al vastgesteld dat die jongen wat moeizaam naar de grond kwam. De kopbal van Daan leek ook houdbaar. Voor de jongens was de goal het startschot om meer energie in de wedstrijd te leggen.

Niet veel later stond het al 2-2. Konden we vorige week het doelpunt van Enis vergelijken met het spel van Zlatan, zaterdag deed de goal van Rens een beetje denken aan het doelpunt van Marco van Basten in de finale van het EK88. Alleen nam Rens het schot op doel niet ineens uit de lucht. Van een meter of twee vanaf de achterlijn schoot hij de bal met buitenkant voet over alles en iedereen heen. De bal plofte prachtig bij de tweede paal in het netje.

Na een donderpreek van Jordi in de rust, ging JO15 meteen goed van start in de tweede helft. Noah kreeg direct twee goede kansen en bij de derde mogelijkheid was het raak. Na goed voorbereidend werk van Enis aan de rechterkant, schoot Noah beheerst binnen. 2-3 voor BVV Borne, dat daarna nog wel wat mogelijkheden kreeg maar doelpunten werden er niet meer gemaakt.

Ook aan de andere kant vielen geen goals aangezien Rick een uitstekende wedstrijd keepte en een aantal belangrijke reddingen verrichtte. De jongens wisten knap te winnen ondanks een matige start en een scheidsrechter van de tegenstander die op zijn zachts gezegd niet altijd in het voordeel van BVV floot. Toch uiteindelijk een goede overwinning, waar we het vertrouwen uit kunnen halen dat we ook na een achterstand nog kunnen winnen.

En dan nog even een rectificatie naar aanleiding van het verslag van vorige week. Daarin valt te lezen dat Noah een penalty scoorde, maar dat was Sep. Die op zijn beurt in het verslag weer een velddoelpunt kreeg toegewezen, dat door Noah gescoord was. Met elf goals kun je het overzicht wel even kwijt zijn.

Zaterdag gaat BVV Borne JO15 voor de derde zege deze competitie, helaas zonder onze trouwe supporters. Want het mag niet meer. Hou de site in de gaten voor het resultaat.

BVV Borne, Sportpark 't Wooldrik 't Wooldrik 6, 7621 AH Borne Clubhuis de Stoep, Telefoon 074-2663900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.